Allah bağışlasın evladınızı.
Her anne evladına yeter. Sizin bu hisleriniz lohusalıktan ve emmediği için bence.
Tekrar memeye dönebilir. Birlikte banyo yapın mesela. Havalar sıcak onun üstünde sadece bez sizin de üzeriniz çıplak göğsünüze yatırın, bol ten teması yapın. Bir de çocuk doktoruna kontrol ettirirken dil bağı/dudak bağı olup olmadığına baktı mı, emmeme durumunu söylediniz mi? Çünkü bu bağlar emmeye engel olabiliyor. Çözümü de çok basit.
Ayrıca sizi emmese dahi sütünüzü 2 saatte bir sağarsanız bebeğiniz sütünüzden faydalanabilir. Kaşıklı biberonla verirseniz normal biberona alışmadığı için memeye dönüş daha kolay olur.
Facebook ve instagramda pek çok emzirme destek sayfası var, takip etmenizi öneririm.
Meme reddiyle 2. Aydan 7-8. Aya kadar mücadele etmiş biri olarak söylüyorum, hiç kolay değil ama kendinize ve bebeğinize güvenin. Bir günden bir güne biberon vermedim. Uykusunda emzirdim, uyanıkken damlalıkla sonraları kaşıklı biberonla verdim sağdığım sütü. Çok şükür kilo alımı hep normal gitti, mama vermeme gerek olmadığını söyledi doktorumuz, ben de vermedim. Bol bol ten teması yaptım, birlikte banyoya girdim ve 8. Ayda tam olarak memeye dönmüştü, şu an 14 aylık meme delisi bir kızım var çok şükür.
İnşallah siz de mücadele etmeyi bırakmazsınız, ama diyelim ki olmadı, annelik sadece emzirmek değil.. Siz evladınıza yetersiniz, siz çok iyi bir annesiniz..