Dedigim gibi bende Almanyada dogup büyüdüm..bir cok olaya sahit oluyoruz o yüzden sahsen Türkiyeden evlenilmesine karsiyim. Bu erkek kiz fark etmez. Sebeplerine gelince: burdaki Türklerin sorunlu ogullarina (biz burda mesela ciddi madde bagimliliklarindan ve sorunlu tiplerden felan bahsediyoruz) Türkiyeden "helal süt emmis temiz , onu yola getirecek aile kizi" "alıyorlar". Bu kiz genelde ya akraba cevreden veya akraba yardimiyla secilir. Cogu zaman bu kizlarin kendi kariyeri yok, cünkü ayaklarinin üstünde durmayi alisik, bagimsiz olan kadinlar kolay kontrol altina alinmiyor. Böyle evliliklerde genelde erkekten cok ailenin lafi da gecer. Nasil sizin esiniz simdiden dolduruluyorsa ayni öyle. Kadinin Almanyaya getirilmesi büyük bir lütüf gibiymis gibi kibirli bir sekilde "bIz seni avrupaya getirdik" diye ezikliyorlar. Ha söyle birsey var: bunu yapan aileler bildiginiz isci aileleri..yani ortada köskler paralar felan da yok. Aldiklari 3500 Euroyla (cogu zaman o bile yok) karsiyi ezmeye calisiyorlar sadece. Bence bir insan kendini bastan nasil.gösterirse öyledir. Ona inanin. Ben kimseye güvenip evlenmedim. Kendi meslegim var. Biri bana sidder uygulasa kime gidebilirim, ne yapabilirim biliyorum. Cogu Türkiyeden gelen kadinlari bu yüzden hem dil kurslarina göndermiyorlar hem bir yerlere gitmelerine de izin verilmedi. Almanyaya giden her kadin risk aliyor. Cünkü karsi tarafi ve ailesini tanimiyor aslinda. Akrabalarin söylediklerine de bakmayin siz. Onlarda bizi aslinda tanimiyor. Ben burda affedersiniz fuhuş yuvasi kursam Türkiyedeki bunu nerden bilsin? Ben sizin yerinizde olsam cok iyi düsünürüm. Bu adam bana hic güven vermedi tüm sahit olduklarima bakarsam. Almanyada evlilikten önce edinen mal varligi, edinen kisinin üstünde kalir. Mesela adam sizinle evlenmeden önce ev satin almissa o ev bosanma olsa bile ona ayit. Satmayi talep edemezsiniz. Kardesinin de anlasma yapmasi bu yüzden bana hic gercekci gelmedi cünkü yasalar bu konuda net. Uzun oldu biraz ama iyi düsünün.