Yeni evliyim, mutlu olmam gerekiyor ama...

JASMINE_84

YASEMİN
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2009
619
0
96
41
Ankara
Arkadaşlar merhaba, ben bir ay önce evlendim cicim ayları yaşıyor olmam gerekirken her gün biraz daha mutsuzum biraz daha hayalkirikligi yasiyorum.. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Allah rizasi icin bana bir akil verin... Esim bana karsi cok soguk cok ters sebebi ne anlayamiyorum.. En ufacik bi hatami hosgormuyo hemen kavga cikariyo bagiriyo cagiriyo hem de yanimizda biri var mi yok mu umursamadan, hatta dun gorumcemin yaninda o kadar sacma bi sebepten azarladi ki beni.. :( ben de kotu bi huy var kasimi alirken eger batik varsa cikarana kadar ugrasiyorum o da yara yapiyo en son kavgamiz bu yuzden cikti kasimla oynadim yara yaptim diye dedigini birakmadim boyle yapmaya devam edersen sana dokunmam bile dedi bagirdi cagirdi ben cevap verince iyice sinirlendi sabaha kadar uyumadim ertesi gun ozur bekledim ama nerdee... Arkadaslari yemege cagirmisti ertesi aksam bise olmamis gibi davranmaya calistim ama yuzune bakmak istemedigim icin fazla muhabbet etmedim ona bi bagirdi arkadaslarinin yaninda yuzune bakmadan konusuyomusum diye aksam eve geldik anneni ornek alma annen de babanin yuzune bakmadan konusuyo yanlis kisiyi ornek aliyosun vs dedi.. Dun aksam da altinlari sayiyoruz abim de kismetse evlenecek bileziklerden birini ona takalim dedim o sana ne takti ki sen ona takiyosun dedi takamazsin dedi iyibben de kendi paramla alirim dedim yok oyle bise alamazsin dedi ve butun bunlar gorumcemin yaninda oluyo.. :( simdiden dayanamamaya basladim, cocuk oyuncagi da degil ki bosaniyorum bitti diyebileyim ama ne yapacagim nasil davranacagim dogru olan ne inanin bilmiyorum nolur bana yardim edinnn

Evlenmeden önce de bu kadar sinirli miydi eşiniz?
Milletin yanında bağırmak da ne oluyormuş?!
Seni değil kendini küçük düşürdüğünü fark etmiyor herhalde.

Oturup ciddi şekilde konuşmanız lazım.
Eşin senin üstünde baskı kurmaya uğraşıyor.
Karım dediği insana nasıl davranacağını bilmiyor.

canım henüz yolun başındasın hemen pes etme.sonuçta bi ay olmuş .aynı evi paylaşmak çok farklı bişey ve hiç bilmediğimiz huylarımız ortaya çıkabiliyor.evlenmeden önce sanki eşinde ailene karşı bi şeyelr oluşmuş ve onları atamamış hıncını yeni yeni çıkarıyor.bence güzel bi ortam hazırla ve güzelce karşına al derdinin ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını güzel bi dille sor.

Iyi de esiniz hemen bu sekilde degismez.
Muhtemelen flort veya nisanlilik evresinde de boyleydi ...
Ama tabi siz umursamadiniz.

Ne yaparsiniz bilemem ama yuz vermeyin .
Yoksa daha 1 aylik evliyken boyle yapan adam ,
sizi daha cokkk uzecege benziyor...

1 aylık evliyken böyle davranan bi insan da ilk defa görüyorum.
Okuduklarımdan şunu anlıyorum, bu adamda saygı denen şey yok..
Ne olursa olsun sana birilerinin yanında bağırmaya hakkı yok.
Bir hatan oluyorsa da başbaşayken ve bağırmadan konuşur, güzellikle anlatır..
Bi kere ben bağıran insandan hiç hoşlanmam, bana göre çok da itici bi insandır bağıran kişi..

Kaşını alırken yara yapmış olman çok basit bir durum. Normalde buraya noldu, ay kıyamam deyip sarılması gerekirken saçma sapan bir tartışma çıkarması gerçekten anlamsız..

Allah korusun, üzerinizde büyü falan olabilir mi?
Ben olsam bunun için kendini bilen bir hocaya giderim...

Canim yeni evliyken anlasmazliklar kavgalar cok oluyo bunu bende yasadim cevremde herkestede gordum biraz zaman gectikten sonra hersey yoluna girer insallah ama baskalarinin yaninda bagirmasi cok kotu Allahim yardimcin olsun insallah duzelir hersey fevri kararlar verme canim birbirinize alisma sureciniz evlenmeden once nasildi peki esin

Çok üzüldüm,evlenmeden önce nasıldı canım??
Cok sakin biri degildi ama ailesinin ve benim ailemin yaninda ne kadar kavgali olursak olalim sakin olurdu asla belli etmezdi canim..
Evlenmeden önce de bu kadar sinirli miydi eşiniz?
Milletin yanında bağırmak da ne oluyormuş?!
Seni değil kendini küçük düşürdüğünü fark etmiyor herhalde.

Oturup ciddi şekilde konuşmanız lazım.
Eşin senin üstünde baskı kurmaya uğraşıyor.
Karım dediği insana nasıl davranacağını bilmiyor.
Siniiydi evet ama yanlis bise yaptiginda ozrunu de dilerdi ve ozellikle ailelerin yaninda asla bana olan siniirini kirginligini belli etmezdi.. Canim konusulmuyo konusmaya basladigim anda sinirlenmeye basliyo hemen uste cikiyo niye boyle yapiyosun dedigimde verdigi karsilik ep ama hep sen beni bu hale getiriyosun oluyo.. :(
canım henüz yolun başındasın hemen pes etme.sonuçta bi ay olmuş .aynı evi paylaşmak çok farklı bişey ve hiç bilmediğimiz huylarımız ortaya çıkabiliyor.evlenmeden önce sanki eşinde ailene karşı bi şeyelr oluşmuş ve onları atamamış hıncını yeni yeni çıkarıyor.bence güzel bi ortam hazırla ve güzelce karşına al derdinin ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını güzel bi dille sor.
Halbuki aileme karsi hep saygiliydi ama evlendikten sonra surekli ailemden birine bi laf ediyo evet annem babam disinda ailem pek davranmalari gerektikleri gibi davranmadilar ama bunu faturasini bana cikarmak zorunda mi..??? :(( canim konusulmuyo soruyorum benim ailenle bi derdim yok ne sacmaliyosun deyip cikiyo isin icinden..
Iyi de esiniz hemen bu sekilde degismez.
Muhtemelen flort veya nisanlilik evresinde de boyleydi ...
Ama tabi siz umursamadiniz.

Ne yaparsiniz bilemem ama yuz vermeyin .
Yoksa daha 1 aylik evliyken boyle yapan adam ,
sizi daha cokkk uzecege benziyor...
Ben de onu hissediyorum mutsuz olmamak icin ne yapabilirim diye yardim istiyorum..

Bir maskeli süvari daha...:ssz:istediklerini elde edene kadar maskeyi takıyorlar,elde edince ise maske malesef düşüyor.

Son düzenleme:
1 aylık evliyken böyle davranan bi insan da ilk defa görüyorum.
Okuduklarımdan şunu anlıyorum, bu adamda saygı denen şey yok..
Ne olursa olsun sana birilerinin yanında bağırmaya hakkı yok.
Bir hatan oluyorsa da başbaşayken ve bağırmadan konuşur, güzellikle anlatır..
Bi kere ben bağıran insandan hiç hoşlanmam, bana göre çok da itici bi insandır bağıran kişi..

Kaşını alırken yara yapmış olman çok basit bir durum. Normalde buraya noldu, ay kıyamam deyip sarılması gerekirken saçma sapan bir tartışma çıkarması gerçekten anlamsız..

Allah korusun, üzerinizde büyü falan olabilir mi?
Ben olsam bunun için kendini bilen bir hocaya giderim...
Bilmiyorum bilemiyorum canim ilk gunler nasil guzeldi nasil anlayisliydi, balayimiz cok guzel gecti her goren arkadasi sizin cicim aylariniz hic gecmez masallah size diyolardi ama ne olduysa iki haftadir boyleyiz surekli bi ofke halinde bana karsi asiri bi saygisizlik var ve cevreye karsi sahiplenmesi tamamen bitti... Nazar midir buyu mudur bilmiyorum ama bunlardan korkuyorum ben de :( cok yalniz cok mutsuz hissediyorum kendimi.. :(
Canim yeni evliyken anlasmazliklar kavgalar cok oluyo bunu bende yasadim cevremde herkestede gordum biraz zaman gectikten sonra hersey yoluna girer insallah ama baskalarinin yaninda bagirmasi cok kotu Allahim yardimcin olsun insallah duzelir hersey fevri kararlar verme canim birbirinize alisma sureciniz evlenmeden once nasildi peki esin

Amin insallah canim yoksa dayanamiyorum ayni eve iki yabanci gibi girip birbirinin yuzune bakmadan yemek yiyip, birbirinden tiksinen iki dusman gibi yataga girip uyumaya calismak cok zormus cokk.. Sinirli bi insandir ama saygisiz degildi, ne olursa olsun sahiplenir arkamda dururdu simdi karisi oldum daha cok yapmasi gerekirken tam tersi davraniyor..

söylenilenin aksine ilk aylar cicim ayı olmuyor aslında

tam aksi alışma süreci kavgalar gürültüler gırlar bir de gereksiz güç savası

kimin sözü geççek benim dediğim olsun diye kimi zaman ufak durumlardan çıkan tartışmalar,

bu durumlarda zamanla geçicek ama sizin ilk baştan düzene sokmanız lazım

eşiniz hangi dilden anlıyorsa artık konuşarak ılımlı şekilde mi çözersiniz yoksa kavgayla mı bilmiyorum ama

ilk etapta sürekli konuşmaya çalışın , alttan alın demiyorum aama kavgasız şekilde tepkinizi belli edinn

umarım bahsettiğiniz durumlar eşinizin huyu değilde gereksiz güç savaşıdır zamanla düzene oturucaktır

Bir maskeli süvari daha...:ssz:istediklerini elde edene kadar maskeyi takıyorlar,elde edince ise maske malesef düşüyor.
:(:(;(

söylenilenin aksine ilk aylar cicim ayı olmuyor aslında

tam aksi alışma süreci kavgalar gürültüler gırlar bir de gereksiz güç savası

kimin sözü geççek benim dediğim olsun diye kimi zaman ufak durumlardan çıkan tartışmalar,

bu durumlarda zamanla geçicek ama sizin ilk baştan düzene sokmanız lazım

eşiniz hangi dilden anlıyorsa artık konuşarak ılımlı şekilde mi çözersiniz yoksa kavgayla mı bilmiyorum ama

ilk etapta sürekli konuşmaya çalışın , alttan alın demiyorum aama kavgasız şekilde tepkinizi belli edinn

umarım bahsettiğiniz durumlar eşinizin huyu değilde gereksiz güç savaşıdır zamanla düzene oturucaktır
Umarim gecicidir umarim dediginiz gibi alisma surecidir yoksa daha simdiden boyleysek ileride ne yapariz ne hale geliriz diye dusunmekten gunlerdir uyuyamiyorum... Fikirleriniz onerileriniz icin tesekkur ederim

Rabbim den yardım iste ve bol bol Kur'an oku cnm ,o her zaman mazlumların yanındadır ...bizim en güçlü silahımız dua ama bilmiyoruz ..

konuyu okuyunca aklıma direk sevgili babacım! geldi....
o da bizi ne çok azarlardı başkalarının yanında.
tanıdık-yabancı demez ağzına geleni söylerdi.
herkes duysun diye daha çok bağırırdı.
yapma baba dediğimiz de rezil olunda bir daha yapmayın derdi.
annemi ,bizi ne çok üzdü bu konuda.
ama hiç değişmedi. ta ki yaşlanana kadar.
o da tamamen değil...

diyeceğim şu ki;
eşinizin bu huyunun değişmesini beklemeyin.
yıllarca annem ne yaptıysa değişmedi.
yeri geldi günlerce sustu konuşmadı ama fayda etmedi.
maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor.:50:

Jasmincim merhaba,

ben seni eski konularından da hatırlıyorum nişanlıyken nişanlının sana karşı çok soğuk olmasından rahatsızdın... Evlenmişsin bile mutluluklar diliyorum öncelikle...

ama sanırım nişanlındaki bu sorun kökünden çözülmeden evlendiniz... yani asagı yukarı aynı davranısları devam ediyor sana karsı gordugum kadarıyla

bence eşinin profesyonel destek alması sart... daha önce gündeme getirdiniz mi bilemiyorum ama bir kaş meselesinden sana dokunmam demesi yine o şikayetlerini anımsattı bana

hepsini geçtim en başta çok ileri boyutlara gitmeden öfke kontrolunu öğrenmesi gerekiyor sanırım :44:

Rabbim den yardım iste ve bol bol Kur'an oku cnm ,o her zaman mazlumların yanındadır ...bizim en güçlü silahımız dua ama bilmiyoruz ..
Haklisin canim, tesekkur ederim
konuyu okuyunca aklıma direk sevgili babacım! geldi....
o da bizi ne çok azarlardı başkalarının yanında.
tanıdık-yabancı demez ağzına geleni söylerdi.
herkes duysun diye daha çok bağırırdı.
yapma baba dediğimiz de rezil olunda bir daha yapmayın derdi.
annemi ,bizi ne çok üzdü bu konuda.
ama hiç değişmedi. ta ki yaşlanana kadar.
o da tamamen değil...

diyeceğim şu ki;
eşinizin bu huyunun değişmesini beklemeyin.
yıllarca annem ne yaptıysa değişmedi.
yeri geldi günlerce sustu konuşmadı ama fayda etmedi.
maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor.:50:
Seni ve anneni cok iyi anliyorum cok pis cok kotu bi huy insan kendini cok kotu hissediyo canim Allah sizinde benimde yardimcimiz olsun

Allah huzurlu bir evlilik versin inşallah....

Bene bir süre tamamen pasif ol.Sus cevap verme sakince bekle çok büyük bir sabırla...Bakalım ne yapıcak...Yani her yolu denemen lazım ve ilk olarak bundan başla...Bakalım sendeki bu suskunluk devam ettikçe kendi içinde vicdan yapmaya başlayacakmı ?
Sadece sus ve bekle.Evde konuşma ,ilgilenme,bak kavga çıkarmaya çalışıyor anında odayı terk et,gitmene sinirleniyorsa kal yanına ama yinede su yani ne onu çok kamçıla ne de konuşarak rahatlat...Ve ne olursa olsun aileni ezdirme...Bir kere sen haklısın dedin mi sonra devamı gelir.Kusura bakma annem babam sevmesende saygı duyman lazım de sert biçimde...

Arkadaşlar merhaba, ben bir ay önce evlendim cicim ayları yaşıyor olmam gerekirken her gün biraz daha mutsuzum biraz daha hayalkirikligi yasiyorum.. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum Allah rizasi icin bana bir akil verin... Esim bana karsi cok soguk cok ters sebebi ne anlayamiyorum.. En ufacik bi hatami hosgormuyo hemen kavga cikariyo bagiriyo cagiriyo hem de yanimizda biri var mi yok mu umursamadan, hatta dun gorumcemin yaninda o kadar sacma bi sebepten azarladi ki beni.. :( ben de kotu bi huy var kasimi alirken eger batik varsa cikarana kadar ugrasiyorum o da yara yapiyo en son kavgamiz bu yuzden cikti kasimla oynadim yara yaptim diye dedigini birakmadim boyle yapmaya devam edersen sana dokunmam bile dedi bagirdi cagirdi ben cevap verince iyice sinirlendi sabaha kadar uyumadim ertesi gun ozur bekledim ama nerdee... Arkadaslari yemege cagirmisti ertesi aksam bise olmamis gibi davranmaya calistim ama yuzune bakmak istemedigim icin fazla muhabbet etmedim ona bi bagirdi arkadaslarinin yaninda yuzune bakmadan konusuyomusum diye aksam eve geldik anneni ornek alma annen de babanin yuzune bakmadan konusuyo yanlis kisiyi ornek aliyosun vs dedi.. Dun aksam da altinlari sayiyoruz abim de kismetse evlenecek bileziklerden birini ona takalim dedim o sana ne takti ki sen ona takiyosun dedi takamazsin dedi iyibben de kendi paramla alirim dedim yok oyle bise alamazsin dedi ve butun bunlar gorumcemin yaninda oluyo.. :( simdiden dayanamamaya basladim, cocuk oyuncagi da degil ki bosaniyorum bitti diyebileyim ama ne yapacagim nasil davranacagim dogru olan ne inanin bilmiyorum nolur bana yardim edinnn

canım bence hiç cevap verme söylediklerine sus bazen susmak en iyi cevaptır zamanla hatasını anlayacaktır sende cevap verince olay iyice büyür sus dua et sabırla bekle inşallah düzelir

bazı arkadaşlar evliliğin ilk dönemlerinde olur demiştir ya da diyecektir, ben bu düşünceye katılmadığım gibi şunu da eklemek isterim: nasıl başlarsa öyle gider
milletin yanında bağırmalar çağırmalar işin bir yanı, diğer yanı ise bu adam senin aileni sevmiyo, bugün surat asmanı annene benzetiyo yarın bigün bi laf etsen adı annen öğretiyo olacak, sonuçtada görüşme dicek

Allah huzurlu bir evlilik versin inşallah....

Bene bir süre
tamamen pasif ol.Sus cevap verme sakince bekle çok büyük bir sabırla...Bakalım ne yapıcak...Yani her yolu denemen lazım ve ilk olarak bundan başla...Bakalım sendeki bu suskunluk devam ettikçe kendi içinde vicdan yapmaya başlayacakmı ?
Sadece sus ve bekle.Evde konuşma ,ilgilenme,bak kavga çıkarmaya çalışıyor anında odayı terk et,gitmene sinirleniyorsa kal yanına ama yinede su yani ne onu çok kamçıla ne de konuşarak rahatlat...
Ve ne olursa olsun aileni ezdirme...Bir kere sen haklısın dedin mi sonra devamı gelir.Kusura bakma annem babam sevmesende saygı duyman lazım de sert biçimde...

ben anlamadım cevap versin mi vermesin mi

Back
X