Yenişehir yeni insanlar ve kimseyi tanımıyorum ne yapacam yardım

Gizlimelekank

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2014
723
268
Ben Ankara'dan Eskişehir'e geldim ve kimseyi tanımıyorum yalnızlıktan sıkıldım artık bekarlar evliyle konuşmuyor çalışan ev hanımıyla konuşmuyor ben ise ev hanımlarıyla konuşamıyorum ama ev hanımı oldum kimse kimseyle konuşmuyor ne olacak böyle eşimin zoruyla bir hafta olan yeni taşiındığım yerde çalışan hemşirenin ziline bastım müsait değilim sende gelme bende gelmeyin yaptı ne oldu bize çay içelim dedim sen gel dedim yok bende mi sorun var nasıl bi iş bu bana bi akıl verin kafayı yiyecem evlenincede birçok arkadaş gitti hadi buyrun o güler yüzlü sevecen kıza yok deyip kapı kapatıldı sıkıldım artık

Biraz dışarda dolanın yaz geldi

Parka Kafe'ye gidin etrafa bakın

Sonra da iş bulun ya da üniversiteye başlayın okudu iseniz 2. Okuyun ki çevreniz olsun

Gönüllü çalışabilirsiniz.
Insanlar için, hayvanlar için vb. Bir siyasi parti üyesi olabilirsiniz ya da bir hobi peşinde çevre edinirsiniz. Her gittiğiniz yerde "sen gelme artık arkadaş" denirse de artık yapacak bir şey yok.

Bir de yani şimdi komşu benim kapımı çalıp çay içelim dese ben de gitmem gibi geldi

Hani bir kapı önü tanışıklık olur sonra toplu çağrılır falan

Biz sitede çocuklar ile tanıştık alt komşum yukarı çıkarken çağırdı diğer komşu da vardı öyle gittik oğlum için

Çat kapı çağırana ben de bahane bulutum gibi geldi

Üzülmeyin alışırsınız

Ben de bu şehre 10 yıl önce geldim yoğun çalıştım bir çok kişi ile de öyle tanıştıııım

Biraz dışarda dolanın yaz geldi

Parka Kafe'ye gidin etrafa bakın

Sonra da iş bulun ya da üniversiteye başlayın okudu iseniz 2. Okuyun ki çevreniz olsun
Yaş 39 beş aylık hamileyim iki senedir burdayım dışarıda çıktım gezdim ikinci bir okulu okuyacam onuda düşündüm okusamda bana arkadaş çıkmaz başka ne olabilir

Y
Gönüllü çalışabilirsiniz.
Insanlar için, hayvanlar için vb. Bir siyasi parti üyesi olabilirsiniz ya da bir hobi peşinde çevre edinirsiniz. Her gittiğiniz yerde "sen gelme artık arkadaş" denirse de artık yapacak bir şey yok.
yazları pek kurs olmuyor bildiğiniz varsa bakarım yine

Bir de yani şimdi komşu benim kapımı çalıp çay içelim dese ben de gitmem gibi geldi

Hani bir kapı önü tanışıklık olur sonra toplu çağrılır falan

Biz sitede çocuklar ile tanıştık alt komşum yukarı çıkarken çağırdı diğer komşu da vardı öyle gittik oğlum için

Çat kapı çağırana ben de bahane bulutum gibi geldi

Üzülmeyin alışırsınız

Ben de bu şehre 10 yıl önce geldim yoğun çalıştım bir çok kişi ile de öyle tanıştıııım
Zaten çalışsan çok kolay olurda zaten soğuk biri herhalde zırt pırt gelir diye düşündü herhalde

Yaş 39 beş aylık hamileyim iki senedir burdayım dışarıda çıktım gezdim ikinci bir okulu okuyacam onuda düşündüm okusamda bana arkadaş çıkmaz başka ne olabilir

Ben sizi küçük sandım

Bebek yolda imiş hayıflanacak zamanınız bile kalmayacak ki

Eski aylak günlerinizi arayacaksınız

Sonra da onun arkadaşlarının anneleri ile ilişki kurar çevre yaparsınız

Bende yeni bir apartmana taşındım. İlk biz geldik binaya şimdi iki ayda 5 ev olduk. Bu Hafta sonu bi tatlı yapıp hepsine birer tabak vermeyi düşünüyorum. Maksat tanışmak. Sizde ilk adımı bu şekilde atın bişeyler yapın çalın kapıyı ben şu dairede oturuyorum ismim şu merhaba deyin. Karşılık veren verir vermeyenide elersiniz bu şekilde.

bende neden bu kadar çok komşuluk istenir onu anlamam.. açıkçası o soğuk komşunuz belki de benim çünkü hiç sevmem çat-kapı muhabbetleri.. o yüzden de hiç komşum yoktur, hiç de aramam :KK53: evde dizi izleyin, nette takılın, dil öğrenin, puzzle yapın zaman geçer hemen zaten..

Bende yeni bir apartmana taşındım. İlk biz geldik binaya şimdi iki ayda 5 ev olduk. Bu Hafta sonu bi tatlı yapıp hepsine birer tabak vermeyi düşünüyorum. Maksat tanışmak. Sizde ilk adımı bu şekilde atın bişeyler yapın çalın kapıyı ben şu dairede oturuyorum ismim şu merhaba deyin. Karşılık veren verir vermeyenide elersiniz bu şekilde.
Buradakiler çok acayip daha önceki yerde bunu denedim tabağı evde oldum bi gün çalmadan kapının önüne bırakmışlar ağlasam mı gülsemmi benalışırken bunlara bişeymi oldu acaba insanlar bi tuhaf olmuş

Buradakiler çok acayip daha önceki yerde bunu denedim tabağı evde oldum bi gün çalmadan kapının önüne bırakmışlar ağlasam mı gülsemmi benalışırken bunlara bişeymi oldu acaba insanlar bi tuhaf olmuş
Valla tuhafmış ciddi tabağı kapıya koymak.

bende neden bu kadar çok komşuluk istenir onu anlamam.. açıkçası o soğuk komşunuz belki de benim çünkü hiç sevmem çat-kapı muhabbetleri.. o yüzden de hiç komşum yoktur, hiç de aramam :KK53: evde dizi izleyin, nette takılın, dil öğrenin, puzzle yapın zaman geçer hemen zaten..
Bende sevmem ama insan yan kapıyıda mı tanımasın ben zaten hemşire olduğu için hastanesi çok yakın onu sorayım dedim komşu değil sorun olan başka insanlarda yok burda insan yeni gelene yardım etmezmi

Şahsen benim kapımı bu şekilde çalsa biri bende olumsuz yaklaşırdımm... Bence bebeğine odaklan. Kitap oku alışveriş yP odasını diz yani komşudan medet umacak kadar nasıl sıkılıyor ki biri...

Bu komşudan medet umma değil ben hayatımda her işi kendim yaptım ve hep çalıştım neyse anlaşılan sizin yorumlarınıza göre ben hağla eskilerde kalmışım belki önce buna alışmam lazım

Bunalmışsınız hamilelik ve kimsesizlik hissi sizi yormu

Ama ben bir de ben ev hanımları ile konuşamıyorum kısmına takıldım

Komşularım var yukarda çocuklar ile tanıştığımızı yazdım dünyaya bakış açımız zıt vs ama biz yine de çocuktan havalardan yemeklerden vs konuşuyoruz

Seçim sonucu ya da koalisyon konuşmayıverelim ne olacak ki

Hatta bir gün öbür blok önünde konuşuyorlar benim mesleki olarak bildiğim bir konuda yorum yapıyorlar ben de dinledim hiç o öyle olmaz vs demedim

Sonra mesleğimi bilen arkadaş söylemiş herhalde diğer komşulara tavırlar değişti

Teyzeler var mesela onların yanında hiçbirşeyden anlamaz oluvwriyırum onlar konuşuyor ben dinliyorum zira ne devam boş onlar değilmez

Naçizane tavsiyem insanları kategorize etmeyin herkes ile konuşulacak konu olur

Bir de madem hastanesini vs soracaktınız ordan başlayın konuya konuşma devam ederse gel çay koyayım derdin

Belki de sadece ters gününe gerçekten işinin olduğu zamana gelmiştir sıkmayın canınızı

Ama ben komşun olabilirim diyen de çok çıkar bu oturduğum 5. Ev ilk defa bir komşunun evine girdim yaşım da 35 genç değilim yani

Bir kere denemiştim alt komşuya bebek görmeye gitmiştim haber vermeden kapıyı açmadılar delikten bakıp ben de bir daha gitmedim

Bunalmışsınız hamilelik ve kimsesizlik hissi sizi yormu

Ama ben bir de ben ev hanımları ile konuşamıyorum kısmına takıldım

Komşularım var yukarda çocuklar ile tanıştığımızı yazdım dünyaya bakış açımız zıt vs ama biz yine de çocuktan havalardan yemeklerden vs konuşuyoruz

Seçim sonucu ya da koalisyon konuşmayıverelim ne olacak ki

Hatta bir gün öbür blok önünde konuşuyorlar benim mesleki olarak bildiğim bir konuda yorum yapıyorlar ben de dinledim hiç o öyle olmaz vs demedim

Sonra mesleğimi bilen arkadaş söylemiş herhalde diğer komşulara tavırlar değişti

Teyzeler var mesela onların yanında hiçbirşeyden anlamaz oluvwriyırum onlar konuşuyor ben dinliyorum zira ne devam boş onlar değilmez

Naçizane tavsiyem insanları kategorize etmeyin herkes ile konuşulacak konu olur

Bir de madem hastanesini vs soracaktınız ordan başlayın konuya konuşma devam ederse gel çay koyayım derdin

Belki de sadece ters gününe gerçekten işinin olduğu zamana gelmiştir sıkmayın canınızı

Ama ben komşun olabilirim diyen de çok çıkar bu oturduğum 5. Ev ilk defa bir komşunun evine girdim yaşım da 35 genç değilim yani

Bir kere denemiştim alt komşuya bebek görmeye gitmiştim haber vermeden kapıyı açmadılar delikten bakıp ben de bir daha gitmedim
Canım çok mantıklı şeyler yazmışsın ben hayatı çok Real yaşamaktan bu sorunları yaşıyorum sen birkez daha hatırlattın bunu bana teşekkür evet senin gb olmalıyım ama bilip bilmemezliktem gelemiyorum artık bunun nedenini bilmiyorum belki de bilmeyip ukalalık yapan insanlarla çok karşılaştım artık onlara karşı verilmiş bir tepki hayatımın bir parçası olup çıkı verdi herhalde bundan nasıl kurtulabilirimki bilmiyormuş gb yapmak evet gerçekten böylesi iyi

Bizim milletimiz ne zaman komşuya öcü gibi yaklaşır oldu anlamadım
Çok yazık gerçekten
Komşuya ihtiyacım yok diyenleri çoluklu çocuklu olduktan sonra da dinlemek isterim ya da dara düştükleri en yakınının kapı komşusu olduğu zamanları Allah korusun
Komşulukla ilgili birçok atasözü var ve dinimizde de komşumuzun bizde hakkı var,buyrun hadisler

Üzgünüm. Eskişehir'de beklediğiniz tarzda komşuluk ilişkisi pek fazla yoktur. Sadece ortak noktaları olan insanların yaşadığı yerler (kooperatif evleri /lojmanlar) ya da eski semtler hariç. Bugüne kadar pek çok ev değiştirdim. Sadece şu anda oturduğum evdeki yan komşumla diyalog kurdum. Bunda onların da benim de ev sahibi olmamızın ve sıra dışı denecek kadar zarif insanlar olduğunu fark etmemin rolü var. Ama ayda en fazla bir kez birlikte kahve içer, gerektiğinde birbirimizden yardım isteriz. Ama telefon etmeden, uygun olup olmadığını sormadan kapısını bile çalmadım

X