kızlar merak ettiğim bir konuydu birkaç bilgi buldum size de yazmak istedim ; yani şu 3 aylık dönemde biraz dişimizi sıkalım sonra rahatlayacağız inşallah :)
* Kilomuzu nasıl koruruz?
Bana en çok sorulan sorulardan biri, "Kilomu korumak için hayatım boyunca diyet mi yapacağım?" olur. Düz bir mantıkla düşündüğümüzde bunun böyle olmadığını anlayabiliriz. Eğer siz hayatınız boyunca diyet yapmaya kalkarsanız sürekli zayıflar ve sağlığınızdan olursunuz. Diyeti bırakır bırakmaz aşırı yemeye başlarsanız da, hızlı bir şekilde kilo alırsınız. İşte kilonun korunması dediğimiz şey bu iki ucun ortası, yani hayatınız boyunca ne diyet yapmak ne de aşırı yemek yemektir.
DİYET KORUMA YÖNTEMİ
* Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Alınması gereken toplam kalori miktarı içinde; karbonhidrat ve protein dengeli olduğu sürece kilo almazsınız. Bu da proteinlerle karbonhidratların gün içindeki dağılımını eşit tutmaya dikkat etmek anlamına gelmektedir.
* Gün içinde hiç protein almayıp, sadece karbonhidrat ile beslenirseniz kilo alır, proteini arttırıp karbonhidratı azaltırsanız, zayıflamaya devam edersiniz.
* Kişinin kilo vermesi için en önemli olan nokta metabolizmayı yormamak ve aktif tutmaktır. Diyet öncesinde sağlık kriterleri mutlaka saptanmalıdır.
VERDİĞİNİZ KİLOYU GÜNDE EN AZ DÖRT ÖĞÜN YİYEREK KORUYUN
* Zayıflama döneminde içtiğiniz üç litre suyu, koruma döneminde iki litreye indirebilirsiniz. Ancak daha az su içerseniz, tekrar kilo alabilirsiniz
* Bir günlük beslenmeniz en az dört öğünden oluşmalı. Örneğin sabah, öğle, öğleden sonra, akşam ve gece öğünü olabilir. Hiçbir zaman bütün gün yemek yemeyip sadece akşam öğünü yemek gibi bir hataya düşmeyin.
* Günlük öğününüzde bir öğün karbonhidratlı yiyecek yiyip, diğer öğününüzü de protein ve sebzeyle dengelemelisiniz. Sabah normal kahvaltınızı yaptıktan sonra (iki dilim ekmek, beyaz peynir, zeytin) öğleyin; bir tabak makarna ya da pizza ya da hamburger mönü veya pilav+et gibi karbonhidratlı bir mönü yiyebilirsiniz.
* Öğlen aldığınız karbonhidratı, akşam öğününde; sebze, yoğurt, salata ya da ızgara et, salata ya da balık, salata şeklinde dengelemeniz gerekiyor. Akşam tekrar karbonhidratlı bir yiyecek daha yemeniz doğru olmayacaktır. n Bu programda; haftada sadece iki gün öğle ile akşamı yer değiştirmeyi, yani karbonhidratlı mönüyü akşama, proteinli mönüyü öğleye almayı vücut kaldırabilir. Ara öğünlerde de meyve yenmelidir.