yeni evlinin ev işlerine yetememe durumu :S

secil88

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
197
43
318
İzmir
ben mi çok büyütüyorum daha pratik bi bayan değil miyim anlamadım hem çalışıp hem ev hanımı olmak nasıl da zormuş yeni evliyim 2 ay anca oldu.Ama ben çok yoruluyorum öğretmenim hem de evin hanımı olmaya çalışıyorum ama hiç bi iş yetişmiyo sanki biri bitse biri duruyo ben bi ömürnasıl böyle sürdürcem :S

daha çocuk bile yok olsa ne olur halim eşim çok ta yardımcı değil yada bi eşin ne yapması lazım sizinkiler yardım ediyo mu yükünüzü hafifletiyo mu ben nasıl pratik temiz dört dörtlük olurum offffffff

NEler de zorlanıyorsun,ne yetişmiyor.Yemek mi,çamaşır mı ütü mü.
Planlı yaşayacaksın.Her işin günü belli olucak.Zamanla oturtacaksın.Benimde öyle olmuştu.İlk aylar çok panik yaşamıştım şimdi alıştım gitti.

hiç üzülme canım,yakında rayına oturmaya başlar herşey... sonuç olarak yeni ev,yenii düzen ancak alışacaksın..

ögretmenseniz büyük olasılıkla yarım gün çalışıyorsunuz
akşamları yatmadan ertesi günün yemegini hazırlayın
mesala oturtma yapacaksınız patatesleri patlıcanları kızartın tencereye yerleştirin vs.sonra dolaba koyun işten gelince suyunu koyup pişirin
buzluga köfte,börek,mantı vs hazırlayıp koyun
bir gün ütü birgün temizlik derken alışır gidersiniz

alışmakla ilgisi var canım kesinlikle yeni evliyken hiç bir iş yetişmiyor zamanla insan herşeyin pratik bir yolunu bulmaya başlıyor merak etme:34:

ben özel eğitimde öğretmenim 1 ekime kadar izinliyim şuan. sabah 9 akşam 6 benim çalışma sürem; temizlilk, ütü vs hepsi yetişiyor da yemek beni çok sıkıştırıyor... taze yemek olmadıkça ben yiyemiyorum, ısıtılmış yemek yiyemem hayatta... 8 gibi ancak yemek yiyebiliyoruz biz, eşimin yardımlarıyla o da:)

ben özel eğitimde öğretmenim 1 ekime kadar izinliyim şuan. sabah 9 akşam 6 benim çalışma sürem; temizlilk, ütü vs hepsi yetişiyor da yemek beni çok sıkıştırıyor... taze yemek olmadıkça ben yiyemiyorum, ısıtılmış yemek yiyemem hayatta... 8 gibi ancak yemek yiyebiliyoruz biz, eşimin yardımlarıyla o da:)

Taze yemek işi seni her zaman zora sokar.Çünkü ben her yaptığım yemeği biraz fazla yapar ve buzlukta muhafaza ederim.Yemeğim olmadığındakolaylık olur.Her akşam yemek pişirmek kabus gibi.Nerdeyse imkansız ev hanımı olman lazım.Kuru fasulyeyi nasıl yapıcan akşam işten gelince.

Kimse 4 4'lük olamaz ki.
İlla ki herkesin eksiği vardır.
Zamanla her şey rayına girer.
Siz en temel şeyleri , detayına girmeden yapmaya çalışın şimdilik. :34:

Taze yemek işi seni her zaman zora sokar.Çünkü ben her yaptığım yemeği biraz fazla yapar ve buzlukta muhafaza ederim.Yemeğim olmadığındakolaylık olur.Her akşam yemek pişirmek kabus gibi.Nerdeyse imkansız ev hanımı olman lazım.Kuru fasulyeyi nasıl yapıcan akşam işten gelince.

buzdolabından çıkmış ve ısıtılmış yemekten tat almıyorum hiç, sevmiyorum... işteyken denemiştim biraz fazla yapıp ertesi gün de yemeyi ama bu defa ben yiyemedim.

NEler de zorlanıyorsun,ne yetişmiyor.Yemek mi,çamaşır mı ütü mü.
Planlı yaşayacaksın.Her işin günü belli olucak.Zamanla oturtacaksın.Benimde öyle olmuştu.İlk aylar çok panik yaşamıştım şimdi alıştım gitti.

mesela bir gün diyorum tuvalet banyo temizliği bir gün sürtüyorum temizliyorum 2 güne kalmaz aynı oluo eee diğer temizlklerim kalıo mesela mutfak her gün kırık süpürmesen olmuo yemekler atılmasın diye az az yapıorum her güne yeniden yemek yapmak istio ee eşim kahvaltı yapmıo börek pogaca sevio yemek işi birde hamur işleri hazırla çamaşır topla ser ütü birikti resmi dairede çalıştığımız için pantolonu gömleği yığınla pantolan çizgisi olduydu olmadıydı offff daral gelioo bi de eşim yardım etmio sanki :S hazır sofraya oturur tabagını alır lavaboya koyar temizlik te sunu yap bunu yap diye görev veririm anca öyle oda nadir zaen bende diorum aman ondan bekliceğime kendm yapaymmm o da bunaltıo beni bi eş hep böyle mi yaa yer içer kalkar mı ???

ögretmenseniz büyük olasılıkla yarım gün çalışıyorsunuz
akşamları yatmadan ertesi günün yemegini hazırlayın
mesala oturtma yapacaksınız patatesleri patlıcanları kızartın tencereye yerleştirin vs.sonra dolaba koyun işten gelince suyunu koyup pişirin
buzluga köfte,börek,mantı vs hazırlayıp koyun
bir gün ütü birgün temizlik derken alışır gidersiniz

çok teşekkür ederm güzel öneriler denicem

Ben çalışmıyorum ama ilk zamanlarda ben de yetişemiyordum bide beni düşün. :1:
Haftalık yemek listesi yapıyorum. Alışverişimi ona göre hallediyorum. Hem ne yapıcam derdim olmuyo hemde şartlanmış oldugum için tembellik yapamıyorum.
Pazartesi günü haftalık dip köşe temizliğimi yapıyorum.
Çarşamba ve cuma günleri tekrar bi süpürüp toz alıyorum.
Camasırları cumartesi yıkıyorum, pazar günü ütüleyip, yerleştiriyorum.
İzin günün varsa eger o günlerde dolabına börek, dolma sarıp koyabilirsin. Köfte bulundur mesela, ufak ufak köfteler yapıp dolabıma attım. Çorba yaparken kullanıyorum. Kurabiye yapıp atabilirsin.
Nohutunu haşlayıp dolaba at kullanıcagın zaman büyük kolaylık oluyo.
Annem bana menemen yapmıştı kış için, kullanmaya baslayınca bu yaz kendim içinde yaptım. Çok büyük kolaylık.
Bulguru kavur, menemeni koy oluyo bulgur pilavı. Üzerine yumurta kır 5 dakikada hazır.

Böyle haftalık plan yaptım ama gözün korkmasın. Bi günümü vermek istemediğim için günlere bölüyorum.
Günde 1-2 saatimi alıyo. Sen çalıştıgın için biraz daha hafifletirsin.

Ben 1 yılda şöyle böyle alıştım.
Sıkma tatlı canını.

Allah yardımcısı olsun bütün çalışan hanımların. :54:

mesela bir gün diyorum tuvalet banyo temizliği bir gün sürtüyorum temizliyorum 2 güne kalmaz aynı oluo eee diğer temizlklerim kalıo mesela mutfak her gün kırık süpürmesen olmuo yemekler atılmasın diye az az yapıorum her güne yeniden yemek yapmak istio ee eşim kahvaltı yapmıo börek pogaca sevio yemek işi birde hamur işleri hazırla çamaşır topla ser ütü birikti resmi dairede çalıştığımız için pantolonu gömleği yığınla pantolan çizgisi olduydu olmadıydı offff daral gelioo bi de eşim yardım etmio sanki :S hazır sofraya oturur tabagını alır lavaboya koyar temizlik te sunu yap bunu yap diye görev veririm anca öyle oda nadir zaen bende diorum aman ondan bekliceğime kendm yapaymmm o da bunaltıo beni bi eş hep böyle mi yaa yer içer kalkar mı ???

Yemek yapma işini kolaylaştırabilirsiniz aslında şuan tam mevsimi mevsimi geçmeden taze fasulye,barbunya,börülce ve bamya gibi sebzeleri çok az domatesle kavurarak soğutup buzdolabı poşetlerine katıp buzluga atabilirsiniz tadı aynı yaz mevsimindeki gibi hiçbir değişiklik yok. Patlıcan ve biberleri kızartıp buzluga atabilirsiniz hazır karnıyarıklık olur yine patlıcan ve biberi közleyip buzluga atabilirsiniz salatasını yaparsınız.Süs biberi yeşil biberi buzluga doğrayıp atabilirsiniz yada tüm koyabilirsiniz.

Domates konservesi yapabilirsiniz kavanozlara domatesleri kavurarak içine biberde koyabilirsiniz kavanozlara sıcak sıcak katacaksınız kışın bütün yemeklerinizde kullanıp menemen olarak kullanabilirsiniz.Buzdolabına dolmalık patlıcan ve biberleri oyup atabilirsiniz .İsterseniz içini doldurup atababilirsiniz.Yine buzdolabına sarma,mantı,börek ve poaçları pişirip koyabilirsiniz size sadece ısıtmak düşer.Nohut,döğme ve fasulye gibi bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Zamanla alışırsın burdaki yorumlardan sonra kafanda plan da oluşur
Mesela ben eve gelip yemeği yedikten sonra mutlaka yarının yemeğini yada çorbasını yaparım
Kuru fasulye nohut ıslar haşlar dolaba koyarım yapıcağım zaman indiririm
Daima buzlukta etim kıymam olur oda işimi kolaylaştırır.
Haftasonu dip köşe siler süpürürüm detaylı olarak
hafta içi yalandan üstünden geçerim evin süpürgeyle, banyo yıkarım
Cuma akşamları çamaşır yıkar asarım diğer günler çamaşır yıkamam
Ertesi gün hemen ütülerim ortada bırakmam
Biraz da rahat ol iş bitmez :)

Ben çalışmıyorum ama ilk zamanlarda ben de yetişemiyordum bide beni düşün. :1:
Haftalık yemek listesi yapıyorum. Alışverişimi ona göre hallediyorum. Hem ne yapıcam derdim olmuyo hemde şartlanmış oldugum için tembellik yapamıyorum.
Pazartesi günü haftalık dip köşe temizliğimi yapıyorum.
Çarşamba ve cuma günleri tekrar bi süpürüp toz alıyorum.
Camasırları cumartesi yıkıyorum, pazar günü ütüleyip, yerleştiriyorum.
İzin günün varsa eger o günlerde dolabına börek, dolma sarıp koyabilirsin. Köfte bulundur mesela, ufak ufak köfteler yapıp dolabıma attım. Çorba yaparken kullanıyorum. Kurabiye yapıp atabilirsin.
Nohutunu haşlayıp dolaba at kullanıcagın zaman büyük kolaylık oluyo.
Annem bana menemen yapmıştı kış için, kullanmaya baslayınca bu yaz kendim içinde yaptım. Çok büyük kolaylık.
Bulguru kavur, menemeni koy oluyo bulgur pilavı. Üzerine yumurta kır 5 dakikada hazır.

Böyle haftalık plan yaptım ama gözün korkmasın. Bi günümü vermek istemediğim için günlere bölüyorum.
Günde 1-2 saatimi alıyo. Sen çalıştıgın için biraz daha hafifletirsin.

Ben 1 yılda şöyle böyle alıştım.
Sıkma tatlı canını.

Allah yardımcısı olsun bütün çalışan hanımların. :54:

aslında bende mükemmelliyetçilik mi var bilemedim birde diğer evli arkdaşlarımın evlerine gidince sanki hepsi benden temiz evleri çiçek gibi gelio psikolojik mi ne anlamadım sinirlerim bozuluo iyice ben beceriksizim galiba diye bunalıma giriyorum

Yemek yapma işini kolaylaştırabilirsiniz aslında şuan tam mevsimi mevsimi geçmeden taze fasulye,barbunya,börülce ve bamya gibi sebzeleri çok az domatesle kavurarak soğutup buzdolabı poşetlerine katıp buzluga atabilirsiniz tadı aynı yaz mevsimindeki gibi hiçbir değişiklik yok. Patlıcan ve biberleri kızartıp buzluga atabilirsiniz hazır karnıyarıklık olur yine patlıcan ve biberi közleyip buzluga atabilirsiniz salatasını yaparsınız.Süs biberi yeşil biberi buzluga doğrayıp atabilirsiniz yada tüm koyabilirsiniz.

Domates konservesi yapabilirsiniz kavanozlara domatesleri kavurarak içine biberde koyabilirsiniz kavanozlara sıcak sıcak katacaksınız kışın bütün yemeklerinizde kullanıp menemen olarak kullanabilirsiniz.Buzdolabına dolmalık patlıcan ve biberleri oyup atabilirsiniz .İsterseniz içini doldurup atababilirsiniz.Yine buzdolabına sarma,mantı,börek ve poaçları pişirip koyabilirsiniz size sadece ısıtmak düşer.Nohut,döğme ve fasulye gibi bakliyatları haşlayıp atabilirsiniz.

evet dediklerinizden bi kısımını annemin tavsiyesi ile yaptım bi kısmınıda uygulucam çok teşekkürler işte yemek olayı da zor ama allahtan yapabiliyorum bişiler ben ev hep temiz olsun hiç dağılmasın istiyorum ama işler yetşimeynce moralim bozuluo :((

Tabi ki zor tatlım işteyken h.sonu gelsin die bakıyorum ama h.sonu da evde işlerden bi oturamıyorum belimin özü kopuyo resmen eeeeeeeee tabi yapana iş çok bunu da unutmamak gerek ;)

Back
X