• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Severek şiddetli geçimsizlik

Merhaba tekrardan. 31 mart 2025te bu konuyu açmışım. 21 nisan 2026'da anlaşmalı boşanma davam var. Uzunca bi düşünüp oldurmaya çalışmışım görünen o ki hatta bu konuyu açmadan önce de düşünüyordum. Geçen ömürden geçiyor aslında boşanma konusu bir kere evliliğe bomba gibi düşmeyegörsün o günden itibaren patlayana kadar huzur vermiyor.
geçmiş olsun. tez zamanda kurtulun inşallah, yeniden özgür olun.

evvelki mesajınızda son bir şans vereceğinizi söylemişsiniz ama işe yaramadı demek.

Benim için altınlar yeterli sebep olurdu
Çok ilginç ya. Benim ise hiç umurumda olmamıştı. Kınayı annemler aldı düğünü kayinvalidemler. Bana çevremden soran olunca. Aman banane ben mi kazandim da aldım sonra da benim kazandigimi mi benden aldılar demiştim. Çok şükür evimi de aldım arabamı da. Altınlar hiç umurumda değil. Şimdi düğün oluyor kuzenler, aile tanıdıkları vs altın vereceğiz diye bir derdim yok. Bizim altinlari kim aldıysa onlar versin banane 🤣

Bu benim dünyamda boşanma ya da tartışma sebebi değil. Ama kıymet görmemek, anlasilmamak, sevilmemek bunlar boşanma sebebi olabilirdi.
Aldatma, şiddeti saymıyorum bile.

Belki bi aile danışmanıyla görüşmek iyi gelebilir. Ortada büyük bir mesele yoksa sorunlar konuşarak, dinleyerek çözüme ulaşabilir.

Çok ilginç ya. Benim ise hiç umurumda olmamıştı. Kınayı annemler aldı düğünü kayinvalidemler. Bana çevremden soran olunca. Aman banane ben mi kazandim da aldım sonra da benim kazandigimi mi benden aldılar demiştim. Çok şükür evimi de aldım arabamı da. Altınlar hiç umurumda değil. Şimdi düğün oluyor kuzenler, aile tanıdıkları vs altın vereceğiz diye bir derdim yok. Bizim altinlari kim aldıysa onlar versin banane 🤣

Bu benim dünyamda boşanma ya da tartışma sebebi değil. Ama kıymet görmemek, anlasilmamak, sevilmemek bunlar boşanma sebebi olabilirdi.
Aldatma, şiddeti saymıyorum bile.

Belki bi aile danışmanıyla görüşmek iyi gelebilir. Ortada büyük bir mesele yoksa sorunlar konuşarak, dinleyerek çözüme ulaşabilir.

Ne mutlu size umrunuzda olmaması ne güzel.. ama kıymet görmemek, anlaşılmamak, sevilmemek demişsiniz ya... Bunların göstergesi nedir sizin için bilmiyorum, benim için bana hediye edilen bişeylerin -ki bu altın ya da maddi değeri olan bişey olması gerekmiyor - bana sorulmadan veya makul bir gerekçe olmadan elimden alınması kıymet görmemenin, anlaşılmamanın, sevilmemenin bi yansıması gibi geliyor bana... Beni seven bunu yapmaz.. ki yine de bunun için direkt evliliğimi bitirmedim 8 sene evli kaldım.. mesele altınların gelmesi değil eşimin pasif duruşuydu. Yani biz elimizden geleni yapsaydık da gene altın gelmeseydi benim için fazlasıyla yetecekti. Sağlam bi duruş bekledim sadece. Eşim yapamadı. Ondan sonraki bir çok ailesel çevresel içsel dışsal bi çok olayda taleplerimi karşılayamadı. Sonra tartışmalar kavgaya dönüştü, kavgalar şiddete. Terapi de aldığımız bir süreç oldu. Olmayınca olmuyor.

Back
X