Yerimde olsanız ne yaparsınız?

ask2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
636
4
66
Diğer
Daha önceki konularımı okuyanlar bilirler.4 yaşındaki oğlum kreşe başladığından bu yana devamlı hasta 1 yıl oldu ve biz yaz gelmesine rağmen hastalıkla uğraşıyoruz.Allah beterinden saklasın ne diyeyim.En son zatürre geçirdik.1 hafta hastanede yattık.Ve ben bu son zatürreden sonra yazın kreşe göndermemeye karar verdim.Biraz evde dinlensin kendine gelsin çocuk diye.Kreşte yine hasta olmasından korkuyorum çünkü.Ama evdede bakacak kimse yok.Annem önceleri ben bakarım dedi ama imkansız çünkü kardeşimin bebeğine bakıyor.İkisi birden çok zor oluyor sadece 1 gün bakabildi sonrada olmadı işte.kayınvalidemde yaşlı 75 yaşında.Bu haftada ona bırakmaya başladık ama o da yemek falan yediremiyor.Bir gün uyutsa bir gün uyutamıyor.Yinede sağolsun elinden geldiğince bakmaya çalışıyor ama bütün yaz bakamaz.Benim 15 gün iznim var.haftaya kullanmak istiyorum.Ondan sonra çocuk nereye gidecek?Sıkıntı işte.Tekrar kreşe göndermekte istemiyorum.Bakıcı bulsam tanımadığı biriyle durmaz büyüdü artık.Of ne yapacağım ben yaa...İşin içinden çıkamıyorum.Yiyeceklerini falan hazırlayıp yolluyorum babannesine ama benden yediği kadar yemiyor ondanda.Tabi k.validem yaşlı olunca dışarıyada çıkaramıyor peşinden koşamam diye.Tüm gün evde tv izliyor çocuk.

zor bir durum.allah kolaylık versin.benimde gündemimdeki tek konu bu.

ama siz yine şanslısınız.oğlunuz kocaman olmuş.bence şartlarınıza göre en iyisi kreş. 15 gün siz bakın.güzelce bakarsınız iyileştirirsiniz oğlunuzu.eninde sonuna kalabalığa girecek.

konu komşudan gençten bir ev hanımı yokmu etrafınızda belli ücret karşılığı bakabilecek
nerde yaşıyorsunuz bilemicem ama bizim burda orta yaşlı kadınlar hep çocuk bakar

Son çare yine kreş olarak görünüyor ama hiç istemiyorum.Kreşe gittiğinden beri zayıfladı.Gözlerinin altı falan çöktü bir tuhaf oldu.Üzülüyorum onu gördükçe.En azından 2 ay evde geçirse toparlanacak ama bakacak kimse yok işte..

Oğlunuzun sevdiği sizin ya da eşinizin akrabası bir genç kız filan yokmu biraz harçlık karşılığında çocuğunuza baksa hem de çocuğunuzun yabancı olmadığı biri olur

neden bu kadar kendınızı caresız cocugunuzu muhtac durumuna sokuyosunuzkı sız cocugunuz omru hayatında suan kı bulundugu yası tekrar yasatacakmısınız hayır... işi bıraksanız suan maddı eksıklıgı olur ama bır yıl ıkı yıl sonra yıne elın para tutmaya baslayacak aradakı farkı dusun ona gore karar ver bence .

Ne yazık ki çocuklar hangi yaşta kula başlarlarsa başlasınlar ilk yıl hastalanıyorlar.
İsterseniz hiç kreşe göndermeyin ilkokula başladıklarında olacak.
Ama sizinki biraz fazla olmuş.
Kreinizde sorun var gibi geldi bana.
Ya çok kalabalık ya hijyende bir problem var ya da çocuğunuza dikkat edilmiyor.
Bakıcı ya da 75 yaşındaki babanne bana hiç de akılcı çözüm olarak gelmiyor.
Mikrop kapacak biri olmaz evde tek iyi tarafı ama 4 yaşındaki bir çocuk evde tek bir kişinin gözetiminde geriler.
Hele kreşe gittikten sonra.
Çok iyi eğitim almış çocuğunuza yetecek birini bulabilecekseniz başka.
Bence yeni bir kreş araştırın.
Benim kızım 2 yaşından önce kreşe gitti.
Şimdi kardeşi başlıyor o da 3 yaşına yaklaştı.
Kreşin ne kadar yararlı olduğunu abladan çok çok iyi biliyorum.
Ama imkanlarınız dahilinde çok iyi bir kreş olmalı..

Ebru72; kreşi değiştirmeyi düşündüm aslında.Ama bulunduğum ildeki en iyi kreşte bile arkadaşın çocuğu zatürre oldu.O yüzden bilemiyorum.Bana kalsa denemeye değer ama eşimde başka bir kreşe yeniden alışması zor olacak diye göndermek istemiyor.Onunlada fikir ayrılıkları yaşıyoruz.

neden bu kadar kendınızı caresız cocugunuzu muhtac durumuna sokuyosunuzkı sız cocugunuz omru hayatında suan kı bulundugu yası tekrar yasatacakmısınız hayır... işi bıraksanız suan maddı eksıklıgı olur ama bır yıl ıkı yıl sonra yıne elın para tutmaya baslayacak aradakı farkı dusun ona gore karar ver bence .

İşi bırakmayı düşündüm ama hem eşim taraftar değil hemde şu an borçlarımız var tek maaşla idare edemeyiz.Hem bu yılda kreşe gidecek sonra anaokuluna gidecek mecbur.O zaman da ben şu anki işimi bulamam.İşyerim çok rahat haftasonları tatil.Akşam 17.30 da çıkıyorum..

Çocuğunuza gıda takviyesi yapmanızı tavsiye ederim.
Her gün mutlaka birer tane ceviz, kuru incir, kuru kayısı, biraz fındık badem vs yedirin.
Gece yatmadan önce bir bardak sütün içerisine 1 tane bıldırcın yumurtası kırıp içirin.
Bal katarsanız yumurtanın tadını anlamıcaktır.
Ayrıca sabahları da bıldırcını haşlayıp yedirebilirsiniz.
Hem küçücük yumurta olduğu için çocukların çok hoşuna gidiyor.
Pekmez günde 1 tatlı kaşığı kadar yetirseniz bile çok iyi gelecektir.
Eğer boş yemezse bi kase meyve salatası yapıp pekmezi içerisine atıp karıştırabilirsiniz.

Ben çocukken sürekli hasta olurdum. Yemediğim iğne içmediğim ilaç kalmamıştı.
Annem yukarda saydıklarımın yanında beyin salatası, kemik suyu falan da içirirdi düzenli olarak.
Öylelikle kesildi hastalıklarım.
Şimdi grip bile olmam bünyem çok sağlamdır.

Teyzemin de küçük oğlu çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi.
Doktorlar sokağa çıkartmayın küçük bi hastalıkta kaybedersiniz çocuğu dediler.
Teyzem bunları yaptı sürekli hala da yapar.
Şimdi 2 sene oldu hastaneden çıkalı çocuk her istediğini yapar ama bir kere bile halsiz nefes almakta zorlanırken görmedim onu..

Ben hala çocuk sahibi olmadım ve bu konuların olmamamda büyük etkisi var. Kime bırakacağım, kreşe mi vereceğim, bakıcı mı tutacağım. Kayınvalide çok uzakta oturuyor, benim anne vefat etti. Çocuk nasıl büyüyecek kim bakacak, işten ayrılsam olmaz. O yüzden 7 senedir kendimle cebelleşiyorum.

Çevremdekiler bu dünyadan yalnız mı gideceksin, bir amacın olmayacak mı, çocuk bakmak gibi bir deneyimi tatmadan gidecek misin... gibi cümleler kuruyorlar. Hak veriyorum aslında ama. Çok zor.

İsterdim çocuğumun olmasını... ama işten ayrılsam para yetiştiremem çalışmam gerek, bakıcı tutarsam zaten maaşı komple ona vereceğimden yine ha ayrılmışım ha bakıcı tutmuşum maddi açıdan aynı dert.

Back
X