Yeter artik herşeye burnunu sokma

Ben hiç bir art niyet göremedim dediğiniz gibi iyiliğinden yapıyor demek ki

Hamile olduğunuz için inçe detay temizlik yapmayı akıl etmiş ne güzel

Bir de annelerde şu var, ister kayınvalide olsun ister kendi annelerimiz evine bi el atayım da daha da derli toplu düzenli olsun bak annem el atmiş havası değişmiş anne eli değmiş densin
Bu yüzden koltuğu falan değiştirmeye çalışıyor olabilir

Ben alışamıyorum eşya yerı degışımce çok yadırgıyorum yoksa bu şekilde de olurmuş iyi akıl ettin anne falan derseniz o tatmin olur zaten
Tatmin olmazsa gider bu sefer başka şeyi değiştirir .
Siz onu laflarınızla hoş tutun yeter
Doktor odasına girmesi de sizi yalnız bırakmak istememiş olması ve torun için endişe edişi

Gitme arkadaşına demiş bu da çok normal gününüz geçmiş Harran Doğum yapabilirsiniz tabi ki de sizi göndermek istemez. Ben arkadaşınız olsam yanınızda olsam onu derken bende otur gitme ne işin var derdim

Dik dik baktı demişsin kadın senden gözünü ayırmıyor , gelinine gözü gibi bakıyor işte daha ne olsun :) toruna da bakar güzel bakar üzülme

Pek art niyet anlamadım yaptıklarından. Benim kayinvaldem de 2 ay yanımda kaldı nst ye girdi ultrasona da girdi yanımda o süreçte. Temizlik de yaptı ki o gelmeden ayrıntılı yapmıştım .sabah hastaneye giderken yatak toplamazdim kapısını kapatır dim geldiğimde her yer temizlenmiş yatak duzeltilmis. Bunlara aldırış etmedim iyilik yapıyordu kendince bende benim için geldi diye üstünde durmuyordum. Bence doğum stresi ile takiyorsunuz gibime geldi cidden birkaç ay sonra bunları gözünüz görmeyecek neden taktım diyeceksiniz belki de. Bebeginizi düşünün dinlenin derin nefes alın ve ya hiç bişey yapmadan bi köşede otursaydi diye iyi yönünden bakin

Ya bırak yapsın kötü birşey mi yapıyor sanki amma dert etmişsin...

Yalnız alttan muaynede gözünü dikip bakması kötü olmuş...

Nst odasında alttan muayene olmaz. Ayrıca nst ye giren ileri hafta bebeklere alttan bakılmaz. Konu tamamen abartılmış.

Yahu arkadaşlar biriniz demiyorsunuz nst odasına girmiş ne var yani. Kadın hastaneye kadar gelmiş iyi niyetle. Napsin yani. 'Mal mal bakmak' ne demektir yani. Üniversite hastanesinde 5 gebe aynı anda nst ye giriyor. Sohbet ettiğimi bilirim karşılıklı yataklardan. Ayrıca yeşil bir ortu veriliyor karnını ortuyorsun. Kadın yanında kalmak istemiş yalnız kalma diye.
Sevgili konu sahibi, plaja gittiğinizde kafanizi kuma gomuyorsunuz herhalde siz.
Yazıktır günahtır bu kadar hor görmeyin kayinvalidenizi.

Surat sallayacaginiza net olsaniz keske boyle kendi kendinizi kemirmezsiniz.
Kadin gelmis dip kose temizlemis ne guzel. Bana da lazim boyle biri haftadan haftaya ;) hic fena fikir degil.
Konuyla alakasiz ama gozume carpti, halilari cirpmayiniz efendim. Elektrikli supurge icat edildi,onu kullanin, toplu halde yasayan insanlardan biri olarak hali cirpmaya karsiyim

Doktorda da madem iceri girdi, siz doktorunuzun da duyacagi sekilde annecim lutfen siz cikar misiniz cok geriliyorum rahatsiz oluyorum diyebilirdiniz

Bebegim gelmedi gununu gecti zaten sinir stres heyecan hepsi tavan yapti.agrilarim var o Bi ayri.kaynana geldi burnumdan geldi. Évimde karismadigi yerini kurcalamadigi yer kalmadi. Sus sus bi yere kadar sabir. Kadin durmak bilmiyor. Basima is cikariyor s'en otur diyor ev benim nasil oturayim. Sustukca tepeme cikti. Koltugum dan tut en ufak esya ma kadar ben onu Boyle sevmedim deyip degistirdi. En son bugun yapacakti yapma ole dursun dedim suratumi bozdum. ONU da gectim muayeneye gittim bugun nts alttan bakma ultrason felan doktora yalvarip esimle girdi iceri. bakacaklarinda cikarim dedi cikma don donerim dedi donmedi. Nts oldu mal mal bakti sinrimden oldum. Insan yani bi gozu kayar anlarim da dik dik de bakilmaz ki. en son sinirle arkami dondum o oldu anladi. esime dedim bidaha Anneni aldirma ben istemiyirum utaniyorum eger bi sey deseydi kotu kavga edecektim sustu tamam dedi. Giydigime karisir susume karisir. Y'a sabir y'a sabir.uzmeyim surda iki hafta dedim sinir kalmadi. Y'a ben on un evine gidince ne duzenine ne evine karismiyirum. Tamam tertili duzenli ama kendi evinde yapmadigi temizligi bende yapti. Benim evim temiz duzenli zaten. Ince ince ayrintili is buluyo kendine. Arkadasim ameliyat oldu yanina gidecem bana uslu dur nerde bulacan dedi. Sorar giderim dedim. Hastalik bulasir uslu dur diyo. Bisey olmaz dedim sustum. Gercekten kirmak istemiyorum ama artik bole devam edemez yani. Bana bi akil verin yakinda bebek dogacak on a iyice karisacak. Tamam bi hafta durup gidecek de ben o halilmle nasil sabir edecem.iyilik de yapiyor ama artik iyiligini de istemiyom. Cunku cok kizdiriyo off sikildim.
O değil de hasta mahremiyeti diye bişey var. Şahsen gittiğim her doktor ultrason ve nst dışında eşimi bile kovalar. Kv nin yalvarıp girmesi ne demek. Muayene olmazdım ben ne alaka yani. Niye bu susmalar? Açık açık alın karşısınıza konuşun. Bak annecim düzenini bozdun geldin destek veriyorsun eyvallah. Ancak ben müdahaleyi sevmem. Hareketlerime, giyimine, gezmeme, özel alanlarıma karışmayacak bana ayak bağı olmayacak insan lazım şu ara çünkü depresifim. Yoksa hizmet edecek birini bulalım sen hiç yorulma, sağol. Strese ne gireyim ne sokayım huzurumuz kaçmasın mucuk. Bu kadar.

Bebegim gelmedi gununu gecti zaten sinir stres heyecan hepsi tavan yapti.agrilarim var o Bi ayri.kaynana geldi burnumdan geldi. Évimde karismadigi yerini kurcalamadigi yer kalmadi. Sus sus bi yere kadar sabir. Kadin durmak bilmiyor. Basima is cikariyor s'en otur diyor ev benim nasil oturayim. Sustukca tepeme cikti. Koltugum dan tut en ufak esya ma kadar ben onu Boyle sevmedim deyip degistirdi. En son bugun yapacakti yapma ole dursun dedim suratumi bozdum. ONU da gectim muayeneye gittim bugun nts alttan bakma ultrason felan doktora yalvarip esimle girdi iceri. bakacaklarinda cikarim dedi cikma don donerim dedi donmedi. Nts oldu mal mal bakti sinrimden oldum. Insan yani bi gozu kayar anlarim da dik dik de bakilmaz ki. en son sinirle arkami dondum o oldu anladi. esime dedim bidaha Anneni aldirma ben istemiyirum utaniyorum eger bi sey deseydi kotu kavga edecektim sustu tamam dedi. Giydigime karisir susume karisir. Y'a sabir y'a sabir.uzmeyim surda iki hafta dedim sinir kalmadi. Y'a ben on un evine gidince ne duzenine ne evine karismiyirum. Tamam tertili duzenli ama kendi evinde yapmadigi temizligi bende yapti. Benim evim temiz duzenli zaten. Ince ince ayrintili is buluyo kendine. Arkadasim ameliyat oldu yanina gidecem bana uslu dur nerde bulacan dedi. Sorar giderim dedim. Hastalik bulasir uslu dur diyo. Bisey olmaz dedim sustum. Gercekten kirmak istemiyorum ama artik bole devam edemez yani. Bana bi akil verin yakinda bebek dogacak on a iyice karisacak. Tamam bi hafta durup gidecek de ben o halilmle nasil sabir edecem.iyilik de yapiyor ama artik iyiligini de istemiyom. Cunku cok kizdiriyo off sikildim.
Tüm evi dip köşe temizleyen kvye kızanı da ilk defa görüyorum. Yahu karnın burnunda bırak temizlesin Doğumda eve ziraat edecek millet kanaman olacak ağrın olacak temiz eve gelirler sen mi uğraşacaksın temizlikle.
Hamilelik hormonları ve gerilim çok sende acil sakinleşmen lazım rahat bir Doğum istiyorsan.
Bu arada ishal bu aralar çok yaygın gerekmedikçe toplu yerlere gitmeyin cidden de mikrop bulaşıyor ben kışın hamileyken dolmuşa bindiğimde maske takardım hastalanmayayım diye.

Nst odasında alttan muayene olmaz. Ayrıca nst ye giren ileri hafta bebeklere alttan bakılmaz. Konu tamamen abartılmış.

Yahu arkadaşlar biriniz demiyorsunuz nst odasına girmiş ne var yani. Kadın hastaneye kadar gelmiş iyi niyetle. Napsin yani. 'Mal mal bakmak' ne demektir yani. Üniversite hastanesinde 5 gebe aynı anda nst ye giriyor. Sohbet ettiğimi bilirim karşılıklı yataklardan. Ayrıca yeşil bir ortu veriliyor karnını ortuyorsun. Kadın yanında kalmak istemiş yalnız kalma diye.
Sevgili konu sahibi, plaja gittiğinizde kafanizi kuma gomuyorsunuz herhalde siz.
Yazıktır günahtır bu kadar hor görmeyin kayinvalidenizi.
Aynen öyle .nst odasında yalnizim diye kayinvaldem girip ayakkabilarimi giyip cikarmama da yardım ediyordu tek başıma boş boş durmuyordum muhabbet ediyorduk vakit geçiyordu öyle .hatta doğum oldi ben emziremiyorum bebeğim almıyor falam kayinvaldem göğsümi tuttuğu da oldu bebeği tuttuğu da oldi hiç art niyet düşünmedim nedense cidden iyi niyeti ile yapıyordu kaldı ki kadın sonuçta ..

Nasil ya :)
Kukuna mi bakti :D
Merakli saziye halt etmis kaynananin yanina desene
Bir tek bu konuda haklisin hemde cok
Esya degistirsin nolcak....gidince yerine koyarsin gene...temizlik yapmasi da bence harika...hemide dip köşe :kahve:

Bence kızı gibi davranıyor bir kötülük yok. Arkadasım ameliyat oldu göndermedi diyorsun mesela. Haklı bu sıcakta karnı burnunda ne işin var. Arkadasın önemlimi bebeğinden. Kadının art niyetli bişeyini göremedim ben. Kızdığın seyide söyle güzelce ne var ki. Artı koltuğun 2 cm oynaması, çırpılan halıyı tekrar çırpması dert mi yani?

Alttan muayenede doktorla sizin disinizda kimse olmuyor o kismi zorlamadan yazmissiniz sanirim

bende kayınvalideme hamileyken bana bakmadığı için kızıyorum kinlenyorum daha ne istiyorsun o gidince geri düzenine dönkızma ama kadın haklı senin ne işin varki hamile hamile arkadasının ameliyatna gidiyordun biraz gerilmişsin keyfine bak

Benim kaynana da aynen sizinki gibi. Yardımcı olur ama dir dir dir çok konuşur , cok ısrarci bir tip. Yapmasını istediği her şeyi yaptirana kadar susmaz. Kendi evinde yapmadığı kadar temizliği benim evde yapmak ve yaptırtmak ister. Bende sizin gibi bir gün önce temizlenmiş yeri orası temiz demek zorunda kalıyorum. Ben sizi anliyorum. Özgür bir ruha sahibim. Kimse bana karismasin isterim. Benim evimin düzeni temizliği beni ilgilendirir diye düşünürüm.

Ama bu kötü özellikleri bir tarafa bırakıp nice kötü kaynanalar var boş ver kötü tarafından bakma olaya deyip kendi kendimi sakinleştiririm eşimle aramda sıkıntı olmasın. Eşlere anneleri şikayet etmek huzur kaçırıyor. Tamam eş annenin hatasını bilir gerektiğini savunur ama ne bilim huzursuzluk oluyor sonuçta. Bu yüzden kaynananin kötü huylarini kab ettim. Kabul etmek gerçekten iyi geldi. Geçtiğimiz hafta bayram sebebi ile 1 hafta beraber kaldık. Bazen gerçekten insanın yeter diye bagirasi geliyor. Ama ben hep sakince olgunca yaklastım. Zaten az gorusuyoruz sabret dedim sabrettim.

Mesala benim evimdeki temizlige karismasina bile artık söyle düşünürek kendimi rahatlatiyorum. Bazı kaynanalar var köşe de oturup sürekli emir veriyor hizmet bekliyor ya öyle olsaydı. En azından geldiğinde ya da evine gittiğimde yardım eden bir kaynanan var sukret ve kötü özellikleri görme senin de hataların vardır kimse dört dörtlük olmaz diyorum. Gerçekten bu düşünceler işe yarıyor. Bu kaynana olayında sabır çok önemli. Sen sabirli olur saygıli olursan eşin gerektiği anda annesine gereken tepkiyi verir diye dusunmekteyim.

Herseye tamam da nts yapilirken bakmak nedir yaaa hayir ne gormeyi bekliyordu cok merak ettim:kızgın:
Hamilesin gelenin gidenin olur diye temizlik yapmasi tamamda muayene olayi cok abartili. Nasil sesini çıkarmadın onun hayretligindeyim.
Bence kirmadan konusun bu boyle gitmez. Biriktirip patlamak daha kotu sonuclar cikartir ortaya

Back
X