• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

ya bu çocuklar ne zaman adam gibi yatıp uyuyacak..her gece aynı terane bıktım inan ki. dün gece annem vardı hiç sorun olmadı. anlamadığım annemin başardığını ben nasıl başaramıyorum..birini babası uyuttu diğeri yerde yuvarlanıyor.uyku gözünden akıyor ama laf kaçırıcam diye korkuyor sanki uyumamak için direniyor.

ayyyyyyyyy laf kaçırmaa heeee hiçç güleceğim yoktuuu

herkese kucak dolusu sevgiler...
canan devrime kocaman alkışşş :16: darısı mustafayaa
aşureni de allah kabul etsin afiyet olsun canımm.
erenzeyno ben kullanıyorum jel adı caljel sağlık ocağında yazarlar birazcık olsun rahatlatır..
benimde cadı kızlarımın dişleriyle araları kötü bu aralar.Eylülün üstten 3 tane aynı anda geliyo kuzum çok sinirli oldu napcam bilmiyom seebepsiz yere ağlamalar mızırdanmalar..yapsam bisürü iş var evde ama canım istemiyo kızları uyutum kalkmaları yakındır.akşama yemeğimde var..off sıkıldım evde.hava güzel ama tek başıma gözüm kesmiyo çıkmayıı
bizdende sana kucak dolusu sevgilerrrrr:54::54::54::54:
ayrıca teşekkür ederimmmm
Kızlar dışarısı süper....Tavsiye ederim.

Gerçi yağız beni çabuk yordu,daha çok gezesim vardı,çok ağırlaşmış sıpa belim sırtım koptu resmen..
Yağıza bir iki birşeyler aldım geldim.şimdide çayımı aldım elime size bakıyım azcık yağız uyanana kadar.

Canan aradım açmadın:63:Daha sen aşureni yenmimi yapıyorsun.Tembel seni:66:
bizimki bitti eşim tekrar yap diyor.

Doruk çok kolaymış aşure yapmam bence sende yaparsın.....
bende ilk kez yaptım ama zorlanmadım...

ERENZEYNO canım dr. bize diş sıkıntımız için Dentinox jel vermişti.onu sürünce çok rahatlıyor,birde biz masaj yaparak sürüyoruz okadar gevşiyorki sıpam hemen uykuya dalıyor:1:
nispetmi yapıyon len bize iki bebeyle nereye çıkalım biz vallaha beni taksi bile almaz arabasına
bizede dr vermedi dişçime sordum o verdi ama adını şuan yazamam evde çünkü ama akşama yazarım.....

bekle anacığım yeni yılın ilk ayında planlarımdasınız anacığım...çok planlı karuyumdur:82:
zuhahaha planlı karuuuuu
tamam yeni yıl dediğinm neki 1 jhafta kalmış gelmezsen acısını fena çıkarırım senden haaaa:51:
Canım ALLAH kabul etsin...Hayranım size tek cocuga bakıpta böyle marifet anam bizde yok böyle bişi..
annemde yapıyo şimdi valla artık kac tabak yerim bilmiyorum..

Bu arada ben dogum kntr hapi kullanıyorum ve cok iştahım acık sanırım haptan ne ediçem bielemedim yaaa bide yasmin kullanıyorum etkisi en az olsun die
tek çocuk????
valla adamın keçi ortaya çıkmış oradan anlaşılmış olay puhahaha iyiki eşek değilmiş :90:

:54:

ben sormadım ama keyifle okudum ben onuda beceremiyom :53: kilo almasına sevindim darısı başımıza datlum

kolaylıkla çıksın inş zuzum

ohhhh sefan olsun yavru kuşum bizde odalar arası hava alıyoz işte birde wc havası :27:

büyüdükce zorluklar değişiyor demekki, Allah kolaylık versin cnm..

doruk iyi olmana sevindim..

canom Allah kabul etsin cnm.. öp benim için annesi Devrim ve Mustafa Kemal i :54:
çok sağol canımöpmemmiii büyük bi zevkleeeee
Kızlar merhaba ,sohbetinizi bölecem ama,1 ay önce benim de ikiz kızlarım doğdu,çok şükür küvözde kalmadılar,biri 2250,diğeri 2660 doğdu.şimdi aralarında bariz fark var gibi duruyorlar,sizlerinkiler de böyle miydi? bu fark kapanır mı?Ayrıca yaşıtlarına yetişebilecekler mi?
Kimse bişey bilmiyor etrafımda da ikiz sahibi kimse yok,sizlerin deneyiminden faydalanayım istedim.
Bu hfta aşı ve doktor kontrolümüz var,kilo alımlarına bakılacak şimdi daha toparladılar kendilerini ,ben tabi lohusalık psikolojisiyle çok endişeleniorum.Çok şükür sağlıklı olmaları bile yeter tabi.
Bu arada 36 haftalık doğdular.
fark oluyo arada çok takılma cnaım bizimkilerde de 1 kilo fark var aralarında 11 aylığızzz

dırım , canan maşallah marifetlisiniz bugün nazar değmesin ben daha bu saatten sonra evi temizliycem yarın misafir gelicek

haklısın canım önce kendini düşüneceksin senin sorumluluğunda lan iki çocuğun var artık psikolojini bozmamn gerek ki onlar da etkilenmesin ayrıca şu kasımpaşa lafında haklısın artık ben de kasımpaşalıyım :60::60::60:
tamam canım muhakkak görüşelim en kısa zamanda ne zaman istersen gel tabi hatta gelebilenler olursa konuşalım belirleyince

artvınlı canım ben alminaya akşam bi kavanoz maması bi mama verdim kavanozu seviyo ben evde fırsat buldukça yapmayı tercih ediyorum ama zorda kalınca yediriyorum kaşığın ucuna dokundurup dpkundurup yedirdim bi de yoğurtlu çorba yaptım bugün ama yumurta koydum unutmuşum beyazından da tabi yedirdim inşallah alerji olmaz

ben sordum canım sen emziriyo musun ayrıca benim ki de yemiyo da yapsam mı acaba diye sordum

canım bazı doktorlar vermiyo b

canım jeli bazı doktorlar veriyo bazıları vermiyo ondan söylemedi belki de bir de soğan iyi geliyo çok dediler bi sanatçı da geçenler de unuttum kimdi eline soğanı veriyomuş kemirsin diye ama kokar ya

maşallah kuzularına canım sen hiç kafana takma o söylenenleri çok iyi söylemişsin cevaplarını vermişsin zaten hem o kadar da ufak değil ki ben de 36 da doğurdum doktorlar çok memnun oluyo bu haftalara onu taşımak da kolay değil

narkozun etkisini atamadım ksura bakmayın dersin:60::60::60:
vallaha bu gün bende pek bi hamarat gördüm kendimi hahaha
acil olarak bana özeldne telini at bakayım hemen bi tanışma planı yapalım hazır yakın bi kk arkadaşı bulmuşkennnn
ben oto kolttuğu bakıyorum netten alan arkadaşlar nerden aldınız tavsiye edebileceğiniz marka var mı
e bebekten ldım maxi cosi ben alırken kampanya vardı %20 imndiirmle aldım
Herkese güzel akşamlar güzel ve özel anneler...

mama sandalyesi ve yürüteç ısmarladım dün gece netten..bir kaç gün sonra gelir sanırım..umarım sıpaları oyalar,işimi güçleştirmez ,beni rahatlatır...:44:
maşallahhhh güle güle binin şimdidennnn
merhaba kızlarrrrrrrrrrr :=))
ne kızılen hepümüz allı şallı karuyuz zuhahahaha
Bende birşey sorucam oto koltukalrını 9-18kg mi yoksa 9-36 mı alacaksınız?

9-36 ilk bakışta mantıklı giib geliyor ama aslında pek öyle değil
obez çocuklar hariç bi çocuk 7-8 yaşına geldiğinde bile 36 kiloyu zor buluyor yani 6-7 yaşındaki çocukta oto koltuğuna sığmıyor o yüzden çocuğunuzda obezliğe yatkınlık yoksa 36 kiloya fazla kanmayın derim malum bisüre sonra kilo alımı duruyo 1 yaşında 2 yaşına kadar çocuk 1 kilo alıyo 3 yaşında felanda 15 kiloyu zor buluyo çoğu zaman tanıdğım yani etrafımdaki bebekleridüşünüyorum en basidi kız kardeşimin kızı 3 yaşında ve 14 kilo ve zayıf değil ama onu artık oto koltuğuna oturtamayız hareketli olduğundan ve rahat edemeyeceğindne yükseltici daha makul ama hareketsiz ve biraz minyon bi 3 yaşındaki çocuk oturabilir tabi kısacası bence bu oto koltukları 4 aş çatlaısn 5 yaşınakadra kullanılır ki bence 5 ide görmez ama o yüzden 36 kiloya çok kanmayın derim 9-18 yada 9-25 makul
anaaa gece kuşları gelmemiş daha:10:...kızlar nerdesiniz...

ayy ben çok gerginim,yarın il çapında seminerim var..üstelik kaydedilecek ve Hayrünisa Güle gönderilecek..engellilerle ilgili bir proje..niye kastıysam gerildim bu gece...
sende başlarsın o zaman yakında ben kimlere sunum yaptım siizn seviyeniz ne felan diye sormaya
merhaba arkadaşlar bende 15 gunluk ıkız annesıyım.sizin tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum.sız ıkızlerınızı nasıl besledınız sutunuz yettımı benım yetmıyo mama takvıyesı yapıyorum ama mama verıncede sankı vıcdan azabı duyuyorum.bıde memeyı tam cekmıyolar mecbur sagıp bıberonla verıyorum sutumu,etraftan aman sakın alısmasınlar emsınler dıye telkınler gelıyo ve bu benım canımı sıkıyo yanı ıkızlerde bıberon kullanımı kacınılmaz sımdı olmazsa 1 ay sonra mecburen kullanıcaz.sız ne yaptınız arkadaslar benı bılgılendırırsenız sevınırım.
vallaha bu endişeleri hepimiz yaşıyoruz emzirmeyi becerebiliyosan tabikide en doğrusu emzirmek ama 2 ççocukla tabikide çok ama çok zor çoğumuuzn sütü yetmedi mama takviyesi yaptık bunda vicdan azabı çekecek hiç birşey yok aksine stres yapıp sütünün kaçmasına sebebp olma bizler 1 değil 2 çocuğa bakıyoruz bunu skaın unutma
wiston cnm evet büük daha makul....

femalexx cnm dişleriniz hayırlı olsun...diş buğdayı yapacakmısın???

çocuklar beni artık ruhen yoruyolar...ben iptal oluyorum...inş.dediğin gibi 6 ay sonra daha sakin oluruz..

vil değil cnm adet dönemim...sistit belirtisi var ama bilmiyorum

vay anam vayyyyy bu topik pek bi bilmiş topik olmuş baksana tıp ağzıyla konuşmaya başlamışız ne sistiti kızım anlayacağım dilden yaz gelirsme oraya :47::47:

merhaba arkadaşlar bende 15 gunluk ıkız annesıyım.sizin tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum.sız ıkızlerınızı nasıl besledınız sutunuz yettımı benım yetmıyo mama takvıyesı yapıyorum ama mama verıncede sankı vıcdan azabı duyuyorum.bıde memeyı tam cekmıyolar mecbur sagıp bıberonla verıyorum sutumu,etraftan aman sakın alısmasınlar emsınler dıye telkınler gelıyo ve bu benım canımı sıkıyo yanı ıkızlerde bıberon kullanımı kacınılmaz sımdı olmazsa 1 ay sonra mecburen kullanıcaz.sız ne yaptınız arkadaslar benı bılgılendırırsenız sevınırım.

canım yavrularını sağlıkla ve mutlulukla büyüt. ben nacizane kendi tecrübemi paylaşayım çünkü herkesin yöntemi farklı ama sonunda ortak bir noktaya varıyorsun iki bebeği sadece anne sütüyle büyütmen imkansız kadar zor...mutlaka mama gerekiyor bende mama verirken hep bebeğimi zehirliyormuşum gibi bir hisse kapılırdım. dayardım memeyi emerlerdi ama doymazlardı feryad figan..en son artık annemle eşim müdahale ederdi mama verirdik falan...önce şunu söyleyeyim 1.ayın sonunda öyle güçülü çekecekler ki memeyi şaşıracaksın..bu ilk 40 gün önemli ben o dönem sağdım ama sütüm azalmasın diye sağdım...hep emzirdim artık sırtım tutuluyordu o derece...1.ayın sonunda sağmayı bıraktım çünkü çene kasları güçlendi daha iyi emmeye başladılar..mamada verdim tabikii.tavsiyem emiyorlarsa çok sağıp biberonla verme bırak az da olsa senden emsinler bu daha iyi..benimkiler 10 aylık hala anne sütü alıyorlar..6. ayda ek gıdaya geçince mamayı ve biberonu kendiliğinden bıraktılar..bu arada bu bir gerçek pompa zamanla sütü azaltıyor...

lann canoooo hiç güleceğm yoktuuu

kimlereee sunum yaptm heee firoşşşş kızzz bak ne dioo sen biliyonmu bu muhabbetiiiiiii

len cano sistitin tıp olmayan dili neeeeeeeeee idrar yanmam varrr yangın varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mı hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lann canoooo hiç güleceğm yoktuuu

kimlereee sunum yaptm heee firoşşşş kızzz bak ne dioo sen biliyonmu bu muhabbetiiiiiii

len cano sistitin tıp olmayan dili neeeeeeeeee idrar yanmam varrr yangın varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr mı hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ben hatırladım o muhabetti :52::52::52:
o zaman hepinizi takdir edip bu topiğe devam etmeye kara vermiştim..hiç biriniz karşılık vermemiştiniz bu çok takdir edilecek bir davranış bence...
dirim sende hiçbişeyi unutmuyon haaa...

sistit çok kötü ya ilaç alman lazım...

ikincide uyudu..meme istiyor veriyorum uyuyana kadar emmek istiyor..sonra yayık gibi oluyor kucağıma alınca karnından lıkır lıkır sesler geliyor. ama napiyim bendeki tek uyuma şekli bu emerek...ayakta hayatta sallanmazlar...sallarken kalkıp oturuyor yada kendini yastıktan aşağı atıyor...

ben hatırladım o muhabetti :52::52::52:
o zaman hepinizi takdir edip bu topiğe devam etmeye kara vermiştim..hiç biriniz karşılık vermemiştiniz bu çok takdir edilecek bir davranış bence...
dirim sende hiçbişeyi unutmuyon haaa...

sistit çok kötü ya ilaç alman lazım...

unutmammmmmmmmmmmm bennn ne iyiliği ne kötülüğü
tipik akrep başak karışımı

canım ilaç için doktoraa gitmem gerek bugün gün içinde birden oldu iki kere leke geldi anma hissi daha az ama kasık ağrım varr......doktor bana gelseeeeee yaaaaaa

Bir ziyaretçi var..:51::51::51:kim acaba..itiraf ediyorum bazen bende ziyaretçi olarak gündüz takılıyorum...ama kısa süreli...

unutmammmmmmmmmmmm bennn ne iyiliği ne kötülüğü
tipik akrep başak karışımı

canım ilaç için doktoraa gitmem gerek bugün gün içinde birden oldu iki kere leke geldi anma hissi daha az ama kasık ağrım varr......doktor bana gelseeeeee yaaaaaa

bel ağrında varsa taş olabilir...daha önceden varmıydı taş hikayen?yani ben yardımcı olmak isterim ama böyle sanal tanı koymak pek hoş değil. yoksa kullanacağın ilaçlar belli..başka bir yakınım telefonda sorsa hemen reçeteyi söylerdim...
dirim bende akrep burcuyum...

famelex bu gün benle hiç konuşmuyon küstünmü yoksa bana
yada cahilim diyemi konuşmuyonnnnn

sevgili womenlove
lütfen sidik midik felan konuşmayalım sizin seviyenize yakışmıyor tıbbı terimler kullanalım
dışkılamayın topiğe lütfen
nazan arkadaş karşı bu tip davranışlara biliyosun

mama sandalyesi ve yürüteç ısmarladım dün gece netten..bir kaç gün sonra gelir sanırım..umarım sıpaları oyalar,işimi güçleştirmez ,beni rahatlatır...:44:

İyi geceler arkadaşlar.

Dırım kız gene ne çiş muhabbeti başlamış.Nazanmı geldi buralara.:34:

Muhabbetinize katılmak isterdim.Ama eşim yağızı uyutuyor,o uyusun bende yatıcam.Çok uykum var çok....

Anacım ben tek çocukluyum sizdeki enerji bende yok :nazar:

Ne gece uyuyonuz ne gündüz eğilirim önünüzde:42:

Canan kız valla hava atmak için yazmadım.Paylaştım sadece........Yakın olsak alırdım birini sende tek kuzunla çıkar dolaşırdın......

DIRIM çok geçmiş olsun...Aman bendede sık sık olur çok sıkıntılıdır beee.

ALMİNA çınar güle güle kullansınlar senin bızdıkalr aldıklarınız.Nasıl mama sandalyesiyele,yürüteciniz?Hangi siteden aldın?

bel ağrında varsa taş olabilir...daha önceden varmıydı taş hikayen?yani ben yardımcı olmak isterim ama böyle sanal tanı koymak pek hoş değil. yoksa kullanacağın ilaçlar belli..başka bir yakınım telefonda sorsa hemen reçeteyi söylerdim...
dirim bende akrep burcuyum...

taşşş maşş hikayem yok kuzumm.....yani öle belirgin bir ağrı diyemem gün içinde birkere hissettim..
asıl şikayetim....yanmalı sancılı çişş operasyonu.....sık çişşş opresyonu ikikere pembe leke hafif kasık ağrsıı....

benim yükselenim akrepp...ama çoğu özelliği var fiziki olarakda akrep kadınına benzerim...asıl başak hatunlarınınki daha güzell..ama ne yapekk....

canan iki cocuk yazacagıma tek yazmısım pardon anam kafamı kaldı ALLAH bilir ben onu yazarken ne olduda öyle yazdım...
Senden de hiç bişi kacmıyo bcım kusura kalma :54:

famelex bu gün benle hiç konuşmuyon küstünmü yoksa bana
yada cahilim diyemi konuşmuyonnnnn

sevgili womenlove
lütfen sidik midik felan konuşmayalım sizin seviyenize yakışmıyor tıbbı terimler kullanalım
dışkılamayın topiğe lütfen
nazan arkadaş karşı bu tip davranışlara biliyosun

olurmu canım...estağfurullah...ben arada kızlara gidip geliyorum kafam karışık yazıyorum..biri yine ağladı gittim emzirdim geldim..kusura bakma gözden kaçırmışım...
bu arada aşureni Allah kabul etsin mi denir bilemedim.ellerine sağlık olsada yesek. saolsun hiç samimiyetim yok ama komşular getiriyor bende yiyorum...bende yardımcı ablaya dedim yapsak becerebilirmiyiz yoksa hububat ziyanlığımı olur bilmiyorum.hiç yapmadım şimdiye kadar ama denemek istiyorum..annem çok güzel yapar ama...

Back
X