Yeni jenerasyon..yeni haller..

Mayflower75

Never give up.!!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.188
548
Merhaba hanımlar. .
Ben 16 yaşında bir kız,12 yaşında bir erkek annesiyim..ve bu yeni neslin teknoloji ile resmen aşk yaşayan hallerinden şikayetçiyim. .
Benim çocukluğum ve gençliğim hep arkadaşlar ile sokakta parklarda oynayarak geçti. Sürekli hareket halindeydik. .saklambaç körebe voleybol hatta futbol bile oynadım. Annemden gizli sokak satıcılarına aldığım macun şekeri,leblebi tozu,muhallebi haricinde sokakta olmamın bana hiçbir zararı olmadı. .ha birde eve gelip terli terli soğuk su içip hastalanmamdan annem sorumlu değildi..oda gizliydi cunku:- )
Ama şimdi kendi çocuklarıma bakıyorum ve çok üzülüyorum.okuldan eve geldiklerinde ev ödevlerini yapıp ya tv yada pc karşısında vakit geçiriyorlar..kızıma kitap okuma alışkanlığı asilayabildim en azından ama oğlumda oda yok.
Bazen ben onları alıp gimnastige yada bazı aktivetelere götürsem bile bu genelde benim zorlamam ile oluyor.sürekli baskı yapan bir anne olmak ta istemiyorum. .
Kizimin durumu bu yıl daha da tuhaflasti.
16 yaş hormonlar tavan tabi ne söylesem bana cemkirerek cevap veriyor..Eski usul anne terliği olayı da yok bende..bazen ah yapsam diyorum. .
Odasına kapanmaya bayılıyor.gel bizimle otur hiç değilse bir saat diyorum,tamam diyor yarım saat sonra gözü saatte oflayip puflayarak odasına kaçıyor.en sevdiği filmleri dahi açsam odasında laptopundan arkadaşları ile sohbet edip müzik dinlemek en büyük keyfi oldu artık. .
Bende üzülüyorum tabi.kızımin en güzel çağları gözümün önünde ama ayrı ayrı geçiyor.uzaklaşıyoruz gibi hissediyorum.
Konuşmaya çalıştım bu konuyu bir kaç kez ama pek bir değişiklik olmadı. .
Benim gibi bu durumda olan varmı?yada çocuk ve genç psikolojisinden anlayan.?nasıl davranayim ne yapayım ben?

Simdi bütün gençler öyle. Ben 19 yaşındayım. O yaşlarda bende odama kapanirdim ama Allah vermesin cahillik yaşı işte her an heves edip sonradan pişman olacağı şeyler yapabilir. Allaha şükür benim öyle şeylerim olmadı ama insan o yaşlarda kimsenin kendini anlamadığını düşünüyor kendi kendine triplere giriyor. Ben en fazla odamın kapısını çarpardım hızlıca, ama çok daha beter kızlar var. Bir şeyler çekip kafa bulan mi dersin, her gün polis ten kaçan zibidi tipi kızlar mi dersin. Allah basa vermesin. İyi yönleri varsa otur da şükret bence . Ha bide o yaşlardan geçen bir kız olarak ; senin onun arkadaşı değil annesi olduğunu hissettirmen gerekiyor abla. Çünkü arkadaş gibi olunca bi zamandan sonra edeb kalmıyor ana ya babaya. Annesi olduğunu atası olduğunu bilsin. Ama her an bisey olduğunda da anlatabilsin. Ben anneme anlatamadım bi sevdiğim olduğunu,hala da korkarım. Ne çok arkadaş ne çok baskıcı olmak orta yol. Ukalalık ettiysem affola.

Eleştirme, arkadaş olmaya çalışma, anne ol sadece. Zevklerine ortak olmaya çalış, anlamaya çalış. Zorlama sizle oturmasına, sizle gezmesine. 1-2 sene sonra düzeliyorlar, daha söz dinler daha uyumlu oluyorlar. Bu süreç geçici, unutmayın. Benimki 19 yaşında ordan iyi biliyorum bu süreci....

öğretmenim. işim ergenlerle :) bi yıl önceki kızı bi yıl sonra hiç lafla ulaşılmaz olduğunu biliyorum. baskı yapmayın yapması gerekenleri .sabredin. 3 yıl sonra lise sona doğru kişilikleri oturmaya başlıyor

Kimse cevap yazmamış..
Simdi bütün gençler öyle. Ben 19 yaşındayım. O yaşlarda bende odama kapanirdim ama Allah vermesin cahillik yaşı işte her an heves edip sonradan pişman olacağı şeyler yapabilir. Allaha şükür benim öyle şeylerim olmadı ama insan o yaşlarda kimsenin kendini anlamadığını düşünüyor kendi kendine triplere giriyor. Ben en fazla odamın kapısını çarpardım hızlıca, ama çok daha beter kızlar var. Bir şeyler çekip kafa bulan mi dersin, her gün polis ten kaçan zibidi tipi kızlar mi dersin. Allah basa vermesin. İyi yönleri varsa otur da şükret bence . Ha bide o yaşlardan geçen bir kız olarak ; senin onun arkadaşı değil annesi olduğunu hissettirmen gerekiyor abla. Çünkü arkadaş gibi olunca bi zamandan sonra edeb kalmıyor ana ya babaya. Annesi olduğunu atası olduğunu bilsin. Ama her an bisey olduğunda da anlatabilsin. Ben anneme anlatamadım bi sevdiğim olduğunu,hala da korkarım. Ne çok arkadaş ne çok baskıcı olmak orta yol. Ukalalık ettiysem affola.
Canim benim yaşına göre ne kadar olgun ve ne kadar zekice bir yanıt vermişsin. .sonuna kadar fikirlerine katılıyorum
Dediğin gibi olmaya çalışıyorum.anne olduğumun ama gerektiğinde bir arkadaş gibi sorununu paylasabilecegimin farkında kızım. .
Ama işte zaman geçiyor aynı evde yüzüne hasret kalıyorum onun..
Bakalım yaşı ilerledikçe inşallah değişir
Sağol güzel yorumun için tatlım

Bende var beş tane 6.da yolda korktum yazdıklarınızı okuyunca. Bizde tv yok. Bilgisayar da sınırlı. Çocukların en büyük zevki dışarı çıkmak patene bisiklete binmek. Ya da ailece gezmeye gitmek. Şimdilik en büyüğü 8.5 yaşında olduğundan pek sorun yok da büyüyünce ister istemez telefonları falan olacak. Korktum valla simdi:KK17:

öğretmenim. işim ergenlerle :) bi yıl önceki kızı bi yıl sonra hiç lafla ulaşılmaz olduğunu biliyorum. baskı yapmayın yapması gerekenleri .sabredin. 3 yıl sonra lise sona doğru kişilikleri oturmaya başlıyor
Offff inşallah. .geçen yıl bu kadar değildi zaten ama bu yıl aramızda görünmez bir duvar var sanki..korkuyorum bizden uzaklaşarak diye
Teşekkür ederim desteğiniz için. .

Ben de odama kapanırdım o yaşlarda. Müzik dinlerdim kendi hayal dünyamda yaşardım. Benimkiler de özellikle de babam çok rahatsız olurdu bundan ama inanın kızınız şu an öyle mutlu. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Eleştirmeyin sen dili değil ben dili ile konuşmaya çalışın yani "sen odandan çıkmıyorsun" yerine "ben seni yanımda görmek istiyorum seninle mutlu oluyorum" gibi.

Bende o donemler oyleydim. 18 den sonra Duruldum annemle gezmem, tozmam artti.Bide su var bende sokakta oynayarak buyudum, eve alamazlardi beni. Ama su an oyle bi donemdeyiz ki evde olmalari daha güvenli.

Bende var beş tane 6.da yolda korktum yazdıklarınızı okuyunca. Bizde tv yok. Bilgisayar da sınırlı. Çocukların en büyük zevki dışarı çıkmak patene bisiklete binmek. Ya da ailece gezmeye gitmek. Şimdilik en büyüğü 8.5 yaşında olduğundan pek sorun yok da büyüyünce ister istemez telefonları falan olacak. Korktum valla simdi:KK17:
Ergenismus benimkiler..yaş büyüdükçe dert buyurmuş derlerdı doğruymuş

o yaşlarda herkes öyledir. bence kendi haline bırakın. olgunlaştıkça size yakınlaşacaktır zaten. ayrıca dışarıda zararlı bişey yapacağına evinde, odasında takılsın daha iyi.

Ben de odama kapanırdım o yaşlarda. Müzik dinlerdim kendi hayal dünyamda yaşardım. Benimkiler de özellikle de babam çok rahatsız olurdu bundan ama inanın kızınız şu an öyle mutlu. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Eleştirmeyin sen dili değil ben dili ile konuşmaya çalışın yani "sen odandan çıkmıyorsun" yerine "ben seni yanımda görmek istiyorum seninle mutlu oluyorum" gibi.
Ne güzel sizlerin yaşında ki gençlerden tavsiye almak:-)anlamanız daha kolay tabi..ben bazen o yıllarımı unutuyorum..

o yaşlarda herkes öyledir. bence kendi haline bırakın. olgunlaştıkça size yakınlaşacaktır zaten. ayrıca dışarıda zararlı bişey yapacağına evinde, odasında takılsın daha iyi.
İnşallah öyle olur..elimde olmadan arkadaşları ile olan yakinliginimi kıskanıyorum diyorum bazen.
Hani ben anneyim daha yakın olmam lazım gibi geliyor sanki..ne biliyim anlatamıyorum da hislerimi..tuhaf bir durumdayım. .

Yaşları birbirine çok yakın. Belki arkadaşlık eder hep beraber gezmeye sinemaya tiyatroya falan giderler. Kendimi avutuyorum işte. ..
İnşallah öyle olur..ama yeni nesil bizden farklı ister istemez sabırlı davranicaz sanırım. .

İnşallah öyle olur..elimde olmadan arkadaşları ile olan yakinliginimi kıskanıyorum diyorum bazen.
Hani ben anneyim daha yakın olmam lazım gibi geliyor sanki..ne biliyim anlatamıyorum da hislerimi..tuhaf bir durumdayım. .

siz arkadaş değilsiniz ama annesiniz.

hani bazıları diyor ya ben çocuğumla arkadaş gibiyim vs. ben bunu doğru bulmuyorum. insanın bi sürü arkadaşı olur oradan buradan, ama anne bi tane.

size anlatamayacağı tonla şey vardır. bu normal bişey. çünkü 16 yaşında henüz. kafa yapınızınız çok çok farklı olduğunu biliyor. ama yirmili yaşlara gelince bu farkın kapandığını görüp size de döneceği günler olacak.

Bende odamdan hiç cikmazdim 16-17 yaslarimda. Halada ciktigim soylenemez.
Ergenliktendir bunlar. Arkadaş gibi yaklasin ona. Anlatin bana annem boyle arkadasca davraninca ben geciyodum onun yanina :) bu arada otoritesinide koruyodu. Tam su tipte olun onu anladiginizi gosterin ama annesi oldugunuzu unutturmayin.

88lisin ve 6.ya mi hamilesin?? Konuya biraz alakasiz maydanoz oldum ama:) ikiz falan var herhalde?

Eleştirme, arkadaş olmaya çalışma, anne ol sadece. Zevklerine ortak olmaya çalış, anlamaya çalış. Zorlama sizle oturmasına, sizle gezmesine. 1-2 sene sonra düzeliyorlar, daha söz dinler daha uyumlu oluyorlar. Bu süreç geçici, unutmayın. Benimki 19 yaşında ordan iyi biliyorum bu süreci....
Zaten ise yaramadı artık hiç zorlanıyorum bıraktım artık içinden gelirse geliyor yanımıza. .kırk yılda bir de anne kız gezelimmi diye soruyor ah nasıl mutlu oluyorum onu sorunca görseniz halimi gülersiniz:- )

Back
X