• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan pnömotoraks

gIzem47

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2024
60
8
6
32
38+1 sezeryanla doğum yaptım ilk gün bebek gayet iyiydi sabaha karşı hırıltı farkettik. Sabah yoğun bakıma alındı pnömotoraks denildi.hemen entübe edilip tüp takıldı 4gün sonra tüp çıkarılıp bebek uyandı hala küvezde.bu durumu yaşayan var mı ne kadar yatar daha hastanede acaba

Konuyla ilgili bilgim yok maalesef.
Rabbim şifa versin umarım bir ön önce sağlığına kavuşur.
Nasıl olmuş peki? Bir rahatsızlığa bağlı mı olmuş yoksa spontane pnömotoraks mı?

Konuyla ilgili bilgim yok maalesef.
Rabbim şifa versin umarım bir ön önce sağlığına kavuşur.
Nasıl olmuş peki? Bir rahatsızlığa bağlı mı olmuş yoksa spontane pnömotoraks mı?
Sezeryan doğumlarda olabiliyormuş.ilk gece yanımdaydı güzel beslendi bir sıkıntısı yoktu sabaha karşı hırıltısını farkettim.

Rabbim şifa versin öncelikle. Hem yenidoğan yoğunbakim hemşireliği tecrübem var. Hem başıma geldi malesef 🥺
İkizlerim prematüre doğdular. Oğlum ertesi akşam pnömotoraks oldu. Tüp takıldı 😔 neyseki zorlu süreç geldi geçti. Bu tarz şeylerde derecesi de önemli tabi ama tüpü çıkarıp tekrar geri takmadıklarına göre solunumu tolere ediyor demektir. Ben sana umut olması açısından söylüyorum. Oğlum 4.5 yaşında. Elhamdülillah bir daha sıkıntı yaşamadık. Birde o zaman kilosu ve haftası düşüktü. Geldi geçti. İnşallah senin yavrunda en yakın zamanda iyileşir kavuşursunuz.

Rabbim şifa versin öncelikle. Hem yenidoğan yoğunbakim hemşireliği tecrübem var. Hem başıma geldi malesef 🥺
İkizlerim prematüre doğdular. Oğlum ertesi akşam pnömotoraks oldu. Tüp takıldı 😔 neyseki zorlu süreç geldi geçti. Bu tarz şeylerde derecesi de önemli tabi ama tüpü çıkarıp tekrar geri takmadıklarına göre solunumu tolere ediyor demektir. Ben sana umut olması açısından söylüyorum. Oğlum 4.5 yaşında. Elhamdülillah bir daha sıkıntı yaşamadık. Birde o zaman kilosu ve haftası düşüktü. Geldi geçti. İnşallah senin yavrunda en yakın zamanda iyileşir kavuşursunuz

Ne kadar süre kaldı hastanede 3gün sonra tüpü çıkardılar ve uyandırdılar dün gittiğimizde tüp yoktu ve gözleri açık ağlıyordu acaba kaç gün daha bekletirler bebeğimi

İkizlerim prematüre doğdular. Oğlum ertesi akşam pnömotoraks oldu. Tüp takıldı 😔 neyseki zorlu süreç geldi geçti. Bu tarz şeylerde derecesi de önemli tabi ama tüpü çıkarıp tekrar geri takmadıklarına göre solunumu tolere ediyor demektir. Ben sana umut olması açısından söylüyorum. Oğlum 4.5 yaşında. Elhamdülillah bir daha sıkıntı yaşamadık. Birde o zaman kilosu ve haftası düşüktü. Geldi geçti. İnşallah senin yavrunda en yakın zamanda iyileşir kavuşursunuz.
Tüpü 2gün önce çıkardılar.acaba daha ne kadar yatar

Ne güzel atlatmışsınız inşallah bizde atlatırız🤲

Tüpü 2gün önce çıkardılar.acaba daha ne kadar yatar
Yani ne kadar kalacağını kimse bilemez ama iyi düşün. Zorlu süreci anlatmışsınız. İnşallah en yakın zamanda çıkar bebeğin 🤲🥺

Sizinki ne kadar zamanda çıktı
Benimkiler prematüre olduğu için pnömotorakstan sonra da kaldılar. Kızım 38 gün oğlum 32 gün kaldı. Ama bunun hepsi solunumla alakalı değildi. Son hafta emme refleksi gelişsin diye beklediler mesela. Sizin haftası iyi olduğu için daha şanslısınız

Benimkiler prematüre olduğu için pnömotorakstan sonra da kaldılar. Kızım 38 gün oğlum 32 gün kaldı. Ama bunun hepsi solunumla alakalı değildi. Son hafta emme refleksi gelişsin diye beklediler mesela. Sizin haftası iyi olduğu için daha şanslısınız
Çok teşekkürler inşallah 🤲

Back
X