Yeni hayatıma alışamadım..

Çerkezköy İstanbul'a uzak değil...
Haftanın 5 günü zaten işte yoruluyorsunuz.
Eve gidince insan dinlenmek ve ertesi güne hazırlanmaktan başka birşey düşünemiyor.
Haftasonu sevgili ile buluşmak için gayet uygun. Hem de çok daha kaliteli zaman geçirirsiniz sürekli birlikte olacağınız için.
Kendinizi gereksiz yere üzüyorsunuz.

En zordan hayata başlamak sizi ileride daha güçlü ve başarılı yapacaktır. 3 yıllık bu deneyim sizin işinizde en iyisi olmanızı saglicaktir. Tabloya geniş bakın ve bu durumu fırsata çevirin.mutsuz olmayın. Buraya kadar gelmissiniz bunuda basarin en iyi haliyle. 3 yıl sonra istanbulda olabilme hayalinizle ayakta durun.ozaman mesleginizi hakkıyla yapmış olmanın ne zorluklari asmis olmanin verdiği bir doygunlukla tadını çıkarırsanız buralarin. Daha da keyifli olur.

Eş durumu tayini falan diyorlar, evlensen İstanbul'a gitsen? Veya İstanbul'da özel okul bakıp devleti bırakacaksın.
Ya da varsa atama şartları aile vs. onları kovalayacaksın.
Bunların hiçbiri olmuyorsa içinde bulunduğun durumu iyileştirmeye, güzelleştirmeye çalışacaksın.
Beni bir tek öğrenci ayrımı rahatsız etti. Evet zor olabilir ama bu mesleği seçerken en ağırını da göze almış olman gerekirdi.
Onların sana ihtiyacı var, onlara katabileceklerini düşün...

Yani Çerkezköyde çok kötü bir yer değil bukadar karamsar olmayın
Çerkezköy mü? Ay ben bunu yeni gördüm sandım ki ücra köşe. Haftasonu çık git İstanbul'a.. Haftaiçi zaten İstanbul'lular da yorgun argın eve kapak atıyor, trafik de cabası. Ve İstanbul o kadar kalabalık ki okullarda sınıflar kaç kişi.. 3 yıl Çerkezköy dayanılmaz olmasa gerek..

çerkezköy diyorsun.. haftasonu istanbula yine gelebilirsin, istanbulda olsaydın da haftaiçi sürekli gezmeyecektin zaten. gözünde çok büyütmüşsün. daha okullar açılalı ne kadar oldu ki.. iş hayatı öğrenciliğe benzemez.

Tabi ki her yer memleket toprağı ama ben de ücra bir yere atandınız sanmıştım. Çerkezköye çok yakın oturuyorum gayet gelişen bir ilçe Trakya'nın merkezinde İstanbul'a yakın Edirne'ye yakın. Küçük arabalarla bile gayet rahat şehirlerarası gezebilirsiniz haftasonu ailenizin yanına gidebilirsiniz.Eminim iyi bir öğretmensiniz sevmeyecekseniz yapmayın tarzı yorum yapmak doğru değil öğrencilerinizin sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var. Hepimizin o durumda olmayacagının garantisi yok zor ama bir o kadar da içten gelinerek yapılacak bir meslek

her şeyde bir hayır vardır arkadasım umarım orda karsına farklı güzel seyler cıkar

Geçen sene üniversiteden mezun oldum özel eğitim öğretmeni olarak bu sene eylülde atandım, mesleğimi çok çok çok seviyorum çok isteyerek yazdım ve iyi bir dereceyle mezun oldum. Herşeyi planladım yaşamak istediğim tek şehir vardı İstanbul. Erkek arkadaşım oradaydı, paran olduğunda eğlence oradaydı ve ben de bunu istiyordum param ve zamanım olacaktı, özel ders imkanım olacaktı aslında her şey çok güzel olacaktı..
Tercihlerde aptal kafam en yakın arkadaşıma uydum ve ilk 10 istanbul tercihinden sonra gittim lanet olasıca bir ilçeyi yazdım sırf arkadaşım 'İstanbul'da napıcaksın gel buraya beraber gidelim.'' dedi diye. Sonuçlar açıklandı ve ben yazdığım ilk 10 tercihimi hep 1 2 veya virgülden sonrası puanlarla kaçırmışım ve o arkadaşımın yazdırdığı ilçe geldi üstelik arkadaşım başka şehire atandı ve ben buraya mahkum kaldım.
Çok ağladım zırladım bu puanla ben nereye düştüm böyle diye hayallerim farklıydı çünkü, burayı sevemedim hiç sevmedim, hep büyük şehirde yaşadım ve burası çok küçük çok göç alan karışık bi ilçe. Zorunlu görev ilçesi 3 yıl kalmak zorundayım ama şimdiden sıkıldım her akşam ağlıyorum.
Okuluma gelecek olursak okulun en ağır derecede zihin engelli öğrencilerinin olduğu sınıftayım yanımdaki öğretmen işi bilmiyor anca oturuyor ben çalışmak istiyorum ama kendimi yapayalnız hissediyorum sınıfta, bu kadar ağır öğrencilerle hiç çalışmadığım için kendimi yetersiz kötü hissediyorum her gün ayaklarım geri geri gidiyor okula, diğer öğrenciler koşup oynarken konuşurken ben tüm gün ne yapacağımı düşünüyorum çünkü teneffüsüm bile yok çocukları tek bırakamıyorum derste bunları düşünmekten verimli olamıyorum. Adapte olamadım sınıfıma da yaşadığım ilçeye de... Bana bi fikir verin ben ne yapmalıyım hiç bu kadar zor bi dönemden geçmedim, 3 sene burada yaşayacağımı düşününce çıldırıyorum zaten.
- Atanamayan diğer öğretmenlere bakıp bencillik yaptığımı düşünmeyin branşımız çok ayrı sistemimiz çok farklı -
Ya sana inanmiyorum yaa sirf istanbulda çalışıp eglencenin dibine akamayacagin ivin üzülüyorsun bence sevmedigin isi yapma bor an e vel istifani et ozel ilgi gerekttiren yavrucaklari da kulfet gorup hic etme seni kinadim

ama siz özel eğitim öğretmenliğini seçerken bunları öngörmeniz lazımdı. yani bana hafif engelli sınıf denk gelsin diye bir tercih yapmanız mümkün değil kaldı ki bir öğretmen olarak bunu tercih ederseniz sizin eğitimci olduğunuzdan şüphe ederim. yer olarak haklı olabilirsiniz ama baştan yazmayacaktınız geçmiş olsun. yapacak bir şey yok.
Aynen katiliyorum

Kendini oyalayacak hobiler edin. Bende ilk atandığım yıl kabus gibi geçmişti. Ama şimdi düşünüyormuşsun o Kadar'da kafaya takacak bi durum yokmuş. Arkadaş ortamı kur. Hazırlayıcı eğitim kursunda yık mu kafa dengi limse
Hobiler yetmez sanirim arkadaşa

İstanbul'da olsan da gezeceğin süre ancak haftasonu filandır. Şehir çok yoruyor trafikle vs kafam yoğun oluyor o yüzden evde ancak dinleniyorum gezmek için güç özellikle okul zamanı olmuyor pek. Bak hafta içi kafan sakin birşeyler yapabilirsin. Dil öğrenebilirsin bir hobi başlayabilirsin hem öyle büyükşehire uzakta değil şanslısın bende ücra bir yer sandım. Bir de ilk sene zaten alışma evresi zor gelir neresi olursa olsun iki bahar bir kış geçirmeyince alışılmaz alışırsın seversin de.

Arkadaşlar yeni girebiliyorum tüm yazdıklarınızı okudum, hepinize çok teşekkür ederim yanımda olmaya çalıştığınız için. Evet bakılınca Çerkezköy ücra ve çok kötü bir ilçe değil ama bugüne kadarki yaşayış biçimimi ele alınca emin olun şehirden köye gelmek gibi örnekleyebilirim, hayaller ve beklentiler hep farklı olduğu için ve kendi isteğimle yazmadığım için bu büyük hayal kırıklığım ve alışma süresinin daha çok uzaması.
Çocuk ayrımı yapıyorsunuz diyen bir arkadaş olmuş, çocuk ayrımı yapmak değil özellikle ağır öğrenci istediğimi belirtmiştim idareye, çocuklarım değil beni yoran, yanımdaki iş arkadaşımın pervasızlığı ve onun beni kötü etkilemesi boşverişleri ve biraz depresyonda gibi hissettiğim için bunu çocuklara da yansıtmam, buna hakkım yok evet ve hemen de sınıfımda kendimi toparladım, onlar için buradayım sadece onlar için çalışıyorum. Zaten okuldan sonra öğrencime ne yapabilirim diye düşünmekle zamanım geçiyor ona yönelip araştırmalar yapıyorum materyal hazırlıyorum, emin olun okulda benden daha fazla diğer öğretmenlerle konuşup bu öğrenci için ne yapabilirim diye kapı kapı dolaşan bir öğretmen yok..
Dediklerinizi yapmaya çalışacağım daha fazla hobi daha fazla kendimi geliştirerek bu sıkıcı boş zamanları doldurabilirim sanırım. 3 kursa ve pilatese yazıldım hangisiyle devam etmek istersem ona yönelirim muhtemelen. Çok sagolun kızlar destek oldunuz :))

Back
X