Eski isyerimde yaklaşık sekiz yıl çalıştım.firmanin maddi sıkıntıları nedeniyle üzülerek de olsa tazminatımı aldım ve çıktım.su an yeni bir işe girdim.meslegimi çok seviyorum.haftasonlari bile çalışırım o denli yani.yalniz bu yeni ortamda dikkatimi çeken birkaç şey var.is çıkışı bir arkadaş kafeye davet etti.oranin en kidemlilerinden.gittim.isyerindekileri tanıttı.sonra işyerindeki x bey için onun psikolojik sıkıntılarının olduğunu, onunla kimsenin konuşmadığını söyledi.daha birçok şey söyledi de söyledi...burada anlatmayacağım.daha önce dikkatimi bile çekmeyen bay x le hakkaten kimsenin konuşmadığını farkettim.ote yandan kötü biri de değil sanki.ki beni kimse yonlendiremez...onunla konuşma vs diye.bu garip âdamcagiza takmış durumdalar.anlayamadim.ben o adamla konuştum.bu sefer de eğer onunla konuşursam ben de dislanir miyim diyorum.ote yandan adama lakap takmalar, zekasıyla alay etmeler vs vs bunları gördüm.
Tuhaf karşıladım.korkuyorum, yarın bir gün aynı şeyleri yaşar mıyım, dengeyi nasıl sağlayacağını bilmiyorum.ki ben o âdamcagiza çok da sevdim.ama hep kotuluyorlar.
İş ortamını pek sevmedim, daha çok yeniuken bıraksam mi, bırakırsam yeni is nasıl bulucam.siZ olsanız ne yaparsiniz