Yeniden Üniversite

Nazansamyeli

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
8
2
1
38
Hanımlar merhaba. Ben 26 yaşında finans mezunuyum. Nerdeyse mezuniyetim den beri çalışmıyorum daha doğrusu hiçbir şekilde iş bulamıyorum. Alanım dan nefret ediyorum. Belki bir umut güzel bir iş bulurum diye bekledim ama ne yazık ki artik umutlarım da tükendi. Hep hayalimdeki bölüm olan mühendisliği okumak istiyorum. Ancak yaşım 26 mezuniyet derken 31 yaşını bulacak nerdeyse... Görüştüğüm biri de var o da evlenince çalişmami istiyor e haklida ama bu sekilde de kendimi son derece mutsuz ve işe yaramaz hissediyorum. Öte yandan ailesi kaç yasina gelmis hala bir meslek sahibi olamamis diyerek elestirmelerinden korkuyorum. Diger turlu de evlensem ben yine kendimi yetersiz bulacagim evliligim berbat bir hal alacak. Öyle kafam karisik ki zamaninda ailenin ilgisizligi meslek secimin de yapayalniz birakmasi gelecekte boyle isler acabiliyor. Diyeceksiniz ailenin hicbir sucu yok... Bence meslek secimin de en dogru sekilde aile yönlendirmeli. Geçte olsa farkina vardim birikmis bir miktar param var bununla özel bir üni. Okumayi planliyorum. Sonrasinda zaten amacim kendi isimi kurmak ama oncesinde bir meslek sahibi olarak. Etrafimdaki herkes evlen gitsin bosver diyorlar ama evlenmek çözüm degil su asamada benim icin hatta hayatimin hatasi bile olabilir. Erkek arkadasimin cevresinde kariyerli bircok kadin olmasi da beni sanirim biraz uzuyor. Sizce üniversite için çok mu geç kaldım? Erkek arkadasimin ailesinin dusuncesi ne yönde olur? Lütfen bana bir yol gösterin.

Neden gec olsun bence tekrar istedigin bolumu okumaya bak yoksa sonrasinda mutsuz olursun

özel ünide okuyana kadar devlette oku. birikmişin yanına kalsın.

• Beğen
Reactions: KV_
Klişe olcak ama okumanın yaşı yoktur. Hayalinizin peşini bırakmayın. Başkalarının ne diyeceğini de düşünmeyin, elalem için kendinizden vazgeçmeyin.

• Beğen
Tabiki okuyun.Hangi bölüm okuyacagınızı merak ettim bende.Mühendislikte bazı alanların saha işi olduğu için iş bulamayan kadın arkadaslarım var yanlız.Bahsettiklerim enerjı,elektrik elektronik,inşaat ve mekatronik mühendisleri.Kadın oldukları ve yasları 29-32 arası oldugu için saha işine tercih etmiyorlar.Evli ise seyehat ve bebekten dolayı yine tercih etmiyorlar.Bekarsanız ve bebek sahibi olmayı düşünmüyorsanız bunu sorup ona göre anlaşma imzalıyorlar.Çünkü mühendislik işleri proje bazlı oluyor genelde.Ayrıca dün elekrik mühendisi bir erkek arkadasım 1 nisandan sonra gelen elektrik zammı akabinde iş yerlerin kapatılabileceğini ,bu yaz evlenmeyi düşündüğünü ama şimdi işsiz kalabılecegınden bahsetti.Yani maalesef bu ulkede hem kadın hemde kariyer hayali kurmak cok zor:( okumadan once her türlü arastırmayı yapıp okuyun derim.Çünkü pozitif ayrımcılıga maruz kalma cok olası

Tabiki okuyun.Hangi bölüm okuyacagınızı merak ettim bende.Mühendislikte bazı alanların saha işi olduğu için iş bulamayan kadın arkadaslarım var yanlız.Bahsettiklerim enerjı,elektrik elektronik,inşaat ve mekatronik mühendisleri.Kadın oldukları ve yasları 29-32 arası oldugu için saha işine tercih etmiyorlar.Evli ise seyehat ve bebekten dolayı yine tercih etmiyorlar.Bekarsanız ve bebek sahibi olmayı düşünmüyorsanız bunu sorup ona göre anlaşma imzalıyorlar.Çünkü mühendislik işleri proje bazlı oluyor genelde.Ayrıca dün elekrik mühendisi bir erkek arkadasım 1 nisandan sonra gelen elektrik zammı akabinde iş yerlerin kapatılabileceğini ,bu yaz evlenmeyi düşündüğünü ama şimdi işsiz kalabılecegınden bahsetti.Yani maalesef bu ulkede hem kadın hemde kariyer hayali kurmak cok zor:KK43: okumadan once her türlü arastırmayı yapıp okuyun derim.Çünkü pozitif ayrımcılıga maruz kalma cok olası
Merhaba. Söyledikleriniz de son derece haklısınız ne yazık ki pozitif ayrımcılığa her meslek grubun da maruz kalıyoruz. Ancak erkek kardeşlerim de mühendis kendi işlerini yapıyorlar yani aile şirketimiz var. Ben de onlar gibi küçük çaplı bir iş kurmak istiyorum. Aynı zaman da babam da mühendis bu konu da zorluk çekmeyeceğimi düşünüyorum yanikiyor muyum bilmiyorum ama

• Beğen
Merhaba. Söyledikleriniz de son derece haklısınız ne yazık ki pozitif ayrımcılığa her meslek grubun da maruz kalıyoruz. Ancak erkek kardeşlerim de mühendis kendi işlerini yapıyorlar yani aile şirketimiz var. Ben de onlar gibi küçük çaplı bir iş kurmak istiyorum. Aynı zaman da babam da mühendis bu konu da zorluk çekmeyeceğimi düşünüyorum yanikiyor muyum bilmiyorum ama
Kendi işiniz için okucaksanız bence hiç durmayın okuyun aile şirketiniz varsa.Ama dediğim gibi iş bulma durumu cıkabilecekse ne yazıkkı etrafımda hep sorun hüsran:(

Hem çalışıp hem de açık öğretim okuyabilirsin.
neden iş bulamadığını merak etmedim değil, çünkü finans çokta hafife alınacak bir bölüm değil?

Hem çalışıp hem de açık öğretim okuyabilirsin.
neden iş bulamadığını merak etmedim değil, çünkü finans çokta hafife alınacak bir bölüm değil?
Bende okurken öyle dusunuyordum ancak ne yazık ki mezun olunca hayatin gercekleriyle karsilastim. Çevren olmadigi surece özel de sifirsin

Hanımlar merhaba. Ben 26 yaşında finans mezunuyum. Nerdeyse mezuniyetim den beri çalışmıyorum daha doğrusu hiçbir şekilde iş bulamıyorum. Alanım dan nefret ediyorum. Belki bir umut güzel bir iş bulurum diye bekledim ama ne yazık ki artik umutlarım da tükendi. Hep hayalimdeki bölüm olan mühendisliği okumak istiyorum. Ancak yaşım 26 mezuniyet derken 31 yaşını bulacak nerdeyse... Görüştüğüm biri de var o da evlenince çalişmami istiyor e haklida ama bu sekilde de kendimi son derece mutsuz ve işe yaramaz hissediyorum. Öte yandan ailesi kaç yasina gelmis hala bir meslek sahibi olamamis diyerek elestirmelerinden korkuyorum. Diger turlu de evlensem ben yine kendimi yetersiz bulacagim evliligim berbat bir hal alacak. Öyle kafam karisik ki zamaninda ailenin ilgisizligi meslek secimin de yapayalniz birakmasi gelecekte boyle isler acabiliyor. Diyeceksiniz ailenin hicbir sucu yok... Bence meslek secimin de en dogru sekilde aile yönlendirmeli. Geçte olsa farkina vardim birikmis bir miktar param var bununla özel bir üni. Okumayi planliyorum. Sonrasinda zaten amacim kendi isimi kurmak ama oncesinde bir meslek sahibi olarak. Etrafimdaki herkes evlen gitsin bosver diyorlar ama evlenmek çözüm degil su asamada benim icin hatta hayatimin hatasi bile olabilir. Erkek arkadasimin cevresinde kariyerli bircok kadin olmasi da beni sanirim biraz uzuyor. Sizce üniversite için çok mu geç kaldım? Erkek arkadasimin ailesinin dusuncesi ne yönde olur? Lütfen bana bir yol gösterin.
Bu devirde is bulmak zor benim hem saglik hem egitim alaninda diplomam var ama is yok ozelde ya da sartlar kotu

eşim 4 farklı üniversite mezunu. ama içinde mühendislik kalmış. bu sene dgs'e girecek ve yaşı 35 :) okumanın yaşı yoktur.
belki 35lere gelince "ah ya çok gençmişim o zamanlar keşke okusaydım" diyebilirsin. o yüzden bir an önce sınava alışmaya başla.

Back
X