yeniden ameliyat korkusu

destttiny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
3
0
36
Ankara
merhaba doktor bey,
ben bundan 4 buçuk sene önce bir operasyon geçirdim. burnumda kemik vardı ve burnumun ucundaki kıkırdak yerine oturmuş halde değildi. sanırım küçükken yaşadığım düşmeden kaynaklandı ve burun ucundaki kemikte sorun vardı.bide burnumda eğrilik vardı. kemik alıncak, bu kıkırdak yerine oturtulcak ve eğrilik düzeltilcekti. kemerim alındı ama burun sapımda inceltilme olmadığından kalın kaldı. burnum hala eğri ve ön kıkırdağm yine oturmuş vaziyette değil. sinüzit için doktora gitmiştimki doktor burnunda kemik var ve ön kıkırdağın yerine oturmamış dedi ve bu çok moralimi bozdu. burun ucun güzel tasarlanmş ama oturmamş ve burun sapın incelmemiş dedi. bunun üzerine plastik cerrahiye yönlendirdi. oda tekrardan ameliyat olmam gerektiğini ve ameliyat esnasında göğüs altındaki kaburgadan bir parça kıkırdak alınması gerekebilceğini söyledi ve işte bu beni çok endişelendirdi. o an eski ameliyatıma olan sinirimden ayrıntılı soramadım. doktor sivasta ve ben ankarada öğrenci olduğum içinde tekrar gidip öğrenemedim. çok merak ediyorum bu kıkırdak ne için alınıyo olabilir? burna konulan farklı kıkırdaklar yüzünden çökme yaşandığından söz edenleride görünce bu beni hepten korkuttu. ameliyat sonrasında burnum deliklerimin biri daha büyük ve kıkırdağımın bir kısmı dışardan görünür vaziyette. ilk ameliyatımda yaşadığım hayal kırıklığı nedeniyle 2. sini olmak beni çok korkutuyo.bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz? şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Revizyon burun ameliyatlarında bazı durumlarda kaburga veya kulaktan kıkırdak alınması zorunludur. İlk ameliyatta burun içindeki kıkırdak kullanılmış ise, burun desteği için oradaki kıkırdak daha fazla ellenmez ve dışardan kıkırdağa ihtiyaç duyulur. İyi yapılmış bir operasyonda burunda çökme oluşmaz. Revizyon ameliyatınızda düzeltebilecek gibi ise burun deliklerinize de müdahale edilebilir..

Back