Yeni Sosyal Güvenlik Yasası

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Merhaba:delphin:
Mevcut yasada evlenen kadınlara evlilik tarihinden itibaren bir yıl içinde müracaat etmesi halinde adlarına sosyal güvenlik kurumuna ödenen primlerinin bir kısmı verilmektedir. Bu yeni yasada evlilik tazminatının kaldıralacağı görülüyor.Sorum;bu yasa çıktıktan sonraki dönemde işe girenlerimi kapsıyor yoksa hala çalışan ve yasa çıktıktan sonra evlenenlerimi?Ayrıca yasanın ne zaman çıkması muhtemel..
Bilen varsa cevaplarsa sevinirimyerimseniben

sevgili pantarei evlilik tazminatı bildiğim kadarıyla ekimde çıkıyor.ama kendi fikrimce bu, seneye kadar uzayabilir.tazminat konusunda yasa yürülüğe girdikten sonraki kişiyi kapsıyor.yani şu an çıksan tazminatını albilirsin çünkü bende öyle yaptım.çıktıktan sonrada tazminatını alamazsına ama fona devredilir ancak emekliliğinde yansır sana.

arkadaşlar ben de yeni yasayla ilgili bir şeyi merak ediyorum:

-isteğe bağlı sigortalılık kalkıyor mu?

Ben 3 yıllık sigortam dolduğundan beri rahat hissediyordum kendimi. Aman iş yerinde burama gelirse, basarım istifayı. Birkaç kursta ücretli çalışırım, olmazsa özel ders verir sigortamı dışarıdan öderim diyordum. Şimdi böyle şeyler okuyor, duyuyorum. Moralim bozuluyor. Yoksa baş ağrım da bu yüzden mi yine başladısenağlama

bo konuyla ılgılı bıze bılgı verecek avukat arkadaslar lutfen cvp verın bende evlılık dolayısyla ısten cıkıcam ekımden öncemı cıksam:(

arkadaslar bildiğim kadarıyla yasanın o maddesi iptal edildi

yani evlilik tazminatı alabirsiniz

bende yaza evlilik nedeniyle işten ayrılmak istiyorum ve 4 yıllık bir çalışmam olmuş olucak

arkadaslar bildiğim kadarıyla yasanın o maddesi iptal edildi

yani evlilik tazminatı alabirsiniz

bende yaza evlilik nedeniyle işten ayrılmak istiyorum ve 4 yıllık bir çalışmam olmuş olucak

canım teşekkür ederim yüreğime su serptin:1hug:

Kizlar bende bir senemi doldurmadim daha yani şimdi burdan çiksam, işyerindenmi yoksa sskdan mi para alicaz anlamadim.

Kizlar bende bir senemi doldurmadim daha yani şimdi burdan çiksam, işyerindenmi yoksa sskdan mi para alicaz anlamadim.
İşyerinden alıyorsun sanırım tazminatı..Bence bir seneyi doldurmadan çık derim yasa çıkarmı çıkmazmı belli değil ama çıkarsa bir daha şansın kalmayabilir:1no2:

ay kafam ııce karıstı sımdı ne yapıcam gercekten böle bı yasa varmı
bazısı ıptal dıor bazısı hayır dıor
dugunume 6 ay var cıkmakta ıstemıorum para lazım ne yapıcam ben yaa:(

ay kafam ııce karıstı sımdı ne yapıcam gercekten böle bı yasa varmı
bazısı ıptal dıor bazısı hayır dıor
dugunume 6 ay var cıkmakta ıstemıorum para lazım ne yapıcam ben yaa:(
Yeni sosyal güvenlik reformunda internet araştırdığım kadarıyla evlilik tazminatının kaldırılması gibi bir durum görülmüyor canım istersen internetten ve yada bi avukattan bilgi alınabilir yalnız şu an hiçbirşey net değil:1shok:

Yeni sosyal güvenlik reformunda internet araştırdığım kadarıyla evlilik tazminatının kaldırılması gibi bir durum görülmüyor canım istersen internetten ve yada bi avukattan bilgi alınabilir yalnız şu an hiçbirşey net değil:1shok:

saol ccnm ınt arastırdım net bılgı yok yarı kesım kalkmıcak dıor yarı kesım kalkıcak dıor avukat arkadsa sordum oda belırslızk ıcınde off sasırdım yane hemen nıkahmı kıysam yaa:(((Çok üzgünüm çoook

Şu an için böyle bir değişiklik söz konusu değil, nikah tarihinizden itibaren 1 yıl içerisinde istifa ederseniz çalıştığınız işyerinden kıdem tazminatı alma şansınız var.

Back
X