Yeni iş yerim ve patronun tutarsızlığı

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
İyi geceler hanımlar
Pazartesi günü rehabilitasyon merkezinde hasta bakım elemanı olarak çalışmaya başladım. Öğleden sonra patron yanına çağırıp idaredekilerin kendisinden habersiz iş yaptıklarını benim büroda çalışacağımı uyanık olup işi öğrenmemi istediğini söyledi. Bende önemli değil bugünlük hem ortamı görmüş oldum yarın büroya geçerim deyip yanından ayrıldım. Dün ve bugün bürodaydım. Akşam üzeri yine yanına çağırdı ve yanında müdürde vardı bu defa. Ne zaman odaya girsem oradasın senin asli görevin hasta bakıcılık dedi. Bende siz dediğiniz için ben oradayım yoksa orada ne işim var dedim. Sonra müdür bey sana anlatacak dedi ve anlatmaya başladı. Büroda çalışan bi eleman var ama asıl görevi sosyal hizmet uzmanı olduğu için bazen kurumda olamıyor veya işlere yetişemiyor işte bu gibi durumlarda beni çağıracaklarmış ve bürodaki işleri yapacak mışım. Bende büro işi devamlılık ister öyle bi iki göstermeyle o işler olmaz ki dedim. Biz sana göstereceğiz dedi. Pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum ama siz bilirsiniz dedim ve konuyu kapattım. Öncelikle bu işe ihtiyacım var işi bırakamam normal şartlarda o dakika oradan ayrılırdım ama o şansım yok maalesef. Şimdi benim tutumum nasıl olmalı müdür beye karşı çünkü patron 2 gündür beni orada görüyor bişey demiyordu da müdürle konuşmaya başlayınca mı aklına geldi diye düşünüyorum. Bu arada müdürün ara karıştırma hakkında vukuatları çokmuş duydum bazı şeyler. Offf canım çok sıkıldı ama bi kaç ay dayanmam lazım. Hem büro hem hasta bakıcılık bir arada nasıl olur?

Ayyy hiç sevmediğim ortamlar. İşin zor gibi görünüyor canım ama ihtiyacın varsa çalışırken aynı zamanda başka yerlerden de iş bak derim. Bu aralıkta da göz yummak zorundaymışsın gibi geliyor bana. Ha ama ihtiyacın olmasaymış direkt çıkar gidermişsin çünkü 2 kişilik işin 1 kişiye yüklenmesi söz konusu

Daha önce böyle bir kurumda idari amir olarak görev yaptım, bakıcı personele büro işlerinde yardımcı olacaksın diyeni ilk defa duydum. O tip sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda teftiş çok olur. Ve senin yapabileceğin işler değil. Yazışma yapmak, kayıt tutmak, gelir gider tablosu hazırlamak bir çok idari iş var. Hangisini söylese yapamazsın, emek ister, zahmetli iş. Açık verip 3 gün kapatma yedim bi gün. 3 gün kapatma çok fazla bir tutardır. Dikkatli ol.

Daha önce böyle bir kurumda idari amir olarak görev yaptım, bakıcı personele büro işlerinde yardımcı olacaksın diyeni ilk defa duydum. O tip sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda teftiş çok olur. Ve senin yapabileceğin işler değil. Yazışma yapmak, kayıt tutmak, gelir gider tablosu hazırlamak bir çok idari iş var. Hangisini söylese yapamazsın, emek ister, zahmetli iş. Açık verip 3 gün kapatma yedim bi gün. 3 gün kapatma çok fazla bir tutardır. Dikkatli ol.
Muhasebe mezunuyum ve daha önce de deneyimim var fakat iş bulmak çok zor buldum sabredeyim dedim hiç aklımda yokken büroya geç dediler tamam dedim sonra başıma bu iş geldi uyku tutmadı düşünmekten birden bire olmayacağını patronda söyledi ilk gün zamanla olur falan filan ama şimdi de böyle oldu işte

Ayyy hiç sevmediğim ortamlar. İşin zor gibi görünüyor canım ama ihtiyacın varsa çalışırken aynı zamanda başka yerlerden de iş bak derim. Bu aralıkta da göz yummak zorundaymışsın gibi geliyor bana. Ha ama ihtiyacın olmasaymış direkt çıkar gidermişsin çünkü 2 kişilik işin 1 kişiye yüklenmesi söz konusu
Sanırım öyle olacak bu ayı çıkarayım birde

Muhasebe mezunuyum ve daha önce de deneyimim var fakat iş bulmak çok zor buldum sabredeyim dedim hiç aklımda yokken büroya geç dediler tamam dedim sonra başıma bu iş geldi uyku tutmadı düşünmekten birden bire olmayacağını patronda söyledi ilk gün zamanla olur falan filan ama şimdi de böyle oldu işte
Bu tarz kurumlarda muhasebe içerse çalışmaz, dış muhasebe bakar. Sen sadece aylık düzen tablosu hazırlasın rakamlar senin işin değildir. Senin diploman bakıcı personel içinde uygun değildir. Muhtemelen seni başka bi kadro da göstermişlerdir.

Dediğin gibi çok fazla muhasebe işi yok sadece gelen faturaları kaydedip ödeme tablosu oluşturmuşlar faturaları toplayıp muhasebeye gönderiyorlar daha çok evrak işi var ıvır zıvır

Senin için daha iyi olur belki.bence bu fırsatı degerlendir.buroda çalışmak daha cazip.simdilik iki yeri idare et kendini ispatlarsan büroda kalıcı olabilirsin.

Senin için daha iyi olur belki.bence bu fırsatı degerlendir.buroda çalışmak daha cazip.simdilik iki yeri idare et kendini ispatlarsan büroda kalıcı olabilirsin.
Belki haklı olabilirsin. Bugün öğrendiğime göre bakıcı personellerin çoğu yıllık izinde ve açık fazla mesela 4 personel olmadı gerekirken şuan 2 personel bakıyor bir bölüme. Müdür bugün yine çağırdı odasına diğer büro elemanı da vardı bu defa konuştu konuştu en son 1 hafta 10 gün yada 1 ay sonra büroya alabiliriz sen önce hasta bakıcılığı öğren dedi tamam dedim. Ama sın dakika golü olarak bayramın 3. ve 4.günü nöbet yazmışlar yarın konuşmam lazım küçük çocuğum var ve bakıcı bakamam dedi eşimde belediye de çalışıyor onada bayram nöbeti yazılmış nasıl olacak bilmiyorum.

Back
X