Yeni yılı kayınvalidemlerde kutlamak zorunda mıyım?

Sevgi

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
2.327
31
358
kızlar derdim büyük daha 6 aylık evliyim eşime güzel bi sürpriz hazırlasmıştım ama kayınvalidemler onlar herşeyi hazırlamış hindi faan filan illede gelin deyince eşim tabikide gelcez başka nere gitcez demezmi bu durumdn nasıl kurtulablirim? mafoldumben ben baş başa kutlamak istiyordum hayal kırıklığına uğradpım

eşinize planladığınız süprizden ve ilk yılbaşınız olacağı için özel geçmesini istediğinizi belirtin. bir bahane ile kayınvaldeniz gitmezsiniz olur biter. eşinizin planınızdan haberi olmadığı için ailesine öyle cevap vermiştir. bence eşinizle duygusal yönü fazla bir konuşma yapın.

söyle canım benimde görümcem yılbasında napıosunuz dedi birlikte olacaz zaten dedi bende tek takılacaz basbasa dedim eşinede söle bence

eşine yeni yıla başbaşa romantik bir şekilde giremiycez mi diye sor. akşam yemeğini annenlerde yiyip sonra eğlenmeye gezmeye çıkalım da diyebilirsin. ama hiç gitmek istemiyorsan peşin peşin söyle

eşinle konuş.. bu bizim ilk yılbaşımız ben plan yapmıştım,başbaşa geçirmek istiyorum de annenlere evet gelicez derken neden benim fikrimi sormuyorsun diye sor..bundan sonrada bir konu hakkında evet derken lütfen benim fikrimide al diye şimdiden söyle..

Eşinizle açıkca konuşun. ılk yılbaşımız birlikte geçirmek istiyorum diyin.
Bizde her sene tüm aile toplanırız ama ilk yılbaşımızda yalnızdık.
şimdi kuzenimin ilk yılbaşı olacak eşiyle onlar katılmayacak bize.
Zorla bu şekilde toplanmalardan hiç hoşlanmıyorum ben açıkcası.

Evet henüz yeni evlisiniz birlikte geçirmek istemeniz çok doğal. Bunu düşünememiş ailesi. Fakat art niyet olduğunu da sanmıyorum. Birlikte hoş bişeyler yapmak istemişler belli ki. Ben yerinizde olsam gider onlarla beraber kutlardım... Daha önünüzde Allah ömür verirse bir sürü yıllar var... Bu yıl olmaz bir sonra ki yılı beraber kutlarsınız... Maksat gönüller kırılmasın. Kaynanayla arayı kötü yapmamakta fayda var yerimseniben

kalabalık olacaksa eğlenceli olabilir aslında,ama sadece kayınvaliden ve siz olacaksanız sıkılırsınız.

gidin hindinizi yiyin bence saat 11 gibi eve dönersiniz.uykum geldi falan diye bir bahane uydurun.

sonra kutlamaya devam edresiniz .başbaşa...

Kayınvalideye gidin yemeğini filan yiyin, biraz oturun kalkın evinize gidin. Sonra kutlarmısınız, başka şeylermi yaparsınız orasını bilemem:jeyyar:alkisalkisalkissositososito

Allah'ım olgunlaşıyor muyum ne ben de kızlara katılıyorum git yemeğini ye...
çok fazla etliye sütlüye karışma otur kocanın dizi dibine ozaman kalk şu bunu yap da dyemezler
saat 11 olmadan da kalkın sen de evde eşinle güzel bi yılbaşı geçir...
şimdi eşin sevg de hazırlık yapmış dese aay alın bize gelin ya da biz de size gelelelim olabilir....

allah başka büyük bi dert vermesin :delphin:
şu yılbaşı olayını bu kadar abartmayın
allahın her günü sizin istediğiniz akşam kutlama yapar o geceyi size özel kılabilirsiniz
kızlarında dediği gibi gidin yemeğinizi yiyin
bi bahaneyle dönün evinize :delphin:

iyi tarafından bak, hazır yılbaşı yemeğine koncancokacimcoookkaydirigubbakcemile3

eşin teklifi kabul etmiş bi kere bu saatten sonra dönmek olmaz, arkadaşlarında dediği gibi arkadaşlarda davet ettiğiydi 2 dk onlarada uğrayalım der kaçarsınız

Valla ben eylülde evlendim yılbaşında eşimin tüm ailesini evimde ağırladım tamı tamına 26 kişiydik.... Ve ben henüz 3-4 aylık evliydim...
Şikayetçimiyim asla....
Başbaşa geçirmek istermiydim evet...
Ama eşimin ailesini yılbaşlarını hep birarada kutlarlarmış, annesi vefat ettikten sonraki yılbaşında hiçbir görümcem ve hiçbir eltim istememiş evinde o kadar milleti toplamak..
Eşim çok kırılmış.. Aile olmak annem ölene kadarmıydı falan diye.. Bana anlatmıştı...

Ben de evlendikten sonraki ilk yılbaşında ona böyle bir süpriz yaak istedim....
Özel günlerdeeşlerin birbirine süpriz yapmasının amacı eşini mutlu etmek değilmidir...
Bu süpriz illa romantizm başbaşa olmak seksi kıyfetler ve yatskodasından ibaret değildir bence...
Eşimin haberi yoktu, sürekli bana ne yapıcaz yılbaşında falan diyordu, ben hep geçiştirdim, dışarda çok kalabalık oluyo aşkım evde kutlarız falan diye... Evde başbaşa kutlayacağımızı düşünmüş...
31 aralık gnü öğlene kadar çalışıyordm, o yüzden 30 aralıktan bazı hazırlıkları yapmam gerekiyordu ama eşimin yanında yapsam o kadar yiyeceği niye yapıyosun diycek... 25 kişilik mezeyle 2 kişilik meze aynı olurmu... Onu evden postaladım hadi git sen arkadaşlarınla takıl kahveye mahveye ben yılbaşı için hazırlık yapıcam dedim....
Bi taraftan evde hazırlık yaparken bi taraftsn da elti ve görümceleri organize ettim, 1er 2şer çeşit meze hazırlamalarını istedim tatlıyı görümceme yıktım
eti de akşamdan düdüklüde biraz haşlayıp dolaba attım...
Eşim eve geldiğinde neler azırladın diye sordu ser verdim sır verömedim...
Yılbaşı akşam üstü teker teker millet gelmeye başlayımnca eşim bi huzursuzlandı. Her gelene ooo hoşgeldiniz diyo ama bi taraftan da hayırdır ne işiniz var burda der gibi bkıyor...
Herkes toplanınca anladı benim organizasyonum olduğunu...
Çok aa çok mutlu olmuştu şim.. Neredeyse ağlayacktı..

Önünüzdeki her günü her daikayı başbaşa ve romantizm dolu olarak geçirebilirsiniz.. Ama bayramdır seyrandır yılbaşıdır gibi günler kalabalık olunca daha eğlenceli geçiyor...
O akşam tombala oynadık, gençler tabu oynadık..Acai eğlendi...

Bence hiiç kafana takma, eğlenmene bak, ertesi gün o özel yemeği 2010un ilk akşam yemeği olarak romantik romantik yersinz....

Daha 6 aylik evlisin güzelim, cok yilbasilarini gecirirsin esinle insallah.:delphin:

Ayrica arkadaslarimin dedigi gibi tüm geceyi orda gecirmek zorunda degilsiniz, 12 ye kadar kalin yiyin icin, sonrada hadi gize güle güle....:hulya:

ayrıca bızde o bile yok gunahmışmafoldumbenmafoldumben
evde sıradan bırgun olcakmafoldumben
bunca sene gunaha gırmişimmafoldumben

Valla ben eylülde evlendim yılbaşında eşimin tüm ailesini evimde ağırladım tamı tamına 26 kişiydik.... Ve ben henüz 3-4 aylık evliydim...
Şikayetçimiyim asla....
Ama eşimin ailesini yılbaşlarını hep birarada kutlarlarmış, annesi vefat ettikten sonraki yılbaşında hiçbir görümcem ve hiçbir eltim istememiş evinde o kadar milleti toplamak..
Eşim çok kırılmış.. Aile olmak annem ölene kadarmıydı falan diye.. Bana anlatmıştı...

Özel günlerdeeşlerin birbirine süpriz yapmasının amacı eşini mutlu etmek değilmidir...
Bu süpriz illa romantizm başbaşa olmak seksi kıyfetler ve yatskodasından ibaret değildir bence...
Eşimin haberi yoktu, sürekli bana ne yapıcaz yılbaşında falan diyordu, ben hep geçiştirdim, dışarda çok kalabalık oluyo aşkım evde kutlarız falan diye... Evde başbaşa kutlayacağımızı düşünmüş...
31 aralık gnü öğlene kadar çalışıyordm, o yüzden 30 aralıktan bazı hazırlıkları yapmam gerekiyordu ama eşimin yanında yapsam o kadar yiyeceği niye yapıyosun diycek... 25 kişilik mezeyle 2 kişilik meze aynı olurmu... Onu evden postaladım hadi git sen arkadaşlarınla takıl kahveye mahveye ben yılbaşı için hazırlık yapıcam dedim....
Bi taraftan evde hazırlık yaparken bi taraftsn da elti ve görümceleri organize ettim, 1er 2şer çeşit meze hazırlamalarını istedim tatlıyı görümceme yıktım
Yılbaşı akşam üstü teker teker millet gelmeye başlayımnca eşim bi huzursuzlandı. Her gelene ooo hoşgeldiniz diyo ama bi taraftan da hayırdır ne işiniz var burda der gibi bkıyor...

Önünüzdeki her günü her daikayı başbaşa ve romantizm dolu olarak geçirebilirsiniz.. Ama bayramdır seyrandır yılbaşıdır gibi günler kalabalık olunca daha eğlenceli geçiyor...

Bence hiiç kafana takma, eğlenmene bak, ertesi gün o özel yemeği 2010un ilk akşam yemeği olarak romantik romantik yersinz....

Afferin kız sana, takdir ettim senivereliniortak

Ayrıca benim oğlum yeni evli bile olsa (ki 6 ay o kadarda yeni sayılmaz) isterim tabiki benle geçirsin yeni yılını, anaç tavuk gibi toplamak isterim etrafımda civcivlerimi, yediririm, içiririm, mutlu olurum.

Ne güzel işte kadın hazırlık yapacakmış, sende az buçuk bişeyler hazırla götür kayınvalidene, bak nasılda mutlu olur. (bir poğaça, bir meze filan işte) Dediğimiz gibi belli bir saate kadar yiyin için sonra hoooop evinize.kaydirigubbakcemile4

Kayınvalideye gidin yemeğini filan yiyin, biraz oturun kalkın evinize gidin. Sonra kutlarmısınız, başka şeylermi yaparsınız orasını bilemem:jeyyar:alkisalkisalkissositososito

Gacının aklı fikri nerede :kedi:
Bu arada, çoğunluğa katılıyorum. Gidin hazıra konun yiyin için sonra eve dönersiniz.

gözlerim yaşardı herkes aynı fikirdemafoldumbenmafoldumben

:roflol::roflol:

Gacının aklı fikri nerede :kedi:
Bu arada, çoğunluğa katılıyorum. Gidin hazıra konun yiyin için sonra eve dönersiniz.

Ya niye hemen yanlış anlıyorsun ki, belki tombala filan oynarlar, yada papaz kaç filankaydirigubbakcemile2

Şikayetçimiyim asla....

ben bile duygulandım valla burada çok güzel düşünmüşsün:1rolleyes:

Back
X