Yeni is is ogretmeyen is arkadasi

Büyük yerlerde eğitimciler olur sürekli eğitim verilir biz bunslirdik artık mala anlatır gibi anlatır takip ederler böyle çalışandan öğrenmek çok zor afra tafta trip yaşamıştım

Beynim ağrıyor niye insanlar bu kadar kötü... Ben olmasam baskasi olacak
Ya evet haklısınız işte bu sizinle ilgili bir durum değil ki..
Daha önce pek çok kişiye iş öğrettim bir daha asla öğretmem diyorum çünkü her öğrettiğim gitti 🥹 bir daha tehtit ettim kimseye öğretmen yeni kişi getirmeyin diye görünce dayanamıyorum yine öğretiyorum çünkü kişisel bir durum değil karşıdaki kişi öğrenmek istiyorsa ben hevesle anlatırken buluyorum kendimi. Kıyamıyorum.
Maksat iş yürüsün değil mi..

Ogrenecegim cok iyi olacagim
İnşallah. Çabalayınca olur.
Gizli gizli yapma durumu benim de başıma geldi. Kişi izin almıştı. Yerine baktığımda öğrenebilmiştim. Yerine bakarken sora sora öğrenebilirsiniz. Ama yine kendisine soracaksınız. Dikkat etmek lazım. Patron işi biliyorsa zaten öğretme şansı da varsa ona da sorabilirsiniz. Hem çabanızı da görür.

birine iş öğretmek zor.. bende kamudayim yeni memura iş öğretmeye çalıştım..
yanlış yapıyor.. bende dedim ki yapa yapa öğrenirsin hatalarini farkina varirsin dedim.
öle böle öğrendi bence işini takip etmen lazim nasıl yaptığına bak..

Konuyu bi üstünüze taşımanız gerek artık. Üzerinden biraz zaman geçince neden hala öğrenmedin diye sizi sıkıştıracaklar.

Bunu yapmasının iki sebebi olabilir diye düşünüyorum. Ya kötü niyetli bi insandır ya da daha önce bu sebeple başına kötü bi olay gelmiştir artık yardım konularına girmek istemiyordur.

Konuyu bi üstünüze taşımanız gerek artık. Üzerinden biraz zaman geçince neden hala öğrenmedin diye sizi sıkıştıracaklar.

Bunu yapmasının iki sebebi olabilir diye düşünüyorum. Ya kötü niyetli bi insandır ya da daha önce bu sebeple başına kötü bi olay gelmiştir artık yardım konularına girmek istemiyordur.
ilk işi
gayet uyanık bence bugün telefon da konuşurken buray
birini aldılar bişey bilmiyor diyordu
umarım çabucak öğrenirim

Yanlış anlamadıysam siz onun üstüsünüz. Eğer ona emir verebiliyorsanız iş tanımını nasıl yapılacağını vs. anlatan çok detaylı bir doküman (rehber) hazırlamasını isteyin. Hatta bunu departmanınızın ortak klasöründe olması gerektiğini herhangi bir aciliyet olduğunda iş arkadaşlarının da yararlanabileceğini ya da yeni biri geldiğinde oryantasyon süresinin kısalması açısından daha da kolaylaşacağını belirtin. Bunu yaptırırken sana ve bilgine güveniyorum bu senin için basit bir şey yaklaşık 3-4 gün süren var deyin.
Biraz sert olmalısınız ve rüşvet verir gibi bir şeyler vermekten kaçınmalısınız. Önümüzdeki hafta departmandakilerle bir toplantı yapmak istediğinizi herkesin kendisini hazırlaması gerektiğini ve gündem maddelerini belirten bir mail atın. Hatta bu maili siz değil departmandakilerden birine yazdırın. İpleri elinize almanızın vakti geldi, siz ona yardımcı olmaya onun işlerini yapmaya gitmediniz oraya. Amaç kontrol edebilecek kadar bilmek.

Daha başka tavsiyeler için güncellemek üzere mesajımı bitiriyorum :)

Ben yeni guzel bir ise basladim ancak is ogrenme sürecimiz cok kotu oluyor.
Ekranlar bambaşka is devredecek kızda is sorunca goygoya alıyor geliyor hızlı hızlı gösteriyor bos muhabbet yapıyor.
Yoğunmus gibi yapıyor
Duymamazlıktan geliyor
ama herkese iyi davranınca iyiymiş gibi görünüyor ona nasıl yaklasmaliyim?

Ondan is devralmam lazim
Deneyimli olan arkadaşlar nasil bir yol izleyim.
Kendi tecrubelerime dayanarak diyorum, maalesef Boyle vurdumduymazlar var. Ben, gorev taniminda yazmayan ama sonradan bana verilen bir gorevi vardiya amirlerinden ve deneyimli iscilerden ogrendim (uretim denetleme vb.)

Extra verilen yine bir dunya rapor yazmayi da ogretmedi, kendime mail atip, haftalarca gece gunduz evde calistim, ve tek basima cozdum. Maalesef tek basina mucadele etmek zorundasin

Kendi tecrubelerime dayanarak diyorum, maalesef Boyle vurdumduymazlar var. Ben, gorev taniminda yazmayan ama sonradan bana verilen bir gorevi vardiya amirlerinden ve deneyimli iscilerden ogrendim (uretim denetleme vb.)

Extra verilen yine bir dunya rapor yazmayi da ogretmedi, kendime mail atip, haftalarca gece gunduz evde calistim, ve tek basima cozdum. Maalesef tek basina mucadele etmek zorundasin
Bakimli temiz ve iyi bilgili olmalıyım
Evde bende çözmeye çalışıyorum her gece çalışacağım onlar yanimda gürültü yaparken ben is öğrenmeye çalışıyorum. O kızın isini de almadım benim ne suçum var bir ay oncesi adini bile bilmediğim biri mecburum öğrenmeye farkındayım bana aptal muamelesi yapıp ogretmedigininde ben de çok is öğrettim hic art niyetli olmadım.
Gunun sonunda iyi niyet kazanıyor
Ben eninde sonunda ogrenecegim

Dun telefonda birileriyle hakkımda konusuyordu sordum kime diyorsun diye sen degil dedi isleri öğreneyim onu sikayet edeceğim cok sinir birsey ya

Çok büyük öncü yer, sizi egitime almadi mı ya? Niye böyle sizden kıdemsiz iş arkadaşınızın iş öğretmesine bırakıyor ?🤔
Merhaba dediğinizde cok haklıydıniz kiz devamlı dedikodu mu yaptırıp 45 günde isten attırdı beni

• Şaşırdım
Reactions: The
Kimse kimsenin yükselmesini istemez. Boynuz kulağı geçer durumu. İşi öğretecek kişi, işi gösterdikten sonra ayrılacak mi ? İhbar süresini mi kullanıyor? Yoksa kademe mi atlayacak. Ihbar süresini kullanıyorsa,bu isi sana öğretmek zorunda. Seviyesi ne bilmiyorum ama departman müdürü ya da genel müdüre durumu çıtlatman gerekiyor.Sorun sende değil, orada mobbinge uğruyor büyük ihtimal. Piramit sistemi gibi o da hırsını senden alıyor.

Merhaba dediğinizde cok haklıydıniz kiz devamlı dedikodu mu yaptırıp 45 günde isten attırdı beni
Wow, direnseydin ya uzucu. Ben ilk kurumsal firmaya başladığımda usttumu attirmistim. Kuyu kazdı ama kendi düşmüştü. Yeni mezundum o zamanlar,uzun süre safa yattım :) Harcamazsan,harcanirsin.Bu da sana tecrübe olsun,hakkında hayırlısı.

Back
X