Yeni şehir , yeni iş ortamı, farklı duygular

Hascedr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
280
521
53
29
Merhaba herkese. Başlıktında anlaşıldığı üzere yeni bir ile taşındık.Eşim henüz gelmedi yanıma(resmi işler öyle diyeyim.)
Yarın ilk iş günüm olacak geçmiş deneyimlerim yakamı bırakmıyor sanki her şey tekrarlanacak gibi hissediyorum. Başa çıkmak için olumlamalarımı yapıyorum, duamı ediyorum. Ama bazen bir his geliyor ve sanki her şey altüst olacak gibi geliyor. Deneyimlerinizi merak ediyorum :)

Ben de yakın zamanda yeni bi yere taşınıp yeni bi işe başladım. Geldiğim yerdeki arkadaşlarımı çok seviyodum. Ama burda da çok şükür güzel bi ortamım var. İnsan eskiyi özlüyo zaman zaman ama neticede mecburuz. Her şey güzel olacak diye gidin. Yeni heyecanlar yeni arkadaşlıklar. Pozitif bakmaya çalışın.

Merhaba herkese. Başlıktında anlaşıldığı üzere yeni bir ile taşındık.Eşim henüz gelmedi yanıma(resmi işler öyle diyeyim.)
Yarın ilk iş günüm olacak geçmiş deneyimlerim yakamı bırakmıyor sanki her şey tekrarlanacak gibi hissediyorum. Başa çıkmak için olumlamalarımı yapıyorum, duamı ediyorum. Ama bazen bir his geliyor ve sanki her şey altüst olacak gibi geliyor. Deneyimlerinizi merak ediyorum :)
Bana hep yeni bir hayata başlamak gibi gelir. Tertemiz bir sayfa. Alışma süreci biraz sancılı olacaktır evet ama güzeldir.

Umarım dedikleriniz gibi olur kaygılarım çok yüksek yarın akşam yazacağım buraya bakalım nasıl geçmiş olacak günüm hayırlısı olur inşaAllah

Ay bana böyle şeyler hep heyecan verir, kaygınızla empati kuramadım o nedenle galiba.
İş dışında başka sıkıntılarınız mı var? Çünkü yeni başlangıçlar çoğunlukla insanlara iyi gelir, tebdili mekanda ferahlık var derler.

Geçmiş iş deneyimlerinden olumsuzluklar hatta işten ayrılmaya gidecek kadar şeyler yaşadım o sebeple aynalama oluyor maalesef. Birde evde yalnızım sanırsam böylede kendimi çok dinliyorum bu da olumsuz bir durum oluyor. Ama dediğiniz tebdil-i mekanda ferahlık vardır sözünü sık sık kendime tekrarlıyorum.

O histen korkmayın. Ben bu şekilde düşünerek başa çıktım. Sürekli ani bir zarar, bir kayıp olacak diye korkuyordum. Korktukça da üstüme çekiyordum her şeyi mıknatıs gibi.
Kötü bir şey olursa diye korkmak yerine o his geldiğinde en fazla ne olabilir ki diye düşünün. Bunu Youtube' de izlemiştim. Gerçekten rahatlatıyor.
Ne olabilir yani? Ölür müyüm hayır. Kaldığım yerden devam edeceğim mi evet. Bir de her kötü düşünce geldiğinde bir çaresi mutlaka vardır-olur- bulunur diye düşünmeye başladım.
Ki gerçekten öyle.
İster istemez rahatlıyorsunuz salıyorsunuz o düşünceleri, gelirse gelsin ne olacaksa olsun umursamazlığı gibi yani.

Yaa ben çok severim böyle başlangıçları tatlı bir heyecan,yepyeni insanlar,yepyeni bir iş,yepyeni bir şehir....İnsanı tazeliyor,manotonluktan kurtarıyor,imrendim gerçekten size.
Herşey yüksek hayrınıza gelişsin.

Daha önceki yerle denk veya daha iyi bir yerse cabucak alışırsınız. Ama benim gibi sevdiğiniz bir yerden, kötü bir yere geldiyseniz seneler gecse de olmuyor. Ama siz sanki uyum saglayacaksınız gibi duruyor

Arkadaşlar başladım 4 günoldu. Şuan için elhamdülillah iyi gidiyor. Bazen kötü his gelip ağladığım anlar oldu ama burası kaynaklı değil kendi içsel buhranlarım kaynaklı. Ayaklarım geri geri gitti dün sabah mesela ama dün akşam gelince ve bu akşam gelince çokta yüksek ve iyiydim. Zamanla olacak inşaAllah duanızı bekliyorum:)

Back
X