• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni kararım için cevap size çok ihtiyacım var

snedcan

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
29
0
611
44
Balıkesir
selam arkadaşlar benim derdim şu...

ben çok sorunlu bir aile ortamında büyüdüm kavga şiddet herşeyi yaşadım hemde çok yoğun evdeki huzursuzluktan o kadar çok bıkmıştımki allaha dua ederdim hep allahım beni bu evden kurtar diye sırf o evden kurtulmak için çok kısa sürede tanıdığım hiç babama benzemeyen sakin biriyle sevmeden beğenmeden aşık olmadan evlendim.
5 yıllık evliyim evimde huzurum yerinde babam gibi bana bağıran beni döven bir kocam yok ama

herşeyden önce ben güzel bir bayanım tip olarak yanıma yakışmıyor(yani herkez öyle diyor)
ben kocamı sevmiyorum
zaten oda onu sevmem için hiçbirşey yapmıyor
kocam çok pasif
ben çalışan bir bayanım evde bir erkeğin yapması gereken bütün sorumlulukları benim üstüme yıkıyor
en basitinden paramız var araba alalım diyorum alalım diyor ama gidip araştırmıyor
ben bulursam araba gider bakar hayatı tv ve internetten ibaret yaşıyor
bide bizim çocuğumuz olmuyor eşimde varikosel var ameliyat oldu ama düzelmedi çocuk mevzusundada yumurtlama günlerimi hesaplıyorum ona göre çalışma yapalım diyorum yorgunum diyor bahane buluyor.doktora zorla götürüyorum doktor sigara içmiyceksin diyor içiyor beslenmene dikkat etceksin diyor ona macunlar hazırlıyorum güzel güzel yemekler yapıyorum burun kıvırıyor aslında bazen düşünüyorumda oda beni sevmiyor oda ailesiyle çok sorunlar yaşamış pasif kaldığı için ama ailesi azıcık kıyısından köşesinden yüz verdimi dönüveriyor ailesine aileside sorunlu benim eşim işçi ailesinde herkez memur hor görüyorlar bizi benim babam onlara göre daha zengin ben lüks bir evde otururken eski küçük bir eve gelin gittim yinede dedimki ben çok çektim önce huzurum olsun tamam evde kavga yok ama işte yukarıda yazdıklarımda çok canımı acıtıyor en çokta evlat sahibi olamamak ben boşanmayı düşünüyorum ve yorumlarınız bekliyorum kendinizi benim yerime koyun siz bu evlilik için dahada çabalarmıydınız.

ikinizde birbirinizi sevmiyorsanız neden evlendiniz ki

eşini hayattan kopuk gibi anlatmışsın eğer öyleyse bi psikologa gitmeli

eşini yanına yakıştırmıyosun, kendini ondan üstün görüyosun bence bu durumda hiç evlenmemeliydiniz

bazı evliliklerde çocuğun olmamasını hayırlısı olarak görüyorum, çocuğumun olmamasına üüzlüyorum demişsin ya, üzülme belkide hayırlısı bu, madem eşin hiç bi işe elini sürmüyor tüm yük sende bi de bu yüke çocuk bakımı eklenecek, hiç göründüğü kadar kolay değil

bu yazıyı sağlam kafayla yazdıysan, sinirle yazmadıysan senin eşini sevme potansiyelin yok gibi, neden sevmediğin bi adamdan çocuk yapasın

5 yıl çok uzun bi süre..bu zamana kadar fark etmediniz mi sevmediğinizi yanınıza yakışmadığını?
bi de madem bunları hissediyorsunuz neden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ki?

Sevmiyorsun madem, yanına da yakıştırmıyorsun ne diye macunlar bilmem neler hazırlayıp çocuk için uğraşıyorsun. Bu çelişkiyi anlayamadım.

Yazık etmeyin ömrünüze, boşanın:umursamaz:

5 yıl çok uzun bi süre..bu zamana kadar fark etmediniz mi sevmediğinizi yanınıza yakışmadığını?
bi de madem bunları hissediyorsunuz neden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ki?

katılıyorum.
çocuk sahibi olmak istedim olmadı diyosunuz.peki. sonra ayrılmak istiyorum diyosunuz.çocuğunuz olsaydı yine eşinizi beğenmeyecek yine pasif bulacaktınız.olan çocuğa olacaktı.

selam arkadaşlar benim derdim şu...

ben çok sorunlu bir aile ortamında büyüdüm kavga şiddet herşeyi yaşadım hemde çok yoğun evdeki huzursuzluktan o kadar çok bıkmıştımki allaha dua ederdim hep allahım beni bu evden kurtar diye sırf o evden kurtulmak için çok kısa sürede tanıdığım hiç babama benzemeyen sakin biriyle sevmeden beğenmeden aşık olmadan evlendim.
5 yıllık evliyim evimde huzurum yerinde babam gibi bana bağıran beni döven bir kocam yok ama

herşeyden önce ben güzel bir bayanım tip olarak yanıma yakışmıyor(yani herkez öyle diyor)
ben kocamı sevmiyorum
zaten oda onu sevmem için hiçbirşey yapmıyor
kocam çok pasif
ben çalışan bir bayanım evde bir erkeğin yapması gereken bütün sorumlulukları benim üstüme yıkıyor
en basitinden paramız var araba alalım diyorum alalım diyor ama gidip araştırmıyor
ben bulursam araba gider bakar hayatı tv ve internetten ibaret yaşıyor
bide bizim çocuğumuz olmuyor eşimde varikosel var ameliyat oldu ama düzelmedi çocuk mevzusundada yumurtlama günlerimi hesaplıyorum ona göre çalışma yapalım diyorum yorgunum diyor bahane buluyor.doktora zorla götürüyorum doktor sigara içmiyceksin diyor içiyor beslenmene dikkat etceksin diyor ona macunlar hazırlıyorum güzel güzel yemekler yapıyorum burun kıvırıyor aslında bazen düşünüyorumda oda beni sevmiyor oda ailesiyle çok sorunlar yaşamış pasif kaldığı için ama ailesi azıcık kıyısından köşesinden yüz verdimi dönüveriyor ailesine aileside sorunlu benim eşim işçi ailesinde herkez memur hor görüyorlar bizi benim babam onlara göre daha zengin ben lüks bir evde otururken eski küçük bir eve gelin gittim yinede dedimki ben çok çektim önce huzurum olsun tamam evde kavga yok ama işte yukarıda yazdıklarımda çok canımı acıtıyor en çokta evlat sahibi olamamak ben boşanmayı düşünüyorum ve yorumlarınız bekliyorum kendinizi benim yerime koyun siz bu evlilik için dahada çabalarmıydınız.

sevmeden nasıl evlenilir onu hiç anlamam mümkün değil. zaten oda sizi sevmiyormuş.
ee sizde 5 sene boyunca sevememişsiniz. iyikide çocuk yok. sevgi olmayan ortamda büyüyecekti birde o çocuk..
ayrılımalısınız bana göre. birbirini sevmeyen insanların evliliklerini sürdürmeleri yanlış.

bence de boşan arkadaşım
insan aynı evi paylaştığı insanı sevmeli bence sevmeli saygı olsun hoşgörü olsun
eğer bu evlilik sizi mutsuz ediyorsa ne onun hayatını ne de kendi hayatınızı tüketmeyin ikinizde yolunuza bakın

arkadaşlar neden evlendiğimi yazımın başında belirttim sorunlu aile ortamımda dolayı sorunlu derken çok ciddi kavgalar annem intihara kalkıştı kaç kere babam acımasızca döverdi annemi abimi ben şiddetin alasını gördüm kocamı sevmiyorum ama evlendiğim insan bana bütün bunları yapmıyor baba evine dönemeyeceğim için boşanmadım şu ana kadar çocuğum keşke olsa o zaman boşanmamki dövmesi yok aldatması yok yaşar giderim ama çocuğum olmadığı için bide üstüne bu yaptıkları ağır geliyor.

yani arkadaşlar eşimin benim gözümdeki
tek cazip tarafı babam gibi değil çok sakin hiç bağırmıyor yani onunla rahatım 5 yıldır düşüncem şu en azından babamın evinden daha rahatım deyip oturuyorum yerime nolur kendinizi benim yerime koyun çok çaresiz çok kararsızım.

bilemiyorum.çocuğum olsa boşanmam lafı bana pek gerçekçi gelmedi.çünkü eşini kendine yakıştırmıyosun sevmiyosun birden eşine ilginmi artacak.çocuk için biriyle evli kalmaya devam etmek karşıdakine haksızlık gibi geldi bana.benim eşimin çocuk için benimle durduğunu yoksa boşanmayı istediğini bilsem çok üzülürdüm.kendini eşinin yerine koy.birde konuştunmu eşinle memnuniyetsizliklerini belirttinmi

arkadaşlar neden evlendiğimi yazımın başında belirttim sorunlu aile ortamımda dolayı sorunlu derken çok ciddi kavgalar annem intihara kalkıştı kaç kere babam acımasızca döverdi annemi abimi ben şiddetin alasını gördüm kocamı sevmiyorum ama evlendiğim insan bana bütün bunları yapmıyor baba evine dönemeyeceğim için boşanmadım şu ana kadar çocuğum keşke olsa o zaman boşanmamki dövmesi yok aldatması yok yaşar giderim ama çocuğum olmadığı için bide üstüne bu yaptıkları ağır geliyor.

tek cazip tarafı babam gibi değil çok sakin hiç bağırmıyor yani onunla rahatım 5 yıldır düşüncem şu en azından babamın evinden daha rahatım deyip oturuyorum yerime nolur kendinizi benim yerime koyun çok çaresiz çok kararsızım.

ama canım bu şekilde o insana da haksızlık etmiş olmuyormusun
yani evlilik sadece kızmasın bağırmasın aldatmasın değil ki
bence yanlış düşünüyorsun
çalışıyorsun sanırım birisine yaslanmaya ihtiyacın yok ki, neden boşanınca baba evine dönesin, kendi yağında kavrul
bence bu şekilde eşini başka bi anlamda aldatmış oluyorsun, bi nevi kullanmış oluyorsun, eminim eşin, onu seven, ona hayran bi kadından çocuk yapmayı onunla hayatını geçirmeyi tercih ederdi
görünen o ki, onunda boşanmaya cesareti yok

doğma ihtimali olan çocuğunu hesaba katmıyorum bile, en çok ona üzülürüm, onuda bi nevi kendi çıkarların için kullanacaksın çünkü

çok yanlış

zor seyler yasamissin aile tarafindan cok üzüldüm:1no2:
iyikide cocugun olmamis...
cocugum olsaydi katlanirdim yasar giderdim diyorsun ya cok yanlis bence hic öyle göründügü gibi olmayacakti hersey daha daha agir gelecekti sana.
vardir allahin bi bildigiki olmuyor bence.
kendi ayaklarinin üstüne durdugunu söylüyorsun ailenin yanina dönmek zorundada degilsin o zaman kendini yakistirmadigin sevmedigin biriyle evli kalmanin bir anlami yok arkadasim.

çok konuştum eşimle nolur dedim yalvardım anlattım beğenmeme derken benim eşim kendine hiç bakmıyor çok pasaklı giyimine özen gösterse temiz pak olsa evde şu interneti tv yi bırakıp birlikte kaliteli zaman geçirebilsek bunları sürekli anlattım tamam diyor benimle kavga etmiyor ama yapmıyorda inanın çok çaresizim iyi bi insan aslında o işte keşke iyi bi insan olmasaydı daha çabuk bırakır giderdim iyi niyetinden dolayı yanındayım şuan ağlıyorum o kadar çok mutsusumki ne yapacağımı bilmiyorum

İşte bunun için dua etmiyormuydunuz?
Babanızın evinden kurtulmak için ettiğiniz dualar kabul olmuş,
her şey istediğimiz gibi dört dörtlük olmuyor,sevdiğinizle evlenseniz bu seferde başka sorunlar çıkabilirdi.Her şeyi size bırakıyorsa bunun keyfini çıkarın bence yapacak bişey yok.

eşimin benim ailemle arasıda çok iyi anneme anlatıyorum bütün bunları tabi annem aşırı derecede şiddete maruz kaldığı için benim eşim anneme göre huri melek.

annem diyorki başka adamla evlensen baban gibi çıksa napacaksın o zaman dur işte yerinde diyor dövmüyor sövmüyor diyor .

aklımın durduğu yerdeyim inanın ne zormuş bu kararı vermek

lütfen cevaplarınız esirgemeyin artık kararımı vericem çünki yaşım geçiyor bende mutlu olmak evlat sahibi olmak istiyorum bunda 10 yıl sonra herşey için çok geç olabilir

5 yıllık bir süreç...

Sevsi ve saygı yoksunu bir aile...

Siz de biliyorsunuz ne yapmanız gerektiğini,sadece onay ve öneri bekliyorsunuz.

Aklınızdan geçene,ve yapmak istediğiniz şeye katılıyorum.

bence kesinlikle boşanma şiddetle boşanmamanı tavsiye ediyorum nedenmi...çünkü bazı insanlar sevmeyi bilmez..özelliklede sorunlu ve sevgisiz saygısız bir ailede büyüyen bireyler sevgiyi asla öğrenemezler..hayatları boyunca sevgiyi ararlar ama nedense bulamadık deyip tekrar aramaya koyulurlar..oysa sorun kendilerindedir..seveyi bilmediklerini hiç bilmezler..şimdi sen bu adamdan ayrılınca sanıyormusunki başkasını sevecek aşık olacak mutlu olacaksın hayır olamayacaksın o sebebten boşuna yuvanı yıkma..nerdenmi biliyorum çünkü bende senin gibiyim...bigün eşime seni sevmiyorum dedim..eşim ne dedi biliyormusun sen kimseyi seveezsin çünkü sevgiye aşka inancın yok...mantık la yaşıyorsun ....ogünden sonra sevgiyi öğrenmeye çalışıyorum ama maalesef sevgi çocuklukta öğreniliyormuş ve ben annemden pek sevgi görmedim..babam zaten çok sinirliydi..eee şimdi eşim çok sakin mülayim sessiz ama ben gene mutsuzum..sorun bizde....

bende çok güzel bir bayanım hatta eşimle ilk evlendiğimizde herkes bize abes abes bakardı yakştıraazlardı..şimdi eşim benden daha hoş olmaya başladı..erkekler olgunlaştıkça yakışıklı oluyo..ben yaşlanıyorum..biraz zamana bırak bikaç yıl sonra görüntü olrak eşitlenirsiniz yakışırsınız yani sen çökersin o dinçleşir geçinip gidersiniz..boşanmak kolaymı..çocuk olmamış ya sorun bu bence..

Back
X