- 4 Nisan 2018
- 8
- 2
- 1
- 38
- Konu Sahibi Nazansamyeli
Hanımlar merhaba. Ben 26 yaşında finans mezunuyum. Nerdeyse mezuniyetim den beri çalışmıyorum daha doğrusu hiçbir şekilde iş bulamıyorum. Alanım dan nefret ediyorum. Belki bir umut güzel bir iş bulurum diye bekledim ama ne yazık ki artik umutlarım da tükendi. Hep hayalimdeki bölüm olan mühendisliği okumak istiyorum. Ancak yaşım 26 mezuniyet derken 31 yaşını bulacak nerdeyse... Görüştüğüm biri de var o da evlenince çalişmami istiyor e haklida ama bu sekilde de kendimi son derece mutsuz ve işe yaramaz hissediyorum. Öte yandan ailesi kaç yasina gelmis hala bir meslek sahibi olamamis diyerek elestirmelerinden korkuyorum. Diger turlu de evlensem ben yine kendimi yetersiz bulacagim evliligim berbat bir hal alacak. Öyle kafam karisik ki zamaninda ailenin ilgisizligi meslek secimin de yapayalniz birakmasi gelecekte boyle isler acabiliyor. Diyeceksiniz ailenin hicbir sucu yok... Bence meslek secimin de en dogru sekilde aile yönlendirmeli. Geçte olsa farkina vardim birikmis bir miktar param var bununla özel bir üni. Okumayi planliyorum. Sonrasinda zaten amacim kendi isimi kurmak ama oncesinde bir meslek sahibi olarak. Etrafimdaki herkes evlen gitsin bosver diyorlar ama evlenmek çözüm degil su asamada benim icin hatta hayatimin hatasi bile olabilir. Erkek arkadasimin cevresinde kariyerli bircok kadin olmasi da beni sanirim biraz uzuyor. Sizce üniversite için çok mu geç kaldım? Erkek arkadasimin ailesinin dusuncesi ne yönde olur? Lütfen bana bir yol gösterin.