Yeni hayatıma alışamadım..

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.087
333
Geçen sene üniversiteden mezun oldum özel eğitim öğretmeni olarak bu sene eylülde atandım, mesleğimi çok çok çok seviyorum çok isteyerek yazdım ve iyi bir dereceyle mezun oldum. Herşeyi planladım yaşamak istediğim tek şehir vardı İstanbul. Erkek arkadaşım oradaydı, paran olduğunda eğlence oradaydı ve ben de bunu istiyordum param ve zamanım olacaktı, özel ders imkanım olacaktı aslında her şey çok güzel olacaktı..
Tercihlerde aptal kafam en yakın arkadaşıma uydum ve ilk 10 istanbul tercihinden sonra gittim lanet olasıca bir ilçeyi yazdım sırf arkadaşım 'İstanbul'da napıcaksın gel buraya beraber gidelim.'' dedi diye. Sonuçlar açıklandı ve ben yazdığım ilk 10 tercihimi hep 1 2 veya virgülden sonrası puanlarla kaçırmışım ve o arkadaşımın yazdırdığı ilçe geldi üstelik arkadaşım başka şehire atandı ve ben buraya mahkum kaldım.
Çok ağladım zırladım bu puanla ben nereye düştüm böyle diye hayallerim farklıydı çünkü, burayı sevemedim hiç sevmedim, hep büyük şehirde yaşadım ve burası çok küçük çok göç alan karışık bi ilçe. Zorunlu görev ilçesi 3 yıl kalmak zorundayım ama şimdiden sıkıldım her akşam ağlıyorum.
Okuluma gelecek olursak okulun en ağır derecede zihin engelli öğrencilerinin olduğu sınıftayım yanımdaki öğretmen işi bilmiyor anca oturuyor ben çalışmak istiyorum ama kendimi yapayalnız hissediyorum sınıfta, bu kadar ağır öğrencilerle hiç çalışmadığım için kendimi yetersiz kötü hissediyorum her gün ayaklarım geri geri gidiyor okula, diğer öğrenciler koşup oynarken konuşurken ben tüm gün ne yapacağımı düşünüyorum çünkü teneffüsüm bile yok çocukları tek bırakamıyorum derste bunları düşünmekten verimli olamıyorum. Adapte olamadım sınıfıma da yaşadığım ilçeye de... Bana bi fikir verin ben ne yapmalıyım hiç bu kadar zor bi dönemden geçmedim, 3 sene burada yaşayacağımı düşününce çıldırıyorum zaten.
- Atanamayan diğer öğretmenlere bakıp bencillik yaptığımı düşünmeyin branşımız çok ayrı sistemimiz çok farklı -

3 yılın yılın var alışmaya bak yoksa çekilmez uğraş bul kendine arkadaş ve çevre edindikce kolaylaşır :KK51:

3 yıl mecburi kalacaksanız artık önünüze bakın, geçmişi, neden olduğunu, nasıl olduğunu unutun.
İstanbul'da yaşamaya alışan birinin küçük yerde yaşaması çok zor. Ama bunu bir fırsata çevirmek sizin elinizde. Sonuçta bir öğretmensiniz, hem de özel eğitim öğretmeni. Hayattaki zorluklarla nasıl başa çıkılacağını (teknik olarak) çok iyi bilirsiniz.

Ben de İstanbul'da okuyup, çalışıp, evlenip, anne olduktan sonra küçük bir yere, hem de terör bölgesine gittim. Evet zordu ama şimdi geri dönüp bakınca bana kazandırdıklarını görünce "iyi ki hayatımda böyle bir tecrübe edinmişim" diyorum. Hayata bakışımı değiştirdi, şükür vesilesi oldu bana.

Biraz Polyannacılık oynayıp küçük yerin avantajlarını yaşamaya bakın.

ama siz özel eğitim öğretmenliğini seçerken bunları öngörmeniz lazımdı. yani bana hafif engelli sınıf denk gelsin diye bir tercih yapmanız mümkün değil kaldı ki bir öğretmen olarak bunu tercih ederseniz sizin eğitimci olduğunuzdan şüphe ederim. yer olarak haklı olabilirsiniz ama baştan yazmayacaktınız geçmiş olsun. yapacak bir şey yok.

Kendini oyalayacak hobiler edin. Bende ilk atandığım yıl kabus gibi geçmişti. Ama şimdi düşünüyormuşsun o Kadar'da kafaya takacak bi durum yokmuş. Arkadaş ortamı kur. Hazırlayıcı eğitim kursunda yık mu kafa dengi limse

ama siz özel eğitim öğretmenliğini seçerken bunları öngörmeniz lazımdı. yani bana hafif engelli sınıf denk gelsin diye bir tercih yapmanız mümkün değil kaldı ki bir öğretmen olarak bunu tercih ederseniz sizin eğitimci olduğunuzdan şüphe ederim. yer olarak haklı olabilirsiniz ama baştan yazmayacaktınız geçmiş olsun. yapacak bir şey yok.
Ben özellikle idareden ağır sınıf istedim açıkçası, hep hafif öğrencilerle çalışmıştım bugüne kadar, ama bu kadar ağır bir sınıf olacağını düşünmüyordum. Ben sınıfımı yine çok seviyorum elimden geleni de yapıyorum vicdanım rahat ama yanımda bir destek yok köstek olan bir partnerim var, beni daha çok yoran o.
Şehri sevemeyince bu okula da sınıfa da yansıyor, yansıtmamam gerek profesyonel düşünürsek ama daha o olgunluğa erişemedim sanırım 1.5 ayda..

2 seçenek var
Ya istifa edeceksiniz
Ya alışmaya çalışacaksınız
Ve özel eğitim dediğiniz zaten zor bir branş
Nerede olsanız aynı olacak

Kendini oyalayacak hobiler edin. Bende ilk atandığım yıl kabus gibi geçmişti. Ama şimdi düşünüyormuşsun o Kadar'da kafaya takacak bi durum yokmuş. Arkadaş ortamı kur. Hazırlayıcı eğitim kursunda yık mu kafa dengi limse
O kaldırılmış :( Okuldaki öğretmen arkadaşlarımlayım, iyi insanlar kafa dengi var evet ama küçücük ilçede yapılacak düzgün aktivite yok, her yer bina apartman ağaç yok resmen. Eskişehir'de okuduktan sonra birden şehirden indim köye gibi bi durum yaşıyorum.

2 seçenek var
Ya istifa edeceksiniz
Ya alışmaya çalışacaksınız
Ve özel eğitim dediğiniz zaten zor bir branş
Nerede olsanız aynı olacak

Mesleğimle sıkıntım yok bunu yanlış aktardım sanırım :( Öğrencilerim ağır ama üstesinden gelmeye çalışıyorum kaldı ki sınıfım seneye değişedebilir. Ama 3 sene bu ilçede hayat geçmez, akşam 8den sonra sokakta bayan yok full erkek siz düşünün artık her yer kahvehane, değişik tipler :(

Mesleğimle sıkıntım yok bunu yanlış aktardım sanırım :KK43: Öğrencilerim ağır ama üstesinden gelmeye çalışıyorum kaldı ki sınıfım seneye değişedebilir. Ama 3 sene bu ilçede hayat geçmez, akşam 8den sonra sokakta bayan yok full erkek siz düşünün artık her yer kahvehane, değişik tipler :KK43:

Anlıyorum da yapacak ne var alışmaktan başka?

Öğrencilerinize lütfen sıkı sıkı sarılın
Bizim sizlere ihtiyacımız var.
Sorumluluklarınız ağır bir o kadar da zor
Işinize öğrencilerinize verecek olan
Sevginizden zaman hızla akar gider

Edit : Bende zihinsel fiziksel bir melege
Sahibim
Allah bağışlasın allah sabrınızı hep daim kılsın, asıl bizim sizlere ihtiyacımız var, o bilince o yardımlaşmaya iş birliğine, özel eğitimde aile olmadan başarı çok zor. Tek istediğim zaten bu çöküntüyü onlara yansıtmamak, çok seviyorum onları hissettiriyorsam hele ne mutlu bana, en azından bunu başarabileyim.

Neredesin ki?

Yeni mezun olduğuna göre, gencecik bir bayansın. Vardır bunda da bir hayr mutlaka, zorluklar size çok şey kazandıracaktır.

Hem 1,5 ay alışamadım demek için çok erken.

Ben özellikle idareden ağır sınıf istedim açıkçası, hep hafif öğrencilerle çalışmıştım bugüne kadar, ama bu kadar ağır bir sınıf olacağını düşünmüyordum. Ben sınıfımı yine çok seviyorum elimden geleni de yapıyorum vicdanım rahat ama yanımda bir destek yok köstek olan bir partnerim var, beni daha çok yoran o.
Şehri sevemeyince bu okula da sınıfa da yansıyor, yansıtmamam gerek profesyonel düşünürsek ama daha o olgunluğa erişemedim sanırım 1.5 ayda..

o zaman yanınızdaki kişiyi uyarın olmadı idareye bildirin bence. ilçeye de alışmanız zaman alır elbette ama öğretmenlik hayatınız ve yaşam tecrübesi açısından artı olarak size geri dönecek.

Neredesin ki?

Yeni mezun olduğuna göre, gencecik bir bayansın. Vardır bunda da bir hayr mutlaka, zorluklar size çok şey kazandıracaktır.

Hem 1,5 ay alışamadım demek için çok erken.
Çerkezköy.
Günler geçmiyor ki 1.5 ay oldu daha 1.5 ay ve kalan 2.5 senem var bu yerde..

o zaman yanınızdaki kişiyi uyarın olmadı idareye bildirin bence. ilçeye de alışmanız zaman alır elbette ama öğretmenlik hayatınız ve yaşam tecrübesi açısından artı olarak size geri dönecek.
Umarım öyle olur, bu sıkıntılara değer. Öğretmenlik için güzel tecrübelerim kesinlikle olacak 1.5 ayda bile neler biriktirdim. Ama bu şehir bana hiç bişey katmaz bence :)

Çerkezköy.
Günler geçmiyor ki 1.5 ay oldu daha 1.5 ay ve kalan 2.5 senem var bu yerde..
Haftanın 5 günü çalışıyor musun?

Ders saatlerini ayarlayıp Cuma'nı boş bırakman mümkün mü mesela?

İstanbul'dan çok uzak değilsin aslında. Haftasonu gidilip, kalınabilir. Ya da özel düşünebilirsin belki?

canm bak ne güzel ne kutsal bir meslegin var. inan yerinde olmak isteyen binlerce kişi var. her işte bi hayır oldugunu unutma. sen ön yargıyla başta hiç istemeyerek gittiğin için sana zor geliyor. otur bi kafanı boşalt orda ne amaçla oldugunu aklına getir. eminin alışacaksın.

Back
X