yenidoğan bebeğimin göğüslerindeki sertlik nasıl gecer?

dtk

ömrümün miladı..
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
406
38
298
Kayseri
herkese merhabalar.doğum yapalı 10 gün oldu.
benim sorum bebeğimle ilgili.bebeğimin göğüsleri tas gibi.hergün banyo yaptırıyorum banyodan sonra ovalıyorum ama fayda etmiyo.emzirdikten sonra bebeklerin göğsünde süt birikirmiş o tas gibi yapar derler.kızlar aynı sorunu eminim bircoğunuz yasıyorsunuz nasıl bir cözüm yolu buldunuz lütfen yardım

Ben böyle bir sorun yaşamadım ama annelik ve bebek kitaplarından okuduğum kadarıyla bebeklerin göğsünün sıkılmaması gerektiğini biliyorum.

canım dokunma ovalama sakın enfeksıyon kaptırısın demıstı dr bzıe o kendılıgınden gececek

Bu senin hamilelikteki hormonlarından dolayı kaynaklanıyor.Sıkma kesinlikle dokunun zedelenmesine ve iltihaplanmaya yol açarsın.Geçecektir ama sen gene de doktoruna danış bu durumu.

canım bende dıger arkadaşlara katılıyorum aynısı gecen haftalarda benım de basıma geldi ki bizde de buyukler her banyodan sonra cocugun gögsunu ovalattırır sısmesın dıye ama yanlısmıs malesef doktora götrdm gögsu şişip sertlestı hatta şöyle ovalyım derken süt gibi bişey geldı doktor kesınlıkle ovalayıp bastrmayın dedi kendı kendine gecer hıcbırsey yapmayın sız o normal anneden gecen hormonlardan kaynaklanıyor dedı gercektn de 2gune kalmadan gectı coksukur korkmustm bende ılk kez basıma geldıği için...

kızlar cok tesekkür ederim cvplarınız için.hep büyüklerden duyduğumuz seyleri yapıyoruz.neyse bundan sonra dokunmayayım:( küçücük yavruma üzülüyorum acaba o şişlik ağrı yapıyormudur diye.kendi göğüslerimde tas gibi olmustu sağdırmıstım hastanede cok rahatladım bebeğiminkide kendiliğinden gecer inşallah

benim bebeğim 3 aylık ve 4 gün önce bi göğsünde farkettim şişlik oluşmuş hemen hemen hergün kontrol ediyordum ama sıkma ovma diye yorumları okudum ama elimde değil hafif hafif okşuyrum acı hissediyormı diye bakıyorum ama gıdıklanıyo benim çiçeğim :D yarın kontrolümüz var birde dr sorucam

sonucu
benim bebeğim 3 aylık ve 4 gün önce bi göğsünde farkettim şişlik oluşmuş hemen hemen hergün kontrol ediyordum ama sıkma ovma diye yorumları okudum ama elimde değil hafif hafif okşuyrum acı hissediyormı diye bakıyorum ama gıdıklanıyo benim çiçeğim :KK70: yarın kontrolümüz var birde dr sorucam
sonucu ne acaba bir bilgi verebilirmisiniz

benim bebeğim 3 aylık ve 4 gün önce bi göğsünde farkettim şişlik oluşmuş hemen hemen hergün kontrol ediyordum ama sıkma ovma diye yorumları okudum ama elimde değil hafif hafif okşuyrum acı hissediyormı diye bakıyorum ama gıdıklanıyo benim çiçeğim :KK70: yarın kontrolümüz var birde dr sorucam
sonucu nedir acaba benum bebegimin sag gögsünde sertlik var 11 aylık geçmiyorr

Back
X