Yeniden hazırlanıyorum, kafam allak bullak.

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Herkese merhaba, fikir amaçlı yahut destek için mi açtım konuyu bilemiyorum..
2 yıllık moda tasarım mezunuyum, üniversiteye giderken tekstil firmasında çalıştım benim için çok artıları oldu tasarım asistanlığı yaptım. Ordan özel sebeplerle ayrılmak zorunda kaldım. 5 6 aydır da bir dikiş tutturamadım. Ülke ekonomisi her alanı etkilediği gibi tekstilide fazlasıyla etkiledi tabi. Ee tecrübem pek yok okulum iyi bir 4 yıllık fakülte de değil.
Bende tekrar ygs'ye hazırlanmaya karar verdim aile baskısıyla biraz daha okumalısın dediler aldım gazı akşam müracat ettim. Bugün başladım çalışmaya. Farklı bir bölüm mü okusam diyorum yoksa yine tasarım sanat alanlarına mı yüklensem çalışsam bilemiyorum. Gönlümde ki tasarım ağırlıklı bölüm okumak var. Grafik tasarım, medya ve görsel sanatlar gibi bölümler. Ailemde daha düz bir şey için çabala muhasebe gibi diyorlar.
Mantıklı bir karar almak istiyorum aslında çokta hayaller dünyasına kapılmak istemiyorum. İş olanaklarını düşünüyorum.. Ama karar veremiyorum.. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim .. :)

severek yapacağınız işe karar verin önce. ondan sonra o bölümle alakalı okuyun derim

kalbinizden ne geçiyorsa onu yapın lutfen kimsenin etkisi altında kalmayın, bu hayat sizin, şimsi güzelce calışın tercih döneminde karar verirsiniz nasılsa bence...

Muhasebe mi?dalga geçiyor aileniz herhalde.etraf muhasebeci kaynıyor zaten.Ben olsam tasarım okumaya devam ederdim.
Benim kızım var 17 yaşında oda moda tasarım okumak istiyor. Şimdiden kendince çizimler filan yapıyor ve gerçekten çok yetenekli ve istekli. Ben onu bu konuda destekliyorum..insanlar hayallerinin peşinden gitmeli ve sevdikleri mesleklere yönelmeli bence.

Kuzenim muhasebeci 2 ay işsiz kaldı hemen girdi baska yere ondan etkilendiler aslında. Hazır iş vs diye. Ama hiç kalemim değil öyle işler muhasebe banka vs ... Liseyide tekstil üzerine okudum şimdi kopmak zor geliyor. En azından tasarım ağırlıklı okursam bana katkısı olacagını düşünüyorum

Bence önce olabildigince oyi hazırlanın sınava. Puanı aldıktan sonra buraya yeniden konu açın. Simdi bunlari düşünerek vakit kaybetmeyin az kaldı sinava :)

Muhasebe okumayın bence tasarımdan devam edin.Muhasebe benzeri bi bölümden mezunum hatta oldukça iyi de bi üniversiteden mezunum ama girmediğim sınav gecmedigim mülakat kalmadı.Yine de işsizim mevcut durumda olanlar çıkarılıyorlar zaten.Finans sektöründen uzak durun derim kısaca :))

Eger tasarımdan devam etmek istemiyosanız da sağlık alanında bi bölüm düşünebilirsiniz.Sağlık sektörü hep devam eder en azından diğer sektörler durma noktasında,pek düzelecek gibi de değiller.Dilerim her şey güzel olur,bol şans

Sağlık sektörü her yidiğin harcı değil gibi. Yine tasarım ağırlıklı düşünüyorum, ama işssiz kalıp iş bulamazsam o zaman kafamı taşlara vurmaktan da korkuyorum :)
Çok sağol sanada bol şans..

Tatlik merak etme 4 yillik mezunlari da is bulamiyor
Ama bence yeniden sinava girip sil bastan okumak yerine DGSye girin,oyle 4 yilliga tamamlayin.
Hem sinav cok daha basit ,pek cok arkadasim cok az calismayla girdi 4yillik bölümlere

Dil biliyorsanız yurtdışı imkanlarını araştırıp ilgili yerlere portföy (doğru söylemişimdir umarım) gönderebilirsiniz. Ben olsam tasarımdan devam ederdim hem de sevdiğiniz bir işte başarılı olma olasılığınız hep daha yüksektir.

moda tasarımdan muhasebe gibi gercekten düz! dümdüz bir meseleğe geçiş yaparsan bu senin için attan inip eşşeğe binmeye benzer moda tasarımı bitirebildiğine göre yaratıcı bir ruha sahipsin ve bu ruh herkeste yok kıymet bil kendine gel

İstediğiniz bir alanda başarılı olma şansınız çok daha yüksek, ki muhasebe size maddi manevi bişey kazandırmayacak bunu bilin. Sabırlı ve inatçı olun, mezun olur olmaz bol maaşlı bir iş beklemeyin. Uğraşın çabalayın sonunda başarılı olduğunuzu göreceksiniz. . .

Iste anlatmak istedigim de buydu. Kendimi begenmislik gibi olacak diye korkup yazamadim. Arkadaslarim sen ve muhasebe nalaka koreleceksin diyorlar. Bu yuzden tasarim alakali bir seyler istiyorum. Sıkı çalışıyorum bakalım umarım her sey istedigim gibi olur

Basaramama korkum var fazlasıyla. Sıkı çalışıyorum cok pişmanım 4 yillik fakulteye hazirlanmadigim icin zamaninda ama hicbir sey icin gec değil umarim her sey dilediğim gibi olur

Şunu söyleyeyim . Liseden kadın giyim modelistliği mezunuyum . ( şuan kalfa durumundayım :) )
Almanya ya büyük işler yapan bir firmanın model hanesin de 3 ay çalıştım .
Bizim model hane şefimiz lise mezunu bizim firmada ilk başta çırak olarak başlamış bir kadındı .
Küçümsemiyorum ama sektörde alaylı çok fazla . Siz ne biliyorsunuz bizim o kadar tecrübemiz var oluyor işin sonu .
Firmalar küçüklükten eğittikleri elemana daha fazla güveniyor . İş tecrübesi daha fazla olan okul bitirmiş olman onlar için çok fazla etkili olmuyor benim gördüğüm bu .

Bu konuda ilerleyeceksen . Sağlam yerlerden referans alman lazım .
Çalışkan olman lazım . En az bir tane çizim programı bilmen lazım . Kalıptan da anlaman lazım .
Stilhane de de çalışsan da kalıpla uğraşıyorsun çünkü .

Güzel sanatlar okumalısın bence . Onun iş alanları daha geniş .
Çünkü 4 yıllık Modelistlik , Moda tasarım , Stilistlik sana devlet kapısı açar sadece .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…