• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerleşme kanaması olma ihtimali nedir?

Revenrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
938
1.661
33
Bende pcos var. 2 yıldır gebelik olmuyor. En son adetimin ilk günü 7 Eylüldü. Bu ay yediğime içtiğime dikkat ettim ve takviyeler kullandım. 4-5 gündür göğüslerimde hassasiyet var ama bu kadar erken göğüs hassasiyeti olmaz diye biliyorum. Ağır bir grip oldum genel vücudum da ağrıyor ondan olabilir diye düşünüyorum göğüs ağrısı. Bugün lavaboda gül kurusu gibi bir renkte akıntı geldi peçeteye. Adet mi olacağım yoksa yerleşme kanaması olma ihtimali var mıdır? Yerleşme kanaması adetten ne kadar önce olur? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Bende pcos var. 2 yıldır gebelik olmuyor. En son adetimin ilk günü 7 Eylüldü. Bu ay yediğime içtiğime dikkat ettim ve takviyeler kullandım. 4-5 gündür göğüslerimde hassasiyet var ama bu kadar erken göğüs hassasiyeti olmaz diye biliyorum. Ağır bir grip oldum genel vücudum da ağrıyor ondan olabilir diye düşünüyorum göğüs ağrısı. Bugün lavaboda gül kurusu gibi bir renkte akıntı geldi peçeteye. Adet mi olacağım yoksa yerleşme kanaması olma ihtimali var mıdır? Yerleşme kanaması adetten ne kadar önce olur? Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
Normalde düzenli regl oluyor musun? Bir kaç gün bekle bakalım regl başlangıcı olabilir. Kanamaya dönmezse test alır yaparsın. Allah sağlıkla hamile kalabilmeyi nasip etsin inşallah.
2 sene boyunca hiç gebe kaldın mı peki? kimyasal falan da olsa

Normalde düzenli regl oluyor musun? Bir kaç gün bekle bakalım regl başlangıcı olabilir. Kanamaya dönmezse test alır yaparsın. Allah sağlıkla hamile kalabilmeyi nasip etsin inşallah.
2 sene boyunca hiç gebe kaldın mı peki? kimyasal falan da olsa
Hiç kalamadım. Pcosum var ama adetimi düzene soktum beslenmeyle falan. Kilo aldığım dönem düzensizleşiyor. Doktora gittim 2 ay önce çatlatma deneyecektik ama büyümedi yumurtalarım ilaçla. İş yerinde yoğun bi döneme girdiğimiz için izin alamayacağımdan birkaç ay ara vermeye karar verdim doktora. Verdiği takviyeleri kullandım. Gluteni bir aylığına çıkardım hayatımdan. Yürüyüş yapıyorum her gün. Çok umutluydum o yüzden bu aydan İnşallah regl değildir o yüzden dua ediyorum.

Hiç kalamadım. Pcosum var ama adetimi düzene soktum beslenmeyle falan. Kilo aldığım dönem düzensizleşiyor. Doktora gittim 2 ay önce çatlatma deneyecektik ama büyümedi yumurtalarım ilaçla. İş yerinde yoğun bi döneme girdiğimiz için izin alamayacağımdan birkaç ay ara vermeye karar verdim doktora. Verdiği takviyeleri kullandım. Gluteni bir aylığına çıkardım hayatımdan. Yürüyüş yapıyorum her gün. Çok umutluydum o yüzden bu aydan İnşallah regl değildir o yüzden dua ediyorum.
Kaç kilo verdin fazla kilon var mı?
Bende 2 senedir deniyorum. 2 kimyasal bir düşük oldu maalesef. Doktor pcos demiyor bana ama yinede denedik ilaçlarla hep klomenle ben sonuc alamadım femara ile deneyince hamile kalmıştım. Ama işte o da 5. haftada düşük oldu maalesef kalp atışı duyamadık. 3 ay geçti tekrar ilaca baslamak istemiyorum kendim takip ederek sağlıklı beslenerek hamile kalmak istiyorum. Çok kilo aldım düşük sonrası kullandığım ilaçlar yüzünden. Önce o kiloları vermem gerekiyor

Kaç kilo verdin fazla kilon var mı?
Bende 2 senedir deniyorum. 2 kimyasal bir düşük oldu maalesef. Doktor pcos demiyor bana ama yinede denedik ilaçlarla hep klomenle ben sonuc alamadım femara ile deneyince hamile kalmıştım. Ama işte o da 5. haftada düşük oldu maalesef kalp atışı duyamadık. 3 ay geçti tekrar ilaca baslamak istemiyorum kendim takip ederek sağlıklı beslenerek hamile kalmak istiyorum. Çok kilo aldım düşük sonrası kullandığım ilaçlar yüzünden. Önce o kiloları vermem gerekiyor
70 kiloydum en son 66ya düştüm. daha vermeye çalışıyorum. Ama yerleşme kanaması olmayabilir sanırım adet ağrısı gibi bi ağrı başladı çünkü.
Size düşük sebebi olarak ne dediler acaba?

70 kiloydum en son 66ya düştüm. daha vermeye çalışıyorum. Ama yerleşme kanaması olmayabilir sanırım adet ağrısı gibi bi ağrı başladı çünkü.
Size düşük sebebi olarak ne dediler acaba?
Sağlıksız gebelik dedi. İlk haftalarda düşmesinin sebebi sağlıksız olduğu içindir dedi.
İlaç vs kullanıyor musunuz

Sağlıksız gebelik dedi. İlk haftalarda düşmesinin sebebi sağlıksız olduğu içindir dedi.
İlaç vs kullanıyor musunuz
Şuan ilaç kullanmıyorum sadece pcos için bir takviye kullanıyorum inositol içerikli. İncir havuç kürünü denemek istiyorum bir de ama çalıştığım için zor geldi bu zamana kadar yapması. Prolaktin seviyem yüksek değil bu yüzden zararı olmaz diye düşünüyorum

Şuan ilaç kullanmıyorum sadece pcos için bir takviye kullanıyorum inositol içerikli. İncir havuç kürünü denemek istiyorum bir de ama çalıştığım için zor geldi bu zamana kadar yapması. Prolaktin seviyem yüksek değil bu yüzden zararı olmaz diye düşünüyorum
bende takviye aldım ama onu bile düzenli kullannmıyorum. Bu ara çok saldım.

Adetleriniz düzenli mi peki ya da kilo sorununuz var mı? Sebepsiz sebepsiz infertilite gibi birşey mi sizinki?

Adetleriniz düzenli mi peki ya da kilo sorununuz var mı? Sebepsiz sebepsiz infertilite gibi birşey mi sizinki?
Çocuklugumdan beri düzgün adet olmadım. O sebeple hemen hamile kalabileceğimi düşünmüyordum hiç korunmadık bu yüzden de. Ama evliliğimden sonra adetlerim daha düzenli oldu çok şükür. Zaten hiç bir zaman hormonal bir sıkıntım çıkmıyordu.
1 sene olmayınca doktora göründüm, alttan muayene de de pcos görmedi yani hormonalda bir sıkıntı yok regl 40 günde bir oluyorum falan buna da normal dedi. Ama yumurtlama gününü bilemediğin için tam düzenli olmadıgın icin tedavi deneyelim dedi. Yumurtaların tam büyümeden çatlıyordur muhtemelen dedi.
Klomen kullandım o ay bir yumurtam gelişti ve iğne ile çatlattık. Ama hamile kalmadım.
Yine klomen denedik, yumurtam kendiliğinden çatladı, hamile kaldım ama kimyasal oldu.
Yine klomen denedik. Hiç yumurtam gelişmedi.
Femara ya döndük. Muadili letrasan ilacını kullandım. Hamile kaldım ama yine kimyasal oldu değerim 19 dan yukarı çıkmadı.
Tekrar femara kullandık. Bu sefer geç yumurtladım iki kez kontrole çağırdı falan, ilişki takvimine uyduk falan. Çok şükür hamile kaldım. Değerlerim güzle arttı. Kese oluştu. Yolk sac görüldü. Bir sonraki randevumda kalp atışı duyacaktık. Ama durduk yere kanamam başladı, kese normal sorun yok dendi kanama için. O sıra kendi doktorum yoktu yurt dışındaydı, acillerde hep başka doktorlara göründüm. Hep kese yerinde kanama önemli değil dediler ama bir türlü kalp atışı duyulmadı. Sonrasında kanamam şiddetlendi ağrı da eşlik edince düşük oldu işte. Parça kaldı diye de kürtaj oldum.
3 ay geçti. En son tahlil muayene falan bir sorun yok dendi. Daha da gitmedim.
Uzun uzun yazdım kusura bakmayın :)

Kilo sorunum yok aslında yani kilo ile alakalı denmedi hiç. 1.59 boyunda 68 kiloyum. Fazla kilolu değilim ama boyuma göre fazla tabii. Bir de en son hamile kaldıgımda 63düm düşük sonrası 3 ayda 5 kilo birden aldım yani. Hem bunları verip hem sağlıklı beslenmem hayatıma biraz hareket katmam gerekiyor

Back
X