Yeni hamişim, kabızlık ve basur problemi yaşıyorum..

nesemese

Mevlam bizi koru..
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
3.621
6
116
İstanbul
Kızlar yeni hamişim inşallah daha kesemizi görmedik ama bende fena halde kabızlık ve basur problemi başladı. Ne yapacağımı şaşırdım kızlar. Bu sorunu yaşayıp da atlatanlar bana yardımcı olabilirler mi? Krem sürmeye bile korkarken şimdi napıcam? Canım çok yanıyor ve kanıyor..Korkuyorum ıkınmaktan bebişime zarar gelecek diye. Lütfen bana bildiğiniz çözüm yollarını anlatır mısınız???

öncelikle çok geçmiş olsun...
hamilelik insanın dengesini gerçekten değiştiriyor.
bende de benzer sorunlar hep oldu. ben sabah kalkar kalkmaz ilk iş olarak sıcağa yakın ılık su içiyordum büyük bir bardak ile. hatta bir kaç adet kuru kayısı da yiyebilirsen iyi olacaktır.
yapılması zor olan bir şey daha var. o da yine sabah 1 çorba kaşığı zeytinyağı içmek. gerçekten etkili...
hamileliğin hayırlı olsun bu arada a.s

Nazosan çok teşekkür ediyorum canım. Kayısı hoşafı içiyorum kayısı yiyorum ama yara çok kötü durumda, eczaneden rasgele bir krem de almak istemedim. O yüzden sordum. En iyisi zeytinyağı içip sürmeyi deneyeyim bir de..Çok teşekkürler canım..Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

geçmiş olsun öncelikle, ama bence ihmal etme hemen genel cerraha git önce kendi doktorunla konuş.bende de olmuştu doktoruma söylemedim çok kızdı oysaki basit bir şurupla herşey hallolacakmış ama iş iştgen geçti. 3 kere kabız oldum vee sonrasında 3 tane basur memesi benimle artık.
tuvalette ıkınmamaya çalış kuru kayısı- gün kurusu malatya kaysısı-incir-hurma iyi gelen şeyler.birde sebze meyve.muzu çok tüketme.
ama tekrar söylüyorum canım kendi doktoruna söyle mutlaka basit bir şurupla iş hallolacaktır. hayırlı bir hamilelik diliyorum...

canım bende de oldu aynısı hatta ben konu açmıştım bu sorunumla ilgili.12.haftama kadar kabızlık sorunu yaşadım.hatta ishal olsam bile kanama oluyordu.cünkü basur olmuşum.doktoruma sordum bana krem verdi.dış için.allah şükür şimdi kalmadı.makatımın dışında cıkan etleri kuruttu.benim daha fenaydı anlayacağın.ilk zamanlar acaba kanamam vajınamdan mı geliyor diye korkuyordum.cünkü büyük bir düşük tehlikesi geçirmiştim.

geçmiş olsun öncelikle, ama bence ihmal etme hemen genel cerraha git önce kendi doktorunla konuş.bende de olmuştu doktoruma söylemedim çok kızdı oysaki basit bir şurupla herşey hallolacakmış ama iş iştgen geçti. 3 kere kabız oldum vee sonrasında 3 tane basur memesi benimle artık.
tuvalette ıkınmamaya çalış kuru kayısı- gün kurusu malatya kaysısı-incir-hurma iyi gelen şeyler.birde sebze meyve.muzu çok tüketme.
ama tekrar söylüyorum canım kendi doktoruna söyle mutlaka basit bir şurupla iş hallolacaktır. hayırlı bir hamilelik diliyorum...

canım çok teşekkür ediyorum...

canım bende de oldu aynısı hatta ben konu açmıştım bu sorunumla ilgili.12.haftama kadar kabızlık sorunu yaşadım.hatta ishal olsam bile kanama oluyordu.cünkü basur olmuşum.doktoruma sordum bana krem verdi.dış için.allah şükür şimdi kalmadı.makatımın dışında cıkan etleri kuruttu.benim daha fenaydı anlayacağın.ilk zamanlar acaba kanamam vajınamdan mı geliyor diye korkuyordum.cünkü büyük bir düşük tehlikesi geçirmiştim.

12. hafta mııııııı??????? Eyvahlar olsun. canım ya kıyamam sana ben...Asiyan ben de cuma günü dr gidicem inşallah ama o zaman kadar bir şekilde rahatlamam gerek inşallah diye size sordum...

geçmiş olsun, bence de bir an önce önlem al cünkü ilerleyen hftalarda karnındakı baskıdan ötürü sorunun artacak büyük ihtimal. bunu cogu hamıle yasarmıs. ben hemen hiç kabızlık sorunu yasamadım, zaten temeli vardı hemeroitimin artmasın dıye en dıkkat ettıgım sey o oldu cok cektım zamannında. ama son 3-4 haftadır acayıp buyudu. kabız olmadıkca rahatsızlık vermıyor. doktor bebeğin büyüyüp baskı yapmasıyla alakalı oldugunu söyledı.

Ozzbek canım geçmiş olsun. Benim cahilliğime geldi işte. Yediklerime dikkat etmem gerekirdi. Normalde dokunan şeyler şimdi daha fazla etki gösteriyor demekki. Zamanla öğrenicez yaşaya yaşaya..

Kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum..

neşecim konunu görür görmez yazıyım dedim öncelikle geçmiş olsun bende hamileliğimde hem kabız hem de basur problemi yaşadım bence hiç bi ilacı kullanma benim dr 3 ay ilaç veremem demişti ben bu problemi yarım çaybardağı hakiki zeytinyağını kayısı suyuyla karıştırıp aylarca burnumu tıkayıp içtim ve bana iyi geldi tatlışkom aman diyim sakın ıkınıyım deme allah korusun ben ilk bebişte o hataya düştüm kimse bana bilgi vermemişti zaten kan değerlerim düşüktü üstüne bide ıkınca 1.5 aylık düşük yaşamıştım bende bilseydim bunları asla ıkınmazdım tatlım gavitayı yumuşatıcak şeyler ye

İerrrum canım iyiki söyledin. Şimdi eşime dr'a gidelim diyordum tam da, o zaman bir zeytinyağı ve kurukayısıyı deneyim. Çok korktum ben de canım, dün gece...Allah kimseye yaşatmasın...

aman güzelim cahıllık ne demek... dedığın gibi insan daha neleeer öğrenıyor. hamılelık donemınde insan kendını yenıden kesfetmek zorunda kalıyor. tamamen farklı bir moda giriyorsun. kanama cok kotü gercekten can yakıcı hem de hemoglobini de düşürür yoktan yere bir de onunla ugrasırsın. umarım en yakın zamanda cözümü bulursun tekrar gecmıs olsun...

aman güzelim cahıllık ne demek... hamilelik cok farklı bir durum insan kendını yenıden kesfetmek zorunda kalıyor.. biraz sıkıntılı ama sonucu o kadar güzel ki gözune batmıyor hıcbır sey:) kanama olayı gercekten kotu cok can yakıcı, hem de kan sevıyenı dusurur bir de onunla ugrasırsın.. haa bır de cok agrı oldugunda bana ılık su dolu legene oturmamı tavsıye etmıslerdı. tekrar gecmıs olsun ve hamılelıgın hayırlı olsun bu arada az once unutmusum yazmayı...

ya nesecım kusura bakma ilk mesajımın kaydedılmedıgını sandım, yenıden yazdım sonra ikisini aynı anda gördümbilmiyorumkismile

kuru kayisiyi kaynatip ic.Ablam da bu yontemi denedi bende ayni sekilde 5.ayima kadar kabiz olmadan geldim cok sukur,daha ilerleyen aylarda kurtarir mi bilmem ama simdilik ben cozumu boyle buldum.

kuru kayisiyi kaynatip ic.Ablam da bu yontemi denedi bende ayni sekilde 5.ayima kadar kabiz olmadan geldim cok sukur,daha ilerleyen aylarda kurtarir mi bilmem ama simdilik ben cozumu boyle buldum.

Çok teşekkürler canım akşam kayısı kaynattım ama çok kötü koktu zor yedim...Yine denerim inşallah...

aman güzelim cahıllık ne demek... hamilelik cok farklı bir durum insan kendını yenıden kesfetmek zorunda kalıyor.. biraz sıkıntılı ama sonucu o kadar güzel ki gözune batmıyor hıcbır sey:) kanama olayı gercekten kotu cok can yakıcı, hem de kan sevıyenı dusurur bir de onunla ugrasırsın.. haa bır de cok agrı oldugunda bana ılık su dolu legene oturmamı tavsıye etmıslerdı. tekrar gecmıs olsun ve hamılelıgın hayırlı olsun bu arada az once unutmusum yazmayı...

teşekkür ediyorum canım ya..Hayırlısıyla bebişlerimize kavuşalım da hepsini unuturuz inşallah..

bendede boyle bir sorun var.sadece hemoroit gibi bir sislik var o bolgede.hemoroitmi onuda bilmiyorum.ama kanama ve kasinti yok.kabiz olmayinca kabarikliklariniz gectimi arkadaslar?yada ilacla tedavi olunca? onu merak ediyorum..

Benim daha çok taze yaram, geçerse yazarım canım Hiranur8

sana tavsiyem hemen bir genel cerraha gitmen çünkü ben amilayat geçirdim daha önce bunula ilgili hastalık ne kadar ilerlerse ameliyatta o kadar zor oluyor başındayken üstelik krem vs. ile tedavi edilebiliyor. bence ihmal etme geçer diye de bekleme geçimyor çünkü birde herkesin farklı oluyor rahatsızlığı başaksının denediği sana iyi gelmeyebilir doktorun sana uygun diyet ve ilacı verecektir. geçmiş olsun en kısa zamanda iyilesirsin umarım.vereliniortak

Myline çok teşekkür ediyorum..Dr gittim ama bir sürü ilaç verdi, hamiş olduğum içn ilaçları kulalnamya korktum..Şimdi doğal yoldan tedaviye uğraşıyorum inşallah..
Hepinize teşekkürler..

öncelikle hem haırelı olsun hem geçmiş olsun

dr. bi sor bende aynı sıkıntıları yaşamıştım benim kurtarıcım kan hapı ve balık yağı olmuştu dünyam kutulmuştu doğumdan sonra hapları bıreakınca tekrar sıkıntı başladı

Back
X