Yeni taşındığım evde asansörün yönetici tarafından kapatılması

Birsosyalci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2020
538
184
53
36
Merhaba hanımlar. Fikrinizi ihtiyacım var. Teras kat bir ev tuttuk. Yani 6 kat diyebilirim. Evi tutarken asansör çalışıyordu taşıdığımız gün kapatıldı. Yönetici giriş katta 5daire sahibi olan bir ev sahibi bakım parasını vermiyor diger daireler ödüyor sadece. Bakımı yapılmadığı için kapattım dedi. Bu arada eve taşıdığımız ay hamile kaldım ve daha 3 aylık olmama rağmen şimdiden yoruluyorum her gün in çık. Yöneticiye icra takibi yapın ödemeyen ev sahibine, apartmanın malını kapatamazsınız dedik. Ama hiçbir çözüm yok. Ev sahibimiz de defalarca yönetici ile iletişim kurdu ama diğer daireler ödemiyor. Alt komşudam öğrendim ki gecen yıl da 2 yıl boyunca asansör bu yüzden kapalı kalmış. Kanuni haklarım neler? Başka ne yapabilirim ne olur bana bir yol gösterin.

Yasal yolları bilmiyırm ama ben olsam ev sahibine devrederim konuyu.Sonucta tutarken ,asansörlü tutmusum ben.
Niye söylememis bu evde böyle bir sıkıntı var diye?
Verin pesinatımı depozitomu baska ev bakcam derim.
Hatta avukatla görüsüürüm.

Yonetici kendince haklı kapamasa bakımı yapilmayan asansorde bir kaza olsa onun basina kalacak. E bakımını yaptirsa kimse baskasinin vermedigi parayi biz verelim demeyecek kendi cebinden verecek.ustune para vermeyenlerde kullanacak .
Sizde haklisinzi ancak yöneticiyle degil ev sahibiyle konusmalisiniz once yasal olarak pek bir hakkiniz olacagini sanmiyorum mahkemeye bile ciksa para toplabmadigi icin asansorun bakimi yapilmiykr guvenlik icin calistirmiyoruz der geçer.
.

Ödemek zorundalar. Giriş katta olsa hiç kullanmayacak da olsa yasal olarak tam aidat ödemelidirler bunun da takibini bi zahmet yönetici yapsın gerekirsen mahkemeye taşınacak konu sitemizde kaç kişi mahkemelik oldu.
Boyle yerleede genelde yoneticiler rica minnet bu isi yapiyor . Konu sahibi takibini yap dese yinetici buyur sen gel yap der

Benim ev sahibim de dahil ödemeyi kabul edenler biraz fazla ödeyelim kiracılar mağdur olmasın şifreli kullanıma açalım demişler ama o da cok büyük paralara dönünce bu kez de diğer ev sahipleri karşılayamamışlar. Yönetici biz mi olsak acaba? Simdi siz diyince değiştirin aklıma o geldi. Çünkü ev sahibine ver depozitimizi gidelim desek verirse de nakliyat falan karşılayacak durumumuz kalmadı 3 ay oldu daha taşınalı borç içindeyiz

Boyle yerleede genelde yoneticiler rica minnet bu isi yapiyor . Konu sahibi takibini yap dese yinetici buyur sen gel yap der
Eğer bina giderlerinin faturası varsa mahkemeye başvurulur ve mecburen geçmiş borçlarla birlikle avukatın parası yada mahkeme gideri bilmiyorum tam olarak ne ama onun da masrafını karşılarlar yasal olarak yoksa evlerine haciz gidiyo jgıkhgdfjghgsh inan bizimkiler ödediyse herkes öder. Yönetici de işini yapamıyorsa bıraksın. Çok zor işler değil bunlar.
' Yasalar diyor ki kullanmasan da alış ve satışta bu özelliklerden faydalanıyorsun örneğin asansörlü bina ile asansörsüz aynı fiyatta olmuyor giriş bile olsa değerini arttırıyor bu yüzden eksiksiz ödemeleri lazım'

Bakımı yapılmadıysa yöneticinin kapatma hakkı var. Biz de asansöre kırmızı etiket verilince yapılana kadar kapattık. Bakım parası aylık 100 lira ve aidattan ödeniyor bu da. Bakımını da ücretsiz olarak aylık kontorlü yapan firma yapmak zorunda ücretsiz bir şekilde. Yani kanuni olarak kapatabilir.

Asansörün bakımı yapılmadıysa kullanımı tehlikeli. Bizim binada çift asansör var şu an biri kapalı sanırım 3-4 ay oldu. Yönetici değil mühendisler odası kapattı. 25 bin masrafı var aletin, toparlamaya çalışıyorlar. Çift asansör olduğu için sorun olmuyor ama tek de olsa mühürlenecekti.

Yine de yöneticinin yaptığı kanunen doğru değil. Mühendisler odasıyla görüşün (apartman sakini olarak inceleme talep edebilirsiniz), gerçekten ciddi bakım gerektiriyorsa zaten onlar mühürlerler. Yok yöneticinin işgüzarlığı ise açılır asansör.

2 sene yöneticilik yaptım. Aidat ve demirbaş ödemeyenleri avukat arkadaşıma aratıyordum. Aynı gün ödeniyordu hepsi. İşlem başlatmaya bile gerek kalmıyor çoğu zaman. Avukat lafını duyunca ödüyorlar.

Mühürlemiyorlar canım ya. Bizim binada 2-3 ay önce kırmızı etiket almasına rağmen denetimciler mühürlemeden gitti. Bıraktıkları şartnamede kanun maddeleri yazıyordu ve açıkça yönetici kapatmak zorundadır şeklinde ibare vardı. Birine bir şey olursa yöneticiyi sorumlu tutuyor kanun. Biz de kendimiz kapattık ne olur ne olmaz diye.

İcraya verecek
Bizim 1 yıldır toplanmıyordu aidat,belediye geldi asansörü kapadı.
1 günde yöneticiyi değistirdik.
Adam su su su daire 1 hafta icinde ödemezseniz icraya veriyorm dedi,herkes pasa pasa ödedi acıldı asansör.

Bizim asansör de nerdeyse 2 yıl kapalı kalmıştı
Kim kapadı hatırlamıyorum ama kırmızı etiket vardı

Ben size katiliyorum ama bu kadar cok aidat odenmeywn bir apartmanda zatem kimse yoneticilik yapmak istemez milletle ugrasmamak icin .apartmanin elektrigi falan icin yöneticilik yapiyodur yonetici.muhtemelen resmi olarakta yonetixi dwgildir konu sahibi git dava ac falan dese buyur sen yap derler apartmanin elektrigi bile odenmez. hem extra avukat masraci falan cikacak hemde isin pesine kosturacak biri lazim hemde sinirler yipranacak .sizin dedikleeiniz buyuk kalabalik sitelerde oluyor genelde normal sokak apartmaninda olmaz

Bizimki mühürlü şu an, önünde bağlanmış ip ve mühür var. Birazdan çıkarsam fotoğrafını çekerim. Artık nasıl bir arızası varsa çat diye mühürü bastılar. Diğerine yeşil etiket koydular.

Normalde öyle yapmaları gerekiyor ama işini düzgün yapmayan çok insan var. Denetçi isterseni kullanablirsiniz dedi kırmızı etiketli asansöre giderken. Mühürlemesi gerekiyordu halbuki.

Tam da öyle normal eski bir apt..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…