Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
10 günlük bi oğlum var ve malesef yeni doğan sarılığı geçiriyor. 4 defa ölçüm yapıldı. 15.8 --- 12.8---14.1----14.1 sonuçları çıktı. ilk zamanlar asla uyandıramıyordum. burnunu sıkıyorum topuğunu sıkıyorum hatta banyo bile yaptırıyordum nafile. topuk kanı alınırken bile uyanmadı. şimdi şükürler olsun hemen uyanıyor ama doktor düşmemiş dedi. neler yapmalıyım sizce benim gibi yaşayanlar var mı ? bide lohusalık psikolojisi eklendi sürekli ağlıyorum üzülüyorum. ne yapmalıyım ?
selamlar, seninkinin değerleri çok kötü değil. normal degerler 13 yada 12 olmalı. seninki sınıra cok yakın. benim oğlumun 19 du. 40 gün uğraştım bu nedenle sana tavsiyem moralini bozma. senin ki cok kötü değil. şimdi saat başı emzirmen gerekiyor. cok yorgunsan sütünü sağ sen uyurken evdeki biri dr.brownun gaz yapmayan biberonları ile versin.böylece dinlenebilirsin. bol bol güneşe cıkart . sabah saat 11 den önceki güneş zararlı değil. küçük olduğu için 15 dk fazla olmasın. ilk başlarda 5 dk başla. akşam 17 den sonrada güneşe çıkart. bu hastalığın caresi güneş ve sık sık verilen süt. merak etme biberonu iyi olunca keser vermezsin. ben yavrumu hala emziliyorum memeli bırakmadı. birde sık sık kan alıyorlar cocuk kendini çok toplayamıyor. özel aletler var doktor son gitmemde onla ölçmüştü. üzüntü sütle bebeğe geciyor. hiç bir şey bulamazsan şırınga ile süt ver fakat ucunda iğnesi olmadan:) gecmiş olsun
ha unutmadan basını koru kolları ve yüzü bacakları acık olsun. eger mümkünse güneşe cırılcıplak cıkart. sarılığın caresi anne sütü ve güneş ışığı. saygılar
Öyle bir yerdeyim ki
Kayıtlı Üye
Bizde yasadik 19 la hastanede fototerapide yatti.babasinin kan grubu oldugundan uzun surdu...yapman gereken bol bol emzirmen uyaniksa ne guzel..cok zor bir surec gibi geliyor insana ama inan atlatiliyor..swn uzulme aglama sutun azalmasin bol bol sivi tuket kayisi suyu ic.bizim iki ayda anca gecti..
Sen Koru Yarabbim!!!
Kayıtlı Üye
mrb geçmiş olsun canım , bende yaşadım sarılık sıkıntısını. sarılığın sebebi bebeğin açlıktan dolayı şekerinin düşmesi ve dolayısı ile uyku yapması . bende hiç uyandıramazdım emme refleksimiz çok geç gelişti . hep şırınga ile anne sütü verdim sürekli.anne sütü yoksa mama takviyesi yap ama asla aç bırakma. aç kaldıkça sarılık yükselir.
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
10 günlük bi oğlum var ve malesef yeni doğan sarılığı geçiriyor. 4 defa ölçüm yapıldı. 15.8 --- 12.8---14.1----14.1 sonuçları çıktı. ilk zamanlar asla uyandıramıyordum. burnunu sıkıyorum topuğunu sıkıyorum hatta banyo bile yaptırıyordum nafile. topuk kanı alınırken bile uyanmadı. şimdi şükürler olsun hemen uyanıyor ama doktor düşmemiş dedi. neler yapmalıyım sizce benim gibi yaşayanlar var mı ? bide lohusalık psikolojisi eklendi sürekli ağlıyorum üzülüyorum. ne yapmalıyım ?
uyandıramaman normal canım. benim kızmda sarılık olduğunda uyanmıyordu ama biz şöyle bişey yaptık. kızımın yüzünü kollarını ellerini ayaklarını gece uyurken açık bırakıp ışığın altında sabaha kadar beklettik o şekilde uyudu. 2yada 3 gece hep ışık açıktı sonra tekrar kontrole gittiğimizde düşmüşte ben faydsını gördüm bi zararı yok sen de deneyebilirsin umarım düşe.
merhaba, kollarını acıp yatıracaksan sarı degil mavi ışıkta yatırmalısın diye biliyorum. bende yapmıştım hatta onun için dörtlü lamba takacağım avize aldım. saygılar