Yeni evliyim ne yapmayalım yardım eder misiniz

Dört yıl çok uzun bir süre, hiç kimse ile ilişkinizi konuşmadınız mı, arkadaşlarınız falan kimse sizi uyarmadı mı? Nasıl tanıyamadınız, çok iyi saklamış kendini.
Ben görmek istemedim sanırım çünkü herkese karşı böyleydi bir tek bana karşı sakin ve çok fedakardı sıra bana gelir diye düşünmedim sanırım

Ailemi silmedim tabiki annemin İstememe sebebi aile yapılarıydı eşimi hep severdi ama ailesi yüzünden istemedi ben aileme saygısızlıkta yapmadım 1.5 yıl zaten rızalaranı bekledim yanlış anlaşılma olmuş sanırım
Armut dibine düşermiş maalesef. Aileler ( normal bir aile ise) istemiyorsa genelde o evlilikten hayır gelmiyor.

Armut dibine düşermiş maalesef. Aileler ( normal bir aile ise) istemiyorsa genelde o evlilikten hayır gelmiyor.
Çok problemli bi babayla büyüdüm hayatımızdan çıkması bile bizi psikolojik anlamda çok sarstı çpk sancılı bi süreçti benim ilk sevgilimdi eşim yaşımda şuan 27 ben geri kalan hayatımda sevilirim diye düşünmüştüm bana dokunulmadı güzel söz söylenmedi hiçbir zaman çocukluğum kavgayla babamın bağımlıklıklarıyla geçti tam atlattım derken yine boşlukta kaldım

Eşim konuşmaz savaşır en basit şeylerde bile tek derdi karşı gelmek dinlemez sadece benim dediklerimin zıttı olsun yeterli siz başka bir şey anlatırsınız o bambaşka bir şey söyler eşim beni çok iyi tanımış maalesef neye üzüleceğimi sinirleneceğimi biliyor ve artık çekinmeden hepsini yapıyo ben rahatsızlığımı dile getirince uzatma abartma ben böyleydim değişemem diyor dili zehirli biri bütün çevresi bunu biliyo ailesi dahil bir tek bana böyle değildi sevgiliyken bende aptal gibi böyle devam edeceğini düşündüm
E siz bile bile çevresini bile rahatça kıran kendi tabiriyle dili zehirli ve suratı sürekli sirke satan birini seçmiş bu adam için bir de ailenizi karşınıza almışsınız.Evlenince kendi ailesine bile acımayan adam size kıyamaz mı sandınız??? Saflığın kaçıncı seviyesi bu....
Zaten burada, ne kadar emek verdim, çok uğraştım ,kavuşmak için ne mücadele verdim ,nelerden oldum diyenlerin evlilikleri hep fos çıkıyor.

E siz bile bile çevresini bile rahatça kıran kendi tabiriyle dili zehirli ve suratı sürekli sirke satan birini seçmiş bu adam için bir de ailenizi karşınıza almışsınız.Evlenince kendi ailesine bile acımayan adam size kıyamaz mı sandınız??? Saflığın kaçıncı seviyesi bu....
Zaten burada, ne kadar emek verdim, çok uğraştım ,kavuşmak için ne mücadele verdim ,nelerden oldum diyenlerin evlilikleri hep fos çıkıyor.
Zaten bu yüzden onu hiç suçlamıyorum umarım sizin hikayeniz çok daha iyi güzel olur

Zaten bu yüzden onu hiç suçlamıyorum umarım sizin hikayeniz çok daha iyi güzel olur
Sağol canım ben hep merhametli vicdanlı bir adam diledim ve tercihimi o yönde yaptım,benim kıstasım buydu.Maalesef evlilik yüzde elli sans yüzde elli kendi seçimin . Karakteri kemikleşmiş bu kötü huyu çevresinde normalleştirilmiş adamı nasıl düzeltirsin bilmiyorum ama kendini sağlama al,birikim yap iş bul bir şekilde kendine odaklan önce kendini düşün.Çocuk olayını ertele bu adam hamileliğini doğumunu ve sonrasını burnundan getirir.Çocuk olunca düzelmez düzelen varsa bile bu 0000000000000 ,1 ihtimal ,sizin o kadar yüksek şansınız var mı sizce????

Sağol canım ben hep merhametli vicdanlı bir adam diledim ve tercihimi o yönde yaptım,benim kıstasım buydu.Maalesef evlilik yüzde elli sans yüzde elli kendi seçimin . Karakteri kemikleşmiş bu kötü huyu çevresinde normalleştirilmiş adamı nasıl düzeltirsin bilmiyorum ama kendini sağlama al,birikim yap iş bul bir şekilde kendine odaklan önce kendini düşün.Çocuk olayını ertele bu adam hamileliğini doğumunu ve sonrasını burnundan getirir.Çocuk olunca düzelmez düzelen varsa bile bu 0000000000000 ,1 ihtimal ,sizin o kadar yüksek şansınız var mı sizce????
Haklısınız önceliğim kendim olmalıyım çünkü benim şansım olsaydı böyle olmazdı zaten 😅

Haklısınız önceliğim kendim olmalıyım çünkü benim şansım olsaydı böyle olmazdı zaten 😅
Bir hata yaptınız diye kendinize yüklenmeyin sizde bile bile bunu yapmadınız düzelir dediniz aşkın gücüne inandınız.Şimdi kendini düşünme zamanı....

Öncelikle merhaba biz eşimle 6 ay önce çok zor koşullarda evlendik ailem asla destek olmadı istemedi eşimi ama ben ve eşim 1.5 yıl mücadele ettik ve her şeyi tek başımıza yaptık.Beni çok seviyordu kırmaya incitmeye çok korkardı kavga etsek bile ağzından çıkanlara çok dikkat ederdi ama evliliğimiz yeni olmasına rağmen en rahatsız olduğum cümleleri ısrarla kurmaya ben böyleyim sen önceden de beni tanıyodun demeye başladı.Sevgilik döneminde verdiği vaatlerin tam tersini yapıyo üzülmem ağlamam hatta ondan soğumam bile onu etkilemiyo artık.Bende ciddi anlamda ondan soğuyorum artık birlikte vakit geçirmek sohbet etmek bile içimden gelmiyo böyle olduğumuz için çok üzgünüm ve annemle eşimin şuan arası çok iyi olmasına rağmen anneme kardeşime anlatamıyorum yüzüm yok gibi hissediyorum kimse bana ben demiştim desin istemiyorum.Eşim hala beni önemser sevdiğini de biliyorum ama çok kırıcı konuşuyo ve atlatmakta çok zorlanıyorum çünkü ben onun için ailemle aramı bozdum uzun bir süre mücadele ettim karşılığı bu olmamalıydı karşılıklı bi soğukluk var aramızda ben söylediklerine yaptıklarına tepki verdiğim için suçluyum o yüzden onun gözünde ve 6 aydır tartışmasız kavgasız bir hafta geçiremedik bana yardım eder misiniz ne yapmalıyım

Eklentiler

• IMG_20250831_014202.webp
    IMG_20250831_014202.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 19
Belki haklısınız ama bizim öyle bir aile yapımız yoktu ve çok küçük bir yerde yaşıyoduk ayrıca ilk tanıştığımız zaman ben çok ciddi ailevi sıkıntıların içindeydim o dönemde hep yanımdaydı ve gerçekten ailecek o dönemi çok zor atlattık ben o hengamenin içinde sanırım gerçekleri göremedim ortak olduk iş yeri açtık çünkü ben eve bakmak aileme destek olmak zorundaydım ve bir gün beni yalnız bırakmadı anlatmak istediğim buydu yere çakıldım derken bunu kastettim öyle biri benim ağlamamı üzülmemi nasıl kaldırabiliyor

O mesajı zaten size istinaden yazmadım, genel bi yorumdu. Eşinizle zor zamanlarda birbirinize destek olmuşsunuz bu çok kıymetli, ama işler yoluna girip de ortak bir yaşam kurunca nasıl olsa elde ettim artık diye kıymetsizleşmemeniz lazım. Bütün ilişkiler sıradanlaşır, tutku azalır yerini güvene bırakır, buna da uyum sağlamak lazım.
Ben görmek istemedim sanırım çünkü herkese karşı böyleydi bir tek bana karşı sakin ve çok fedakardı sıra bana gelir diye düşünmedim sanırım

Benim yıllar yıllaaar önce düştüğüm yanılgıya düşmüşsünüz, geçmişler olsun.
Birinin bize karşı nasıl davrandığı önemli ama başkalarına nasıl davranıyor asıl burası çok önemli.
Garsona nasıl davranıyor, çocuklara nasıl davranıyor, anasına kız kardeşlerine nasıl davranıyor, ters düştüğü insanlara karşı nasıl tavır takınıyor.
Onca acı tecrübeden sonra şu an o kadar önem veriyor ve dikkatli gözlemleye çalışıyorum ki bunları.
Sevgilim kimle iletişimde olsa dikkat kesiliyorum, nasıl davranıyor diye...
Hatta ve hatta eski sevgililerine karşı da nasıl olduğunu bilmek istiyorum..
Şimdi size bi şey söyleyeceğim, lütfen ama lütfen artık evlendiniz diye dönülmez bi yola girmişsiniz artık burdan çıkamazmışsınız gibi hissetmeyin ve öyle davranmayın.
Umarım ilişkiniz toparlanır ve çok mutlu olursunuz ama işler ters giderse de boşanmak dünyanın sonu değil.
Biz sana demiştik deseler bile insanız hata yapma lüksümüz var.
Bu konuda kendinizi rahatlatın.

Ya dört yılda insan insanı tanıyamıyor demek ki. Çok ilginç. Yıllarca flört edip birkaç ayda evlilikten bunalanları okuyunca tüylerim diken diken oluyor.
Bir arkadaşım 7 yıl sevgililikten sonra evlendi.Son bir yıllarını ayrı şehirlerde geçirmişlerdi.Telefonda konuşurken ağlamalarına şahit oldum.Evlendikten bir yıl sonra boşandılar.Ki evlenir evlenmez sorunlar başlamış ama arkadaşım düzelir diye bize bahsetmemiş.Adam boşandıktan bir yıl sonra evlerine gidip gelen ortak arkadaşlarıyla evlendi.

Back
X