yenidoğan bebek bezi hakkında yardım

sece

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
462
11
623
Zonguldak
merhaba
doğum yapmadan önce bebek bezi stoklamak istiyorum ama kafam karışıyor primanın 1 numarası var 2-5 kg diyor prima 2 numarasıda 3-6 kg diyor bazıları 1 numara çok gereksiz ve daha pahalı o prematüre bebekler için diyor bazılarıda daha rahat ondan al diyor
bende daha pahalıysa direk 2 numaradan başlıyım diyorum zaten prima pahalı birde niye fazla para veriyim diyorum ama bazende 1 paket alsammı diyorum
bebeğimin ağırlığı şu zamana kadar normal hatta gebelik şekerim olduğu için ki bayramdada tatlıyı biraz kaçırdım bebeğimin iri olma ihtimali var sürekli kontroldeyim
ne yapmam gerektiğine yardım edermisiniz?

benim bebeğim de iriydi canım
direk 2 numaradan başladık ve onu da sadece 1 ay kullanıp 3 e geçtik
1 hiç alma bence.
2 den de 2-3 paket yeter

Bebişim 3.360 gr doğdu ben direk 2 numarayla başlamıştım. canım bence 2 numara al ama yinede sen bilirsin..2 numara 2 paket alsan yeter sonra 3 numaraya geçersin büyük ihtimal..

biz de 2 numaradan 2 paket falan kullandık.sonra 3e geçtik.1 numara alma 2 numara al ama 2-3 paket yeter fazla alma bence de.

Bence kilosu normal gidiyosa 2 kilonun üzerinde doğacaktır zaten, o yüzden 3-6 kg alman daha doğru olur, bende öyle aldım.

ben ilk önce 2-5 kilo aldım 2 paket kullandık
sonra 3-6 aldık ondanda 2 paket kullandık sonra 3 e geçtik ondan baya kullandık şimdi 4 teyiz
yani yenidoğan bezi 2 tane alsan yeter

Benim kızım 3.250 gr doğdu. 2-5 kilo kullandım bir paket. Yada iki paketmiydi hatırlamıyorum tam olarak :utangac: Gayet rahat kullandım yaklaşık bir ay boyunca. Sen bir paket al 2-5 kg bence canım :utangac: Stok yapacaksan 2 paket 3-6 kilo da al. Sonra 3 numaraya geçersin. Ama bence stok yapmana gerek yok bittikçe alırsın olmazmı boşuna yer kaplamasın kaydirigubbakcemile3

merhaba bence stok yapmana gerek yok.Çünkü aldığn bebek bezinin bebeğine alerji yapma ihtimali olabilir.bittikçe alırsın.Allah bebeğini sağlıkla eline almanı nadip etsin.

Canım öncelikle sağlıcakla kucağına almanı nasip etsin inşallah rabbim bebişini :Saruboceq: Benim kızım 3.600 gr doğmuştu Bebekler doğduktan bir günsonra hemen en az 400-500 gr şişlikleri gittiği için 1 paket 2-5 kg prima kullandık sonrada 3-6 kiloyu uzun süre kullandık bence en çok onu stokla ve sonraki boydan da 2 paket falan alŞeniz

teşekkürler arkadaşlar öncelikle benim yanımda kalabilecek birileri yok var aslında ama ananem yada küçük kızkardeşim ve eşim tabiki ilk doğum olunca insan biraz acemilik yaşar diye panikliyorum stok yapmamın sebebi o yüzden bir aksilik olursa onu bunu almak için koşturma olmasın arkadaşlarımda ya bekar yada hiç çocukları yok herkes acemi yani
ben prima mega paketten 2 tane aldım 2 numara tabi bebeğimin ağırlığına göre son zamanda alırsam 1 numaradan 1 paket yada hiç almam gerekmezse sağolun yardımlarınız için allah hepinize bebişiniz ve sevdiklerinizle sağlıklı uzun ömürler nasip etsin

stok yapoacaksan tabi ki bir numaradan öle bir sürü almak saçma olur.
ama bebeğine göre değişiyor heralde.
3200 gr olup direk 2 numaradn başladıklarını söyleyenler var ama,
benim bebeğim 3700 gr doğdu,
biz 2. pakete başladık 1 numaranın.
2 numara hala büyük geliyor.
gereksiz bişey değil bence yenidoğan paketi.
ama alacaksan da bir paket al,duruma göre değişir..

hem stok olayı zaten sakat bence.
bebeğin hangi beze alerjisi olacağını ya da olabileceğini de bilmiyorsun ki sonuçta..

bende direk 2 numarayla başladım ama sana 1 numarayla başlamanı tavsiye derim. göbek kordonu düşene kadar daha rahat edersin.çünkü bez göbek kordonuna değmesin diye katlaman gerekecek.
fazla stok yapma memnun kalmayabilirsin.

ben prima 1 almıştım ama kızıma pişik yaptı ve büyük geldi kilolu doğacak diye bekliyorduk ama son bir ay çok az kilo aldı 3 kilo doğdu hugiis 1 aldık 1 ay kadar onu kullandık halada hugiise kullanıyoruz.

güzelim sen bilirsin fakat 1 numaradan al derim çünkü bebekler doğduktan sonra şişlikler gittiği için kilo veriyorlar 1 paket yeterli olur sonra çok çabuk 2 ve 3 oluyorlar zaten ...

kızlar yaa ben yeğenim için bez alacağım da daha doğmadı. 1 ay sonra doğacak. 1 mi alacağım yoksa 2 mi??? bana yardımcı olursanız çok sevinirim

canım daha önce böyle bir konu açılmıştı yazmıştım. 1 numara kullanmayan bilemez. Ben bebeğim 3300 doğmasına rağmen 40 gün falan 1 numara kullandım çünkü 2 ile çok farklı. Bebek ilk doğduğunda çok sık ve sıvı kaka yapıyor. Benimki 10 kere yapıyordu. 1numaranın gözenekli yapısı var, sıvı dışkıyı daha güzel içine çekiyor. Hemen değiştiriyorsyn tabi ama o anda rahatsız etmiyor. Sonra 2'ye geçtik, çok farklılar.

ben şimdiden bebek bezi ıslak mendil alıp stoklamak istiyorum.çünkü doğum martta o zamana kadar bayağı alırım.bu benim ilk bebeğim.yeni doğan lar ilk 3 ayda aynı boy bezmi kullanıyor? ve kaçlık paketlerden almam lazım?
ve her ay ortalama bebekler kaç paket bez harcamaktadır?

yorganı-battaniyesi-pike ve tulum gibi ihtiyaçlarını aldım.eşim aralık mayıs arası asker doğumda ne yazık ki olamıyacak bebeğimiz plansız geldi.o yüzden şimdiden masraf yapmam lazım sonradan birikmişleri daha az harcamak için.ee malum özel sektör gelir gelmez iş bulamayabilir

ben şimdiden bebek bezi ıslak mendil alıp stoklamak istiyorum.çünkü doğum martta o zamana kadar bayağı alırım.bu benim ilk bebeğim.yeni doğan lar ilk 3 ayda aynı boy bezmi kullanıyor? ve kaçlık paketlerden almam lazım?

yorganı-battaniyesi-pike ve tulum gibi ihtiyaçlarını aldım.eşim aralık mayıs arası asker doğumda ne yazık ki olamıyacak bebeğimiz plansız geldi.o yüzden şimdiden masraf yapmam lazım sonradan birikmişleri daha az harcamak için.ee malum özel sektör gelir gelmez iş bulamayabilir

sana tavsiyem sakın ıslak mendil kullanma pişik yapıyor.zaten dr.um da kaynayıp soğumuş suyla ve pamukla sil dedi.zaten biraz büyüyünce yıkarsın poposnu daa sağlıklı.ben 1 numarayı az kullandım.bebeğim 3.100 gr.dı. prima kullandım.1. aydan sonra hızla kilo alıyorlar.bence kilosuna göre ozaman al bezleri. ama ilk zamanlar için 2 numara daha fazla al bence.ekonomik paketler var.90 lık gibi.ben 3. ayın sonunda 3 e geçtim.prima yenidoğanda göbek oyuntusuda var.

merhaba,tecrübelerime dayanarak yardımcı olmak isterim.ilk kullanacağın bez konusu bebeğinin kilosuyla çok alakalı.benim kızım 3 kilo doğdu ,baştan 50 adetlik 1 numara prima dan 2 paket almıştım çok iyi yapmışım.
hastanede 2 gün kendileri bez taktılar biz bez vermedik eve geldikten sonra bizimkileri kullanmaya başladık.ama hastanede o kadar sık altı değişiyorki eğer senin hastane bez vermezse neredeyse 1 pakete yakın bez bitiyor.
daha sonra yine primanın 2 paket 2 numara 98 li olanlarından aldım.ama bitmesi için uğraştım yanii ve benim kızım çok kaka yapmasına rağmen.
sonrasında 3 numaraya geçtim primanın yeni çıkan bezinden aldım çok memnunum .içinde 60 adet var ve ben 2. paketi daha dün aldım.bu arada kızım 11 nisan da doğdu.ve gün içinde de altını sık değiştiriyorum.
ama her bebek farklı oluyor canım mesela ablamın oğlu benim kızın ayındayken hala 2 numara bez kullanıyordu.
bu arada bez markalarına görede değişiyor durum.piyasadaki en ince yapılı bez primanın doğal olarakta küçük oluyorlar.bunu da dikkate alman gerek.
ama her halukarda 3 numara bez en çok kullanacağın bez olacak diye düşünüyorum.
umarım yardımcı olabilmişimdir canım.hayırlı doğumlar sana...

ıslak mendil olayına gelince de sana tek tavsiyem uni baby nin yenidoğan ıslak pamuk mendili .kullanıyorum ve de çooook memnunum parfüm losyon vb madde içermiyor su ve pamuk!
ve de sanırım hiiç diğer parfümlü kremli mendilleri kullanmıycam zaten doktorlar da önermiyor.
bu markanın mendilleri bazan çok indirime giriyor onları takip edip alırsan karlı çıkarsın.

Back
X