yeni işim ve ben:(

afrodict

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
264
42
98
İzmir
merhaba kızlar bilen bilir uzun zamndır işim yoktu ve mutsuzdum şimdide işim var mutsuzum neden mi çünkü hiç kimse ile iletişim kuramıyorum çok sessizimpişman olacaklar beni işe aldıklarına diye korkuyorum birde gayrimenkul işi ama biliyorlar hiç çalışmadığımıı daha önce bundan dolayı mutsuz oluyorum yardımedin lütfen ne olur kızzlar.

canım hiç bilmedğin işse girişimci ol biras öğrenmeye çalış, istediğin kadar soru sor sormaktan çekinmee. zamanla aşarsın bu sıkıntını iletişiminde düzelir işindee :34::34:

sesimkıçıma kaçtı sanki hiççıkmıyor çok utanıyorum ben yaaa telefonla konuşamıyorum bile nasıl yenebilirim acaba?

hayırlı olsun öncelikle. zamanla alışırsın. telefonda sesin güçlü, kendinden emin olması gerekiyor. öyle ol ve hissettir karşındakine!
birşey bilmen önemli değildir. nazik ol bu yeterli, sorulan sorulara cevap veremiyorsan bile, bi saniye sizi yetkili arkadaşa aktarıyorum dersin.
yani yanlış birşey söyleyemezsin zaten. sessiz içine kapanık olmak, orada lak lak konuşmaktan daha iyidir.
Sorularını güzelcene sor, yanında her zaman kağıt ile kalem bulundur, herzaman not al. hiç değilse, çalışkan olduğunu gösterir bu :)

özelden birşey sorma ve paylaşma!!! soruların hep işle ilgili olsun! bukadar kolay gelsin

öncelikle telefonu kendinden emin bi şekilde aç ve normal sesinden dha yüksek konuş. karşındaki insanda sesindeki özgüveni anlasınn :)

Sesini kaçan yerden çıkarmakla başla işe:)))
Kendine telkinde bulun.
Sorular sor, kendini zorla.
Emlakçılık dışadönüklük ve dilbazlık gerrektirir
Ben bizim emlakçıdan biliyorum olmayana ikna ederdi adamı.
Çabala biraz bakalım, daha çok yenisin alışırsın:31:

o kadar zor geliyorki anlatamam zaten hemen konuşkan olamam demi zamn lazım biraz şimdiden çok konuşsamda kötü ama yinede alışamıyorum allahım yardım etsin bana ya

o kadar zor geliyorki anlatamam zaten hemen konuşkan olamam demi zamn lazım biraz şimdiden çok konuşsamda kötü ama yinede alışamıyorum allahım yardım etsin bana ya

İş farklılığı olduğu içindir. Bende farklı bir iş yaptığım da güvensizlik oluyor, bilgi tecrübe yok çünkü..
Başarabilirim kelimesini hep hatırlat kendine. Zamanla alışacağına emin ol. Sanırım işini kaybetmekten de korkuyorsun..
Gerekirse şefinle yada patronunla laf aç konuş.. 'Şuan biraz pasif kaldığıma bakmayın alışmaya çalışıyorum, deneyimsiz olduğumdan dolayı böyle, herşey düzene girecek' dersin..

ewt biliyorlar tecrübesiz olduğumu ancak o kadar çok yükleniyorlar ki biraz önce arabaya bindik ev göstermeye gittik ancak ben koca arabadan inerken çamur içinde kaldım gören ne çipe bindim sanar nede arabaya çok utandım patronumda tecrübesiz diye dalga geçti benm le bide burda çok yakışıklı bir çocuk var hoş biri ondan dolayıda utanıyorum ya kıvıramazsam rezil olursam diye...

ewt biliyorlar tecrübesiz olduğumu ancak o kadar çok yükleniyorlar ki biraz önce arabaya bindik ev göstermeye gittik ancak ben koca arabadan inerken çamur içinde kaldım gören ne çipe bindim sanar nede arabaya çok utandım patronumda tecrübesiz diye dalga geçti benm le bide burda çok yakışıklı bir çocuk var hoş biri ondan dolayıda utanıyorum ya kıvıramazsam rezil olursam diye...

utangaçsın falan ama hemen gözüne kestirmişsin çocuğu :23:

şaka şaka, öyle olman o kadar doğal ki, biraz kendine güven, bu adamlar analarının karnından ciple çıkmadılar ya, onlar da ilk işlerinde senin gibiydiler.

zamanla geçiyo inan ki bak...

utangaçsın falan ama hemen gözüne kestirmişsin çocuğu :23:

şaka şaka, öyle olman o kadar doğal ki, biraz kendine güven, bu adamlar analarının karnından ciple çıkmadılar ya, onlar da ilk işlerinde senin gibiydiler.

zamanla geçiyo inan ki bak...

ayy çok güldüm hemen kestirmişsin dedin ya çok güzel ewt abaza gibi ewde oturursam böle olur ama ewt dediğiniz gibi biraz güven lazım bana yoksa ewde yaşlanacağım

merhaba kızlar bilen bilir uzun zamndır işim yoktu ve mutsuzdum şimdide işim var mutsuzum neden mi çünkü hiç kimse ile iletişim kuramıyorum çok sessizimpişman olacaklar beni işe aldıklarına diye korkuyorum birde gayrimenkul işi ama biliyorlar hiç çalışmadığımıı daha önce bundan dolayı mutsuz oluyorum yardımedin lütfen ne olur kızzlar.

canım ilk işleerde olur böyle:) sürekli soru sor ve öğrenmeye bak sanmaki sordukça küçülürsün cahil derler aksine işi öğrenm çabanı görürler ve bu sayede de iletişimi sağlamış olursun. Ordaki insanlar hep böyle miydi sanıyorsun onlarında ilki oldu :) onlar nasıl şuan bu haldelerse sende bikaç ay sonra onlar gibi olucaksın bundan hiç şüphen olmasın

soru sormaktan çekinme ki öğrenmek istediğini ,işine bağlı olmak istediğini görsünler.iş yerlerinde genelde aktif olmayan sessiz insanların hep çıkarıldıklarını gördüm .önlemini al tatlım:34:

canım ilk işleerde olur böyle:) sürekli soru sor ve öğrenmeye bak sanmaki sordukça küçülürsün cahil derler aksine işi öğrenm çabanı görürler ve bu sayede de iletişimi sağlamış olursun. Ordaki insanlar hep böyle miydi sanıyorsun onlarında ilki oldu :) onlar nasıl şuan bu haldelerse sende bikaç ay sonra onlar gibi olucaksın bundan hiç şüphen olmasın

kızlar inanın içime su serpiyorsunuz çok mutlu oluyorum siz böle konuşunca inanın...

aklına takılan her şeyi sor bazı şeyleri not al ki patronun için ne kadar hevesli imajı çizersin ;)

kızlar bugün biraz daha aktifim ama yinede çok rahat değilim korkularım var özellikle müşterilerin telefonlarını yanıtlayınca herkesin yanında konuşmaya utanıyorum ama yine biraz daha yüksek sesim sanırım kıvırabilirim bu işi emlakçı olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim

utangaç sıkılgan bir tipim birde patronumun imaları canımdan bezdirdi beni neymiş efendim 10 tane araba park edecek yer varken 1 tne bile sığmıyormuş benm arabama laf edip duruyor hele misafirleri şamar oğlanına döndüm iyiden iyiye nasıl özgüven depolayacağım bilmiyorum:(

Back
X