Yeniden okumak istiyorummmm :D

slowly26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
383
32
118
İyi akşamlar kızlar ben önlisans mezunuyum meslek lisesi çıkışlıyım.Yani mecburiyetten ve hayat şartları böyle olmasını tetikledi.

Çok okumak istiyordum çok direndim liseyi okumak içinde üniversite içinde ama o kadar direnmeme rağmen sonunu getiremedğim için çok mutsuzdum

Sözlüm yaşadığım herşeyi biliyor ve evlenince seni okutucam dedi destek çıkıyor yani bana

Bende sağlık okumak istemişimdir hep ve bir arkadaşımdan meslek lisesi olsan bile bu mümkün üniversitede dedi iyice heveslendim

Şimdiben hemşirelik falan ne bileyim sağlık sektörü olsun çok istiyorum yapabilirmiyim sizce girebilirmiyim yardımlarınızı istiyorumm

sayısal mezunuysan ve çalışırsan yapabilirsin tabikide niye yapamayasın..ama benim fikrim universite sınavına ayıracağın zamanı kpssye ayır ve memur ol derim..Bence sözlün seni kpss kursuna göndersin sonra açıköğretimden 4 yıllığa tamamlarsın maaşın yükselir ohh kebap

yok canım ya moda tasarımı mezunuyum ben kpss şansın bölümden dolayı çok az aöften işletme yada iktisat seçebiliyorum ondada atama yok diyorlar kpss den ümidimi kestim artık meslek lisesi mezunları her bölümü seçebiliyor dediler oyüzden heveslendimde öğrenir öğrenmez konu açayım dedim doğru olan nedir diye

bencede cok dooru. arkadasimizin kendi tercihi tabi ama onlisanstan kpss ye girebilir. acik.ogretimdende 4 e tamamla merak etme o diplomada gercek. eger memur olursan super olur..

kimmis iktisattan isletmeden atama yok diyen. tum memur kadrosu neredeyse
iktisat isletme gibi iibf den cikiyor. adi ustunde iktisadi ve idari bilimler yani sgk universite maliye gumruk dhmi tcdd ptt tapu orman bakanliklar ic isleri bunlar hep isletme iktisat mezunlarini ise alir genelde...
tabi 60 70 puan alirsan elbette atanamazsin ama 80+ alipta atanamayan- ki varsa buyuk sehir tercihi yaptiysa belki atanamamistir- ama ben duymadim 80 ve ustu en kotu 2.yada 3 atamada gider...
sen o cahillere kulak asma gir arastir. ve hedefini hep yuksek tut...sevgiler saygilar

ya ne bileyim öyle dediler öyle üzülmüştüm ki aslında ben lisans tamamlayıp kpss yapmak istiyordum ama yok atanamazsın aama bekleyen çok baktım herkes öyle söylüyor o bölümlerden çok giren olduğu için öyleymiş bu öyle deyince ve formlarda okuyunca tabi bnde heves falan kalmadı

Canım nereden duydun meslek liseli çıkışlıların her bölümü seçebildiğini ? Eğer direk geçiş hakkınla 4 yıllığa tamamlamak istiyorsan ,kendi bölümün dışında başka bölüm seçemezsin . Değişti mi şimdi ? Ama sen direk geçiş hakkınla değil de normal sınava girerek tercih yapacaksan , bu eskiden de böyleydi zaten . Sınava girerek aldığın puan kadar istediğin bölümü seçme hakkın vardı zaten .

Son düzenleme:
Kpss girmeni tavsiye ederim.2014 e iyi bir şekilde hazırlanıp 85 puan üstüne çıkarsan kendi bölümünden değil ama 3001 den atanırsın

Görünce aklıma geldi çok alakasız olacak ama.Bir üye vardı baya problem yaşamıştınız seni tanıdığını iddia ediyordu sorunu çözebildin mi :26:

Konu sahibinden özür diliyorum bu ara konuyu bölmüş oldum.

Canım kendileri 2. üyelikten siteden uzaklaştırıldı . Eski bir uyeymiş yani .

Canım kendileri 2. üyelikten siteden uzaklaştırıldı . Eski bir uyeymiş yani .

Öylemi

Baya bi iddalıydıda sandım birebir tanıdığı birimi acaba,piskopatmıdır nedir insanın aklına her şey geliyor.Neyse geçmiş olsun.

peki özel üniversitelerde istediğim bölüme sınavlı girebilir miyim ?

peki özel üniversitelerde istediğim bölüme sınavlı girebilir miyim ?

Sınava girdikten sonra puanın tuttuğu kadar istediğin bölümü seçme hakkın vardır canım . Özel üniversite de durum böyleydi . Ama burslu kazanmazsan yine özel üniversitenin ücretini ödersin . Yani en azından benim zamanımda durum böyleydi . Ben de meslek lisesi çıkışlıyım , ben de moda tasarım mezunuyum :) ben de hep çocuk gelişimini istemişimdir . Ama sen de biliyorsun ki meslek liseli çıkışlıların kendi bölümünün dışına çıkması çok zordu . Sınava girip başka bölüm tercih etsen bile puanın düşüyordu . O yüzden kendi bölümümüzü okumaktan başka da çaremiz yoktu . Ama şimdi puan düşme olayı kaldırıldı diye biliyorum ben .

Son düzenleme:

Bence senin yapabileceğin en mantıklı şeyler; ya hangi bölümleri seçebiliyorsan açıköğretimden 4 yıllık, onlara lisans tamamlamak için başvuru yapman.. Sonrada kpssye girmen..
Ya da illa ben sağlık okumak istiyorum diyorsan sil baştan üni. sınavına gireceksin ve istediğin puanı alıp istediğin yeri yazacaksın.. Tabi evlendikten sonra okuyacağın için yaşadığın şehrin üniversitesini kazanman gerekiyor.. Meslek lisesi ayrımıda kalktı artık o yönden korkmana gerek yok..

Canım varya aynıyız seninle. Bende evlendikten sonra eşim bana destek çıkacak. Radyoloji okumak istiyorum sağlıkcı olmak :) 2 yıllık olduğu için istediğim sağlık bölümü ve sağlık meslek cıkıslılar öncelikli olduğu için yerleşememe durumu var. Böyle bi durumda özel üni bile düşünüyorum :)

ünv. sınavına harcıyacağın emeği kpssye harca 3001den gir memur ol... eğer bilgisayar sertifikan yoksa da al...

Konunuz içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

aynen çok sevindim çok istemiştim sağlıkçı olmak hatta doktor kıyafetlerini görünce bile ağlıyordum okadar yanlış yönlendirme mağduruyuz biz hep allahın izniyle çok istiyorum o sektörde bulunmak insan istediği bölümü seçmeli bence özel üniversiteyi düşünüyorum sözlümde söz verdi alnımın akıyla yapıcam bu işi o kadar istiyorum

merhabalar..ben aöf işletme mezunuyum fakat liseden yabancı dil çıkışlıyım zamanında ingilizceyi kazanamadım hep içimde kaldı ingilizce öğretmenliği..
şimdi evli ve 1 çocuk annesiyim iş nedeniyle Van'a gideceğiz,orada okumayı düşünüyorum fakat yüzüncüyıl üni.de ingiliz dili ve edb. var..onu da okumak çok zor geldi bana çocukla.aynı zamanda formasyon da sıkıntı..
çok kararsızım orayı mı kazanmaya ve okumaya çalışsam,yoksa işletmeden kpssye mi hazırlansam..kpss için de matematiğim yok ve b grubuna çalışabilirim..diğer bir seçenek de bir ing.öğrtmenliği için çalışıp kazanıp kaydımı mı dondursam?bu da zor tabi 3-4 yıl Van'da durmam lazım..
bana bi yol gösterirseniz çok sevinirim..en azından fikirleriniz neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…