yeni sistem direksiyon sınavı..

elif38000

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
76
2
6
35
Kayseri
arkadaşlar direksıyon sınavım var. yenı sıstem zor dıyorlar. nasıl aranızda gıren varmı yada giripte kalan.. yada sınavda neler oluyor bılgı verın nolur.....

Kendini hiç sıkma canım,çok rahat geçiyor. Zaten yanında olacak görevliler de yardım ediyorlar,sakinleşmen için soru falan soruyorlar :23: ama çok hızlı gitme. Ben aynı kurstan 2 kişiyi sollamıştım çok yavaş gidiyorlar diye düşük verdiler o yüzden :9:

Artik puanlama sistemi degil basarili yada basarisiz var.. bnde 5 ocaktaki sinava girecegim telas yapmiyo degilim herkes zorlasti cogu kisi kaliyor diyor :(

30 Kasım da girdim sınava ilk seferde de geçtim. Daha önce bilmiyordum araba kullanmayı. Öncelikle çok sakin olun. Hiçbir hata yapmasanız da heyecanlı olunca yine kalabilrsiniz. Yanınızdaki görevliler zaten sakinleştiriyor sizi. Panik yapmayın. Unutmayın ki sınava girenlern hepsi acemi. Sizden üstün değiller. Kursta da çalıştırmışlardır. Ne öğrendiyseniz onu yapın. Allah yardımcınız olsun.

Ben de 4 ocakta gireceğim. Hem kurstan ders aldım, hem eşimle çalıştım.

Geri gitme, dubalar arası park, yokuşta kalkış vs yaptırıyorlar, öyle duydum.

Çok kalan var ben de stresliyim:18:

ben eski sistemle ehliyet aldım hiç trafiğe çıkamıyorum...eşimde bende kendme gvenmyrum...kursta ne güzel kullanıyodum ama boş arazide nerdeyse...trafiğe çıklmyodu...şimdi ehliyet cüzdan bekliyo...bilseydim beklerdm yeni sistemle alırdım...zor olsa da en azından ehliyeti alınca arabayı kullnıyo olurdumm...ooff ya çok istyrum araba kullanmak ama nerdeee....

bende eski sistemle ehliyet aldım. 97 almıştım :) oturduğunda koltuğunu kendine göre ayarla,aynanı düzelt, emniyet kemerini tak ve 1 le kalkış yap :) arka arka gitmeyi iyi bil.. ani frenler yapma. çoook rahat ol,olacağı varsa olur olmayacağı varsa olmaz canım :) kendine güven ve uçur hocaları :) sana güveniyorummm :46: ben deliyim araba konusunda çok seviyorum :52:

ben eski sistemle ehliyet aldım hiç trafiğe çıkamıyorum...eşimde bende kendme gvenmyrum...kursta ne güzel kullanıyodum ama boş arazide nerdeyse...trafiğe çıklmyodu...şimdi ehliyet cüzdan bekliyo...bilseydim beklerdm yeni sistemle alırdım...zor olsa da en azından ehliyeti alınca arabayı kullnıyo olurdumm...ooff ya çok istyrum araba kullanmak ama nerdeee....

Evet ben de kendimi böyle avutuyorum, bahaneyle öğrendim her şeyi diyorum:26:

Artık arazi yok, bildiğin akan trafikte kullanıyorsun:18:

Tek kusuru heyecandan bir kere teklet arabayı hemen bırakıyorlar, tabi komisyona göre değişiyor, ama kuralı bu.
En küçük hatayı affetmiyorlar:18:

NOT: Arabayı da kullanırsınız, Allah aşkına 2 lafı bir araya getiremeyen adamlar bile kullanıyor.
Hem istemek başarmanın yarısıdır derler, yaparsınız muhakkak.
Her bayanın usta bir sürücü olması dileğiyle:40:

bende 23 kasımdaki sınava girdim ve ilk girişte geçtim şükür.cendere yolunda oldu sınavımız.ben ömrü hayatımda ilk defa kursla birlikte araba kullandım.öncelikle kendine güveneceksin,heyecan yapmayacaksın.
arabaya oturduğunda sakin olman gerekiyo.kemerini tak aynalarını ayarla koltuğunu ayarla el frenini indirip sinyallerinide unutmadan kalkışını yaparsın zaten.yarım saat kullanıyo 1 kişi hızını öyle bi ayarlaki 15 dakika gidip 15 dakika dönüşü tamamlarsan süper olur:)
telaşlanmadığınız sürece sıkıntı yok bence.
bide komisyondan komisyonada fark ediyo cidden.mesela bize yokuşta dur kalk yaptırmadılar,iki duba arası park etme falanda olmadı geri geri gitmede yaptırmadılar.tamamen şansa yani.
soracak bişeyiniz olursa seve seve heycanınıza ortak olurum:)
şimdidennn kolay gelsin başarılar.

bende 23 kasımdaki sınava girdim ve ilk girişte geçtim şükür.cendere yolunda oldu sınavımız.ben ömrü hayatımda ilk defa kursla birlikte araba kullandım.öncelikle kendine güveneceksin,heyecan yapmayacaksın.
arabaya oturduğunda sakin olman gerekiyo.kemerini tak aynalarını ayarla koltuğunu ayarla el frenini indirip sinyallerinide unutmadan kalkışını yaparsın zaten.yarım saat kullanıyo 1 kişi hızını öyle bi ayarlaki 15 dakika gidip 15 dakika dönüşü tamamlarsan süper olur:)
telaşlanmadığınız sürece sıkıntı yok bence.
bide komisyondan komisyonada fark ediyo cidden.mesela bize yokuşta dur kalk yaptırmadılar,iki duba arası park etme falanda olmadı geri geri gitmede yaptırmadılar.tamamen şansa yani.
soracak bişeyiniz olursa seve seve heycanınıza ortak olurum:)
şimdidennn kolay gelsin başarılar.

Tebrik ederim:46: kazasız belasız bir sürücü olun inşallah, darısı başımıza ayrıca:26:

İşte size yaptırmadıkları her şeyi bizim burada ki komisyonlar yaptırıyormuş, yapmadım diyeni duymadım:18:
Şu hafta gelse de kurtulsam bu stresten:26:

Tebrik ederim:46: kazasız belasız bir sürücü olun inşallah, darısı başımıza ayrıca:26:

İşte size yaptırmadıkları her şeyi bizim burada ki komisyonlar yaptırıyormuş, yapmadım diyeni duymadım:18:
Şu hafta gelse de kurtulsam bu stresten:26:

amin canım inşallah.ben cumartesi günü girmiştim o komisyon yaptırmadı ama pazar günü gelen komisyon yaptırmış yani değişiyo.kendini şartlandırma illa öyle olacak yapamıcam diye.negatif enerjiler yollama kendine:)))
şu stresi at bi üzerinden rahatla.

İyi ki de zor.

Sınav yerinde iki gün eğitim verilip salıyorlar bizi trafiğin sonra gelsin kazalar, gitsin sinirler.

sen geçebilecek durumdaysan eski sistem yeni sistem ne kadar farkeder ki.
sakin olman yeterli direksiyon başına geçince..
başarılar.

İyi ki de zor.

Sınav yerinde iki gün eğitim verilip salıyorlar bizi trafiğin sonra gelsin kazalar, gitsin sinirler.

Sonuna kadar katılıyorum, bahaneyle çok iyi öğrenmek zorunda kalıyorsun

30 dk kullanıyorsun sınavda ve bizim burada park da dahil her şeyi yaptırıyorlar sınav esnasında.

Ama işte sınav anında yaptığın en küçük hata bile kalma sebebi,
mesela mükemmel kullandın, park ettin, yokuşta geri kaçmadın ama ışıklarda arabayı kaldırırken teklettin biraz bu bile kalma sebebi:26:

Merhaba bende yeni sistem direksiyon sınavına girdim 30 kasımdakine kurs hocam kursun sahibiydi ve gerçekten iki hafta dolu dolu ders gördüm ve çalıştığım için karanlıkta eğitim aldım. Karanlıkta eğitim almak daha zordu. En önemli şey heyecanın varsa onu at inanki daha rahat suruyorsun arabayi. Tek sınavda geçtim ben. Iki duba arasına park etme, geri geri sokağa girme, yokuşta arabayı durdurup kaldırma herşeyi yaptırdilar. O gune kadar heyecanliydim ama ne zaman sinav ani geldi ozaman heyecan geçti. Komisyon üyelerimde cok şeker insanlardi. Baya rahatlattilar. Sen kurallara uyduktan sonra ve heyecani attiktan sonra gerisi rahatça gelir. Ve tabi komisyon uyelerininde etkisi var bunda. Başarılar diliyorum..

bayanlar trafikte araba kullanmayı iyi derecede öğreten bildiğiniz ve önerebileceğiniz bir yer var mı ankarada. ehliyetim var sadece trafikte pratik istiyorum.

Ben yeni sistemde aldım bayaa bayaaa zordu ama böyle olması daha iyi tabi ama en ufak hatada affetmediler öyle söyliyim. ben ilk seferde geçemedim hatam yoktu normalde geri geri park ettim yokuşta kalktım ama kırmızı ışıkta ışıklardan çok az ileride durduğum için bıraktılar beni. kemer takmayı unutanı falan direk indiriyolar zaten arabadan böyle şeylere dikkat edersen sorun olmaz sanırım

Anlatılana bakılırsa yeni sistem güzelmiş - ben eski sistemle aldım ve aslında altına imza attırdıkları kağıtta gece sürüşü, park etme falan vardı ama gece sürüşü yapmadık, şehir içinde kullanmak yasaktı doğru düzgün trafiğe bile çıkmadık, park etmeyi 5 dk gösterdi hoca o da 2 duba arası falan değil yani ona rağmen sınavdaki hoca iyisin daha da iyi olabilirsin ilerde demişti fakat ehliyeti aldığımdan beri birkaç kez direksiyona geçtim babam bile der direksiyon hakimiyetin yok diye. Sonra da kadından sürücü olmaz diye adımız çıkar sanki erkekler gibi 18i bitirip ehliyet alıp her gün babamızın arabasını kullanıyoruz:KK62:

ben uzun süredir araba kullanmayı öğretecek bir yer arıyordum, pek çok ilandaki seçenekleri inceledim, web sayfalarına baktım, bizzat gidip kendileriyle görüştüm. Daha önce başka yerlerden de ders almıştım ama sonu hüsran olmuştu. ve şimdi benimle aynı sorunu yaşayan varsa hiç bu kadar yorulmanıza gerek yok, çünkü ben bu konudaki doğru yeri buldum ve araba kullanmayı öğrenmek isteyen herkese tavsiye ediyorum. Kolejde Birlik Direksiyon geliştirme merkezi. şu ana kadar iki gün çalıştık ve trafikte dolaşabiliyoruz. naim hocayla çalışıyoruz, bu işin ustası olduğu her halinden ve dersi yönetmesinden belli. o kadar beyefendi ve sakin ki onun yanında zaten rahatlığı size de yansıyor, böylece bütün paniğiniz ve korkularınız da gidiveriyor bende öyle oldu.
Ankarada araba kullanmayı hakkıyla öğretecek bir yer arıyorsanız birlik direksiyona gidebilirsiniz. daha önce başka yerden aldığım derslerde beni çalıştıran hoca arabayı kendi önündeki pedallarla kullanıyordu bunu fark ediyordum, zaten o kullandığı için ben öğrenemedim. naim hoca ise müdahale etmiyor ve arabayı gerçekten kendinizin kullandığınızı hissediyorsunuz. çok mutluyum, benim için çok zor birşeydi araba kullanmayı öğrenmek, düşünün park etmeyi bile okadar pratik taktiklerle öğretiyor ki, yıllardır araba kullanan eşim bile hayretler içinde kaldı. park sorunu olan varsa sırf parkı öğrenmek için bile gelmeli.
Demekki araba kullanmak zor değilmiş, önemli olan bu işi gerçekten hakkıyla öğreten biryeri bulmakmış. düz vites araba kullanmak zor olmasına rağmen, debriyajı öyle bir öğretti ki yokuşta bile geri kaçırmadan kalkış yapabiliyorum.... direksiyon ile ilgili püf noktaları ve kendine özgü örnekleri şahane. kesinlikle çok beğendim, umarım arayan başka kişilere yararlı olur. sormak istediğiniz bir konu varsa bana yazabilirsiniz. bu derdi en ağır şekilde yaşadığım için sizi anlayabiliyorum. hiç başka yerlerde zaman kaybetmeyin. fiyat konusunda da çok yardımcı oluyorlar, yani verdiğiniz paranın karşılığında gerçekten araba kullanmayı öğrenmek çok güzel bir duygu :))))
Ayrıca direksiyon sınavına girecek kişileri de çalıştırıyorlar. Oradayken konuştuğumuz bir kadın birisinin tavsiyesiyle gelmiş, ona söyleyen kişinin de sınavda son hakkıymış, naim hocadan ders almış ve onun gösterdiği taktiklerle sınavı geçmiş...

Back
X