Yeni kurulacak ev ve kaynanaya mesafe durumu?

s_irine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
500
5
46
Ankara
Herkese merhabalar...Kısmetse önümüzdeki ay düğünüm var ve biz bi ev almak yada kiralamak arasında kalmışken ev almaya karar verdik.Nişanlımla en başta konuşmuştuk babası olmadıgı için annesiyle aynı semtte oturma istediğini,yakın olmak isteğini.(Bu arada kayınvalidem yanlız değil ve diğer oğlu gelini ve çocuklarıyla kalıyo).Bende saygı duydum ve tamam dedim ama ben arada biraz mesafe olmasını istedim fakat aynu sokakta ve aramızda 4 yada 5 bina var kızlar.Zaten pipirkli bir tipim kafaya takmak niyetimi bozmakda istemiyorum ama ben bizim düzenimizi etkilesinler ve davamlı devamlı gelinsin gidilsin istemiyorum.Acaba yanlışmı yaptık o evi almakla diyede düşünüyorum bi tarfdan.Haa diğer tarafdan kayınvalidemle bi sorun yok ortada.Kadın sıcak kanlı ve benim istediğime kulak veriyo.Erkekler hep böylemi ya...Ya yanına gidelim ya aynı binada olsun yada çok yakın olsun istiyolar neden böyle yaa ufff:5:Kızlar bu problem olur mu sizce de.

Oncelikle hayirli ugurlu olsun hem evliliginiz hem eviniz. Kapin ayri olduktan sonra insaAllah cok buyuk bi sorun olacagini sanmiyorum. Sen en basindan kendini belli etmelisin ama. Nazik bir dille mesela sana gelecekleri zaman seni aramalarini rica edebilirsin yeni evli olacaksin her an musait olmayabilirsin.. Diger arkadaslar daha faydali tavsiyelerde bulunurlar insaAllah. Ama heyecanini kaybetme bu yuzden. Aylar yillardir ev arayip bulamayanlar var. Kendi evin olacagi icin mutlu ol hayaller kur evinle evliliginle ilgili. Adi ustunde kv bu arada bir tatsizliklar olmasi moralini bozmasin. Kendi annen babanla bile tartistigin anlasamadigin oluyor ne kaldi esinin annesi ile olmasin : ) mutluluklar dilerim.

Oncelikle hayirli ugurlu olsun hem evliliginiz hem eviniz. Kapin ayri olduktan sonra insaAllah cok buyuk bi sorun olacagini sanmiyorum. Sen en basindan kendini belli etmelisin ama. Nazik bir dille mesela sana gelecekleri zaman seni aramalarini rica edebilirsin yeni evli olacaksin her an musait olmayabilirsin.. Diger arkadaslar daha faydali tavsiyelerde bulunurlar insaAllah. Ama heyecanini kaybetme bu yuzden. Aylar yillardir ev arayip bulamayanlar var. Kendi evin olacagi icin mutlu ol hayaller kur evinle evliliginle ilgili. Adi ustunde kv bu arada bir tatsizliklar olmasi moralini bozmasin. Kendi annen babanla bile tartistigin anlasamadigin oluyor ne kaldi esinin annesi ile olmasin : ) mutluluklar dilerim.

Teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin İnşallah.Doğru söylüyosunuz ailemizle bile zaman zaman anlaşmazlıklar yaşayabiliyoruz.Bende yazımda da belirttiğim gibi kalbimi bozmak istemiyorum.Evimle ilgili güzel hayaller kuruyorum fakat bi tarfdan da aklıma gelince sıkılıyorum işte.İnşallah herşey güzel olur herkes içinde benim içinde..

oncelıkle hayırlı olsun guleegule oturun dıyeyım...bır de canım kayınvalıdenın karakterı onemlı..sen ıstersen uzakta otur huzurunu bozacaksaa yıne bozar:)o yuzden takılma keyfını cıkar..

oncelıkle hayırlı olsun guleegule oturun dıyeyım...bır de canım kayınvalıdenın karakterı onemlı..sen ıstersen uzakta otur huzurunu bozacaksaa yıne bozar:)o yuzden takılma keyfını cıkar..

Teşekkür ederim.Evett uzakta olupda gene can sıkmayı başaranlar var.

hayırlı olsun...
önyargıyla bakma bu duruma..
belkide çok iyi olacak herşey...
bütün kaynanalar kötü diye bişey yok..

hayırlı olsun da sız evı almıssınız zaten
kaynanız zaten dıger eltıyle yasıyormus yalnız degıl hem yalnız evde kalınca ne oluyor anlamıyorum ılla kı ogullara mı yapısmak lazım o zaman evlendırmesınler ogullarını kendılerıne koca yapsınlar bı ıksı ıkı kadının da kocası olunca bole oluyo
bazıları kaynana ıyıyse problem olmaz falan dıyor ama mesela sole oluyo kaynana ıyı sırf sevdıgı ıcın ıyı nıyetınden vıcık vıcık olmak ıstıyor gelın sunu pısırdım yıyelım gelın cay ıcelım bole bole ust uste yasamaya baslanıyor altlı ustlu oturanlar var mesela gelın calısıyor kaynana dıyorkı ben yemek yaptım gelın yorulmasın beraber yıyelım dıyor ondan da sıkayetcı olanlar var kendı evımde basbasa yemek ıstıyorum dıye sımdı bu orneklerdekı kaynanalar kotu mu yoooo kendılerıne gore ıyılık yaptıklarını dusunuyorlar
kaynananız zaten eltınızle yasıyormus ne gerek var sızınde yakın olmaya bence nısanlınız abısındekı yuku hafıfletmek ıstıyor sızde yakın olunca bence nısanlınız annem bırazda bızde kalsın dıyecek
aynı sokakta ıstemenın baska anlamı yok bence

vala ole kurtulmayı bekleyen gelınlerde var _ benım eltım gıbı ama avcunu yalladı o baska_
ne malumkı baraber yasadıgı gelın kucuk gelın gelsede bırazda ona postalasam demedıgı

Bence tedirgin olmana gerek yok. Sonuçta senin evin ayrı, onlarınki ayrı. İlk başlarda gelme gitme çok oluyor zaten, ama zamanla azalıyor merak etme:10:
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:16:

kalbinizi bozmayın elbette.belki herşey güzel olacak.

amaa benim aklıma ilk gelen şey,kv nizin birazda sizde kalacağı.eminim eşinizinde eltinizinde niyeti bu yöndedir.

benim şu andaki aklım olsa kv deye uzakta bir eve taşınırdım.

Aynı apartmanda olmadığın sürece bence sorun yok. .
Yakın zaman içerisinde az çok birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız ve birbirinize kendinizi tanıtacaksınız. .
Evliliğe yeni adım atarken kötü düşünceleri aklından çıkarmaya çalış. . Kayınvaliden anlayışlı ise çat kapı gelmez . .
Gelse bile dair hergün olacağını sanmıyorum. .
Birde şöyle düşün genellikle kayınvalideler en son evlenen oğlunun evinde kalırlar. . Bak o bu konuyu açmamış bile siz ilk baştan itibaren sadece ikinizin olacağı bir evde yaşayacaksınız ki ne mutlu size :ssz:
Allah ağzınızın tadını bozmasın güzel geçimler versin inşallah

Herkese merhabalar...Kısmetse önümüzdeki ay düğünüm var ve biz bi ev almak yada kiralamak arasında kalmışken ev almaya karar verdik.Nişanlımla en başta konuşmuştuk babası olmadıgı için annesiyle aynı semtte oturma istediğini,yakın olmak isteğini.(Bu arada kayınvalidem yanlız değil ve diğer oğlu gelini ve çocuklarıyla kalıyo).Bende saygı duydum ve tamam dedim ama ben arada biraz mesafe olmasını istedim fakat aynu sokakta ve aramızda 4 yada 5 bina var kızlar.Zaten pipirkli bir tipim kafaya takmak niyetimi bozmakda istemiyorum ama ben bizim düzenimizi etkilesinler ve davamlı devamlı gelinsin gidilsin istemiyorum.Acaba yanlışmı yaptık o evi almakla diyede düşünüyorum bi tarfdan.Haa diğer tarafdan kayınvalidemle bi sorun yok ortada.Kadın sıcak kanlı ve benim istediğime kulak veriyo.Erkekler hep böylemi ya...Ya yanına gidelim ya aynı binada olsun yada çok yakın olsun istiyolar neden böyle yaa ufff:5:Kızlar bu problem olur mu sizce de.

Valla yakınlık problem olur mu olmaz mı bilemem, bu kişiler ve kişilikle alakalı bir durum.

Siz devamlı gelinsin gidilsin istemiyorsunuz ama bir süre sonra sizinle kalmasını isteyebilirler.

Şöyle düşünün eğer siz kayınvalide ile yaşıyor olsaydınız, başka oğlu da var niçin onunla kalmıyor denirdi. Emin olun ki diğer gelinde şimdiye kadar bizdeydi birazda onlar baksın diyebilir.

Kayınvalideniz kaç yaşında,ve sana karşı tavırları nasıl öncelikle bunlar önemli ama şöyle bir durum var diger oğlu ve geliniyle beraber aynı evde yaşıyormuş şimdi bu durumda siz evlendikten sonra diger ogul ve gelin sizin yanınızda kalmasını isteyebilirler ki tahminimce isteyecekler gibime geliyor bu zamana kadar bizimle yaşadı birazda diger ogluyla yaşasın diyebilirler.

Genel olarak yorumlara baktıgımda ileride bizle kalmasını isteyebilirler düşüncesi olmuş fakat kayınvalidemin üstüne ev ve kadının kendi evi.Eşi ölünce benim nişanlımda dahil çocukları çalışmışlar ve almışlar.Hepsinin hakkı var ve gelini kv yanında oturuyo.Ha nişanlım daha önce arada bizde de kalır diyordu fakat zaten dip dibeyiz gelmez herhalde evi dururken.Birde kayınvalidem genç ve evde durmayı fazla sevmiyo çok aktif bir kadın.Arada turlara katılıyo eş dost ziyaretleri ve etrafındaki herkes seviyo.İnşallah bizde birbirimizi severiz ve iyi anlaşırız.Bi yorumda genelde kv en son evlenen oğlunda kalmak ister kabullenmiş diye yazıyodu.Bizde söyle bi durum oldu nişanlım bana aynı evde oturmayı isteyip istemediğimi sordu ve ben yapamıyacağımı söyledim.Ben istemediğim için zaten ayrı bir evimiz oldu.Ben değilde başkası olsaydı zaten yanına alacaktı gelinini.Yani nişanlım bunun için ailesine mücedele verdi ve onlar aslında annesiyle oturmamızı maddi olarak kendimi toplamamızı istediler.Baktılar biz kiraya çıkcaz bu sefer geri ödemek kaydıyla biraz ev için yardım ettiler kalanada kredi kullandık ve bi evimiz oldu.Herkez ben istemediğim için oturmadığmızı biliyor ama bana karşı ters bi tavırda sergilemediler.Yapamayacagımızı onlarda biliyor bence.Kayınvalidemle yan yana gelince anlaşıyoruzda olumlu ve tercihleri bize bırakıyo ama genede içine girmedende anlaşılmıyo ve tedirgin oluyorum işte.

bence diğer gelinle birlikte yaşıyorsa ben olsam bir kaç ay sonra biraz da diğer gelinle kalsın derdim
her ne kadar kv nin evi de olsa onlar da katkı katkı yapmışlar kaldı ki sizin eve dekatkı yapılmış
ayrıca kv evi olabilir ama öbür geline de yazık değil mi muhtemelen kv gezerken evin yemeğini vs o yapıyor
yani içinizi karartmak istemem ama uzun süreli kalışlara hazırlıklı olun derim

Hayırlı olsun.Yakında olmak biraz zor ama tamamen eşinin tavrı önemli,dengeyi kurabilmeli.Daha sonra çocuk olduğunda inşallah faydası dokunabilir.

evin ve ve evliliğin hayırlı olsun.içine girmeden hiçbirşey anlaşılmaz ama eğer kaynana kendine bakabilecek güçteyse zaten seni rahatsız etmez sık sık.ve şuan zaten diğer gelinin yanında.ama illede bakılacak durumu varsa ya sende ya eltinde kalması gerekirse sadece eltinede al bak diyemezsin.sonuçta seninde eşinin annesi.sonuçta diğer gelinde eşiyle çocuklarıyla yalnız kalmak ister.çalışıyorsan işi biraz kurtarırsın.canınıda böyle şeyler için sıkma şimdi ilk geceden ben burda kalacam diyecek hali yok.şimdi anın keyfini çıkar.güzel düşün güzel olsun.

ev kimin üzerine bilmiyorum ama keşke evlendikten sonra ev alsaydınız.hem çevrede yardım etmiş.ilerde umarım evi kendi evleri gibi görmezler.

Sen mesafeni bildikten sonra saygı sevgi çerçevesinde gider

ev kimin üzerine bilmiyorum ama keşke evlendikten sonra ev alsaydınız.hem çevrede yardım etmiş.ilerde umarım evi kendi evleri gibi görmezler.

Nişanlımın üstüne krediyi çektiği için.Valla ben sevgi ve mesafe dengesini korumayı becerirsem onlarda anlarlarsa görmezler.Paralarını ödiycez zaten

Back
X