- 15 Şubat 2017
- 119
- 40
- 13
- Konu Sahibi Saripapaatya
-
Çok teşekkür ediyorum ağzına sağlıkHayirli olsun , saglikla alin kucaginiza insallah
Dokrorunuz zaten size gerekenleri anlatacakrir bunun disinda internette hamilelik takibi yazin cesitli siteler var oralardan okuyup bilgi edinebilirsiniz
Kacinci haftalarda hangi testler yapiliyor yaziyor hepsinde
Genel olarak da durumu abartmayip normal hayatiniza devam edin , sadece agir kaldirip yukariya uzanmayin , saglikli beslenin , vitaminlerinizi icin mutlaka ihmal etmeyin onlar sizin icin elzem
Hergun bol meyva ve ceviz yiyin
Huzurlu olmaya ozen gosterin ki bebek de huzurlu olsun
Bir de hamileyken bi kitap okumuştum hamilelik suresince bebegin beyinsel ve ruhsal gelisimiyle ilgili , anne karninda bebeginizi ne kadar cok severseniz o da ileride o kadar mutlu ve basarili bir insan oluyormus , pozitif ve sevgi dolu olum , o bunu hissedecektir
Tamam çok teşekkür ederimHayırlı olsun öncelikle
Formlardan gebelik hamilelik başlığı altında topikler var
Bebeğinin doğacağı aya göre konular açılmış
Örneğin şubat 2018 anneleri gibi
Orda tüm yenş anne adayları yazışıyor
Oraya bi bakın isterseniz
hayırlı olsun. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ilk üç ay bebek senden beslenmiyor normal zamanda ne şekilde besleniyorsan o şekilde beslen hatta kilo almamaya çalış. 12.haftadam sonra bebek senden besleneye baaşlıyor. benim doktorum bana sabahları yumurta,ceviz,peyniri ihmal etme demişti. kola,asitli içecekler,bitki çayları,kahve,içki,sigara, koyu yeşillerden uzak demişti. günde 2 bardak açık çayı geçme demişti.Hanımlar oncelikle hayırlı ramazanlar . Hemen konuya giriyorum ben yeni hamile olduğumu ogrendim ve ilk hamileligim bu yüzden tereddütlerim var siz tecrübeli hamile ve annelerin bilgilerine ihtiyacım var . Bu süreçte nelere dikkat etmeliyim kontrollerde en önemlileri neler mesela üçlü tarama testi falan nasıl oluyor kilo almamak için neler yapmalıyım (bu hafta ilk kontrolüm var azıcı olk tecrübe edinmek istedim) . Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.
http://www.harpersbazaar.com.tr/galeri/lifestyle/bebekte-zeka-gelisimihayırlı olsun. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ilk üç ay bebek senden beslenmiyor normal zamanda ne şekilde besleniyorsan o şekilde beslen hatta kilo almamaya çalış. 12.haftadam sonra bebek senden besleneye baaşlıyor. benim doktorum bana sabahları yumurta,ceviz,peyniri ihmal etme demişti. kola,asitli içecekler,bitki çayları,kahve,içki,sigara, koyu yeşillerden uzak demişti. günde 2 bardak açık çayı geçme demişti.
ben ikili ve üçlü testi yaptırmadım. down sendromuna bakıyorlar. ve net değerler söylenmiyor. olasılık veriliyor. riskli deselerde aldırmayı düşünmediğim için yaptırmadım. çoğu insana riskli diyerek hamileliğini zehir edip sağlık bebek doğrudrlar. 20.haftada detaaylı ultrasonla bebeğin her yerine damarlarına organlarını inceliyorlar sadece ona gireceğim.
dikkat edeceğin şeyler belli, hiçbirşekilde yükseğe uzanma, ani hareket etme,ağır kaldırma. onun dışında yemene içmene dikkat et.
iyide ben sağlıksız beslen demedimki. ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor fazla yemeyin dedim. ona bakarsan sadece hamilelikde değil her zaman sağlıklı beslenme önemli.http://www.harpersbazaar.com.tr/galeri/lifestyle/bebekte-zeka-gelisimi
Okumanizi tavsiye ederim
Konu sahibi hamileligin hergunu beslenme cok onemlidir , ilk 3 ay son 3 ay diye bisey yok , kilo almak istemiyorsaniz sekerden ve hamurdan uzak durun
Ancak ilk 3 ay da olmak uzere tum hamileliginiz boyunca saglikli beslenin
Sagliksiz dememissiniz ama normal zamanda nasil besleniyorsan oyle beslen demissiniz , yanlis anlamayin lutfen ama belki konu sahibi surekli fast food yiyor , bunu bilmeden boyle tavsiye verilmemeli diye dusunuyorum , ben de sizin mesajinizi okudugumda bilmediginizi dusunerek makaleyi paylastimiyide ben sağlıksız beslen demedimki. ilk 3 ay bebek senden beslenmiyor fazla yemeyin dedim. ona bakarsan sadece hamilelikde değil her zaman sağlıklı beslenme önemli.
Çok güzel bilgiler bunlar sağ ol canım Allah razı olsun . Seninde hayırlısı ile kucağına alırsın bebisini inshayırlı olsun. rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ilk üç ay bebek senden beslenmiyor normal zamanda ne şekilde besleniyorsan o şekilde beslen hatta kilo almamaya çalış. 12.haftadam sonra bebek senden besleneye baaşlıyor. benim doktorum bana sabahları yumurta,ceviz,peyniri ihmal etme demişti. kola,asitli içecekler,bitki çayları,kahve,içki,sigara, koyu yeşillerden uzak demişti. günde 2 bardak açık çayı geçme demişti.
ben ikili ve üçlü testi yaptırmadım. down sendromuna bakıyorlar. ve net değerler söylenmiyor. olasılık veriliyor. riskli deselerde aldırmayı düşünmediğim için yaptırmadım. çoğu insana riskli diyerek hamileliğini zehir edip sağlık bebek doğrudrlar. 20.haftada detaaylı ultrasonla bebeğin her yerine damarlarına organlarını inceliyorlar sadece ona gireceğim.
dikkat edeceğin şeyler belli, hiçbirşekilde yükseğe uzanma, ani hareket etme,ağır kaldırma. onun dışında yemene içmene dikkat et.
Çok teşekkür ediyorum tamamhttp://www.harpersbazaar.com.tr/galeri/lifestyle/bebekte-zeka-gelisimi
Okumanizi tavsiye ederim
Konu sahibi hamileligin hergunu beslenme cok onemlidir , ilk 3 ay son 3 ay diye bisey yok , kilo almak istemiyorsaniz sekerden ve hamurdan uzak durun
Ancak ilk 3 ay da olmak uzere tum hamileliginiz boyunca saglikli beslenin
Ya bide ben araştırdım az önce diğer hanımefendinin dediği yazmıyor hiç yani ilk üç ay anneden besleniyor ve diğer aylarda haliyle devam ediyor ve beyin gelişimi için çok onemliymis sizce de öyle mıHayirli olsun , saglikla alin kucaginiza insallah
Dokrorunuz zaten size gerekenleri anlatacakrir bunun disinda internette hamilelik takibi yazin cesitli siteler var oralardan okuyup bilgi edinebilirsiniz
Kacinci haftalarda hangi testler yapiliyor yaziyor hepsinde
Genel olarak da durumu abartmayip normal hayatiniza devam edin , sadece agir kaldirip yukariya uzanmayin , saglikli beslenin , vitaminlerinizi icin mutlaka ihmal etmeyin onlar sizin icin elzem
Hergun bol meyva ve ceviz yiyin
Huzurlu olmaya ozen gosterin ki bebek de huzurlu olsun
Bir de hamileyken bi kitap okumuştum hamilelik suresince bebegin beyinsel ve ruhsal gelisimiyle ilgili , anne karninda bebeginizi ne kadar cok severseniz o da ileride o kadar mutlu ve basarili bir insan oluyormus , pozitif ve sevgi dolu olum , o bunu hissedecektir
bunu bana doktorum söyledi. ben netten bulmadım. emin olki ilk kontrolune gittiğinde doktorunda sana aynı şeyleri söyleyecek. tabi 3 ay bebek senden beslenmiyor diye sağlıksız beslenme sakın.Ya bide ben araştırdım az önce diğer hanımefendinin dediği yazmıyor hiç yani ilk üç ay anneden besleniyor ve diğer aylarda haliyle devam ediyor ve beyin gelişimi için çok onemliymis sizce de öyle mı
Peki teşekkürlerbunu bana doktorum söyledi. ben netten bulmadım. emin olki ilk kontrolune gittiğinde doktorunda sana aynı şeyleri söyleyecek. tabi 3 ay bebek senden beslenmiyor diye sağlıksız beslenme sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?