• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ortama uyum sağlamak

Huzursuzf

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
232
661
23
Merhaba hanımlar.Yeni bir kurumda göreve başladım.Ama buradaki çalışanlar biraz soğuk doğru düzgün hoş geldin bile demediler .Onlar öyle yapınca bende içime kapandım yalnız kaldım.Onceki yerimde çok samimi bir ortam vardı.Buraya geleli 1 hafta oldu ama sanki hep böyle olacakmış gibi hissediyorum.Bende cana yakınımdir ama karşıdaki bana bu elektrigi vermeyince de adım atamıyorum.Ayni zamanda yeni şehire ayak uydurmaya çalışıyorum.Destek olur musunuz bana

Çok güzel bir çalışma ortamın dan herkesin çok soğuk ve son derece tuhaf olduğu bir ortama geldim iki yıl önce, hala da öyle hiç değişmediler bende işimi yapıp evime geliyorum sadece iş gereği muhatabım😂😂 Ama siz bir fırsat verin bi adım atın bence baktınız aynılar kendi haliniz de takılırsınız..çok ta kafaya takmayın bence..

Merhaba hanımlar.Yeni bir kurumda göreve başladım.Ama buradaki çalışanlar biraz soğuk doğru düzgün hoş geldin bile demediler .Onlar öyle yapınca bende içime kapandım yalnız kaldım.Onceki yerimde çok samimi bir ortam vardı.Buraya geleli 1 hafta oldu ama sanki hep böyle olacakmış gibi hissediyorum.Bende cana yakınımdir ama karşıdaki bana bu elektrigi vermeyince de adım atamıyorum.Ayni zamanda yeni şehire ayak uydurmaya çalışıyorum.Destek olur musunuz bana
Sadece işinizi yapsanız sonuçta çalışmak için ordasınız ortam kurmak için değil

Böyle ortamlarda önce sizin adım atmanız gerekiyor. Yıllar bana bunu öğretti. Mesela bir şeyler alıp kuruma dağıtabilirsiniz. Yanlarına gidip bazı konularda yardım isteyebilirsiniz. Biraz kendinizi farkettirmeniz lazım. Yoksa böyle gelir böyle gider maalesef

6 yıldır aynı şubedeyim. iş esnasında samimiyim ama özel hayatımda kimse ile iletişim kurmamaya özen gösteririm.
özel hayatınıza kimseyi sokmayacaksanız kimse ile samimi olmanıza da çok gerek yok.
ama iletişimi bir ihtiyaç olarak görüyorsanız siz adım atabilirsiniz. baktınız karşılık görmüyorsunuz o zaman işinize bakar geçersiniz..

İnsanlar sosyal varlıklar. Haliyle güzel bir iletişim ortamı verimliliği arttırır. Makine ya da robot değiliz sonuçta.
Robot gibi çalışılsın demiyorum zaten ama işe başlarken ortam arayarak girerseniz mutsuz olursunuz. Samimiyet zamanla oluşur zaten. hadi ortam kuralım kaynaşalım bana hiç profesyonelce gelmiyor

Robot gibi çalışılsın demiyorum zaten ama işe başlarken ortam arayarak girerseniz mutsuz olursunuz. Samimiyet zamanla oluşur zaten. hadi ortam kuralım kaynaşalım bana hiç profesyonelce gelmiyor
Daha önce çalıştığım yerlerde sosyaldim bu kurumda da aynı şeyi bekledim.Sosyal olmam işimi aksatmiyor aksine daha severek yapıyorum.İnsallah zamanla oluşur çünkü arkadaş ortamlarına çok alışkınm

Beklentiler farklı oluyor işte. Ben işyerimde mesafe ve orta karar bir resmiyet tercih ederim mesela. İşime daha iyi adapte oluyorum ve insani ilişkiler daha saygılı ve huzurlu geliyor bana böyle olunca

Eğer hafta sonları boşsanız nezih ortamlardaki hobi kurslarına gidin. Çok tatlı arkadaş gruplarınız oluyor oralarda kafanıza göre

Back
X