Adetleriniz düzenli mi peki ya da kilo sorununuz var mı? Sebepsiz sebepsiz infertilite gibi birşey mi sizinki?
Çocuklugumdan beri düzgün adet olmadım. O sebeple hemen hamile kalabileceğimi düşünmüyordum hiç korunmadık bu yüzden de. Ama evliliğimden sonra adetlerim daha düzenli oldu çok şükür. Zaten hiç bir zaman hormonal bir sıkıntım çıkmıyordu.
1 sene olmayınca doktora göründüm, alttan muayene de de pcos görmedi yani hormonalda bir sıkıntı yok regl 40 günde bir oluyorum falan buna da normal dedi. Ama yumurtlama gününü bilemediğin için tam düzenli olmadıgın icin tedavi deneyelim dedi. Yumurtaların tam büyümeden çatlıyordur muhtemelen dedi.
Klomen kullandım o ay bir yumurtam gelişti ve iğne ile çatlattık. Ama hamile kalmadım.
Yine klomen denedik, yumurtam kendiliğinden çatladı, hamile kaldım ama kimyasal oldu.
Yine klomen denedik. Hiç yumurtam gelişmedi.
Femara ya döndük. Muadili letrasan ilacını kullandım. Hamile kaldım ama yine kimyasal oldu değerim 19 dan yukarı çıkmadı.
Tekrar femara kullandık. Bu sefer geç yumurtladım iki kez kontrole çağırdı falan, ilişki takvimine uyduk falan. Çok şükür hamile kaldım. Değerlerim güzle arttı. Kese oluştu. Yolk sac görüldü. Bir sonraki randevumda kalp atışı duyacaktık. Ama durduk yere kanamam başladı, kese normal sorun yok dendi kanama için. O sıra kendi doktorum yoktu yurt dışındaydı, acillerde hep başka doktorlara göründüm. Hep kese yerinde kanama önemli değil dediler ama bir türlü kalp atışı duyulmadı. Sonrasında kanamam şiddetlendi ağrı da eşlik edince düşük oldu işte. Parça kaldı diye de kürtaj oldum.
3 ay geçti. En son tahlil muayene falan bir sorun yok dendi. Daha da gitmedim.
Uzun uzun yazdım kusura bakmayın :)