• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden işsizim

lianazelko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
351
274
53
4,5 yıl işsiz kaldım. 6-7 aydır bir yere iş yapıp euro üstünden ödeme alıyordum. 3000-4000 civarı. Bu sabah iş yaptığım yerin kapandığını öğrendim. Elimi nereye atsam kuruyor gibi hissediyorum. Zaten depresyondan yeni çıkmıştım. Mutluydum, şimdi yine aynı boşluğa düştüm.

Bende oyleyim.Issizlik pandemi sosyal soeunlar hepsi bir arada vuruyor insana.Insallah aradiginiz gibi bir is bulursunuz hayirlisiyla

Hepimiz kendimizi çıkmazda, kademsiz, uğursuz, eli neye atsa kuruyor sanıyoruz. İşin tuhaf yanı bunları sadece biz yaşıyoruz sanıyoruz. Kollektif düşünce şu anda bu. Piyasa, iş dünyası, ekonomi, ilişkiler, sağlık, ruh sağlığı her şey ama her şey berbat. Sizle ilgisi yok. Uğursuz falan değilsiniz, dünya rezalet durumda.

İki gün önce annem, nazar değmesin demişti. Arkadaşım da korkma kapanmaz, pozitif ol diyordu. Üstünden on gün geçmedi.

kapanma kısa süreli mi

yani ülkece tam kapandık ya ona uygun bir kapanma mı yoksa temelli mi kapandılar

örneğin işyerim kapalı

bu durumda yemek getirenden, çay getirenden de alışveriş yapamayacağız haliyle

atıyorum ofisime tercüme yaptırıyorsam haftada 2 diyelim, bu üç hafta ben çalışmayınca o tercümeyi de yaptırmayacağım

ama 3 hafta sonra -umarım- kaldığımız yerden devam

Çevresel faktörlerin etkisi var tabiki ama ben biraz da şansın da etkisi olduğunu düşünüyorum.
O kadar vasıfsız insanlar iş dünyasındaki. Sadece torpilleri olduğu için o maaş ve mevkilere sahip oluyorlar. Ah ahh adaletsiz dünya!

bizim de müşterilerden bir kısmı zaten aylardır kapalı, sadece paket servis vs.
bir kısmı da 17 günlük süreçte kapandı.
geçen sene pandemi başında her yerin, dükkanların kapandığı dönemde 2 aylık kapanmaları olmuştu. çalıştık ama zorlandık, patron önce maaşlar yarım yamalak, belirsiz zamanlarda ödenecek zor durumdayız, biz de ödeme alamıyoruz dedi.
sonra kredi bulmuş, devlet de kçö verince kçö+kalan kısım şekinde maaş aldık, aylarca öyle idare ettik yani iş yerim kendini toparlayana kadar.
durumlar çok kötü, ne zaman ne olacağı belli olmuyor. bir anda kapandık ya da maaş ödemesi sıkıntı olacak diyebiliyorlar.
allah herkese iş rastlığı versin.

Sıkıntı maalesef her yerde . Sizinle alakalı değil bu durum . Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar derler . İnşallah zamanla daha güzel bir iş bulabilirsiniz. Dua edeceğim sizin için .

Back
X