Yeter artık yeter ....

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Öyle bir babaya öyle bir babaanneye sahibim ki nasıl anlatsam bilemiyorum artık!! Sürekli ortalığı karıştıran bir babaanne sürekli annemle uğraşan sürekli babama anneme kötüleyen babamda onun ağzıyla sürekli evde kavga çıkaran hatta neredeyse onun ağzıyla annemi boşamak isteyen bir babaya sahibim.. Olmaz olsun böyle insanlar benim hayatımda.. Annem zaten yıllarca babamın kahrını çekip yıpranmış bir kadın.. Yüksek tansiyon hastası
Babam ise sürekli insanların ağzıyla anneme bağırıp çağıran biri. Ne desem boş ne yapsam boş benimde psikolojim bitti artık dayanamıyorum.. Ben artık o adamın evinde ne annem ne ben kalmamızı istemiyorum..
Boşanması için tüm kalbimle dua ediyorum fakat gidecek bir evimiz yok.. Aile apartmanında yaşıyoruz 2 daire bizim fakat tapuları dedemin üzerinde.. Olası bir boşanma durumunda annem hak talep edebiliyor mu?
Konu hakkında artık ne yapacağımı bilemiyorum sadece annem huzurlu olsun istiyorum artık!!!!

az daha sabret. oku calis anneni ve kendini kurtar.
sunu da diyebilirsin babana ve babannene '20 30 yillik gelininiz , hala bu kadini oldugu gibi kabul etmediniz, papates cuvali degil benim annem! boyle davrandiginiz ikinizden de hoslanmiyorum' gibi bir cumle kurup
ortami gerer belki hareketletinin yanlis oldugunu fark ettirebilirsin.. ama belki..
fark etmezler muhtemelen ve annene ' sen bu cocuklari boyle yaptin' diyip gene cikisirlar.. gibi...
bosanma super bir yol...

herkeste vardir ayni tarz sorunlar. maalesef annelerimiz bizler gibi kendilerini savunamiyorlarmis. ayipmis terbiyesiz olurmusun. bazende terbiyesiz olmak iyidir. sen annenin yaninda dur, yanliz birakma faydasi olacaktir.

Dedenin adına kayıtlı ise anneniz hak talep edemez.
Önce esas soru şu: Anneniz boşanmayı istiyor mu?
Siz okuyor musunuz, yada çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız anneniz de boşanmak istiyorsa boşanır beraber ev tutarsınız annenize bir miktar nafaka bağlanır böyle yaşayıp gidersiniz.

herkeste vardir ayni tarz sorunlar. maalesef annelerimiz bizler gibi kendilerini savunamiyorlarmis. ayipmis terbiyesiz olurmusun. bazende terbiyesiz olmak iyidir. sen annenin yaninda dur, yanliz birakma faydasi olacaktir.

Ben her zaman yanındayım ama hepsiyle uğraşmak o kadar zor ki!! annem rahatsız olmasa ben hiç korkmam

Şöyle ki ben çalışıyorum ama asgari ücretle.. Tabi ki maddi anlamda durumumuz olsa hemen boşanır neden katlasın..
Biz şimdi babamdan hiçbir şekilde hak talep edemiyor muyuz?

Şöyle ki ben çalışıyorum ama asgari ücretle.. Tabi ki maddi anlamda durumumuz olsa hemen boşanır neden katlasın..

anneniz nafaka alabilir

hayır. annen nafaka isteyebilir. eger hakaretlerini ispatlarsanız ( gizli video degil )şahit veya o kavga esnalarında çekim yaptıgınızı söyleyerek cekim yaparsanız (3-4 5- kere farklı zamanlarda) bunları boşanmada delil sunarsanız - annen babana ve babannene = hakaret-tahrik- şiddet (psikolojik şiddet ) vb. konularda tazminat davası acıp tazminat alabilir. ama ümit baglama.
boşanmaya karar verdiginde sıgınma isteyebilir annen bu surecte evden uzak kalabilir. veya babana evden uzaklaştırma isteyebilir. hatta babannenede uzaklaştıtma isteyebilir de sizin durumuzda cok cok cok manasız olur. aynı binadasınız. kim nereye gitcek.. en güzeli annenin sıgınma evine gitmesi kafasını toplaması ii olur.
barodan avukat talep edebilrsiniz. eger annen işsiz ve sosyal guvencesi olmayan bri kadın ise ücretsiz avukat gelir.
veya bir kavga sırasında jandarma veya polis arayıp anneniz babanızdan şikaytci olursa yasal işlem başlar. avukat istiyormusunuz diye sorarlar .annede evet derse ucretsiz avukat gene gelir (tabi sosyal güvencesi yok ise )
ama evden pay alamaz.
eklemem lazım avukat degilim. bu yuzden daha daha daha ve daha saglıklı bilgileri -
1. avukattan alırsın
2-belki muhtar süreci bilir
3- 183 muydu neydi öyle bir hat vardı. kadınların gördügü şiddete yardım mı ediyordu ne orayı arayıp danışabilrsin ama numarayı tam hatırlamıyorum araştır netten annen arasın. yada sen..

Anneniz nafaka alır tabi bunun miktarını hakim takdir eder. Evler dedenizin üzerindeyken evden hak talep edemez ancak şartları varsa maddi manevi tazminat talep edebilir anneniz. Maddi kaybını yada uğramış olduğu şiddet hakaret gibi kötü muameleyi ispat ederek manevi tazminat talep edebilir ama babanızın gelir durumu sadece çalıştığı işten ibaretse çok çok yüksek tazminat beklemeyin.
Anneniz boşanmak istiyorsa bir avukattan profesyonel yardım alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…