- 2 Şubat 2013
- 2.323
- 405
- 363
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim benim, zaten hayatimizda iyi giden bir şey olsa, ozaman bir terslik olmazsından şüphelenirdim..
annelerin bir cogu cok cahil, yada cok çekmiş bu yüzden piskolejileri sağlam değil. Kendilerini kontrol edemiyorlar galiba.
biz küçükken annem cok çekmiş kk ve kb'dan. Ne dayaklar gordu ne kölelikler yaptı
okuma yazmada yok. Eğitim sıfır, kimse dogruyu yanlışi öğretmemişki.
ne dayaklar yedik ne laflar
Gel zaman, git zaman, cocuklarından öğrendi herşeyi. Şimdi yaptıklarını konuşmaktan bile çekinir ve vişdan azabı çeker. Ama şuan hala bazı şeyleri anlakdan zorlanıyor, yada kontrolunu kaybediyorsa, Altan alıyor ve suçlamıyoruz.
sen okuluna aklını ver, zamanla ilişkiniz inşallah daha güçlenir. Konuşup sürekli yanlışlarinida guzel bir dilde anlat. Yada bu durumla yaşamaya çalış. Bazende büyükleri değişteremiyoruz:)
Şansliysaniz, onlar bir gün kendileri kavrayacak. Yoksa yok, değişemiyorlar.
Bunun yaşlılıkla falan pek alakası yok. İnsanın huyu buysa her yaşta yapar.
Benim annemde seninki gibi. Hatta daha beter. Dayağıda gördüm her türlü aşağılanmayı da. Tek çocukta değilim. Kardeşlerimin bir tekine bile bana davrandığı kadar adice davranmadı. Üvey evlattan farkım yok evde. Biliyo musun geçen gün kardeşime 1 lira veriyodu gitsin çikolata alsın kendine diye. Anne 50 kuruş daha verir misin canım çikolata istedi dedim. Zıkkım yeden gebere kadar gitti konu:)
4 sene başka bi şehirde uzakta okudum. Bazen 2 hafta hiç aramazlardı ölsem en son onların haberi olurdu. Şimdi okul bitti eve geldim. İş bulamıyorum ve o 4 yıllık rahatlıktan sonra ev resmen cehennem gibi geliyo bana şuan...Alışmışım ya 'insan' gibi davranılmaya, hakaretsiz gün geçirmeye. Hele bir de çook güzel arkadaşlara dostlara sahip oldum. Yıllarca görmediğim sevgiyi gördüm onlarda. Eve bu huzursuz sevgisiz yere geldim ya her laf daha da beter batıyo gözüme..
Boşverrr aldırma. Değiştiremezsin. Dua et aşık olacağın evleneceğin insanda huzur bulasın. Ben ailemde görmediğim sevgiyi ilgiyi görüyorum nişanlımda ve ailesinde.Allah bi yerden alırken bi yerden veriyo işte..Dilerim sanada öyle olur..
İnan ne söylersen söyle değişmezler. Gerçi ben hiç bi zaman senin kadar açık sözlü olmadım ama söylesemde değişmezdi. Benim tek çocuğum sen misin derdi kesin. Bana yük olmada iyiliğini de istemiyorum derdi:)Ayy sanki ben yazmışım, aynı ben, aynı benim hayatım. Ben de annemden çok çektim, dayaklar hakaretler.
Güzellikle de konuştum ama anlamıyor, değiştiremiyorum. Sonra birgün konuşurken daha doğrusu o bana bağırırken " hep böyle mi kalacağını sanıyorsun, hiç yaşlanmayacak mısın sen, köşede duran paran değil ben bakıcam sana ama böyle yapmaya devam edersen beni de bulmayacaksın, tek başına köşede bir yerde öleceksin, o çok güvendiğin oğlun al işte karı köylü oldu, evlenirken bir kere bile seni taktı mı" dedim. Elinde kalan bir tek benim ama benim de kalbimde yılların kırgınlığı nefreti var, sen bana böyle böyle yaptığın halde ben sana herşeyi kenara atıp el bebek gül bebek bakamam " dedim..
Bir kaç gün sonra ne oldu bizimki bira ziyileşmeye başladı. Birkaç şey de eve alınca biraz iyi oldu... Ama yine batıyorum, kendime ne alsam evde kıyamet kopuyor. Hayır kendim çalışıyorum kendi paramı harcıyorum, kenara da para atıyorum ama kendime birşey alınca benim annem olacak kadına birşeyler oluyor, kıyameti kopartıyo, kıskançlık mı bunun adı bilemedim..
Benim de en büyük duam göremediğim sevgiyi evlenceğim kişide bulabilmek. Ama bazen diyorum öz anne sevmemiş elin adamı mı sevecek veya elin adamının annesi hiç anne gibi sever mi, yani benim annem beni sevmemiş elin kadını nasıl sever... Kendi annemden bu kadar dayak yedim hakaretler duydum elin kadını mı sevecek diye(((
KONU SAHİBİ CANIM BENİM hiiç takma, fazla muhatap olma annenle bir arkadaş demiş araya mesafe koy, fazla seni görmesin çok zor ama sen derslerine odaklan, şimdiden iş bulmaya başla, staj adı altında bir yere kapak at, orda kendini göster mezun olunca da orda çalışmaya başlarsın sonra kpss falan girer başka şehir kazanır gidersin..Bu durumdan kurtulmanın tek yolu ayrı şehir, onlardan uzak olmak, kıymetleniyorsun... İMKANSIZ DEĞİL AMA ZOR, SABIR VE AZİMLE OLUR HAYATIM.
Boş ver kuzum ya, zavallılar ne görmuş, ne öğrenmişlerki, bize daha, daha iyisini versinler:) ben herşeyde rağmen cok seviyorum annacigimipericim aynı benim annemi anlatıyorsun ama bizimki çok da akıllandı sayılmaz.
İnan ne söylersen söyle değişmezler. Gerçi ben hiç bi zaman senin kadar açık sözlü olmadım ama söylesemde değişmezdi. Benim tek çocuğum sen misin derdi kesin. Bana yük olmada iyiliğini de istemiyorum derdi:)
Ne yükü oluyosam artık. Evi ben temizliyorum. Ütüyü ben yapıyorum. Bulaşıkları ben yıkıyorum. Banyoları ben temizliyorum. Bi misafir gelsin 5 dk oturmuyorum. Hala hiç bişey yapmıyosun der. Hastaneye gidicem diye dolmuş parası istediğimde yürüyerek git diyen bi annem var benim. Her gün mutlaka 'geber de kurtulayım' lafını söyleyen.
Bende senin gibiydim. Annem bana köpek gibi davranıyo kim sever beni diye. Ama inan ben şuan nişanlımın ablasından annesinden babasından ve nişanlımdan 23 senedir görmediğim ilgiyi sevgiyi görüyorum. Bende buna layık olabilmek için elimden geleni yapıyorum tabi ki.. Kayınvalidem benim kontür parama kadar düşünür. Evde çok sıkıldın istersen görümcenin yanına git biletini alayım der. Her gittiğimde hediyeler falan filan. Zaten çok sevgi dolu bi aileler. Çok şanslıyım..
İnşallah senin karşına da sana hakettiğin sevgiyi ilgiyi verecek bi aile bir insan çıkar..
Yok ya Allah korusun kimsenin eline düşecek hale gelmez inşallah. Ben bakmam zaten. Ama kardeşlerime de yazık.Ayyy kıyamam annen özür dilerim çok fenaymış yaa, neler yapıyormuşsun da yine de demediğini bırakmıyormuş. Çok sinirlendim annene Allah bildiği yapsın senin eline düşürsün onu. O çok güvendiği öbür çocukları sırt çevirir inşallah ona da aklı başına gelsin. Ayy bunlar hiç mi Allahtan korkmuyorlar yaa. Canım çok üzüldüm...
Ama ne güzel sen mutluluğu bulmuşsun, kayınvaleden ne iyimiş, maşallah. Senin gözünde anne odur değil mi, inşallah onların tavrı sevgisi hiç değişmez hep böyle gider. Ama kendim için umudum yok valla bırak iyi aileyi karşıma kimse çıkmıyor bile. Umudum hiç yok diyorum belki de benim sınavum bu![]()