Anneler bir bakabilir mi?

Büyük kızımı 1 haftalık, küçük kızımı 6 aylıkken odasını ayırdım. O yüzden ayrı odada yattığı İçin olduğunu düşünmüyorum. Bebeğiniz diş patlatıyor olabilir, atak dönemini uzun ve sıkıntılı geçiriyor olabilir yada bu aralar havalar biraz dengesiz, gece üstünü açıyorsa sancısı olabilir. Bu aralar çevremdeki çocuklarda gaz sancısı, mide bulantısı, ateşlenme bayağı yaygın.

Benim kizimdada bir kac defa oldu. Kriz gibi birseydi. Kizimi taniyamiyordum o kadar aglardi. Sadece disariya cikarmak onu rahatlatirdi. Temiz havadanmidir bilemedim. Bence rüyadan dolayi. Tam iyi uyanmamis oluyor ve sanirim rüyami gercekmi bilmiyor artik cocuk.

Biz disariya cikardiktan sonra tekrar iceri girip sütünü hazirlardik. Gerekirse tv'de sevdigi ninni tarzi sarkilar acardik. Sonra tekrar yatirip kizim hic uyanmazdi. Zaten normalde saat aksam 7den sabah 7ye kadar yatar. Kizim 18 aylik bu arada.

Sakin cocugunuzu kendi yataginiza yada odaniza almayin. Cocugun ritmi tamamen bozulur. Önemli olan gece degil, gün boyu sevgi sevkat vermektir. Yada benim gibi calisan anneler icin isten sonrasi kaliteli zaman gecirmektir önemli olan.

Henüz olmadı. Galiba bugünü normal atlatacağız ama bir haftadır en geç gunr aşırı bir kere yaşıyoruz. Henuzr konuşamıyor ama başını omuzuma koyup oyuncak ayılarına mırıldanıyordu onları dün odadan çıkardım acaba korkuyor mu diye. Bir yas atağı olsa keşke, korkuttuk mu bilmeden ya da bilinc altına birşey mi soktuk diye korkuyorum.

Siz farkında olmadan birsey görüp korkmus olabilir. Ayıcık işi kafama yattı en iyisini yapmissiniz

1 yas donemi miydi ben de net hatirlamiyorum ama oglunda ben de yasadim bu durumu. Yani atak haftasi olabilir dis cikariyor olabilir veya da kanli ayin olumsuz etkileridir bence. Ama ayri yattigi icin oldugunu sanmiyorum.

Çok erken ayırmışsınız odayı çok küçük.
Bende 1,5 - 2 yaşından sonra ayırmayı düşünüyorum. Sese hep hassas mıydı? Hiç gürültüde uyutmayı denediniz mi? Bence siz yine de yanınıza yatırın anne yanı beşiğiniz varsa gözlemleyin bi kaç gün. Sizin yanınıza gelince olmuyorsa belki sizi istiyordur. Bir de rüya görebiliyorlarmış. 4. Aylarında benim kızımda da bi anda anlamsız çığlık çığlığa ağlamalar olurdu. Susmayınca emzriridim ancak öyle sakinleşirdi.

Bebeginizdeki bu durum son zamanlarda yasadigi hayatindaki degisimlerden olmus olabilir, ben de oglumda yasadim, bir hafta on gun surdu, sonra gecti. Sizinki kendi odasinda yatiyormus, bizimki bizimle yatarken oldu, kurulu saat gibi her gece ayni saatlerde kalkar, yatagin icinde ciglik cigliga aglardi. Sarilir rahatlatmaya calisirdik, ne istiyorsun diye sorardik, yari uyanik oluyordu, tam ne istedigini o da bilmiyordu, eliyle diger odalari isaret ederdi, diger odalari gezdirip tekrar yataga getirip yatirirdik. Bizimkinin nedeni o siralar kresdeki sinifinin degis olmasiydi. Cok uzun surerse bir doktora danisin isterseniz, uyku teroru, dis agrisi gibi seyler de olabilir. Benim dudugum ve deneyimledigim gecici bir donem olmasi.

Gece terörü olabilir. Rüya görüyor olabilir korkuyor olabilir. Ne yazık ki kesin bilmek imkansız. Ağlamaya başlar başlamaz hatta başlamadan koşup sarılın yanına yatıp okşayın. Bir süre sonra güven duygusu ile normale dönecektir. Benim kızımda böyle olmustu.

Bence yatağını vaktinde ayırmışsınız. Sağlıklı olan çocuğun kendi odasında, kendi yatağında uyumasıdır. Zaten birileri onunla aynı odada bir süre yatmış.

Diş çıkarıyor olabilir, rüya olabilir ama ben daha çok uyku terörüne yordum. İyice gözlemleyin. Çünkü uyku terörü ise belli şekilde davranmanız gerekiyor. Her gün olma saatlerini not edin, o sırada yaptığı şeyleri not edin. Hatırlıyor mu önemli bir şey. Çok küçük gerçi ama anlama şansınız varsa ertesi gün hatırlayıp hatırlamadığı önemli. Gündüz de huysuzluğı devam ediyor mu? Bunları izlemek ve ona göre teşhis konulması gerekmektedir.

Benim kizimda 13 aylik aynen dediginiz gibu gozleri kapali hickirarak agliyor uyku sirasinda.katilircasina agladiginda cok korkuyorum esim de hemen uyandirdi eline oyuncak verdik gozunu acinca guldu oynamaya basladi.demekki kabus goruyor yavrucak.ben basucuna nazar oduasi ve ayetelkursi yazan kagit koyuyorum.iyi geldi artik aglamiyor kizim sizde deneyin isterseniz.en kisa zamanda nuska seklinde dua yazdirip yatagina takicam.dis de olabilur tabi ama gozu kapaliysa kabus gormesi kuvvetli ihtimal....dua okuyun raharlar yavrucak

Atak, gece terörü, diş herşey olabilir. Bol bol sarmalayın yanınızda yatırın. Size ihtiyacım var beni yanınıza alın diyo bence kuzu.

OTE="Zeynep Gulru, post: 56824936, member: 887607"]Bebeginizdeki bu durum son zamanlarda yasadigi hayatindaki degisimlerden olmus olabilir, ben de oglumda yasadim, bir hafta on gun surdu, sonra gecti. Sizinki kendi odasinda yatiyormus, bizimki bizimle yatarken oldu, kurulu saat gibi her gece ayni saatlerde kalkar, yatagin icinde ciglik cigliga aglardi. Sarilir rahatlatmaya calisirdik, ne istiyorsun diye sorardik, yari uyanik oluyordu, tam ne istedigini o da bilmiyordu, eliyle diger odalari isaret ederdi, diger odalari gezdirip tekrar yataga getirip yatirirdik. Bizimkinin nedeni o siralar kresdeki sinifinin degis olmasiydi. Cok uzun surerse bir doktora danisin isterseniz, uyku teroru, dis agrisi gibi seyler de olabilir. Benim dudugum ve deneyimledigim gecici bir donem olmasi.[/QUOTE]
Tam anlattığınız gibi hep aynı saatlerde oluyor. O tuzden osaatleri odasının onunde bekleyerek geçiriyorum, aglarsa hemen girip alıyorum. Ev değişikliği yaptıktan 1 hafta sonra başladı öncesinde hiç olmadı

Benim kizimda 13 aylik aynen dediginiz gibu gozleri kapali hickirarak agliyor uyku sirasinda.katilircasina agladiginda cok korkuyorum esim de hemen uyandirdi eline oyuncak verdik gozunu acinca guldu oynamaya basladi.demekki kabus goruyor yavrucak.ben basucuna nazar oduasi ve ayetelkursi yazan kagit koyuyorum.iyi geldi artik aglamiyor kizim sizde deneyin isterseniz.en kisa zamanda nuska seklinde dua yazdirip yatagina takicam.dis de olabilur tabi ama gozu kapaliysa kabus gormesi kuvvetli ihtimal....dua okuyun raharlar yavrucak
Başucunda cevşen asılı aslında ama...

benim oğlum 5 yaşında ve ben 3 aylıktan bu yana çalışıyorum ilk 2 yıl beraber yattık sonra ayırmaya çalıştım ama hep yanımda yatmak istedi gece bir uyanıyodum yanıma gelmiş psikologa gittim fazla zorlamamam gerektiğini gündüz göremediği için özlediğini akışına bırakmamı söyledi ve gerçekten öyle oldu şu an 5 yaşında ve kendi istegi ile ayrı yatıyor

Merhaba kk anneleri, bebegim 4 agustos da 1 yasina girecek. 5,5 aylik oldugunda odasini ayirdim, calistigim icin annem bebegime bakmaya gelmisti ve 8 aylik olana kadar annemle ayni odada uyudu. Sonraki 2 ay kayinnvalidem bakmak icin geldi ve yine bebegimin odasinda kaldi.Neyse sonrasinda ben isi birakip bebegime bakmaya karar verdim ve suan ben bakiyorum. Odasi da hala ayri. Yaklasik 7 aydir kendi odasinda ve yataginda uyuyor.
Simdi sorunumuz su; bebegim 1 hafta-10 gündür uykusunda gözlerini acmadan hickira hickira aglamaya basliyor. Kendimi odasina nasil attigimi bilemiyorum o kadar cok agliyor ki. Dogdugundan beri sadece sorunu oldugunda aglar ki asla aglayan huzursuz bir bebek olmamistir, genel olarak cok sakin bir bebek ama 1 haftadir neden böyle oluyor anlamiyorum. Sarilip öpüyorum, babasi gelip sariliyor, öpüyor anca sakinlesiyor. Kucagimda uyurken bile arada ic cekip aglayip o sekilde tekrar daliyor. Bu olaylar olurken de hic gözünü acmiyor. Cok huzursuzum neden bu sekilde agliyor? Suan 51 haftalik olmus. Acaba atak dönemi falan da o yüzden mi? Bi fikirlerinizi yaziverseniz ben de degerlendirsem. Bir de eve yeni tasindik 1 ay oldu. Acaba odasini mi yadirgiyor ?

uyku terörü olabilir, azı dişleri çıkıyor olabilir. ikisi ise de geçecektir muhakkak. ağladığı için mevcut düzenini değiştirirseniz gözü kapalı dahi olsa ağlayarak istediğini yaptırabildiğini fark eder. ben yerini yadırgadığını veya yalnız kaldığı için böyle tepki verdiğini sanmıyorum.
benim oğlum 6 aylıktan itibaren kendi odasında uyudu hep gece hiç sorun yaşamadık. 3,5 yaşında şu anda. 6 aydır benimle uyuyor. uyuduktan sonra yerine bile alsak ağlayarak geliyor. babayı kovuyor felan. fakat biz gece yine de yerinde uyutuyoruz. gelirse geri göndermiyoruz ama en azından yerinde yatması gerektiğini bilmesini sağlıyoruz. dönem dönem çocuklarda değişiklikler oluyor. sizinki de kısa zamanda geçecektir.

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim. Uyku terörünü bir araştıracağım. Atak haftası ve diş çıkarma da olabilirmiş.
Odasını ayırma konusuna gelince, bebeğim daha doğmadan odasını hazırlamıştık ve doğduğundan beri geceleri anne yanı besikte yanımızda, gündüzleri odasında karyolasinda uyudu. Odasını ayırmalı neredeyse 7 ay oldu ve bu durumu 10 gündür yaşıyoruz. Yani evimizi değiştirdiğimizden beri.
Bebeğim normalde çok mutlu bir bebek ve odasını ayırarak hep doğru yaptığımı düşündüm çünkü asla bağımlı bir bebek olmadı. Mesela sabahları uyandığında (yatağı ikea nın yataklarından yere çok yakın) yatağından inip oyuncaklarıyla oynuyor ve benim uyanmami bekliyor. Gece acıkınca bana sesleniyor ve bekliyor. Kendi kendine bıraktığımda ağlamak yerine oyun oynuyor, şarkı söylüyor. Yani kısacası kendi kendine yetebiliyor. Tabiiki hâlâ bana çok ihtiyacı var ama her dakika anne isteyen, husursuz bir bebek degil. Odasını ayırarak yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Sadece bu yaşadığımız durumun altindaki sebebi arıyorum. Umarım geçicidir ve bittiginde buraya yazarimr.

Back
X