Yeni ise baslamak ve kararsizlik

Sizi anlamakla beraber daha profesyonel yaklamaya davet ediyorum. Elbette her çalışan yaş aldıkça yükselmek ister ama belli bir işsizlik sürecinden geçtiğinizi unutmayın. Onun bu alanda daha tecrübeli olduğu için orada olduğunu düşünün ki muhtemelende öyle. Büyük küçük demeden herkesten birseyler öğrenmek gocunulcak birsey değil. Karşınızdaki de inşallah iyi biridir olumsuzluk yasamazsiniz

Sizi anlamakla beraber daha profesyonel yaklamaya davet ediyorum. Elbette her çalışan yaş aldıkça yükselmek ister ama belli bir işsizlik sürecinden geçtiğinizi unutmayın. Onun bu alanda daha tecrübeli olduğu için orada olduğunu düşünün ki muhtemelende öyle. Büyük küçük demeden herkesten birseyler öğrenmek gocunulcak birsey değil. Karşınızdaki de inşallah iyi biridir olumsuzluk yasamazsiniz

Beni anladiginiz icin tesekkur ederim
Tum seflerim benden buyuktu o nedenle hicbir skinti yaşamadım.
1 isyerimde sef adeta tepemizde durur emir yagdirirdi oyle bir ortam olur mu ve isten cikmak zorunda kalir miyim? Bu yuzden kaygilaniyorum

Nasıl söyledi

Sanki biz çalışana değer veriyoruz bak yıllardır çalışıyordu terfi aldı şeklinde söylemiş gibi geldi

Ama siz bunu senden küçük diye algılamışsınız, oysa vurgu iyi ve istikrarlı çalışmaya diye düşünün

Su sekilde belirtti, 6 yillik bir personelin sefligu ilan edilcek, sizin islerinizi o paylastiracak, sizden 10 yas kucuk, bu durum size sorun olur mu diye sordu

1 isyerimde sef adeta tepemizde durur emir yagdirirdi oyle bir ortam olur mu ve isten cikmak zorunda kalir miyim?

Şefin emir modu hoş olmayabilir de bu kişinin yaşının ne önemi var bu neden sizi işten çıkmak zorunda bıraksın ki

İşinizi yazmamışsınız ama ben kendi sektörümden düşüneyim aynı ünvanlı ama amir olan bir kişinin yaşı önemli olmaz ama tecrübesi az olduğu halde tecrüben ile bildiğim bir şeyin akdini yaptırmaya çalışırsa sorun olur yani emir değil de x şekilde yapılacak işi y şeklinde yap derse yoksa işi yap demesi görevi

Ama ben ara kademede isem amirimin yaşının küçük olması olağan gelir, o okulunu okumuş der geçerim, belki ben böyle biliyorum diye fikrimi de söylerim

Şefin yaşından çok yetkinliği önemli

Doktor mesela yaşça büyük hemşirenin de diğer asistanın da üstündedir o doktordur ve yaşı değil mevkisi vardır

Su sekilde belirtti, 6 yillik bir personelin sefligu ilan edilcek, sizin islerinizi o paylastiracak, sizden 10 yas kucuk, bu durum size sorun olur mu diye sordu
Ee olmaz demissiniz ki ise alinmissiniz.simdi neden bu durum kafaniza takildi ki? Hic profesyonel bir yaklasim degil.

İşte önyargıyı o yaratmış

İşleri paylaştıracak kişinin yaşı neden önemli olsun ki

İşinizin niteliğini bilmiyorum ama yaş iş paylaştırırlarmış neden sıkıntı olabilir ki

Yani sen büyüksün az iş vereyim ya da sen büyüksün çok iş vereyim mi diyecek

İşinizi gereği gibi yaparsanız sorun olmaz

Düşünmeyin bu yaşı vs huzurlu günler sizi bekliyor buna İnanın

Bu ne saçma bir düşünce tarzı, bende 14 yıllık mühendisim, daha asaleti tasdik olmamış insan gelip amirim oluyor, aslada aklıma gelmedi böyle birşey, calışmış haketmis amir olmuş. Oturduğunuz yerden insanlar yaşa saygı duysun bana emir vermesin diye birşey yok.

9-10 sene önce çalıştığım kurumsal okulun farklı şubelerinde 8 müdürdük.
Genel müdürümüz hepimizden küçüktü üstelik genel müdür yardımcısından 8 yaş küçüktü.
Hepimiz o odaya girince ayağa kalkıyor ve saygıda kusur etmiyorduk.
Sağolsun o da bizi ezip üzmüyordu, hepimiz belli bir hiyerarşi içerisinde görevimizi yapıyorduk.
İşyerinde yaşa değil kıdeme, makama göre hareket edilir.
Kaldı ki amirlerimiz bizden şahsi hizmet beklemiyor işyerinde yapılması gerekenleri söylüyor, istiyor.
Bakış açınızı değiştirnenizi tavsiye ederim yoksa iş hayatınız uzun ömürlü olmaz.

Pandemi döneminde iş bulabilmişsin yaşı maşı bırak dört elle sarıl işine canım ☺️

Merhaba
Yeni bir ise basliycam kismetse pazartesi gunu ama icim skiliyor.
Sebebi de su: yeni isimdeki sefim benden 10 yas kucuk olacakmis mudurum ise benden daha buyukmus
Acikcasi pandemi yuzunden 1 yila yakindir issizim ama bu durum canmi cok skti. Neyle karsilasicam yasca kucuk biri bana emir gerirse dayanabilir miyim bilmiyorum?
Issizligim Cok uzun surmese ve pandemi olmasa girmezdim ama artik cok ihtiyacim var ise.
Sizce cok mu onyargiliyim? Ya bir de zirt pirt emir verirse ne yaparim diye icim icimi yiyor? Aslinda pandemi diye dusunmeyip daha fazla mi bekleseydim yani isi kabul etmese miydim
Fikirlere ihtiyacim var
İş yerindeki hiyerarşiyi toplumsal hiyerarşiyle karıştırmazsanız bi şeycik olmaz.

Çalışma hayatında hepimizin rolleri var ve neyi yapıp neyi yapmayacağımız, kimin talimatlarını dinleyeceğimiz ya da kimin bizden talimat alacağı bu rollere göre belirleniyor. Ve yaşınızın bu rollerin belirlenmesinde bi etkisi yok. Olmamalı da zaten. Bu bi yetkinlik meselesi. Eğer siz de yeterince iyiyseniz çalışmanızla bunu gösterirsiniz ve talimat alan konumdan talimat veren konuma geçersiniz zamanla.

Son olarak iş bölümüne "emir vermek" olarak bakmamanızı tavsiye ederim. Ortada bi iş bölümü var, müdürün görevi o işleri altındaki personele dagıtmak, altındaki personelin görevi de işin kendisine dağıtılan bölümünü doğru şekilde yapmak. Bu kadar.

Ki emin olun o müdürün işi sizden daha zordur. Zira günlük hayatta teyze/amca (sizin durumunuzda abla/abi) diyeceği insanlara iş dağıtmak da kolay bi iş degil bizim ülkemizde. Mesleki yeterliliğinizin, başarınızın, otoritenizin yaşa bağlı olarak sorgulanması çok sinir bozucu bi durum. Buna rağmen dengeli olmak, ukalalık etmemek ama otoriteyi de kaybetmemek, kimseyi rencide etmemek icin her seyi özenle istemek özellikle bizimki gibi yaş olayının gereksizce abartıldığı toplumlarda çok zor.

Üniversitede çalışıyorum ve benden 10 yaş 20 yaş büyük öğrencilerim var. Ama herkes pozisyonunun gerektirdiği işi yapmak zorunda profesyonel hayat sonucta. Yaşa değil, görev tanımına odaklanırsanız sorun olmaz.

Bu ne saçma bir düşünce tarzı, bende 14 yıllık mühendisim, daha asaleti tasdik olmamış insan gelip amirim oluyor, aslada aklıma gelmedi böyle birşey, calışmış haketmis amir olmuş. Oturduğunuz yerden insanlar yaşa saygı duysun bana emir vermesin diye birşey yok.

Sacma bir sey degil, sacma olsa birim muduru bunu sormazdi di mi, adam ozellikle sordu sizden 10 yas buyik bi sefiniz olacak sorun olur mu diye?
Sirf konu sahibine atar yapmak icin tepkisel yazmayin! Hemen yukselmenize gerek yok!!!
Pandemi surecinde uzun sure is aradim bulmak imkansiz, yoksa normal zmn olsa katiyen girmezdim bu ise

23 yaşında amir olarak işe başladım çalıştığım yerde benden küçük hiç kimse yoktu, ama hepsi de verdiğim işi yapmak zorundaydı ve bunun farkında idi, sadece kendini benimle yarışa sokan bir personel ile sorun yaşadık, eğer bu düşünceyi takıntı haline getirirseniz problem yaşama ihtimaliniz yüksek aksi durumda ise hee şey olması gerektiği gider

Merhaba
Yeni bir ise basliycam kismetse pazartesi gunu ama icim skiliyor.
Sebebi de su: yeni isimdeki sefim benden 10 yas kucuk olacakmis mudurum ise benden daha buyukmus
Acikcasi pandemi yuzunden 1 yila yakindir issizim ama bu durum canmi cok skti. Neyle karsilasicam yasca kucuk biri bana emir gerirse dayanabilir miyim bilmiyorum?
Issizligim Cok uzun surmese ve pandemi olmasa girmezdim ama artik cok ihtiyacim var ise.
Sizce cok mu onyargiliyim? Ya bir de zirt pirt emir verirse ne yaparim diye icim icimi yiyor? Aslinda pandemi diye dusunmeyip daha fazla mi bekleseydim yani isi kabul etmese miydim
Fikirlere ihtiyacim var
iş hayatı bu yahu, benden küçük amirim oldu. Mesleğe benden önce başlamış, sınavları geçmiş başıma amir olmuş. Ben 29 yaşında girdim mesleğe bir miyiz bu kadının deneyimi kapasitesiyle ? Ne değişik kafalarınız var yahu. Eşim 37 yaşında 55 yaşında adamların amiri , abi diyorlar o da onlara abi diyor özel sektörde o , her alanda böyle durumlarla karşılaşılabilir.

Sacma bir sey degil, sacma olsa birim muduru bunu sormazdi di mi, adam ozellikle sordu sizden 10 yas buyik bi sefiniz olacak sorun olur mu diye?
Sirf konu sahibine atar yapmak icin tepkisel yazmayin! Hemen yukselmenize gerek yok!!!
Pandemi surecinde uzun sure is aradim bulmak imkansiz, yoksa normal zmn olsa katiyen girmezdim bu ise

Nasıl bir iş bu

Yani bunun sorun olabileceğini düşünüyor

Benim hiç aklıma gelmez yani çalışırken de gelseniz şefin yalı küçük ama işi o organize ediyor deseniz hiç garipsemem

Cidden çok merak ettim işi

iş hayatı bu yahu, benden küçük amirim oldu. Mesleğe benden önce başlamış, sınavları geçmiş başıma amir olmuş. Ben 29 yaşında girdim mesleğe bir miyiz bu kadının deneyimi kapasitesiyle ? Ne değişik kafalarınız var yahu. Eşim 37 yaşında 55 yaşında adamların amiri , abi diyorlar o da onlara abi diyor özel sektörde o , her alanda böyle durumlarla karşılaşılabilir.

Ben daha once boyle bi durumla karsilasmadim hic
Zaten tuhaf bi durum birim muduru bile sordu 10 yas kucuk sefiniz olacak sorun olur mu diye
Neyse yine de yorum icin tşk

Nasıl bir iş bu

Yani bunun sorun olabileceğini düşünüyor

Benim hiç aklıma gelmez yani çalışırken de gelseniz şefin yalı küçük ama işi o organize ediyor deseniz hiç garipsemem

Cidden çok merak ettim işi

Satinalma sorumlusu olarak calisicam
O da satinalma sefi olacak

Back
X