Bulunduğum şehirdeki en büyük sorunlardan başlayalalım;
1-Şuan belediyeye ait şehrin atık su sorunun çözecek bir arıtma tesisi yok,atık sular derelere bırakılıyor.Bu sorunu ivedilikle çözmeye niyetiniz var mı?Ve bir tarih verebilir misiniz?
Dipnot:2012 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiyede bulunan 2950 belediye den sadece 438 adedinin arıtıldığı saptanmış.Malesef çoğu kentin en büyük sorunu bu.Bu arada atık suyu arıtmayan belediyelerde vatandaştan atıksu parası topluyor
2-Çoğu kentin aksine ,bulunduğum şehirde eski yerleşim bölgelerinde değilde yeni yerleşim bölgelerinde !! ciddi bir alt yapı sorunu var.Öyleki yeni yapılan asfalt yağmur suyu kanalı olmadığından birikip akarken asfaltı delik deşik ediyor.:Bu soruna köklü bir çözüm önerisi var mı ve hangi tarihte?
Dipnot;Bu sorunu benden başka problem eden pek yok aslında,halkın bir kısmı belediyenin delik deşik olan yolları her yıl yenilemesini çok çalışmak olarak algılıyor
Tabii her yıl yenilenen asfaltın hangi müteahhitleri zengin ettiği kısmıyla ilgilenmiyorlar
3-Şehrin bazı bölgelerinde yakılan kötü kalite kömür ciddi bir hava kirliliği yaratıyor,bu sorun için çözüm önerisini duymak isterim.
Dipnot;Tabii bu kötü kalite kömürü bugüne kadar belediyelerin dağıttığını görmezden gelirsek.
4-Benim için en önemli kriterlerden bir taneside plansız kentleşme ve imar sorunu.Birlikte çalışacağı meclis üyeleri içinde mutlaka bir kentsel tasarımcı veya şehir bölge planlamacı bulunduracak mı?.Gecekondu sorununu nasıl çözer?
Dipnot;Bugüne kadar gelen belediye başkanları genelde imar planlarını kendi veya yakınlarının arsalarının bulunduğu bölgeleri baz alarak hazırladılar.Ben belediye başkanlarının seçilmeden önce şehirde değiştireceği imar planlarını seçmene açıklamaları gerektiğini,sonradan değişiklik yapamamaları gerektiğini düşünüyorum.Böylelikle herşey şeffaf olur değil mi?
5-Bulunduğum kent yeraltı su kaynakları bakımından oldukça zengin bir şehir.Bugüne kadar gelen hiçbir belediye başkanı bu kaynakları rekreaktif amaçlı veya termal turizm amaçlı kullanacak bir çalışma yapmadı.Kendisinin bir projesi var mı?
6-İşsizlik sorununa getireceği akılcı çözümler varsa dinlemek isterim.
Dipnot;Eşi,dostu akrabasına iş vermek değil tabii kastettiğiim
7-Gittikçe artan trafik sorunu özellikle kent merkezinde çözülmezse 2 yıl içinde kitlenip kalacak.Kent merkezindeki trafiği çözmek için kaç adet alt geçit,üst geçit veya yonca projesi var?
8-Şehrimiz için yaptırılan yeni 1/5000 ölçekli Nazım İmar planının halka yeterince tanıtılmadığını,ve konut ve trafik sorunlarını tam çözecek yeterlikte olmadığını düşünüyorum.Sizin görüşlerinizi ve bu planda eksik bulduğunuz noktaları,aynı zamanda da çözüm önerilerinizi dinlemek isterim.
9-Bulunduğumuz şehir şuan HES cenneti.Sürekli yenileri eklenen hidroelektrik santrallerin zamanla bu şehre vereceği zararları bertaraf etmek imkansız olsa da,minimum a indirmek için projeleriniz nelerdir.Ve şehrimiz sınırlarında bu kadar HES varken yenilerinin yapılmasına engel olmak gibi bir düşünceniz var mı?