• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim kriz cıktı yardim rica ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ama noter zaten basta adami bitirir eger insansa...

Vallaha noterler o kadar para aliyor ki, umrubda olacagini zannetmiyorum. Bunların bunu avukat ve noter esliginde yapacaklarinada inanmiyorum. Öyle yapsalar bile Almanyads önüne alman belge koysalar konu sahibi ne imzaladigini bilecek mi? Bu durumda konu sahibinin de haklarini korumak adina avukat tutmasi lazim.

Aslında evlilik sözleşmesi hakkaniyetli bir şekilde yapılsa boşanma durumunda ve aldatma, şiddet gibi nedenlerle boşanma sebebinde özellikle iki tarafı da koruyabilir, baş agritmaz diye düşünüyorum. Ama direkt boşanırsam nafaka vermem diye bir şey kabul edilemez. Süre, çocuk olup olmaması değişir. Acaba anlaşamayıp kısa sürede boşanırsak kısmını mı kastediyor. Çünkü 1 sene evli kalıp ömür boyu nafaka ödemek de normal ve istenilen bir şey değil.

Bastan konuşulmadiysa bu dupeduz sahtekarlik
Sozlesme olursa da bosanma durumunda kusurlu taraf erkekse nafaka+tazminat diye madde ekletin
Adam para biriktirecek sizi somurecek sonra boşanip bes kuruşsuz birakip emeginizin ustune oturacak!
Kisi kendinden bilir isi derler, kendini garantiye almak isterken aslinda ben mağdur olmayayim demiyor sen magdur da olsan umrumda degil diyor! Sakin imzalamayin hatta bu sebeple bosanma davasi acarsaniz belki tazminat vs alabilirsiniz. Lütfen simdiden boyun egmeyin sonra daha agirlarini yasarsiniz.

Son düzenleme:
Hos karsilamadim tabiki
Senin icin imzalayabikirim ama bu benim icin güven kırıci bir sey dedim kendini korumaya aliyorsun benden diye acikca soyledim
Oda ben neler gordum enayi degilim diyor

Daha hâlâ evli kalmaya niyetiniz var mı? Size yönelik ithamları çok korkunç.

Hos karsilamadim tabiki
Senin icin imzalayabikirim ama bu benim icin güven kırıci bir sey dedim kendini korumaya aliyorsun benden diye acikca soyledim
Oda ben neler gordum enayi degilim diyor

Adam uzakta yaşıyor sanırsam , siz tanımadan mı evlendiniz?

Bu adam net hasta , psikolojik problemli biri. Davranışları hiç hiç normal değil. Bence yol yakınken dön, nikah iptali yaptır. Oraya gidersin , dönmek kaçmak istersin yapamazsın rezil olursun. Sakın gitme bu adam için.

Dedigim gibi bende Almanyada dogup büyüdüm..bir cok olaya sahit oluyoruz o yüzden sahsen Türkiyeden evlenilmesine karsiyim. Bu erkek kiz fark etmez. Sebeplerine gelince: burdaki Türklerin sorunlu ogullarina (biz burda mesela ciddi madde bagimliliklarindan ve sorunlu tiplerden felan bahsediyoruz) Türkiyeden "helal süt emmis temiz , onu yola getirecek aile kizi" "alıyorlar". Bu kiz genelde ya akraba cevreden veya akraba yardimiyla secilir. Cogu zaman bu kizlarin kendi kariyeri yok, cünkü ayaklarinin üstünde durmayi alisik, bagimsiz olan kadinlar kolay kontrol altina alinmiyor. Böyle evliliklerde genelde erkekten cok ailenin lafi da gecer. Nasil sizin esiniz simdiden dolduruluyorsa ayni öyle. Kadinin Almanyaya getirilmesi büyük bir lütüf gibiymis gibi kibirli bir sekilde "bIz seni avrupaya getirdik" diye ezikliyorlar. Ha söyle birsey var: bunu yapan aileler bildiginiz isci aileleri..yani ortada köskler paralar felan da yok. Aldiklari 3500 Euroyla (cogu zaman o bile yok) karsiyi ezmeye calisiyorlar sadece. Bence bir insan kendini bastan nasil.gösterirse öyledir. Ona inanin. Ben kimseye güvenip evlenmedim. Kendi meslegim var. Biri bana sidder uygulasa kime gidebilirim, ne yapabilirim biliyorum. Cogu Türkiyeden gelen kadinlari bu yüzden hem dil kurslarina göndermiyorlar hem bir yerlere gitmelerine de izin verilmedi. Almanyaya giden her kadin risk aliyor. Cünkü karsi tarafi ve ailesini tanimiyor aslinda. Akrabalarin söylediklerine de bakmayin siz. Onlarda bizi aslinda tanimiyor. Ben burda affedersiniz fuhuş yuvasi kursam Türkiyedeki bunu nerden bilsin? Ben sizin yerinizde olsam cok iyi düsünürüm. Bu adam bana hic güven vermedi tüm sahit olduklarima bakarsam. Almanyada evlilikten önce edinen mal varligi, edinen kisinin üstünde kalir. Mesela adam sizinle evlenmeden önce ev satin almissa o ev bosanma olsa bile ona ayit. Satmayi talep edemezsiniz. Kardesinin de anlasma yapmasi bu yüzden bana hic gercekci gelmedi cünkü yasalar bu konuda net. Uzun oldu biraz ama iyi düsünün.

Ben %100 katılıyorum. Türkiyeden kızları getirip rezil rüsva ediyorlar, eziyorlar, klan şeklinde aileyle yaşatıyorlar, dil kursuna izin vermiyorlar. Ayrıca kumar oynayan var, uyuşturucu bağımlısı olanı var, el kızının başını yakıyorlar. Sorunca da biz seni adam etmen için evlendirdi diyorlar.. rezillik yani. Bu adam hasta manyak belli yani konu sahibesi sakın ola ki gelmesin. Zaten adamı doğru dürüst tanıdığı da yok.

Son düzenleme:
Dedigim gibi bende Almanyada dogup büyüdüm..bir cok olaya sahit oluyoruz o yüzden sahsen Türkiyeden evlenilmesine karsiyim. Bu erkek kiz fark etmez. Sebeplerine gelince: burdaki Türklerin sorunlu ogullarina (biz burda mesela ciddi madde bagimliliklarindan ve sorunlu tiplerden felan bahsediyoruz) Türkiyeden "helal süt emmis temiz , onu yola getirecek aile kizi" "alıyorlar". Bu kiz genelde ya akraba cevreden veya akraba yardimiyla secilir. Cogu zaman bu kizlarin kendi kariyeri yok, cünkü ayaklarinin üstünde durmayi alisik, bagimsiz olan kadinlar kolay kontrol altina alinmiyor. Böyle evliliklerde genelde erkekten cok ailenin lafi da gecer. Nasil sizin esiniz simdiden dolduruluyorsa ayni öyle. Kadinin Almanyaya getirilmesi büyük bir lütüf gibiymis gibi kibirli bir sekilde "bIz seni avrupaya getirdik" diye ezikliyorlar. Ha söyle birsey var: bunu yapan aileler bildiginiz isci aileleri..yani ortada köskler paralar felan da yok. Aldiklari 3500 Euroyla (cogu zaman o bile yok) karsiyi ezmeye calisiyorlar sadece. Bence bir insan kendini bastan nasil.gösterirse öyledir. Ona inanin. Ben kimseye güvenip evlenmedim. Kendi meslegim var. Biri bana sidder uygulasa kime gidebilirim, ne yapabilirim biliyorum. Cogu Türkiyeden gelen kadinlari bu yüzden hem dil kurslarina göndermiyorlar hem bir yerlere gitmelerine de izin verilmedi. Almanyaya giden her kadin risk aliyor. Cünkü karsi tarafi ve ailesini tanimiyor aslinda. Akrabalarin söylediklerine de bakmayin siz. Onlarda bizi aslinda tanimiyor. Ben burda affedersiniz fuhuş yuvasi kursam Türkiyedeki bunu nerden bilsin? Ben sizin yerinizde olsam cok iyi düsünürüm. Bu adam bana hic güven vermedi tüm sahit olduklarima bakarsam. Almanyada evlilikten önce edinen mal varligi, edinen kisinin üstünde kalir. Mesela adam sizinle evlenmeden önce ev satin almissa o ev bosanma olsa bile ona ayit. Satmayi talep edemezsiniz. Kardesinin de anlasma yapmasi bu yüzden bana hic gercekci gelmedi cünkü yasalar bu konuda net. Uzun oldu biraz ama iyi düsünün.
Cok aciklayici olmuş
Ben bu tur seyler cok duydum
Gozlemim de şu, zamanında isci olarak giden cogu aile (hepsi diyemem) aslında gittikleri dönemin Türkiyesini hatırlıyor, yaşıyor ve o mantalite ile dusunerek Türkiyedeki insanlari küçümsüyorlar.
Benim dogma büyüme orada olan bir akrabam var, cocuklari daha modern (y /z kuşağı) ama anneleri her geldiğinde kucumser tavirlarda. Hatta geldiklerinde herkes izzeti ikramda bulunsun ister biz Almanyadan geldik gibisinden. Halbuki biz de yurtdışı gormus insaniz yani :)
Bu kafa geriliği sebebiyle de ogluslarina Turkiyeden "kız alarak" lutufta bulunuyorlar. Muhtemelen benim gibi kendi ayaklari üzerinde duran birini istemezlerdi (yabancı dilim de var). Konu sahibini de somurmek istiyor gibi geldi.
Bu arada Türkiyede de evlilik öncesi edinilen mallar kisinin kendi malıdır bosanirken dikkate alinmaz. Ancak ev almis ve evlilik içinde birlikte borc odendiyse evliyken ödenen kismin yarisi alınabiliyor diye biliyorum ama ev yariya bölünmüyor.

Bu olayın sorumluluğunu neden tek başınıza yükleniyorsunuz? Onun annesi sizin hakkınızda ki şikayetini oğluna açık açık söylemiş. Sizin anneniz babanız veya bir aile büyüğü yok mu? Onları arayıp ne demek oluyor bu dedikleriniz diye soracak. Ben olsam ailemi böyle bir olaya dahil ederdim. Çünkü belliki onun annesi dahil. Birde sözleşme olayı neden nikahtan önce konuşulmadı ? Bu isteğini size bildirdi mi evlenmeden? Belki o zaman kabul etmeyip direk ayrılıcaktınız. Bence tavrınızı ciddi bir şekilde koyun. Gerekirse de boşanın.

Vallaha noterler o kadar para aliyor ki, umrubda olacagini zannetmiyorum. Bunların bunu avukat ve noter esliginde yapacaklarinada inanmiyorum. Öyle yapsalar bile Almanyads önüne alman belge koysalar konu sahibi ne imzaladigini bilecek mi? Bu durumda konu sahibinin de haklarini korumak adina avukat tutmasi lazim.

Sanırsın ki adam holding CEOsu, evlilik anlaşması yapacakmış komedi gerçekten. Cebi azıcık para gördü diye kendini bir halt sanmış belli havalara girmiş. Noter cücük kadar paraya onca uğraşmaya başka yerleriyle güler. Noter konu sahibesinin almanca bilmediğini görünce zaten kabul etmez anlaşma falan.

Konu sahibesi hırsız mı, oraya çalmaya çırpmaya mı gidiyor, güvenmiyorsan evlenme kardeşim. İlle de anlaşma diyorsa da evlenmeden önce söyleyecekti, konu sahibesi de ona göre evlenmezdi. Adam resmen tuzak kurmuş.

Konu sahibesi sakın gitmesin sakın sakın sakın

Merhabalar ben yeni evlendim fakat eşim yurtdisinda yasadigindan prosedurlerden dolayi eşimin yanina gidemedim

Eşimle evlenirken herhangi bir sorun olmadi fakat nikah gunu eşim annesinin yüzune bakmadığımi iddia ediyor böyle birsey olmadigi halde bununla suclaniyorum saygisizlik yaptigimi iddia ediyor.
Ikinci olarak evlilik sözlesmesi istedi benden ayrilirsa nafaka vermek istemiyormus

Bu konu birden patlak vermedi uzun süredir bekledigimiz vizemin çıkması iciin ona mektup gelmesi ile basladi ve hersryi bir cırpıda tartisma konusu haline getirdi telefonda cok fazla uzatti tartismayi kaldiramadigim icin telefonu yuzune kapattim

Ne yapmaliyim kafam allak bullak oldu net yorumlara ihtiyacim var yardimlarinizi bekliyorum
Evliliğin iptali için basvurın

Merhabalar ben yeni evlendim fakat eşim yurtdisinda yasadigindan prosedurlerden dolayi eşimin yanina gidemedim

Eşimle evlenirken herhangi bir sorun olmadi fakat nikah gunu eşim annesinin yüzune bakmadığımi iddia ediyor böyle birsey olmadigi halde bununla suclaniyorum saygisizlik yaptigimi iddia ediyor.
Ikinci olarak evlilik sözlesmesi istedi benden ayrilirsa nafaka vermek istemiyormus

Bu konu birden patlak vermedi uzun süredir bekledigimiz vizemin çıkması iciin ona mektup gelmesi ile basladi ve hersryi bir cırpıda tartisma konusu haline getirdi telefonda cok fazla uzatti tartismayi kaldiramadigim icin telefonu yuzune kapattim

Ne yapmaliyim kafam allak bullak oldu net yorumlara ihtiyacim var yardimlarinizi bekliyorum
Bence eşin değil annesi iddia ediyordur yüzüne bakilmadiginin. Başlamadan bitir daha ilk günden annesinin tavrı için seninle bu polemiğe girmesi çok korkunç

Balık baştan kokmuş güzel arkadaşım... bu adam için memleketini , aileni bırakma.. sakın anlaşma falan da imzalama ne kadar çirkin şeyler bunlar.. en baştan sonun hesabını yapıyor ve çok özür dileyerek söylüyorum eşin bu işleri kendi aklıyla yapıyorsa seni zerre kadar sevmiyor, yok başkasının dolduruşuyla yapıyorsa bu adamla ömür geçmez ..

Cok aciklayici olmuş
Gozlemim de şu, zamanında isci olarak giden cogu aile (hepsi diyemem) aslında gittikleri dönemin Türkiyesini hatırlıyor, yaşıyor ve o mantalite ile dusunerek Türkiyedeki insanlari küçümsüyorlar.
Benim dogma büyüme orada olan bir akrabam var, cocuklari daha modern (y /z kuşağı) ama anneleri her geldiğinde kucumser tavirlarda. Hatta geldiklerinde herkes izzeti ikramda bulunsun ister biz Almanyadan geldik gibisinden. Halbuki biz de yurtdışı gormus insaniz yani :)
Bu kafa geriliği sebebiyle de ogluslarina Turkiyeden "kız alarak" lutufta bulunuyorlar. Muhtemelen benim gibi kendi ayaklari üzerinde duran birini istemezlerdi (yabancı dilim de var). Konu sahibini de somurmek istiyor gibi geldi.
Bu arada Türkiyede de evlilik öncesi edinilen mallar kisinin kendi malıdır bosanirken dikkate alinmaz. Ancak ev almis ve evlilik içinde birlikte borc odendiyse evliyken ödenen kismin yarisi alınabiliyor diye biliyorum ama ev yariya bölünmüyor.

Yani. Iyi olanlar da muhakkak vardir aralarinda. Ama cogunluk öyle davraniyor. Bir tanesi mesela Hollandaya gelin geldi. Dil kursuna gitmesine esi izin vermiyor (neyine lazimmis), bisiklet binmesine izin vermiyor (Hollandada herkes kullanir), ehliyete izin yok, calismasina izin yok. Yani ha Türkiyede dört duvar arasinds oturdun yada Hollandada, fark ne? Bana konu sahibinin esi hic tekin gelmedi. Simdiden suclmaya ve kötülemeye baslamis.

Sanırsın ki adam holding CEOsu, evlilik anlaşması yapacakmış komedi gerçekten. Cebi azıcık para gördü diye kendini bir halt sanmış belli havalara girmiş. Noter cücük kadar paraya onca uğraşmaya başka yerleriyle güler. Noter konu sahibesinin almanca bilmediğini görünce zaten kabul etmez anlaşma falan.

Konu sahibesi hırsız mı, oraya çalmaya çırpmaya mı gidiyor, güvenmiyorsan evlenme kardeşim. İlle de anlaşma diyorsa da evlenmeden önce söyleyecekti, konu sahibesi de ona göre evlenmezdi. Adam resmen tuzak kurmuş.

Konu sahibesi sakın gitmesin sakın sakın sakın

Aynen öyle. Burda avukatla 15 dakika telefon görüsmesi 79 Euro. Notarle is yapmak da daha pahali. Dedigin gibi: Sanirsin adam zengin. Konu sahibinin esi hangi meslegi yapiyor acaba?

Beyfendinin anlamsız tartışmalar yaratmak için çabalamasını iyi niyetli bulmadım. Diyelim ki annesine bilerek bakmadınız(ki öyle olmadığını söylüyorsunuz). E ne olacak yani sizinle tartışarak zoraki bir saygı duymanızı mı sağlayacak? Ya da annesiyle aranız iyi olmasa sizinle sürekli bu konuda tartışma içerisinde mi olacak? Olacak gibi görünüyor bu kadar küçük meseleleri taktığına göre. En mutlu gününüz sevdiğiniz adamla evet diyorsunuz ama adamın derdi anneme niye bakmadın. Evlilik sözleşmesi konusuna girmek bile istemiyorum sayfalarca yazarım. Hayatta bu kadar küçük hesap yapan insanlardan uzak durun ne olur, çok pişman olursunuz. Her birliktelik önce güvene dayanmalı. Ben beyfendide size karşı bir güven göremiyorum. Güvenmeyi bilmeyen bir insanın güvenilir olabileceğini de düşünmüyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun

Cok aciklayici olmuş
İstemezlerdi. Benim arkadaşımın aynı şey başına geldi. Avusturya'da yaşayan bir aile kıza talip oldu fakat bizim kız akıllı tabii; siz onlara benim filoloji çıkışı olduğumu ve iki dil bildiğimi söyleyin demiş 😂( Türkiye'de okuduğu üniversitede Türkiye'nin ilk üç üniversitesinden biri) nedense vazgeçmişler. Aslında o aileler için ne kadar acınacak bir durum fakat biz baya dalga geçmiştik.

İstemezlerdi. Benim arkadaşımın aynı şey başına geldi. Avusturya'da yaşayan bir aile kıza talip oldu fakat bizim kız akıllı tabii; siz onlara benim filoloji çıkışı olduğumu ve iki dil bildiğimi söyleyin demiş 😂( Türkiye'de okuduğu üniversitede Türkiye'nin ilk üç üniversitesinden biri) nedense vazgeçmişler. Aslında o aileler için ne kadar acınacak bir durum fakat biz baya dalga geçmiştik.

Hiç şaşırmadım. Okumuş, eğitimli kız istemiyorlar ki kolayca ezecekleri kız arıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X