- 13 Ekim 2025
- 4
- 1
- 1
- 20
- Konu Sahibi gecedolunay
Merhabalar . Yeni doğacak olan bebeğim için alışveriş yapmam gerekiyor ve kıyafet olarak ne almam gerekiyor bilmiyorum . Yenidoğan çok alma 3-6 ay al denildi sizce ne yapmam gerekiyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet öyle yaptım ama sanki gereksiz çok fazla eşya oldu azaltıncada az geliyorCanım hayırlı olsun öncelikle. Bir liste düzenle . Hatta internette hazır listeler var. Aldıklarının üstünü çiz. Bazı şeyler gerekli . Bazıları doğumdan sonra da alınabilir. Öncelikle iki tane hastane çıkışı . Yine de üç dört tane yeni doğan zibini. Tırnak makası, tarak. Ağız mendili , bol bol temizleme pamuğu al. ıslak mendil alma mesela. Alt açma bezi al
Sen listeni özelden mesaj atarsan ben içerisinden neler aldığımı filan söylerim. Ona göre yol cizersinEvet öyle yaptım ama sanki gereksiz çok fazla eşya oldu azaltıncada az geliyor![]()
İnanın o kadar kafam karışık ki fiyatlar bir o kadar değişkenlik gösteriyor her sayfada keşke diyorum biri sepetini bana atsa direkt alsamÖncelikle çok kıyafet alma. Ben her şeyi yenidoğan almışım inan 15 gün giydiremedim. Hiç giydiremeden küçülenler var yazık onca para. Alacağın şey uzun kollu zıbın,pijama altı,yelek,ağız mendili,battaniye, çorap bitti gitti. Bebiş doğduktan sonra da almaya devam edeceksin zaten. Online alışveriş siteleri sağolsun 1 gün sonra kapında.
Merhabalar . Yeni doğacak olan bebeğim için alışveriş yapmam gerekiyor ve kıyafet olarak ne almam gerekiyor bilmiyorum . Yenidoğan çok alma 3-6 ay al denildi sizce ne yapmam gerekiyor
Çok teşekkür ederim 32.haftamdayım kış bebeği olacak inşallahhaziran annesiyim fazla kıyafet almadım bol bol zıbın almıştım iyi ki öyle yapmıştım evin için de sadece zıbınla durdu 1 2 tane üst aldım hastaneye ve dışarı için yetti
suan 4 aylık olduk 3 6 kıyafleri almıştım onları giydiriyorum
1 numara bebek bezi
temizleme pamuğu al 120 adetli olanlar filan var daha hesaplı oluyor ( ben hiç ıslak mendil kullanmadım 4 aydayım ıslak mendil kullanmadığım için pişik kremi de almadım kullanmıyorum )
tırnak makası , fırcalı tarak seti , banyo seti ,banyo süngeri ,
havlu bol bol zıbın çok kurtarıcı ayına göre
yeni doğan seti alma bence 12 olanlar gereksiz çok hızlı büyüyor e bebekten organik olarak satılıyor 4 5 parçalı
yeni doğan yarım atlet istiyorlar zıbın olanlardan değilde bağlamalı gibi e bebekte 2 li satılıyor
ağız mendili , birde bebişi omza alınca kıyafetlere değmesin ağzı diye yarım ay şeklinde omuza atmalı örtülerden al
emzirme örtüsü ,puset örtüsü (minder olanlar kullanışsız bence pusetin zaten minderi oluyor )
biberon 0-3 aylık (emzik tercihen 0-3 aylık olanlarda)
hangi ay doğacak mevsimine göre battaniye yada müslin örtü( müslin örtüler kurtarıcı 5 tane almıştım çok rahat ettim )
bebek şampuanı , bebek kıyafetini yıkamak için deterjan
kendin için hazır pedlerden al ben çok rahat ettim , emzirme sutyeni , krem ,terlik, pijama takımı
Martta doğacak benimkihaziran annesiyim fazla kıyafet almadım bol bol zıbın almıştım iyi ki öyle yapmıştım evin için de sadece zıbınla durdu 1 2 tane üst aldım hastaneye ve dışarı için yetti
1 numara bebek bezi
temizleme pamuğu al 120 adetli olanlar filan var daha hesaplı oluyor ( ben hiç ıslak mendil kullanmadım 4 aydayım ıslak mendil kullanmadığım için pişik kremi de almadım kullanmıyorum )
yeni doğan seti alma bence 12 olanlar gereksiz çok hızlı büyüyor e bebekten organik olarak satılıyor 4 5 parçalı
yeni doğan yarım atlet istiyorlar zıbın olanlardan değilde bağlamalı gibi e bebekte 2 li satılıyor
ağız mendili , birde bebişi omza alınca kıyafetlere değmesin ağzı diye yarım ay şeklinde omuza atmalı örtülerden al
emzirme örtüsü ,puset örtüsü (minder olanlar kullanışsız bence pusetin zaten minderi oluyor )
hangi ay doğacak mevsimine göre battaniye yada müslin örtü( müslin örtüler kurtarıcı 5 tane almıştım çok rahat ettim )
beşik için çarşaf ben 4 tane almıştım lastikli pratik oluyor ve uzun süre kullanabilir
kendin için hazır pedlerden al ben çok rahat ettim , emzirme sutyeni , krem ,terlik, pijama takımı
Evet canım doğru demişler çok alma hediye falan da geliyor uzun kollu zıbın alabilirsin mevsimine göre birkaç tane tulum .Merhabalar . Yeni doğacak olan bebeğim için alışveriş yapmam gerekiyor ve kıyafet olarak ne almam gerekiyor bilmiyorum . Yenidoğan çok alma 3-6 ay al denildi sizce ne yapmam gerekiyor
Kalın almalısın bende ilk iki ay hemen isinmazMartta doğacak benimki
Ama yaz bebeği de olacak bi yandan havalar ısınmaya başlayacak.
Uzun kollu mu yoksa kısa kollu mu alsam bilemedim mayısta sıcak oluyor nisanda falan ama serinde oluyor
Sizin öneriniz nedir![]()
İlk doğumumu 28 haftalık yaptığım için hazırlıksız gitmiştim her şeyde hevesim kalmıştı oğlum da bile hevesim kaldı. Ben de Haziran aannesiyim çok şükür kızım da her şeyi planlı olduğu için her şeyi aldım usulüne göre yaptım hiçbir şey de hevesim kalmadı içinizde anne geliyorsa öyle davranın ona alınhaziran annesiyim fazla kıyafet almadım bol bol zıbın almıştım iyi ki öyle yapmıştım evin için de sadece zıbınla durdu 1 2 tane üst aldım hastaneye ve dışarı için yetti
1 numara bebek bezi
beşik için çarşaf ben 4 tane almıştım lastikli pratik oluyor ve uzun süre kullanabilir
Bir de süt saklama poşetlerinden almanı tavsiye ederim sütün geldiğindeilk günler çok süt olduğu için bebeğin midesi minik oluyor hemen doyuyor hem süt arttırmak içinde ne kadar süt sağım yaparsan sütün o kadar çoğalıyor Ben hep sağdım attım buzluğa şuan işe başladım stoktan kullanıyorumÇok teşekkür ederim 32.haftamdayım kış bebeği olacak inşallah
Zıbınlardan uzun da alsan kısa alsan her türlü giydirirsin zıbın kurtarıcı zaten elbise tarzı bir şey alacaksanız 3.06 aylık alın sıfır üç aylıkken elbiseler giydirilmiyor çünkü olmuyor tam çocuğa çocuk hep yattığı için ben elbise tarzı iki tane almıştım bir yere gideriz diye ama çocuk hep Zıbınlaydı haziran ayı doğumlu olduğu içinMartta doğacak benimki
Uzun kollu mu yoksa kısa kollu mu alsam bilemedim mayısta sıcak oluyor nisanda falan ama serinde oluyor
Bende martta doğum yapacağım. Mayıs ortası ısınıyor havalar İstanbul’da. Yenidoğan almayacağım ben zaten kızımınkilerden kullanacağım. Onlar uzun kollu. 3 ay sonrasını kısa kollu alacağım. Bir iki de hırka serin yaz akşamları için yeterince iş görür. Çocukları terletmemek lazım.Martta doğacak benimki