Yenidogan

Busramelek94

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
85
21
8
30
Yeni anneler anne adaylari ben 35 haftalik hamileyim. Dogumdan sonra bebegimle ilgili bir kac soru sormak istiyorm bebegimi ne kadar araliklarla emzirrmeliyim yeni dogdugunda isik acikmi uyumali isik acik uyursa uyku duzeni ve sarilik ihtimali yada uykuda korkmasi ihtimali nedir kafam karisti isik acik uyursada buyume hormonunun karanlikta oldugu soyleniyor sizler nasil yaptiniz ?

Slm canim :) seni cok iyi anliyorum kafanda simdi milyon soru vardir. Mumkun oldukca yardimci olmaya calisicaktir ben ve arkadaslar. Doktorlar 3 saatte bi emzirmeyi oneriyolar fakat ben sık sık emzirdim birde sarilik olmustu en guzeli emzirmekti gecmesi icin. Isik konusuna gelince tabiki karanlikta uyumasi gerekiyo, gece uyandiginda bile isigi acma los bi ortam olsun uykusu acilmamasi gerek. Altini eger kakasini yapmadiysa geceleri almasan daha iyi olucaktir. Gunduzz ise 2 saatte bi degistirmen gerek birde yaz bebegi olucak dikkat etmen gerek :) simdiden Allah anali babali buyutsun insalah

Saglikla kucaginiza alirsiniz insallah. Emzirmek icin bir zaman yok. Bebek ister anne verir hepsi bu kadar. Karanlikta yatirmaya ozen gosterin gece. Gece ve gunduz ayrimini bir sure sonra farkedecektir. Gunduzleride siyah oerdeyle camlari kapatankar var. Ben gunduz isikta uyumasindan yanayim. Karanliginda korkuyla bir alakasi yok. Bizler karanlikta kotulukleri goremeyecegimizi dusunerek korkuyoruz. Onlarda henuz bu bilinc yok diye dusunuyorum.

Smdi herkes farkli bsey soyleyince insanin kafasi karisiyor o yuzden dedigin gbi cok soru var aklimda :) tesekkur ederim ben 2 saatte bir uyandirip emzirmeyi planlamistim ama yinede sariliktan korkuyrm o zmn gece lambasi yeterli olucaktir altinida sik sik degstrcem fakat bir soru daha :) pisik olmadigi halde pisik kremi surup onlem alanlar varmis onlardan olmalimiyim bende :)

Tamam tesekkur ederim cok saolun :)

Herkese farklı bişey söylüyor Dr lar. Bana gece asla ışık açma karanlıkta uyut demişti Dr umuz. Kızım hala karanlıkta uyur. Her ağladığında emzireceksin bebeği . Bebek ilk doğduğunda çok uyur bu uyku 2 saati geçmeyecek en geç iki saate emzirmen Laz'ım. Benim kızım ilk 9 gün hep uyudu gece gündüzZ eşimle burnunu sıkıp uyandırıyorduk emsin diye

Benimde merak ettiğim bilgiler bunlar. Takipteyim. Tecrübesini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler

Anladim 2 saatte bir mutlaka uyandirip emzirmem hem sarilik acisindan da faydaliymis. Tesekkur ederim saolun peki emzirdikten sonra gaz cikartma islemi yapiyormusunuz yani su sekilde emzirince hemen yatrmayin diolar ve yenidogan bebekleri sirt ustu degilde basi yan olsun diyorlar oylemu yatiriosunuz allah korusun kusma halinde problem cikmasin diye

Birincisi evet sarılığın en büyük tedavisi sık ve sürekli emzirmek kaka ve çişle gidiyor o rahatsızlık. Emzirdikten sonra bebek 2 defa gaz çıkarmalı en az bir ama en rahatı 2. Ben birini çıkarttıktan sonra yüz üstü yatırıyordum ve ikinciyi mutlaka çıkarıyordu. Bu arada yüz üstü yatırmaya 20 günlüktü heralde öyle başladım. Hastanede ebe geldi ve bebeği asla surt üstü yatırma be olursa olsun kaç aylık olursa olsun kusar geri kaçar dddi. Ve hep yan yatırdım yüz üstü pozisyona geçene kafar

Merhaba benim bebisim de 44 günlük o sorduğun sorular az bile az kaliyo kafam uçuyordu resmen düşünmekten ilk başlarda bebis kendini anne karnında hissettiği için bi uyum problemi yaşıyo sarılık her bebekte olacak diye birşey yok kontrole gittiğinizde ya da hastaneden çıktığınızda kan dan bakılır eğer öyle bi durum varsa florasan ışık iyi derler ama bizim hafif bi sarılıgimiz vardı kendiliğinden geçti.Sarılık yüksek çıktığında hastane yaptıkları da ışık tedavisi oluyo.Gelelim bebisi uyandırmaya işte orası çok zor ilk başlarda uyanmiyo gundüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırmalısın demesi kolay yapması zor altını aç kapat burnundan sık ve ayağına parmağınla vurarak uyandirabilirsin ben aglatiyodum uyansın diye üzücü bi durum fakat kan şekeri düşebilir korkuyodum o yüzden 10 günden sonra kendi uyanmaya başlıyor ilk başlarda sizde alarm kurarsınız benden bu kadar :)

2 saatte bir emzirmek önemli. Bizim kız fazla uyuyordu topuğunu sıkıyordum, burnunu sıkıyordum uyanmıyordu. Altını açınca zınk diye uyanıyordu. O yüzden 2 saatte bir altını açıyordum yüzyıl öncesi gibi geliyorama 4 ay öncesi.. Emzirdikten sonra omzuna doğru alıp beline (çok bilinen yanlış sırta değil midenin altına yani beline) pıt pıt vuracaksın. Ya da aşağıdan yukarıya tek yönde sıvazlayacaksın. Ya da daireler çizerek sıvazlayacaksın. Yan yatma yastığı edin. İlk 1 ay falan çok kafasını oynatamadığı için boğulma riskini önlersin. Her yatırdığında başının yönünü değiştir hep aynı yöne yatmasın baş şekli bozulmasın. Yüzüstü uyutma boğulma riski artar. Daima sırtüstü yatır. Ana kucağı gibi şeylerde uyutursan ya da uyanıkken bile kafasına dikkat et çok önüne doğru düşmesin kafasını tutamayacak ilk zamanlar. ABO kan uyuşmazlığımız vardı bizim. Dolayısıyla sarılık çoktu. Işık falan söylemedi doktor. Çocuğu boşuna ışıkta uyutmayın. Loş ortamda uyutun. Geceyi gündüzü bilmesi önemli oluyor büyüdükçe. Göbek bakımı mühim. Göbek düştükten 2 gün sonra yıkanır bebek. Erken yıkarsanız göbek geç düşebilir. Gibi gibi.. uzar gider.. bunların hepsi hastanelerin Yenidoğan Bakım kitapçıklarında bulunur ve hemşireler size anlatır. En en önemlisi ise meme reddi olmaması için: 1 ay biberon emzik kullanmayın. Mama kullanımı gerekliyse silikon mama kaşığı yahut şırınga kullanın. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…