yeni komşum

Onlarda bir aileler ama bu tabiriniz hosuma gitmedi yani sonucta anne var basinda.Ama cok kuskulandim ben de bizimde alt katimizda oyle birisi var acaba komsumuyuz dedim:KK53: Telefonda bagir cagir konusmalar falan bende korkmustum sonra anladim ki kadin sanirim eski esiyle tartisiyor adamda evi basti gece neyse ko sustular

Yazdım uzunca bişey sildim vallahi, asansör konusunda, anne kızı aileden saymama konusunda ve yeni taşınan insanların dairesi bilinmediği için başka kapıların çalınması konusunda(Normaldir çünkü daire bilinmiyorsa diğer daireleri çaldığımız olmuştur hepimizin gece 2 olması her gün olmuyorsa bir kaç defalık hoş görülebilir) haklı göremedim sizi. Diğer detaylarda elbette haklısınız. gürültü, etrafın duyacağı oranda tartışma vs haklısınız.

Kızlar merhaba
Karşı daireme yeni bir komşu taşındı ama beni çok tedirgin ediyor.
Taşınmaları bile bir tuhaf oldu. Gecenin 1 inden 3 üne kadar taşıdılar eşyaları ve bir çoğunu asansörle taşıdılar. Komşular uyardı çabuk bozuluyor asansör zaten 1 kat çıkacaksınız taşıyın diye ama dinlemediler. Bi de taşıyan tipler hiç tekin insanlara benzemiyorlardı. Sonra taşınan kişilerin yalnız yaşayan anne kız olduğunu öğrendik bizim apartmanda zaten 7 daire var ve hepsi yeni evli insanlar ev sahibi bize evi verirken sadece ailelere verdiklerini söylemişlerdi şaşırdık.

Bayramın son günü de bu yeni komşum 3 saat boyunca balkonda bir erkekle kavga etti bütün apartman sesten rahatsız oldu ama uyarılacak gibi değildi çok hararetli bir kavgaydı.

Ve bende filmi koparan şey dün akşam bütün apartmanın zillerine basıldı saat gece 2 civarı ve bir kere falan da değil defalarca. Korkudan açtırmadım eşime kapıyı.delikten baktık sadece en sonunda yeni komşu açtı kapıyı oraya girdiler Zile basanlar. Ya çok sakin bir apartmandı bizim apartman.

Şimdi ise curcuna. Acaba ev sahibiyle konuşsak mı ne dersiniz ya da ne yapmalıyız

--

Çok özür dilerim ama "taşınanlar anne - kız. oysa sadece aileye daire verilirdi" ne demek? nasıl bir cehalet sizinki? insanların aile sayılması için illa evde bir erkek mi olması gerekiyor?

ayrıca eşyasını ister asansörle, ister camdan halatla taşır, size ne? ha eşyayı taşıdı saat uygunsuzdur kızarsınız ancak nasıl taşıdığına sizin yahut başkasının karışma hakkı olamaz.

ve son olarak; diğer konudaki rahatsızlığınızda haklısınız gece zil çalınması hoş değil ancak sizin "taşınanlar anne - kız. oysa sadece aileye daire verilirdi" cehaletiniz de en az rahatsızlık duyduğunuz şeylerdeki kadar çirkin.

Geçen gece bizimde karşımızda bir Suriyeli ailede olay oldu ya gecenin 2 sinden 5 e kadar kavga. kavga dediysem özellikle kadın daha çok konuşup bağırdı. O saate kadar bekledim dinledim kadın dayak falan yerse polisi aramak için . Bir ara ev sahibini arayayım dedim. Ama ne oldu kimbilir belki çok büyük bir sorunu vardır diye bişey demedim. Konuşmalarda tek anladığım ayva idi çünkü. Kadın defalarca resmen sinir krizi geçirdi.

Belki kötü insanlar değilde kötü lerden kaçan birileri olabilir. Bir süre sessizce takipte kalın bence. Anlaşılır nasılsa

Belki gelip giden oğludur kadın boşanmıştır oğlu karşıdır. Çok merak ediyorsan komşuna ön yargılı olma git kapısına hoşgeldiniz de pasta götür o zaman tanışmış olursun ve sende neyin ne olduğunu anlarsın

bayılıyorum ama burası aile apartmanı triplerine.
belki başlarında bir bela var?
komşularınızla tanışıp,konuştuktan sonra haklarında bir yargıya varmaya çalışsanız?
hem belki günahlarını alıyorsunuz?
belki fazla önyargılısınız?

Benim anlamadığım gözünüz devamlı kapı deliğinde mi ki hergün gelen adamlar farklı kişiler?

Baslari belada olabilir yalniz. Belki kocadan dolayi koruma altina falan alinip ifsa oldular. Siz gurultu duydugunuz anda polisi arayin bence. Hic beklemeyin.

Neciylermis ne is yapıyormuş bunlar ya cok.gizemliler:D
Bi konusun bakalim.ev sahibiyle

Cnm bence biraz anlayis gostermelisiniz anlattiklariniza gore biseyden yada birinden kaciyolar ayrica belki sirf sikayetten dolayi basiniza bsy gelebilir sonucta kim ney olduklarini bilmiyosunuz.

Biz de annemle anne kiz yasiyoruz ama bi aileyiz bunu bilin istedim. Her anne kiz yasayan da sizin fikrinizce kotu kadinlar olmuyor bu nasil bi bakis acisi ? Dilerim siz anne kiz kalmazsiniz zira bu ulkede kadin basina kalmak cok zor bu zihniyet yuzunden.

Konunuza gelecek olursak ben olsam nazikce uyarirdim. Sonucta orasi bi apartman ve kimsenin kimseyi rahatsiz etmesinin alemi yok kimsenin buna hakki da yok. Hala devam ediyorlarsa polise ihbar edin. Ama olaya anne kiz yalniz yasiyor fikrinden bagimsiz bakarak...

İnanan inanmayan herkese teşekkür ederim. Ben kötü bir insan değilim en kötü insana bile allahın selamını esirgemem.
Anlattıklarım doğrudur komşularla ev sahibini arama kararı alıp aradık 8 buçuk gibi gelecek.
Şu şekilde anlatayım bizde her katta 2 daire var ama balkonlar L şeklinde apartman girişine dönüyor. Orda ister yan yana diyin ister karşı karşıya. Otursanız bile görüyorsunuz birbirinizi.
Kız normal kıyafetle sokaktan geçenlere hişt naber hava çok sıcak tarzında şeyler söyleyerek aşağıdan geçenlere sesleniyor.
Çıplak çıktığını bizzat gördüm üstünde bir şey yoktu selaaaaam komşuuuuu diye seslendi eşim hemen içeri geçti bende kaçıyor gibi olmasın diye ters bakıp Iyı akşamlar dedim ve içeri girdim.

Kadın istediği yerde öpüşür ama sürekli gözü komşularda ya da sokaktan geçenlerde olmaz nerden gördün demeyin hava kararmamıştı sofra kuruyordum balkona.

Asıl derdim hoş kokular almamış olmam ama şimdi bile bana Bi ton laf ettiniz direk bunları söylesem emin olun iftira atıyorsunuz falan derdiniz. Bende diğer şikayetleri yazdım

Umarım anlatabildim derdimi. İster inanın ister inanmayın ben gerçekten yazdığıma pişman oldum. Asıl önyargılı olanlar vana önyargılı diyenler. Ben kimse rencide olmasın istedim ama olmadı teşekkür ederim herkese
vayy üstsüz balkona çıkmak mı :eek:

kusura bakmayın hanımefendi ama siz bu konuyu komşunuzun gürültüsünden rahatsızlık duydunuz için değil aile kavramına anne ve kızın yalnız yaşamasını sindiremediğiniz için yazmışsınız. belki de bu konuda sosyal farkındalık yaratmak için de bunu yapıyor olabilirsiniz. topluma boşanmanın dul kalmanın ne kadar yanlış olduğunu "kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışan kadınlara bak bunlar olur." dedirtmek için de yazmış olabilirsiniz. ülkemizde kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet çok fazla. medya bas bas bağırıyor. ama ne yazık ki kadına darbeyi yine hemcinsi vuruyor. buraya bu konuyu taşımanız çok yersiz bence. komşuluk adabını bilen bir insan kul hakkını da biliyordur. bence önce kul hakkını bilmelidir. farz edelim ki komşunuz anlattığınız gibi. yine de bunu komşunuzun haberi olmadan tüm Türkiye'nin okuduğu bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşamazsınız. komşunuz bir şey yapıyorsa günahı kendine. ama şuan komşunuzun işlediği günahların hepsini siz zaten kendiniz üstlendiniz durumunu buraya yazarak. bu ülkede zor şartlar altında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan milyonlarca kadın var. yazdığınız bu gürültü meselesinde cidden samimi olsaydınız konuya anne ve kız yalnız yaşıyorlar şeklinde bir başlangıç yapmadan başlardınız. ve burada insanlar şahsi dertleri hakkında paylaşımda bulunuyorlar. komşunuzun sözde gürültüsünü çözme yeri değil diye düşünüyorum. polisi arar haber verirsin problem çözülür. bir de çok şanslısınız bana öyle geldi. komşunuzdan başka derdiniz yok ne güzel. Allah daima mutlu etsin herkesi...

--

Çok özür dilerim ama "taşınanlar anne - kız. oysa sadece aileye daire verilirdi" ne demek? nasıl bir cehalet sizinki? insanların aile sayılması için illa evde bir erkek mi olması gerekiyor?

ayrıca eşyasını ister asansörle, ister camdan halatla taşır, size ne? ha eşyayı taşıdı saat uygunsuzdur kızarsınız ancak nasıl taşıdığına sizin yahut başkasının karışma hakkı olamaz.

ve son olarak; diğer konudaki rahatsızlığınızda haklısınız gece zil çalınması hoş değil ancak sizin "taşınanlar anne - kız. oysa sadece aileye daire verilirdi" cehaletiniz de en az rahatsızlık duyduğunuz şeylerdeki kadar çirkin.
Diğer yazdıklarımı okumadığınız ne kadar belli. 12. Sayfaya bakın lütfen

kusura bakmayın hanımefendi ama siz bu konuyu komşunuzun gürültüsünden rahatsızlık duydunuz için değil aile kavramına anne ve kızın yalnız yaşamasını sindiremediğiniz için yazmışsınız. belki de bu konuda sosyal farkındalık yaratmak için de bunu yapıyor olabilirsiniz. topluma boşanmanın dul kalmanın ne kadar yanlış olduğunu "kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışan kadınlara bak bunlar olur." dedirtmek için de yazmış olabilirsiniz. ülkemizde kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet çok fazla. medya bas bas bağırıyor. ama ne yazık ki kadına darbeyi yine hemcinsi vuruyor. buraya bu konuyu taşımanız çok yersiz bence. komşuluk adabını bilen bir insan kul hakkını da biliyordur. bence önce kul hakkını bilmelidir. farz edelim ki komşunuz anlattığınız gibi. yine de bunu komşunuzun haberi olmadan tüm Türkiye'nin okuduğu bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşamazsınız. komşunuz bir şey yapıyorsa günahı kendine. ama şuan komşunuzun işlediği günahların hepsini siz zaten kendiniz üstlendiniz durumunu buraya yazarak. bu ülkede zor şartlar altında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan milyonlarca kadın var. yazdığınız bu gürültü meselesinde cidden samimi olsaydınız konuya anne ve kız yalnız yaşıyorlar şeklinde bir başlangıç yapmadan başlardınız. ve burada insanlar şahsi dertleri hakkında paylaşımda bulunuyorlar. komşunuzun sözde gürültüsünü çözme yeri değil diye düşünüyorum. polisi arar haber verirsin problem çözülür. bir de çok şanslısınız bana öyle geldi. komşunuzdan başka derdiniz yok ne güzel. Allah daima mutlu etsin herkesi...
Başka derdim yok şükür. Artık bu derdim de yok

Belki okuyan olur diye yazıyorum 12.sayfaya da yazmıştım. Beni yargılamadan önce güzelce okuyup değerlendirseydiniz keşke.
Bayılıyorsunuz hemen suçlamaya. Akşam bizzat ev sahibi polis çağırdı. Bizlerle konuşmak derdimizi dinlemek için gelmişti ama kavgayla karşılandı. Bekledik hep beraber önce Bi adam çıktı apartmandan sonra da kadın fırladı dışarı gecelikle küfürler savura savura.

Meğer ev sahibi kıramayacağı bir dostu aracı olduğu için evi vermiş. Ev sahibimiz 1 ay süre verdi kendilerine gidecekler burdan.

Biz de annemle anne kiz yasiyoruz ama bi aileyiz bunu bilin istedim. Her anne kiz yasayan da sizin fikrinizce kotu kadinlar olmuyor bu nasil bi bakis acisi ? Dilerim siz anne kiz kalmazsiniz zira bu ulkede kadin basina kalmak cok zor bu zihniyet yuzunden.

Konunuza gelecek olursak ben olsam nazikce uyarirdim. Sonucta orasi bi apartman ve kimsenin kimseyi rahatsiz etmesinin alemi yok kimsenin buna hakki da yok. Hala devam ediyorlarsa polise ihbar edin. Ama olaya anne kiz yalniz yasiyor fikrinden bagimsiz bakarak...
Anne kız yaşamak kötü değil tabiki bunu bende biliyorum gayet eğitimli bir insanım yobaz fikirlerim yok. Neler gördüğümü yazdım mümkünse okuyun öyle cevaplayın ben onları suçlamıyorum yanlış olduklarını görüyorum

Back
X