• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yer yön duygusu

Keyfinbilir

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
1.403
2.735
733
hanımlar,
benim yer yön duygum yok. adres tarif edemem. bir yere 3 kere gitsem yine o yolu zor bulurum veya bulamam. hatta bazen, sağımı solumu karıştırırım. eve yeni taşındım. 5 gündür sadece kaybolmakla ve adres sormakla meşgulüm. şehir bana hep yabancı.
neyse bir de benim aldığım bir ehliyet var yıllar önce ki nasıl bana vermişler çözemiyorum. hiç bilmiyorum. ders alıcam ama bu anormali mi defo mu ne desem gözümü iyice korkutuyor. neyse benim gibi olup iyi araba kullanan var mı? hatta bu durumu aşma yolu var mıdır?

Aynı beni tarif etmişsiniz:))aynı yolu elli kere de gitsem gene bulamam.yer yön duygum yoktur.araba kullanıyorum 15 senedir.çok sıkıntı olmuyor.hep bildiğim yollardan gidip geliyorum.bilmediğim bir yere gideceksem hep stres olurum.benim bir de mesafe duygumda yoktur.mesela adres soruuorum 2. Kilometre sonra sola dön diyorlar.2 kilometre ne kadar yapıyor kestiremiyorum bir türlü.mesela tatile gidiyoruz ben otelin yerini tam olarak idrak edene kadar tatil bitiyor:)) o kadar diyeyim yani.ben bugüne kadar kadınsal bir durum diye düşündüm.hiç kendimi kusurlu bılmadım.genelde tanıdığım tüm kadınlar benim gibi yön duygusu yoksunu:))kolay gelsin hepimize

Benim de bazen kafam öyle dönermiş ki sinyal vereceğim zaman içimden "şu elim sağ şu elim sol tamamdır ver sinyali sola ya da sağa" diyorum. O kafadayım yani duruyor arada beyin. :KK53:

Çok takılacak bir durum yok, kadınların % 95'i seninle aynı durumda. Bu araba kullanmalarına engel değil. Bolca kaybolursun sadece.

Bu konuda görümcemden beterini tanımadım. Bir kaç kez yol tarif etmesi gerekti bana, stresten saçlarım diken diken oldu. İzmir turu attırdı kadın bana resmen.

Bende evlenip başka sehire gelince boyle oldum. Aybolmaktan korktugum.için diyoordum.kendime ama 5sene oldu hala 50 kere gittiğim yere tek basima giderken acaba nerde ydi diye düşünmeden gecemiyorum. Hatta ki sik aik gittim koskoca belediyenin yerini eşime 100. Kere sormuslugum vardır. O bana yalandan yapi yosun diyo ama alakasi yok. Kesin b12 miz eksik bizim :KK48::KK70::cry:

Ben de zor bulurum yolumu:) 10 yildir yasadigim şehirde dahi sasirabiliyorum :) telimde ki navigasyonu kullaniyorun

Araba içinde navigasyon deneyin bence çok faydasi oluyor

Bir taksici gibi İstanbul'un neredeyse her yerini bilirim. Yer yön duygum çok kuvvetlidir. İyi de araba kullanırım. Süper park ederim...

Çocukluktan gelen alışkanlık veya doğuştan gelen bir yetenek bence. Yoksa yapacak bir şey yok. Navigasyon, yola çıkmadan önce google maps, yandex haritalardan bakmak.. Bunlar lazım.

hanımlar,
benim yer yön duygum yok. adres tarif edemem. bir yere 3 kere gitsem yine o yolu zor bulurum veya bulamam. hatta bazen, sağımı solumu karıştırırım. eve yeni taşındım. 5 gündür sadece kaybolmakla ve adres sormakla meşgulüm. şehir bana hep yabancı.
neyse bir de benim aldığım bir ehliyet var yıllar önce ki nasıl bana vermişler çözemiyorum. hiç bilmiyorum. ders alıcam ama bu anormali mi defo mu ne desem gözümü iyice korkutuyor. neyse benim gibi olup iyi araba kullanan var mı? hatta bu durumu aşma yolu var mıdır?

Ben de kendimi öyle tanımlardım ta ki başım gerçekten sıkışana dek.
İlk kez bilmediğim bir okula gözetmenlik yapmaya gidecektim stresten sabaha kadar uyuyamadım kesin bulamam diye.
Ama sabah o teleşla açılan çakralarım sayesinde, nette tarif edildiği şekilde gitmemle oldukça karmaşık bir yerde olan okulu bulmam bir oldu.
Sonrasında da uzak yakın dinlemeden bilmediğim semtlerdeki okulları yazmaya başladım.
Son 1,5 yıldır gayet iyi hissediyorum kendimi, her yeri bulabilirim gibi geliyor.
Sadece yolda yürürken ya da toplu taşımada etrafa bakmak, telefonla ya da başka bir şeyle ilgilenmek yerine yolları, dükkanları incelemek gerekiyor.

benim çevremde hiç benim gibisi yok da panik yaptım. biraz cesaret bulmak istedim.
navigasyon denicem. ellerime de sağ sol yazarım artık.

Ben de kendimi öyle tanımlardım ta ki başım gerçekten sıkışana dek.
İlk kez bilmediğim bir okula gözetmenlik yapmaya gidecektim stresten sabaha kadar uyuyamadım kesin bulamam diye.
Ama sabah o teleşla açılan çakralarım sayesinde, nette tarif edildiği şekilde gitmemle oldukça karmaşık bir yerde olan okulu bulmam bir oldu.
Sonrasında da uzak yakın dinlemeden bilmediğim semtlerdeki okulları yazmaya başladım.
Son 1,5 yıldır gayet iyi hissediyorum kendimi, her yeri bulabilirim gibi geliyor.
Sadece yolda yürürken ya da toplu taşımada etrafa bakmak, telefonla ya da başka bir şeyle ilgilenmek yerine yolları, dükkanları incelemek gerekiyor.
ben takip ediyorum ama bi yerden sonra kopuyor. etrafıma dikkat etmeye çalışıyorum. hafızam iyidir. ama bi daha görüşte ilk görmüş gibi oluyorum. hep turistim acaba böyle yöntemler var mı ki? çok stresli. geç kalıcam diye saatler önceden çıkıyorum.

ben takip ediyorum ama bi yerden sonra kopuyor. etrafıma dikkat etmeye çalışıyorum. hafızam iyidir. ama bi daha görüşte ilk görmüş gibi oluyorum. hep turistim acaba böyle yöntemler var mı ki? çok stresli. geç kalıcam diye saatler önceden çıkıyorum.
Benimm de yön duygum çok zayıftır, araba kullanıyorum. Bir yol çalışması karşıma çıkıp da farklı yönden gitmem gerekince stresleniyorum. Benim kurtarıcım navigasyon, bilmediğim ya da defalarca gitmeme rağmen takılacağımı hissettiğim an takıyorum navigasyonu. Çok işe yarıyor.

hanımlar,
Ben de öyleyim boşverr:) navigasyon diye bir şey var artık;)

Yandex navigasyon diye bir şey var. O benim her şeyim. Bir de watsapp da konum gönder var. O da benim her şeyim.

benim de yon duygum yok. arac kullanirken de cok yolumu kaybettim ama inanin insanin kendisi gidip gelince daha kalici oluyor hafizada. esimle bes kere gittigimiz yolu ogrenemem ben ikinci gidisimde kavrarim mesela. ayrica yer yon duygunuzu degil hafizanizi kullanin. isaret noktalarini ezberleyin, sokaklari sayin. dukkan degil de daha degismez noktalari belirleyin. mesela cami, geniz kavsak vs gibi degismezler daha yol gosterici olur.
bir de gorduklerinizi aesle kaydedin betninize. mesela cesmeden sonra ikinci sokaktan saga dondunuz se bunu sesli sekilde cesmeden iki sokak sonra saga dondum diyin. beyin hem gormus hem duymus olsun.
navigasyob cihazi alin. hislerinizi degil hafizanizi ve teknolojiyi kullanin.

Bir taksici gibi İstanbul'un neredeyse her yerini bilirim. Yer yön duygum çok kuvvetlidir. İyi de araba kullanırım. Süper park ederim...

Çocukluktan gelen alışkanlık veya doğuştan gelen bir yetenek bence. Yoksa yapacak bir şey yok. Navigasyon, yola çıkmadan önce google maps, yandex haritalardan bakmak.. Bunlar lazım.

Alışkanlık değil de yetenek, beynin işleyişi sanırım.
Benim de yer-yön duygum çok kuvvetlidir, hiç bilmediğim şehirlerde haritaya bakarak tak diye giderim gideceğim yere. Bir yere gideceksem alternatif yolları kestirebilirim, "şuradan dönersem şuraya çıkarım" falan diye.
Babam ise girdiği mağazadan çıktığında hangi yönden geldiğini karıştırabilir :KK53:

all bendende o kadar taksiye binmek zorunda kalıyorum bazen offf o evi tarif etmek ne zorr ya
İyi ki evin çok yakında hastane var xhastenesini biliyorsunuz değilmi orda inicem diyorum şöföre valla bi gün biri yok abla tarif et diycek diye çok korkuyorum:KK53:
hele o ara sokaklar yok mu çocukluk arkadaşım evine kaç defa gitmişimdir ama hala kaybolurum:KK48:

Valla bi gectigim yolu on sene sonra bukurum ayni sekil. Sanırım gorsel hafizaniz zayıf. Benm gorsel hafızam iyidir. Birde geçtiğim yollardabyerlerde tum tabelalara bakarin mutlaka. Kafamda orayı kusbakisi hayal ederim boyle deneyin birazda. Ama olmuyirsa cok da zorrlamaya gerek yok. Buyuk bir sorun deik.

Back
X