Yesyeni evim atom bombası düşmüş gibi 🤦🏻‍♀️

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?

Valla benimkiler 2 ve 6.5 yaşlarında, bazen eşim evde bir şeyleri değiştirmek istiyor. Küçük 5-6 yaşına gelmedikçe hiçbir şeyi değiştirmem diyorum. Hatta evlenirken eşimin eski orta sehpasını boyatıp kullanmaya karar verdiğim için çok memnunum. Rezil bir halde şu anda

Valla benimkiler 2 ve 6.5 yaşlarında, bazen eşim evde bir şeyleri değiştirmek istiyor. Küçük 5-6 yaşına gelmedikçe hiçbir şeyi değiştirmem diyorum. Hatta evlenirken eşimin eski orta sehpasını boyatıp kullanmaya karar verdiğim için çok memnunum. Rezil bir halde şu anda
Ben de iyi ki mobilyalari pahali almamisim diyorum.

Gayet normal, yani çocuk mutlu neşeli sağlıklı cıvıl cıvıl ise normal. Çocuk bu köşede biblo gibi durmaz duramaz.
Yeni almış olabilirsiniz, birkaç yıl sonra bu durumlar bitince tamir ettirirsiniz mobilyalar zaten bir süre sonra eskir ve değişir. İki küçük çocuk duvar da karalar dolap ta bozar. Çocukları dışarıda enerjisini atıp getirdiğimde bile ev evlikten çıkıyor. Dağılıyor kirleniyor.
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Bu kadarı bana normal gelmedi.enerjilerini atmak için eve trambolin alabilirsiniz.mesela kapı kolunda sallanmasına izin vermemelisiniz onun yerine tavana salıncak kurabilirdiniz.ya da parkeler çok pahalı orayı hemen kurulasınız falan.cocuklu esyalar cok kirleniyor koltuk takımını falan anlarım ama evin mahvolması bana fazla geldi.evi sataym deseniz o halde satmak bile zor .kapıları parkeleri yeniletmek da cok pahalı

Esyalar temiz ve yeni kalsın isterseniz cocuklar çocukluğunu yaşayamaz ve bu yasları bir daha geri gelmez.içiniz ve kafanız rahat olsun kasmayın zaten pandemi devam eder gelen giden de olmaz.birkaç yıl sonra esyalar yenilenir.ev tadilat olur.ama çocukların bu yasları gelmez.tabi tehlikeli olan kapı ve perde sallama işine kural getirebilirsiniz bazı sınır ları öğrenmeleri için yoksa toplum içinde ya da okulda sorun yasarlar.

Selam kızlar. Benim 3 yas ve 1,5 yaslarinda 2 kizim var. Oturdugum evi hamileyken sifir almistik. Ama su an öyle bir halde ki.. Duvarlar boyali, kapi kollari asilip sallanmaktan kirik, parkelerin bazi yerleri sismis durumda(suluklarindaki suyu döküp birakiyorlar ya da temizlik yapiyoruz diye islattiklari bezleri bir yerlerde birakiyorlar) vs keza mobilyalar da ayni durumda, yatak basligini kirdilar, tül perdeler asilmaktan sarkti, koltuklarin yataklarin üstünde ziplaniyor.. Pandemi sürecinde evden cikmayinca iyice costular tabi, ben de cok kisitlamadim acikcasi. Ama evin bu haline takmaya basladim. 2 ve üzeri cocuk büyütülen evler ne durumda acaba? Ben mi bir şeyleri yanlis yapiyorum?
Bi oğlum var artık düzen derli toplu ev beklentim kalmadı. Akşam yemek yiyip yatabildiysem şükür diyorum. Bugün mutfağı sildim sadece yeri. Ne gücüm kaldı ne başka bişey. Zar zor uyuttum uyanacak ve maraton tekrar baslicak . Bence iki küçük çocukla siz de büyük beklentilere girmeyin

Oturdugum eve 2 sene önce tasındık sıfırdı dediginiz gibi simdi duvarlarimiz fena durumda. Salonda oturuyoruz salonun mobilyalarıda ayni sekilde ustelik bende hepsini tek cocuk yapti 😂 2.yavrum daha minicik oda 2-3 yasina gelsinde ondan sonra mobilyalari atıcaz. Evide seneye falan boyatırız. Misafir gelirse koltuk örtüsü sericem ancak kapatır diger turlu rezillik koltuklarim. Ama şu var hic kısıtlamadım istedigi seyleri belli sınırlar çerçevesinde yaptırdım. Duvari boyamak istedi izin verdim mesela nasilsa çözümu olucak bisey diye. Onun o an ki mutlulugu cok guzeldi ❤️ 3.5 yasinda suan oglum biraz daha duruldu

Bence biraz fazla bu yaptıkları perde tutunup asimaları kapı kolunda sallanmaları gerisi normal tabiki adı üstünde çocuk bir yetişkin gibi davranamaz ama bu söylediklerinizi yapmamaları için sürekli konuşun kural koyun arkadaşların dediği gibi salincak kurun trambolin alın yada ilgilerini farklı yöne çekin tabiki çocuk coçıktığını yaşaşı yaşamalıda ama kural koyarak bunları ogrenmelide ilerde okula başlayacaklar yada bir başka yere gittiği takdir de de aynısını yapmak isteyecekler o yüzden bence bi çocuğa yaşına göre eğitim verilmeli

Oynayabileceği etkinlikler yapmak çözüm olabilir. Mesela kapı kolunda sallanilmaz bunun için parka gidebiliriz diyebilirsiniz. Enerjilerini atmaları için aktiviteler yaptirabilirsiniz. Dekor olayı evet cam vs şeylerin çocuğun ulaşabileceği yerlere koymak zarar vermeyen bi cocuk bile olsa evde yine de tehlikeli.

8 çocuklu evde büyüdüm evimiz sıfır gibiydi yaramazlikmis ortalığı karistirmakmis annem çıramızı yakardı valla :KK48: sizde birazdan fazla serbest bırakmışsınız çocukları sanki 🙂 hani çocuktur illahaki yaparlar yapacaklarını ama bazı konularda sınır koyun isterseniz

Back
X