Yeni evliyim ne yapmayalım yardım eder misiniz

rozalar98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2025
21
10
1
27
Öncelikle merhaba biz eşimle 6 ay önce çok zor koşullarda evlendik ailem asla destek olmadı istemedi eşimi ama ben ve eşim 1.5 yıl mücadele ettik ve her şeyi tek başımıza yaptık.Beni çok seviyordu kırmaya incitmeye çok korkardı kavga etsek bile ağzından çıkanlara çok dikkat ederdi ama evliliğimiz yeni olmasına rağmen en rahatsız olduğum cümleleri ısrarla kurmaya ben böyleyim sen önceden de beni tanıyodun demeye başladı.Sevgilik döneminde verdiği vaatlerin tam tersini yapıyo üzülmem ağlamam hatta ondan soğumam bile onu etkilemiyo artık.Bende ciddi anlamda ondan soğuyorum artık birlikte vakit geçirmek sohbet etmek bile içimden gelmiyo böyle olduğumuz için çok üzgünüm ve annemle eşimin şuan arası çok iyi olmasına rağmen anneme kardeşime anlatamıyorum yüzüm yok gibi hissediyorum kimse bana ben demiştim desin istemiyorum.Eşim hala beni önemser sevdiğini de biliyorum ama çok kırıcı konuşuyo ve atlatmakta çok zorlanıyorum çünkü ben onun için ailemle aramı bozdum uzun bir süre mücadele ettim karşılığı bu olmamalıydı karşılıklı bi soğukluk var aramızda ben söylediklerine yaptıklarına tepki verdiğim için suçluyum o yüzden onun gözünde ve 6 aydır tartışmasız kavgasız bir hafta geçiremedik bana yardım eder misiniz ne yapmalıyım

9 ay karnında taşıyan doğuran bakan yediren içiren, atağıydı cartı curtuydu, gece uyku terörüydü, ateşiydi, hastalığıydı uğraşan, sabah zor bela o güzel uykulardan sırf senin için uyanan, dersiydi okuluydu parkıydı, ergenliğiydi uğraşan ailenin seni tanımadığını düşünerek onlara karşı gelip evlendin. Peki ne oldu? Ailen haklı oldu değil mi?
O yüzden lütfen çok anormal ailelere sahip değilseniz muhakkak onların söylediklerini ciddiye alın derim.
Evlenmişsiniz artık yapacak bi şey yok. Konuşup orta yolu bulmalısınız. Tartışmalar neden dolayı çıkıyor?

Ne gibi cümleler?
Ne gibi cümleler?Ben böyleyim işine gelirse benden bir şey bekleme benim işim başımdan aşkın kimsenin senden bekletisi yok sende bekleme birlikte yapalım her şeyi diyorum ben sana iş yerinde destek veriyorum sende bana evde bazen yardımcı ol diyorum ne kadar yaptıysan beni ilgilendirmez diyo yaptığım hiçbir işi ciddiye almıyo en çok yorulan üzülen o ne olsa eve suratı asık gelir annesiyle tartışsın surat işle ilgili sorunlar olsun surat neyin var demekten yoruldum ama ben şikayet edemem yorulamam ne yaptın ki oluyo hep görünmüyorum sussamda bağırsamda görünmüyorum sevgilikte peşimizden ayrılmayan bizim için yanıp tutuşan bu adamlara ne oluyo bilmiyorum ve çok üzülüyorum

9 ay karnında taşıyan doğuran bakan yediren içiren, atağıydı cartı curtuydu, gece uyku terörüydü, ateşiydi, hastalığıydı uğraşan, sabah zor bela o güzel uykulardan sırf senin için uyanan, dersiydi okuluydu parkıydı, ergenliğiydi uğraşan ailenin seni tanımadığını düşünerek onlara karşı gelip evlendin. Peki ne oldu? Ailen haklı oldu değil mi?
O yüzden lütfen çok anormal ailelere sahip değilseniz muhakkak onların söylediklerini ciddiye alın derim.
Evlenmişsiniz artık yapacak bi şey yok. Konuşup orta yolu bulmalısınız. Tartışmalar neden dolayı çıkıyor?
Ailemi silmedim tabiki annemin İstememe sebebi aile yapılarıydı eşimi hep severdi ama ailesi yüzünden istemedi ben aileme saygısızlıkta yapmadım 1.5 yıl zaten rızalaranı bekledim yanlış anlaşılma olmuş sanırım

Evet onu belirtmeyi unutmuşum eşim çok surat yapar işte ne olursa olsun eve yansıtır ve sadece işte değil kızsa sinirlense birine alınsa dahi o gece evde suratlı gezer ve evliliğimiz 6 ay ama ilişkimiz 4 yıldır sürüyor aslında evet bende suratlı olduğunu hep biliyodum bile bile ciddi bir yola çıkmak benim hatamdı belki ama bu şekilde yani

ama evliliğimiz yeni olmasına rağmen en rahatsız olduğum cümleleri ısrarla kurmaya ben böyleyim sen önceden de beni tanıyodun demeye başladı.Sevgilik döneminde verdiği vaatlerin tam tersini yapıyo üzülmem ağlamam hatta ondan soğumam bile onu etkilemiyo artık.
Köprüyü geçene kadar demiş adam. Maşallah köprüden iner inmez de aslını göstermiş.
Bazen gerçekten ailelerin gördüğü, hissettiği bişeyler vardır. Israr etmemek gerek diye düşünüyorum. Maalesef siz de canlı örneği siniz🙁

Etkisiz eleman olmuşsunuz evliliğinizde. Sizin hislerinizi duygularınızı ve isteklerinizi karşılamayan birine karşı ‘düzelir-geçicidir’ diye bakıp susarsanız daha da tepenize çıkar. Çizgilerinizi belli edin.
Size değiştin derse de ‘ben böyleydim’ dersiniz.

Ayrıca eşiniz size saygısızlık yapmaktan utanıp sıkılmıyorsa, siz neden dillendirmekten utanasınız ki. Görmezden gelmek, içinize atmak yerine tepkinizi gösterin.

Daha Yeni evlisiniz en başından aman aramız bozulmasın diye alttan almayın sürekli özür dileyip gönül almaya çalışan taraf olmayin
Evet özür dileyen taraf ben olmuyorum zaten eşim söyleyip söyleyip gelir hiçbir şey olmamış gibi davranır ve uzatıp surat asarsam ben suçlu olurum ama gururum kırılıyo sürekli incinen olup hiçbir şey söylenmemiş gibi yapmak

Etkisiz eleman olmuşsunuz evliliğinizde. Sizin hislerinizi duygularınızı ve isteklerinizi karşılamayan birine karşı ‘düzelir-geçicidir’ diye bakıp susarsanız daha da tepenize çıkar. Çizgilerinizi belli edin.
Size değiştin derse de ‘ben böyleydim’ dersiniz.

Ayrıca eşiniz size saygısızlık yapmaktan utanıp sıkılmıyorsa, siz neden dillendirmekten utanasınız ki. Görmezden gelmek, içinize atmak yerine tepkinizi gösterin.
Ben bu derdimi anlatmak için açtım bu hesabı ve şuan birçok kadın bana destek oluyo aylardır kimseye anlatamamıştım çok teşekkür ederim ağlamamak içinn zor tutuyorum kendimi 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Evet onu belirtmeyi unutmuşum eşim çok surat yapar işte ne olursa olsun eve yansıtır ve sadece işte değil kızsa sinirlense birine alınsa dahi o gece evde suratlı gezer ve evliliğimiz 6 ay ama ilişkimiz 4 yıldır sürüyor aslında evet bende suratlı olduğunu hep biliyodum bile bile ciddi bir yola çıkmak benim hatamdı belki ama bu şekilde yani
Bu düzeltilmeyecek bir şey değil ki! Zamanla düzelir sürekli söyleyin vs. Güzelce anlatın. Ona da surat asın eğer hiç anlamazsa. Kötü olduğunu anlasın.

Evet tam olarak öyle belki de böyle olduğunu düşünmek istiyorum dışarıdan nasıl gözüktüğünü görebilmek için dışarıda olmam lazımdı haklısınız o yüzden yazdım zaten insanlar yaşarken bazı şeyleri göremeyebilir ya da istediği şekilde görmek isteyebilir yorumlarınız çok önemli o yüzden benim için

Back
X